2012 Şubat Anneleri

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Hayatım hani sulu köfte gibi bişe kız.

kıyma, tuz, kbiber, soğan, kırık pirinç, maydanoz

hepsini yoğur

avucuna un al top top yaptığın köftelerin üzerine serp tepsiyi salla unlansın hepsi

sonra yağ az koy kıyma yağlı zaten
yarım tatlı kaşığı dsalcası koy karıştır
suyunu koy
2şer 3er köfteleri su kaynayınca at
pişince de indirmeden ocaktan
yarım limon suyuna 1 yumurta sarısı karıştır terbiyele kapat

bu kadar

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
bi de o gitarı kafaya koymuyo mu ağır değil mi?

Ağır değil canım, içinde plastik bi kısım var üstü sünger kaplama.

OHAAAAAAAAAAAAAAAAAA!! YUUUUUUUUUUUUUUH!!! PÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜ!!!

Geçen ben de sizi dinledim, görümcelerime bi şans veriim diye. Biri tamam, sorun kalmadı gibi de biri beni acaip uyuz etti. Hani şu en son doğum yapan, bizden 3 ay küçük oğlu olan. Parktayız oturuyoruz, kızımı istedi verdim. Kendi de oğlunu parktaki masanın üstüne yaırmış, hani ben de ayıp olmasın diye oğlana hişt pişt yapıyorum, tutmuş kızıma diyo ki; anne seni sevmiyo mu, başka bebekleri mi seviyo... Ya sabır çektim bişe demedim. Neyse sonra o ara eşim aradı kız naapıyo diye sordu. eşime diyorum naapsın masa örtüsünü çekmeye çalıştı mızıklanıyo uykusu geldi falan diyorum, bu tutmuş kızıma diyo ki annen seni şikayet mi ediyo, senden şikayetçi mi anne... Valla kapadım telefonu, kalktım alayım ben kızı dedim aldım ondan geri. sonra da dedim ki; bu şekilde konuşma abla, sen anlamıyo gibi düşünebilirsin ama ben herşeyi anladıklarını düşünüyorum, çocuğun bilinç altına mı işlemeye çalışıyosun. ben neden kızımdan şikayet edeyim, herşeyim o benim dedim. dönmüş bana diyo ki; simuş bak bizden kötü niyet bekleme, biz kötü niyetle hareket etmeyiz. kötü niyet iyi niyet cahillik cühelalık adı her ne ise. ben sevmem böyle şeyleri. uyuz yaaa! ama daha da bu fırsatı pok veririm!!

Bunları benim kayınvalidem de yapıyo. Görümceler de.
Salaklar.
Annem bi kez yapmıştı, Ada ağlayınca, anne totona mı vurdu demişti, ben de anne işleme bilinç altına çocuğun neden vurayım çocuğuma dedim, haklısın dedi yapmadı bi daha.
Kim yaparsa yapsın uyarıyorum ben de.
Normalde bu kadar sert değilimdir ama çocuğum için sertleştim.
Dün de çikolata şeker vermekten açıldı konu çocuklara. Ben uzak tutabildiğim kadar uzak tutucam çocuğumu abur cuburdan dedim de hepten de mahrum etmeyin çocuğumu dedi. Bakbakbak çocuğumu diyor! Az da olsa tattırırmam lazımmış.
Hayır dedim tattırmayacağım da :D
Ben veririm diyor, cürete bak. Veremezsin dedim, dene istersen :D
Bu dilden anlıyorlar.

babuş ne izni kızzzzz
sen işe başladın mı
aneyyyyyyyyy :1:
nerde nasıl ne şartlardaaaa

oy kurban olduğum boğum bileklerini ısırırım senin çirkin seni kopek

ben de istiom çok güzellmişşşş napıyo ses mi çıkarıyo tın tın yoksa şarkı mı çalıyo
ve nerden kaça aldın :D

Yok tatlım yeni işe başlamadım, eski iş yerimde devam ediyorum, yeni iş bulunca çıkmak üzere anlaştık.
Onlar da elemansız kalmasın ben işe bulasıya kadar, ben de işsiz...
Çünkü %100 içime sinen bi yere geçmek istiyorum ya.
Bu seneki izinlerimi kullanmamıştım, senelik izne ayrılcam nasipse.

Gitar, dokundukça tın tın gitar sesi de çıkarıyo.
Üstündeki hayvan figürlerine basınca o hayvanın sesini çıkarıyo.
Pazara gidelim şarkısı var.
Kayıtlı sözsüz müzikler var.
Bir de soruları var mesela inek sesi veriyo, bu hayvanı bulabilir misin diyo ineğe basarsan alkışlıyo tebrik ediyo, yanlış hayvana basarsan üzgün bi ses yeniden dene diyo, harfleri de soruyo, rakamları da :D

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Pikoşum.... Ne oldu ballı bademim... Kim senin canını sıktı? Şimdi daha iyi misin? Face e de bakmıyorum ki uzundur, aslında hesabımı dondurmuştum ama benimki açmış geri oyun oynucam diye. Ben de hiç açıp bakmıyorum. Şu Gaziantep olayından sonra face ten de soğudum. Allah belalarını veresiceler, soysuzlar, bi kuruyup bitemedi ş.refsizin evlatları!! Ay bak gene geldiler bana. Töbe töbeeee
ha saol tatlım işte bi fıss yaptım azcık sinir cıktı :D :D iyiyim saol dadlum...

okuyorum yazdıklarınızı kenardan kenardan, daha tam kendime gelemedim demek :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Tatlım, yaz girdiğinden beri bişiler kaldırdım, şuan olanlar;

asma yaprağı, bezelye, barbunya, bamya, menemenlik, taze fasulye, vişne. (Bamya ve menemenliği ilk kez kaldırdım, Babuşumun aklıyla :) saolsun) Bide dolmalık biber kuruttum, dolmalık değil ama yemeklik patlıcan da kuruttum. Yemeklik biberlerim var hayırlısıyla elim değerse onları da yaparsam bi de dolmalık patlıcan tamam olur inşallah... Gerçi daha domates kavanozlamam gerek...

maşallah çok hünerli hatunsun simuuuuuş :D
yemeğe gelcem sana kışın :1:
Ben dolmalık kurutulmuş biberi dolmadan çok kızartıp/kavurup yoğurtlayıp yemeyi seviyorum.
Ayyyhhhhh canım istedi :lululu::catalbicak:

benim sorularımı da civaplaa

Civapladım leyn -kop-kop

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
kıyma, tuz, kbiber, soğan, kırık pirinç, maydanoz

hepsini yoğur

avucuna un al top top yaptığın köftelerin üzerine serp tepsiyi salla unlansın hepsi

sonra yağ az koy kıyma yağlı zaten
yarım tatlı kaşığı dsalcası koy karıştır
suyunu koy
2şer 3er köfteleri su kaynayınca at
pişince de indirmeden ocaktan
yarım limon suyuna 1 yumurta sarısı karıştır terbiyele kapat

bu kadar

Kız Hayatım, denenmiş tarif demi bu? Güvenle yapıp kıza yedirebilirim yani? Allahım inşallah yer.....

Bunları benim kayınvalidem de yapıyo. Görümceler de.
Salaklar.
Annem bi kez yapmıştı, Ada ağlayınca, anne totona mı vurdu demişti, ben de anne işleme bilinç altına çocuğun neden vurayım çocuğuma dedim, haklısın dedi yapmadı bi daha.
Kim yaparsa yapsın uyarıyorum ben de.
Normalde bu kadar sert değilimdir ama çocuğum için sertleştim.
Dün de çikolata şeker vermekten açıldı konu çocuklara. Ben uzak tutabildiğim kadar uzak tutucam çocuğumu abur cuburdan dedim de hepten de mahrum etmeyin çocuğumu dedi. Bakbakbak çocuğumu diyor! Az da olsa tattırırmam lazımmış.
Hayır dedim tattırmayacağım da :D
Ben veririm diyor, cürete bak. Veremezsin dedim, dene istersen :D
Bu dilden anlıyorlar.

Ben çok feci gıcık oldum dün, çok feci. Daha da bir araya getirmem sanırım. Ben halen kızımı yanağından öptürmüyorum, kendim bile öpmüyorum ya yanağından. Afedersiniz mal, yanağından da öptü, sonra da unuttum diyor. Bide istesem gizli gizli öperim ki ben bunu diyor. Allahım bu insanların bu sidik yarıştırma çabası nedir yahu? Basmıyo benim kafam! Arkadaş bi insan bişeyden rahatsız oluyosa saygı duy, sus otur. Ben hayatta birinin rahatsızlık duyacağı bişeyi gözüne baka baka yapamam... Kendim rahatsız olurum en başta...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
maşallah çok hünerli hatunsun simuuuuuş :D
yemeğe gelcem sana kışın :1:
Ben dolmalık kurutulmuş biberi dolmadan çok kızartıp/kavurup yoğurtlayıp yemeyi seviyorum.
Ayyyhhhhh canım istedi :lululu::catalbicak:

Civapladım leyn -kop-kop

Aaaaaaaaaaaaaay keşke gelsen keşkeeeee.... Keşke hepiniz gelseniz yaaaa ben sizi çok seviyom. Ne isterse canınız elimden geldiğince pişirir yediririm yav.... :huhuu:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Kızlar, ben benimki uyanmadan Hayatımın tarife koyulayım. Zati 10-15 dk sı var, gerçi gece uyumadı belki daha çok uyur ya bilemedim ben onu. Hepinizi öptüm, öğleden sonra gelemem sanırım çünkü bu kız 2 gündür kaka da yapmadı da bugün beni çok zorlar.... Ağlamalı bi gün olucak yine.. ühühüühühüühüh hadi öptüm.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Ama onlar iyi niyetli Hayatım... Neden öyle diyosun....

Hepsi aynı demek ki.
Arkadaşım annesine sormuş, ki teyze çok sessiz sakin kadındır.
Anne demiş abimin kızı olduğunda kıskandın mı yengemden. Kıskandım kızım demiş, kıskanılıyo...
O kadın bile kıskandıysa, bizimkileri düşünemiyorum.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
selam kızlar..
gorduugm kadarıyla kadro kalabalık oh ne guzel :D
cok okuyamıyorum gecmisi benimki uyanır birazdan ev darmadagın evi topluyom bi yandan..esimin izni bugun bitti is bası yaptı..

bizde herhangi bi degisiklik,gelisme yok..
orumcege koyuyorum gunde bi kac kez 20 ser dakika..oyle iste

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Hepsi aynı demek ki.
Anne demiş abimin kızı olduğunda kıskandın mı yengemden. Kıskandım kızım demiş, kıskanılıyo...

Neyi kıskanıyolar Babuşum? Bebeğim olmasını mı? Kendinin de var 3,5 aylık? Kardeşinden bebeğim olmasını mı? Töbe töbe o ne çarpık kıskançlıktır öyle. Bebeğin benden olmasını mı? O iş için de çok geç kaldılar :D:D:D:D Neyse yavrım ben kaçmazsam bu kız çığırcak. :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kız Hayatım, denenmiş tarif demi bu? Güvenle yapıp kıza yedirebilirim yani? Allahım inşallah yer.....

Ben çok feci gıcık oldum dün, çok feci. Daha da bir araya getirmem sanırım. Ben halen kızımı yanağından öptürmüyorum, kendim bile öpmüyorum ya yanağından. Afedersiniz mal, yanağından da öptü, sonra da unuttum diyor. Bide istesem gizli gizli öperim ki ben bunu diyor. Allahım bu insanların bu sidik yarıştırma çabası nedir yahu? Basmıyo benim kafam! Arkadaş bi insan bişeyden rahatsız oluyosa saygı duy, sus otur. Ben hayatta birinin rahatsızlık duyacağı bişeyi gözüne baka baka yapamam... Kendim rahatsız olurum en başta...

Bizimkiler de diyorlar istesek gizli gizli yaparız diye...
Neyi yarıştırıyoruz ki, bu çocukların bu dünyadaki emanetçisi,sahibi biziz...
Ada mikrop kaptığında doktor öperek sevmeyin dedi dedim görümceme, çocuk bu öpülür de sevilir de dedi nefretle!
Sana sordum sanki, öptüreyim mi diye, öpme dedim sana.

Aaaaaaaaaaaaaay keşke gelsen keşkeeeee.... Keşke hepiniz gelseniz yaaaa ben sizi çok seviyom. Ne isterse canınız elimden geldiğince pişirir yediririm yav.... :huhuu:

Canım ya ben de sizi cidden çok seviyorum, tüm kalbimle ve samimiyetimle.Hepinizi ayrı ayrı ve çok çok

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
aman yaa bu erkekler hep aynı yaa hep aynıı benimkide sebze diyince uyuz oluyo ama yapınca bi kaç şey hariç mecburen zorlada olsa yiyoo ama eti her akşam yappp yesinn bende kırmızı et yemiyorum.....

neler yapıyon peki cnmm

kız ben de kırmızı et yemem, kocam da bayılır, sebze sevmez...

bu arada benim görümcem de geçenlerde çocuk benim kucağımdayken hooop çikolata veriverdi ağzına, ay kaçıramadım bile oğlumu...ki o zaman daha da küçüktük, 6 aylık falanken... bi sor di mi, vereyim mi de, kendisi de vermemiş üstelik kaç zaman, sonra bi heyecanla annesine teyzesine ben bugün şunu tattırdım deyince, onlar biz çoktan tattırdık demişler...herhalde onun acısını benim oğlumdan çıkardı... sinir oldum sinir...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Neyi kıskanıyolar Babuşum? Bebeğim olmasını mı? Kendinin de var 3,5 aylık? Kardeşinden bebeğim olmasını mı? Töbe töbe o ne çarpık kıskançlıktır öyle. Bebeğin benden olmasını mı? O iş için de çok geç kaldılar :D:D:D:D Neyse yavrım ben kaçmazsam bu kız çığırcak. :D

Oğlunun/kardeşinin benimle bir bebeğinin olmasını ve bu bebeğin üzerinde onlardan fazla söz sahibi/hak sahibi olmamı...
Ben istersem onu görebileceklerini, bebeğin üstünde bir yaptırım kabul etmeyeceğimi, benim izin verdiğim miktarda ona yakın olabilecekleri gerçeği...
Bu bebeğin onlardan çok beni sevmesinin muhtemel ve doğal olması ve bu durumu engelleyemeyeceklerini bilmeleri.
Bu bebeğin benim ailemin de torunu/yeğeni olması, mecburen benim ailemle bu bebeği paylaşmaları gerektiği ve bunu engellemek için ellerinden birşey gelmemesi.
Benimkilerin derdi bu.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Hepsi aynı demek ki.

babus'um konuya tam olarak hakim degilim ama,
benim esimin annesi de gecen telefonda bana diyoki,
-ayyy ben kimselerle paylasamam Hira'mı...bi tek annesiyle babasıyla paylasırım baska kimselere sevdirmem benim o benim !

bu ne yaa !!! o anda al takozu indir kafaya...töbe töbee
esime de soyledim boyle dedigini ne demek istiyo simdi annen boyle diyerek yani benim annemle babam kardeslerim pok yesinler Hira yı sevemezler mi.demek oluyo bunlar dedim..

ayy sacmalama annem oyle sey demez! ilk soyledikleri sey zaten erkeklerin..neymis annesinin sevme tarzı oymus da bilmem ne..kulahıma anlatcak onu..

aslında annesi,annesiyle babasıyla paylasırım bi tek,de demezdi de benm tepkimden korktugu icin dedi iste..

Yarabbiiiii ! duy sesimizi akıl fikir anlayıs terbiye ver su kayınvalidelere...ogullarını bulunmaz hint kuması sanan bu cahil surusune akıl fikir ver..bizden uzak sana yakın olsunlarrr

Amin..

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Bizimkiler de diyorlar istesek gizli gizli yaparız diye...
Neyi yarıştırıyoruz ki, bu çocukların bu dünyadaki emanetçisi,sahibi biziz...
Ada mikrop kaptığında doktor öperek sevmeyin dedi dedim görümceme, çocuk bu öpülür de sevilir de dedi nefretle!
Sana sordum sanki, öptüreyim mi diye, öpme dedim sana.

Canım ya ben de sizi cidden çok seviyorum, tüm kalbimle ve samimiyetimle.Hepinizi ayrı ayrı ve çok çok

ben de ben de :)

unuttum babuş az önce, çok tatlı olmuşlar ada'yla gitarı, maşallah...

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
GEÇEN ÖĞLEN KAYNANAM NASIL OLMUŞSA BİZE GİTMİŞ ANNEMLE ŞAHİN EVDELER
BENİMKİ DİKMİŞ GÖZÜNÜ BABANESİNE BAKMIŞ
KAYNANAM DA BAŞÖRTÜDEN KORKTU HERALDE DEMİŞ
ANNEM DE NASILSA KİMSE YOK ÇIKARIN DEMİŞ
O DA HAMLE YAPMIŞ ÇÖZMÜŞ ALMIŞ ARKADAN ŞİNE BAĞLAMIŞ
ANNEM DE DİOKİ BENDE ÇÖZCEK SANDIM
SONRA BAK VEMİYO ÇOCUĞU DEMESİN DİE
BAK KİM GELMİŞ BABANE DİE KUCAĞINA VERMİŞ
Kİ ŞAHİN'İN LAKABI SUSAK GÜLER YANİ :D ANASI KILIKLI
BABANESİNİN KUCAĞINA GİDİNCE SEN BAS YAYGARAYI ANNEM ŞOK OLMUŞ GERİ ALMAK ZORUNDA KALMIŞ :deli:

ANNEM BUNU ANLATIYO BANA BEN DE
SÜREKLİ ŞAHİN'İ ÖPÜP
AFERİN OĞLUMMMM AFERİNN YERİM SENİN DÖTÜNÜÜÜ

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Oğlunun/kardeşinin benimle bir bebeğinin olmasını ve bu bebeğin üzerinde onlardan fazla söz sahibi/hak sahibi olmamı...
Ben istersem onu görebileceklerini, bebeğin üstünde bir yaptırım kabul etmeyeceğimi, benim izin verdiğim miktarda ona yakın olabilecekleri gerçeği...
Bu bebeğin onlardan çok beni sevmesinin muhtemel ve doğal olması ve bu durumu engelleyemeyeceklerini bilmeleri.
Bu bebeğin benim ailemin de torunu/yeğeni olması, mecburen benim ailemle bu bebeği paylaşmaları gerektiği ve bunu engellemek için ellerinden birşey gelmemesi.
Benimkilerin derdi bu.

aynen canım bence hepsinin bulustugu nokta burası..
benimkinin annesi de bi tek cumleyi basa basa soyler,
*bebek en cok annesini sever...

yani burda demek istiyo ki senin kızın en cok seni seviyo,sevecek
ama unutmaki benim oglumda en cok beni seviyo ve sevecek..

sanki biz bunların en bastan dotune comak sokuyoz da bize karsı boyle bi kale kurup surekli savas halindeler...

hepsinin kokune kibrit suyu ulen !

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar