2012 Şubat Anneleri

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Yap kız, yap da veriim sana kızımı zengin olsun :)
Ben olamadım o olsun bari :D
Ben de eşimden 1.5 yaş büyüğüm ama, hala maaşlara talim zengin olamadık gitti :dance2:

Çok güzel gözleri var maşallah kaçırmayayım alayım valla gelin olarak. Tabi once ikinciyi oğlan tutturmam lazım. :deli: biz çalışır onları zengin ederiz olamazlarsa napalimm

Simussss daikinn marka kullanan yok Canım etrafımda hiç. Ama cekik gözlüler yaptıysa iyidir:deli:
Benim kız biskuviyi yer eminim sever de ama peynirden emin değilim.elma piresi yemedi çünkü bütün taneleri dışarı attı ben de suyunu içirdim. Şeftali piresini yutuyo ama yumuşak die heralde. Muzu yiyemicek sanırsam onu verirken accik mamayla şeftali kıvamına getircem. Saglık ocağında dedim ki biskuviyi neyle eritcemm mamayla dedi. Sonra yada çok açık sekersiz cayla dedi. E Dr çay da yasak yazmış. Delircem:deli::1:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

benimki hep öle işte simuş koca gün eymen oyala dur ne yemek ne temizlik hak getire ama sün öğlen bi 2 saat uyudu ilk kez şaşırdım baya

benim evin tamamı 70m2 tatlım 12000btu var bizde ama anca salonu sogutuyo samsung var alacaksan ınverter almanı tavsiye ederim ve mitsubishiden şaşma simuş bi kere para veriyon sağlam ama onun gibi sogutan bir klima daha bilmem ömürlük cihaz bide keşfe gelen adamlara anlat tüm evi sogutsun istiyorum de ona göre bi yere monte etsinler ama aklım olsaydı duvara monte edilen değil buzdolabı gibi olandan almak isterdim onlarda ısı kaybı olmuyo

sorun değil simuş muhah:gıdık:
bu arada salıncakta uyuyosa bravo benimki onu sevmiyoru yan yan sallansaydı belki uyurdu böle basının üstü sallanandan hoşlanmıyo ahhh ya k.validem şu eskiden kalma tarz salıncagı almamış olsaydı eşimle fisher price marka akvaryum salıncagını aldırcaktım o hem yan yan sallanıyo hemde normal salıncak gibi sallanıyo hemde otomatikti şimdi bu salıncak varken 2.sini koyacak yerim yok anakucağınıda öle istediğim gibi olmadı salıncakta bu tarz şeyleri almadan fikir danışmıyolar ya hiç hoşlanmıyorum atılcak bişi değil ki şimdi eskiyene kadar kullanmam ıcab eder insanın yararlanarak kullanmadıgı bişi oluncada hiçbir kıymeti kalmıyo alınan şeyin

Aşınız geçmiş olsun tatlım. İnşallah ateş yapmaz :huhuu: Benim zilli de çok uyuyan bi çocuk diil ama yine de bu kadar da yapmıyodu. Sabah 5 ten bu saate toplasan 2 saat zor uyumuştur. Bi sıkıntısı mı var bilemedim...

Salıncak da biz ilk önce graco nun senin söylediğin gibi bi modelini almıştık. graco sweetpeace. ama kızım onu hiç sevmedi. bu salıncağını daha çok sevdi. yani belli olmuyo bu minnoşların neyi sevecekleri..

hımm bu arada teyzoşlar oğlum 6550 gr 68cm olmuş bugun itibariyle son durum budur geçen ayın 15inde gitmişiz sağlık ocagına 6000gr 64cmimiş 550gr 4 cm uzamış sıpam boya gidiyo hepp kg yok yinede sma mamadan allah razı olsun güsel toparladı çocugumu aptamile dvm etseydi ısrarla yememeye devam etcekti sonuç yine hüsran

oooh maşallah Eymenime. Allah esirgesin

ohhh masallah ona simus canim mama vermek istiyomuydun bilmiyorum ama belki mamada alabilir durucuk en azindan gunde bir defa doymadigina inandigin bi zamanda deneyebilirsin.havuclarda bol bol vitamin olsun kuzuya :) ben elaya 15 gundur corap giydirmiyorum yatarken 2-3 gundur gunduz de giymiyor corap ev o kadar sicakki kendimi corapla hayal ediyorum ter basiyo bana :) ustenede ince penye battaniyeye gectik biz.sen daha once sormustun levent bey pure dedi ama ben elma suyuyla baslamak istedim elimde 21 gunluk bi program var onunla uyumlu gideyim dedim ama sagim solum belli olmaz :miyagi: operiz sizi :)

Bizim ev de çok sıcak Nazom ama ben ne zaman bu kızın çoraplarını çıkarsam buz kesiyo ayakları. O yüzden hemen geri giydiriyorum. 2 gündür de sadece body ile duruyo evin içinde. Mamayı da vericem şuan evde yok. Olsa hemen vericem yarını bekliom alışveriş için :D

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
Çok güzel gözleri var maşallah kaçırmayayım alayım valla gelin olarak. Tabi once ikinciyi oğlan tutturmam lazım. :deli: biz çalışır onları zengin ederiz olamazlarsa napalimm

Simussss daikinn marka kullanan yok Canım etrafımda hiç. Ama cekik gözlüler yaptıysa iyidir:deli:
Benim kız biskuviyi yer eminim sever de ama peynirden emin değilim.elma piresi yemedi çünkü bütün taneleri dışarı attı ben de
suyunu içirdim. Şeftali piresini yutuyo ama yumuşak die heralde. Muzu yiyemicek sanırsam onu verirken accik mamayla şeftali kıvamına getircem. Saglık ocağında dedim ki biskuviyi neyle eritcemm mamayla dedi. Sonra yada çok açık sekersiz cayla dedi. E Dr çay da yasak yazmış. Delircem:deli::1:

ecrin canim siz kahvaltiya mi basladiniz biskuvi peynir derken ya daha erken degil mi kahvalti icin? sen emziriyodun da hem.6 aydan sonra oturmaya basladiklarinda veriyorlardi kahvaltiyi.her doktor farkli bisey diyo ya.kil oluyorum hepsine.peynir konusunda eger yemeye baslarsaniz labne dene bebislerin bi cogu seviyor:)

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Benim kız biskuviyi yer eminim sever de ama peynirden emin değilim.elma piresi yemedi çünkü bütün taneleri dışarı attı ben de suyunu içirdim. Şeftali piresini yutuyo ama yumuşak die heralde. Muzu yiyemicek sanırsam onu verirken accik mamayla şeftali kıvamına getircem. Saglık ocağında dedim ki biskuviyi neyle eritcemm mamayla dedi. Sonra yada çok açık sekersiz cayla dedi. E Dr çay da yasak yazmış. Delircem:deli::1:

Tamam balım. sen de mitsubishi diyon yani :)
Bisküi de vericem ben ama benim doktorun dediği gibi pekmezle peynirle karıştırıp vermicem. Mama verceğim zaman 1 bebe bisküisi ekleyip iyice eriticem mamada öyle vericem.

Benim zilloş gene uyandı. Çok olduydu ya uyuyalı :deli: :deli: aliim de yıkayayım şu minnoşu :)

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

ecrin canim siz kahvaltiya mi basladiniz biskuvi peynir derken ya daha erken degil mi kahvalti icin? sen emziriyodun da hem.6 aydan sonra oturmaya basladiklarinda veriyorlardi kahvaltiyi.her doktor farkli bisey diyo ya.kil oluyorum hepsine.peynir konusunda eger yemeye baslarsaniz labne dene bebislerin bi cogu seviyor:)

Yok canım yoğurt ,kasık maması,meyve başladık. Ama bu gün saglık ocağı dedi bisküvi,peynir,yumurta vs. Tabi baslamicam zaten 15 gün sonra Dr kontrolüne gitcez. Ne gerek var bunları yesin şimdilik.dediğini yapmicaksam Dr a niye gidiyorum saglık Ocağı'na gider gelirim dımı ama:huhuu:

Emziremiyoru m Canım. Şutum bı. Kesilir gibi oldu sonra yine arttı. Ama gündüz almıyor gece alıyor ama gecede 1 defa kalkıyor genelde.keske birine süt anne olaydım be ise yarardimm55:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Ya kızlar defneninatesi 39 oldu. Yarım saatoldu şurup verdimozaman 38.2idi ılık bezde koyuyorum of yaaa

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Kusuruma bakma Ecrinim yazdın da görmedi isem ya da cevap verip unuttu isem... Kafa beyin kalmıyo ki sabahın köründen akşamın bi saatine kadar... 2 saate bir de emzir. Sıvı alımı iyi geliyo sanki... Çok geçmiş olsun canım yaaa valla zor hastalık. Allahım kimsenin evladına hastalık vermesin, içisıra bizlere de. Amin...

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Yok cnın ya olur mü bende herseyi unutuyorum. Hemde herseyi yani. Uyudu bakalım şimdi arada ölçüyorum 38 oldu şimdi şükür. Ay ateş gibi cocuk yaf:korkak:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

Kızlar bu bağımsız bir kozmetik denetleme firması imiş. Bebişler için güneş kremi şampuan vs alıyoruz ya bunların ne kadar kimyasal içerikli ya da doğal ürünler olduklarını tespit edip puanlamışlar. Ben sebamed almıştım kızıma. Ama görünen o ki kimyasal bir ürün. Mustela ya baktım bide trukid diye bi markaya. onlar daha doğalmış puanları hep 1 lerde. 7 üzeri tehlikeliymiş.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Duru da öyle olmuştu. Yavrum ertesi gün öğleden sonra gibi normale dönmüştü. Muhakkak 6 saat sonra tekrar ver calpol.

Düşmezse veriden mecbur ama ilaç içirmek de mesele. Sanki ilaç oldugunu anlar gibi tukuruyo hemen. Bide ateş düşürücü asinin etkisini azaltıyor diyolar ya aklım karışık. Dr da ver Dio. Bazı erlar vermeyin diyomus. Ya bilimde de görece olur mü ya-kizgin

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Düşmezse veriden mecbur ama ilaç içirmek de mesele. Sanki ilaç oldugunu anlar gibi tukuruyo hemen. Bide ateş düşürücü asinin etkisini azaltıyor diyolar ya aklım karışık. Dr da ver Dio. Bazı erlar vermeyin diyomus. Ya bilimde de görece olur mü ya-kizgin

bizim doktor mesela ateşi çıkmazsa verme aşının tutma yüzdesi düşer, ama ateşi çıktığında muhakkak ver dedi.

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Kızlaaaaaaaaaar maşallah dün kızım ilk kez döndüüü :D Sağ kolunun üzerinde. Ama ben göremedim yaaa. Ağlayınca bi baktım dönmüş, Yazık kolunu çıkaramamış ona ağlamış ya da ben naaaptım diye şaşkınlık ve korkudan ağladı :D :D

hadi gözünaydın dikkat et artık kenarlarda bırakma

Duru dün gece çok uyandı. Sanırım sıcaklar etkiliyo bu kuzuları. Nası giydircez biz bunları yaaa? Bide gece nası yatırcaz? Yani artık dönecekleri için üstlerine örtü örtememeliyiz bence. Şu ayak kısmı torba gibi büzülen geceliklerden almak lazım sanırım. De onun nası olanını almak gerek? Böyle boyundan geçirilip giydirilenleri var sanırım bide göğüs üstünden inenleri???

ii de şimdi sıcaklarda bişi örtmicez kışa kolları ve ayakları olan uyku tulumlar kullanışlıymış poşet gibi olanların içine giriyolarmış

Selam kızlar...
nasılsınız?
of ben pek sıkkınım...dün akşam üstünden başlayarak kızım ben uyuturken de ağlamaya başladı. kucakta uyuyordu ve bakıcıyı sanırım kokusundan yabancılayıp çok şiddetli ağlıyordu uyutmaya çalışırken. ben alınca anında rahatlayıp,susup uyuyodu.
dün ben alınca da susmadı. uyumadı.
hatta gece uykusuna yatarken de mızırdadı durdu...
gece uyanmadı sabah 6da kalktı, mama emdi. Altını değiştirirken uyandı.
Ama uyku gözlerden akıyo.Sallıyorum kolumda, gözler kapalı, eli gözünde ağlıyo, mızlıyo,bir buçuk saatte uyudu...
şimdi her zamanki rutini olan kolda uyumayı da reddediyo, ne şekil uyutacağımı şaştım.
kabahati bakıcıya buluyorum.ilk zaman sallarken mızıldar mızıldamaz ayağa dikiyodu.ben de dedim ki o zaman hemen mıkırdar mıkırdamaz dikme, az mıkırdayıp uyuyabilir. öyle dedim ya çocuk zar zar zar ağlıyo hala sallamaya çalışıyo. ısrarla. e diyorum ısrar etme çok ağlıyo kaldır, e sen kaldırma demedin mi diyo.
Hey allahım azıcık insiyatif kullansana ya, azıcık çalıştır saksıyı, azıcık fikir yürüt ya.Azıcık düşün,mantık işlet.
Altını alayım mı, mamam vereyim mi paso bana soruyo.
Ay napıcam ben ya offfff

kadın bence panikten napcanı şaşırıyo senin tedirginliğinden ama sen de hareketlerinde haklısın of zor ya Allah tez zamanda alıştırsın canım

Hayatım kız sen bombasın sen valla :D
Hastanım senin ben :D

Bu arada sizin ödemeler bişi değilmiş kız,ödemenin bombası bende asıl saysam korkarsın :D
Kaybolmayan maaş istiyoruz :D

ben de sizlere hastayım :D
aa bi de Şahin'in sigortası var onu unutmuşum :)
say bakimm bunlardan fazla ne ödemesi var kız yat kat :)

Selam kızlar. Laptop gitti alıntı yapamıyorum artık ne becer
Ksizim. Kızım bugün ası oldu. Saglık ocağı ölçümüne göre 45 günde 300 gr almış. Kadın bu cocuk hiç kilo almamış dedi. Yani hastaydi bı zaman yemedi ama zaten yemeye de düşkün değil hala 120 lik mama iciyo dedim. Anne şutu almıyor deyincede üzüldü. Sen meyve ve yoğurt dısında kahvaltıya da başla dedi. Yumurtanın sarısını ver tuz olmayan peynir ver arada bisküvi karıştır dedi. Tek handikap meyveleri satarken kivi de saydı. Halbuki bizim Dr kivi yasaklar listesine yazmış. Kafam karıştı ama vermicem tabi. Dr yasak demiş kivi yemeyiversin bisi kaybetmeyiz sanırım. Kahvaltıyı da esim verme dedi. Dr ver demediyse verme dedi bu saglık ocağı niye Dr la tutmuyor

cnm bu aylardan sonra o kadar gr alması normalmiş sürekli 1er kg alsa obez olurlar zaten

bakın teyzeleri benim cadaloza (alıntı yapmadan :) )

göremedim :bitter:

Bebikom maşallah kızına gözlerine kirpiklerine tütütü maşallaaaaaaaaah.

Leadrım demek Eymen paşa da döndü. Maşallah ona annesi

eymen de dönmüş
oh hadi gözünaydın

tesekkur ederiz simuş'um hepimizin yavrusuna masallah...

ama benim bu cadı kızım daha poposunu kaldırıp donemedi deniyo surekli ama donemeyince de kızıyoo...

aaaaaaaaaaaaaaaaaa inanamıyorum donduuuuuuuuuuuuuu :dance2::dance2::dance2::dance2:

haha sizze yazarken dondu walla oleyyy :1:

hihi size de gözünaydın

bugün evim müthiş esiyo sanırım farklı taraftan esiyo hiç böle oldugunu bilmem ohhhh ufur ufur

bizim eevden esiyodur dün size serin dedim bugün yandık evde demek sizin eve kaçmış körolmayasıca -kizgin

Siz bebeklerinizi nasıl uyutuyosunuz kızlar?
Demin sordum ama kaybolmuş sorum

memede canım

Selam kızlarrrr

Batuhan yuzmeye basladı artık sizinkilerden ne haber :)))

ay maşallah oyuncak et bebekler var ya onlardan sandım bi an çok güzel maşallah

Heh ben de aynı işte öyle emzirir gibi sallıyodum düne kadar :D

Ya ayakta uyumayan bi benim kız mı var acep ya :D
Hoşgeldin canım bu arada.

benimki de uyumuyo sallayarak :D

Ecrin kızzzz bak kızıma, sen göremedin benim mesajı sanırsam.
Görmek istediğini varsayarak koyuyorum dnkü resmi bi daha :D

Alıntı yapmayınız efemm....
وَإِن يَكَادُ الَّذِينَ كَفَرُوا لَيُزْلِقُونَكَ بِأَبْصَارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا
الذِّكْرَ وَيَقُولُونَ إِنَّهُ لَمَجْنُونٌ

:bitter:

Ben de her gün yıkamaya başladım canım.
Bizim sitede havuz var ama korkuyorum mikrop kapar diye sokamıyorum...
Bugun duşa sokmayı planlıyorum kucağımda ama bakalım becerebilir miyim...

daha önce ne kadar zamanda yıkıyodum ben doğduğundan beri hemen hemen hergün yıkıorum

Ben kucagıma alıp tek basıma yıkıyorum yatırıyorum dizime.

Baskalarına muhtac olmadan yıkıyorum.

Simdi kovanın icine oturtmaya basladım cok hosuna gidiyo bi de havuz aldım yazın zamanımız boyle gecer artık :)

ya ben hayatta yıkayamam öle benimkinin dötü başı ayrı oynuyo

kızlar aklmıdayken sorayım hemen ya karnındaki dogum cizgisi duran varmı hala ? benimki biraz siliklesti ama gobek deligimden asagı dogru yinede gorunuyo acık kahve rengi olarraktan :acep:

benimki silik de olsa duruyo

selam kızlar :)

nasılsınız,bebişler nasıl? ela 2 gün ateslendi asıdan sonra.yavrum cok kötü oldu.ama şimdi iyi cok şükür..ev cehennem gibi.nasıl gececk bu yaz cok merak ediyorum.geçmişi bi okuyayım..

babuss canım yerim ben adayı masallah kuzuma nasıl tatlı olmus.mıncırmalık beee..

gelmiş geçmiş olsun canım

......................................................................

:bitter:

Konuyu toplam 15 üye okuyor. (8 kayıtlı üye ve 7 misafir)
bblau, bebikommm, ecrinnn+, leader+, lilacs+, littlesunshine+, nazo06+, simurganka01+

vays kadro iyi bugun :)

ben yoksam o kadro ne kadar iyi olabilir ki :sirin:

hımm bu arada teyzoşlar oğlum 6550 gr 68cm olmuş bugun itibariyle son durum budur geçen ayın 15inde gitmişiz sağlık ocagına 6000gr 64cmimiş 550gr 4 cm uzamış sıpam boya gidiyo hepp kg yok yinede sma mamadan allah razı olsun güsel toparladı çocugumu aptamile dvm etseydi ısrarla yememeye devam etcekti sonuç yine hüsran

kızım sen zayıf diyon da şahin 4 ay 3 günlük ölçümünde hep zayıf hem kısa

Ya kızlar defneninatesi 39 oldu. Yarım saatoldu şurup verdimozaman 38.2idi ılık bezde koyuyorum of yaaa

ay cnm geçmiş olsun
ayağına sirkeli bez koy derler ama

üstünü incelt Ecrincim tek body ile kalsın. Bezi koltuk altlarına ve bacaklarına da koy. sakın 6 saat geçmeden tekrar calpol verme.

niye 6 saat geçmeden calpol verilmiyo

Kızlar bu bağımsız bir kozmetik denetleme firması imiş. Bebişler için güneş kremi şampuan vs alıyoruz ya bunların ne kadar kimyasal içerikli ya da doğal ürünler olduklarını tespit edip puanlamışlar. Ben sebamed almıştım kızıma. Ama görünen o ki kimyasal bir ürün. Mustela ya baktım bide trukid diye bi markaya. onlar daha doğalmış puanları hep 1 lerde. 7 üzeri tehlikeliymiş.

ben de mustela almıştım

şahin uyudu akşam tam 3 kez ağlayarak uyandı kafası sırılsıklamdı napsam uyumadı sonra 5-6 tane nazar duaları falan okudum uyudu inşallah uyanmaz kuzum

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
lilacs aklımdaydı şimdi seni görünce hatırladım
canım sünnetiniz hayırlı olsun inşallah sünnet ve aşıları kolay atlatırsınız

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar