2012 Şubat Anneleri

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
kızlarrr topikte elde ayakta yada beşikte
sallanmadan uyuyan bebiş varmı???
nasıl uyutuyonuz bebişleri??

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Kızlar yoktum bakamadım bi kac gundur..baya ilerlemistir sayfalar..varmı onemli bisey ? herkes iyimi ? bebişler iyimi ?

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
masallahh de gelinine o zaman:D amann nazar degmesinn uykudan sıkmadı beni defne. babası 8 de illa uyutmaya calısıyorum die kızıyodu bana cocugun saati mi olur die simdi kızıyla övünüyo :bayil: bu bişi degil 8 de 9 da kalkıyo ya. ben kalkmıyorum . az mama veriyorum. babası da uyanıyo 1 saat falan oynuyoruzen fazla. sonra yoruluyo. küt bi daha uyuyo. ailecek 12 ye kadar yatıyoruz sonra. ama bu dediklerim bizim yatakta oluyo. defnem sabah saatlerinde bizim yataga geciyo yoksa mümkün degil. nasıl ayırcaz yataktan bilmiyorum. en kısa zamanda oda yapmam lazım:ayk:

yaaaaaaaa maşallahhhhhh subhanallahhhhh
cnm uyusunda nerde uyursa uyusun yaaa hiç dert etme keşke benimkide öle olsaaa

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
bu arada bebeklerin dogası sabah 5,6,7 saatlerinde uyanmaya programlıymıss.. bunu ben dogum yapmadan önce bi yazıda okumustum. defne de gece uykusu uymaya basladıgında ilk zamanlar 5 te kalkıyodu lidırım hatırlıyosundurr. bide aglayarak kalkıyodu. yavas yavas 6 oldu 7 oldu zamanla böyle oldu işte.. anammm hatırladımm valla sabahın 5 inde nasıl cıgırdıgınıı. hiç gecmicek sandıydım ne agladım bee pıspıslarken:D ne cabuk geciyo günler:gulbis:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
yaaaaaaaa maşallahhhhhh subhanallahhhhh
cnm uyusunda nerde uyursa uyusun yaaa hiç dert etme keşke benimkide öle olsaaa

öyle dee zor oluyo o yüzden onları yatakta bırakıp ben kakıyorum cogu zaman.. defne yan yatıyo. bi eli yastıgımın altında diger eli yastıgımın üstünde ayakları da gögsümün üstünde. hava serinken iyiydi de simdi o minnacık ayaklarr öle bi yakıyo ki sıcaktaa sorma. ben babasına ceviriyom 2 dk sonra 1 bakıyom yine bana dönmüşş ayaklarıı sokmuss bi yerime eller burnumda agzımda falan:Dben kalkarsam ancakk dönüp babasına yapısıyo:D ama yinede cok güzel bi duygu ya dimi . gözünü acıp güldümü ne sıcak kalıyo ne bişi55:

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
öyle dee zor oluyo o yüzden onları yatakta bırakıp ben kakıyorum cogu zaman.. defne yan yatıyo. bi eli yastıgımın altında diger eli yastıgımın üstünde ayakları da gögsümün üstünde. hava serinken iyiydi de simdi o minnacık ayaklarr öle bi yakıyo ki sıcaktaa sorma. ben babasına ceviriyom 2 dk sonra 1 bakıyom yine bana dönmüşş ayaklarıı sokmuss bi yerime eller burnumda agzımda falan:Dben kalkarsam ancakk dönüp babasına yapısıyo:D ama yinede cok güzel bi duygu ya dimi . gözünü acıp güldümü ne sıcak kalıyo ne bişi55:

yaaa güzel ne kelime müthiş bişi yaa maşallahhhhhhhhhh maşallahhhhhhhh kaç aylık oldu defne??

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
toplucak yazıyorum yiyorum niloş bitanem yemem mi şaşırıyo bazen hışımla seviyorum dudak büzerek ağlıyo yavrum

ecrinim maşallah subanallahh tabi gelineme nerde anam bu en basından beri öle bı yol katedemedik 2 hafta var bizimkilerin arasında

bebikom yavrumm hoşgeldinn kuzum anşat bakalım şu mesajın aslını bii

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
toplucak yazıyorum yiyorum niloş bitanem yemem mi şaşırıyo bazen hışımla seviyorum dudak büzerek ağlıyo yavrum

ecrinim maşallah subanallahh tabi gelineme nerde anam bu en basından beri öle bı yol katedemedik 2 hafta var bizimkilerin arasında

bebikom yavrumm hoşgeldinn kuzum anşat bakalım şu mesajın aslını bii

tugbisim ya walla dun bu saatlerde annemlerle oturuyoduk salonda..Hira acıktı aldım gogsume iktirdi resmen eliyle vurdu agladı bagıra bagıra oburune aldım iki cekti yine aynı seyi yaptı aslında haklıydı cocum yaa bisi gelmedi ki yutkunamadı bile garibim kızdı tabi :( annem de dedi mama yap baklım icicekmi..yaptım icti valla :(

boyle iste cok moralim bozuldu ama bugun bu saate kadar emdi mama vermedim hic bilmiyom anlamadım walla insallah sadece dune mahsustur sut gelmedi diye oyle yapmıstır cunku sut olmasına ragmen bırakırsa cok uuzlurum :( ama sutum kesilicekse eger haklı cocuk yapıcak bisy de yok yani

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
ya yavrular ya bide sole bi olay oldu,
dun ne guzel annemle ilk yogurdunu yedirdik Hiraya kendi mayalamıs ama hira begenmedi agladı yutmadı :) meyve puresi de yeidrdik elma-kayısı onu cok sevdi..su da iciyo lıkır lıkır hemde masallah..

ben de yavas yavas baslarım diyodum bole gunde 2-3 kasık ek gıdaya ama esimin bi arkadasının arkadası doktormus istanbulda cerrah ve cocuk doktoruymus cift anadal yanlıs anlamadıysam..

o demiski asla 4.ayda baslamayın ek gıdaya 6.ayı bekleyin yoksa elrji olusuyo bunyelerinde demis..cekersiniz sonra demis bi hastam var 5 yasında o cocugun butun derisinde yara gibi seyler cıkıyomus alerjik reaksiyonmus 4.ayda basladıkları icin ek gıdaya..

butun moraliim alt ust oldu simdi esim hayatta baska kimseyi dinlemez bekler illa 6.ayı offff napcam ben yaa nası ikna etcem simdi ??

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
tugbisim ya walla dun bu saatlerde annemlerle oturuyoduk salonda..Hira acıktı aldım gogsume iktirdi resmen eliyle vurdu agladı bagıra bagıra oburune aldım iki cekti yine aynı seyi yaptı aslında haklıydı cocum yaa bisi gelmedi ki yutkunamadı bile garibim kızdı tabi :( annem de dedi mama yap baklım icicekmi..yaptım icti valla :(

boyle iste cok moralim bozuldu ama bugun bu saate kadar emdi mama vermedim hic bilmiyom anlamadım walla insallah sadece dune mahsustur sut gelmedi diye oyle yapmıstır cunku sut olmasına ragmen bırakırsa cok uuzlurum :( ama sutum kesilicekse eger haklı cocuk yapıcak bisy de yok yani

yok kuzum korkma bişi olmaz eymen bugune kadar çogu kez öyle emiyo bıraksaydı 100 kere bırakırdı dün canı sıkılmıştır bu arada benimkinin bırakması yakındır gibime geliyo sanki sütlerim azaldı epey

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Tesekkurler canim.
Zaten ne zamandir aklimdaydi ama mudurumun psisik halleri yuzunden hizlandi.
Patronumla konustum hak verdi ve beni magdur etmeyecegini soyledi.
Hayirlisi artik.
Bu fitne fesat insanla daha fazla calismam mumkun degil zatrn.

ay insanın huzuru yoksa calışamıyo canım , Allah gönlüne göre versin inşallah..

ben geçen hftdan beri annemlerin yazlığındayım, eşim izinliydi geçen hft güya, ama burada yapılacak işler varmış, onları yaptılar babamla, çocuk yine hep bana kaldı, zaten eşim çocuğa bakmasın da yük taşısın razı yani.

annemler de güya bana destek oluyorlar ver biraz da ben tutayım diye diye hep kucaklarda gezdi bizimki, ben oyun halısına yatırıyorum az mızıklanınca almadılar mı seni deyip ya annem ya babam alıyor kucağına, sonra çok ağırlaşmış bu diyorlar, annem değil de babam ağlamasına hiç dayanamıyor ağlamasın diye hemen kucağa, valla en sonunda dün patladım, siz 10 dk tutuyorsunuz sonra hep bende, ağlasın napayım dedim, ağlamadan nasıl öğrenecek dedim...her istediği olmayacak bu hayatta dedim.

eşim de dün ist. a gitti yine, yarın dönecek, ama ben burada çok sıkıldım eve dönmek istiyorum, annemlerin de bana bi desteği yok nasılsa, evde daha rahatım, çocuk ağlayacak diye aklım çıkıyor burada.

bi de hiç işleri bitmiyor bizimkilerin, bi oturup dinlenelim yok, sürekli kendilerine iş çıkarıp yoruluyorlar sonra da çocuğa bakın diyemiyorum ben de, yazlık yerdesiniz işte, biraz rahat oluverin di mi, yok ama illa o kepenkler verniklenecek, demirler boyanacak, valla ben bu kadar emek harcayıp kendimi yoracağıma, iyice eskiyince değiştiririm hepsini tamam. param yetmezse tek tek değiştiririm, aman şu ne der bu ne der diye düşünmelerinden bıktım artık.

çocuğumun adına ise hala alışamadım, aklıma geldikçe ağlıyorum, ismiyle hiç hitap edilmediği için yavrum daha adını öğrenemedi, adını kuzusu ya da kuzu sanıyor kesin. ( annemler sürekli öyle seviyorlar ) ben de adını hiç söylemediğimden nerden öğrenecek yavrum. çok yoruldum artık... isyanlardayım... evde en azından kendi kendime otururum.

evet insan kendi düzeninin cok arıyor cidden, ama azcık keyfine bak be şeker, yemek yapmıyosun falan ne güzel işte :))

Canim anneler babalar biraz boyle galiba...
Benim annem de surekli kucaginda tutuyor kucakta sallamayi da o alistirdi sonra da karsima gecip bunu.fena alistirmissin nasil basedicen agirlastikca dedi :D
eheh benimkide böyle bişiiler demişti, suratına bakıp güldüm sinirden eheheh :D

Kizlar bisey sorucam.
Yarin da doktoru arayip sorcam ama size de sorayim.
Ada 3-4 gundur geceleri uyanmiyo mama emmek icin.
Oyle gec de uyumuyo 9:30-10 gibi gece.
Sabah 8e kadar kalkmiyo.
Ben onu uyandirip mama vermelimiyim acaba yoksa birakmali miyim uyumali mi?
Bi ara seyi dusundum acaba mikirdaniyo da ben mi duymuyorumki ama cok ac olsa mikirdanir duymazsam baslar zirlamaya dimi?
hmm sor ne dicek bende merak ettim çünküm bazen Noyan Beyde uyanmıyor, dolayısıyla bende uyanamıyorum, ama uyanırsa aglamasada emziriyorum..
birde gece mama vermeyi 12:30 -1:00 civarına cektim sabah 7 ye kadar idare edebiliyor canım...

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

yok kuzum korkma bişi olmaz eymen bugune kadar çogu kez öyle emiyo bıraksaydı 100 kere bırakırdı dün canı sıkılmıştır bu arada benimkinin bırakması yakındır gibime geliyo sanki sütlerim azaldı epey

walla ben dun anneme anlattım iste dedim forumdaki kızlardan cogumuzun gun gectikce azalıyo dedim..siz bıraktınız yemeyi icmeyi diyo..hamileykenki gibi proteinli saglıklı yiyemiyosunuz diyo bide bakan yardım eden de yok cogunuza diyo..eskiden bizi besiye cekerlerdi cocuk emziriyoz diye dedi..1-2 yasına kadar emzirirdik o zamanki anneler dedi..nerdee dedim hic san mıyom ben 1 yasına kadar emzirmeyi onu bırak 6.ayı gorebilcez mi bakalım :( :dertli:

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
walla ben dun anneme anlattım iste dedim forumdaki kızlardan cogumuzun gun gectikce azalıyo dedim..siz bıraktınız yemeyi icmeyi diyo..hamileykenki gibi proteinli saglıklı yiyemiyosunuz diyo bide bakan yardım eden de yok cogunuza diyo..eskiden bizi besiye cekerlerdi cocuk emziriyoz diye dedi..1-2 yasına kadar emzirirdik o zamanki anneler dedi..nerdee dedim hic san mıyom ben 1 yasına kadar emzirmeyi onu bırak 6.ayı gorebilcez mi bakalım :( :dertli:

sütün mü kesildi cnm :(

haklısın valla ne bakan ne yardım eden sap gibi kaldık kimsenin umrundan değil artık ben şunun şurasında yeni yeni yemek yemeye başladım o da zar zor bu zamana kadar doğru düzgün yemek yiyemedim durmadığından :(

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
hadi yaaa benim annemde tam tersini diyo ben 2,5 aylıkken bırakmışım annemi mesila sinir stres k.valide dırdırı sütlerinin gitmesine neden olabiliyomuş sadece beslenmeklede bitmiyo serabım
SELAM KIZLAR NAPANIZ

bişi sorcam bebekler 5. ayda doğum kilosunu 2ye katlaması gerekiyo dimi

napalım bea hayatım sen nörüyon öle bişi mi varmış oooo öyleyse eymen 2860dogdu bir ay sonrasında 5720 mi olması lasım ama 4.ay sonunda 6665gr ama...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar