2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Babuşum ve Hayatım, kalıp sohbet etmeyi çok isterdim ama benim zilliyi doyurup yatmam gerek. Zaten bu saate kadar da sırf küçükhanımı beslicem diye gözlerim kapana kapana bekledim. Bişe denicem de, tutarsa size de söylerim :D Öpüyorum sizleri, hayırlı, bol uykulu, huzurlu geceler. Muaaaaaaaaaaah

Bende yaticam simusummmmmm,bugun ada canima okudu....
Size de iyi geceler minnosunla.
Deneyini bize de anlat yarin heeeee....
Operimmmmmm

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Konuyu toplam 47 üye okuyor. (4 kayıtlı üye ve 43 misafir)
simurganka01, bblau+, esra79, _HaYaTiM_+

Abooooooo :sok :sok :sok

yuhh amma meraklı var :dill:

Ada da dun gece ve bugun ayni sekildeydi. Bu gece uykusuna yatti yarim saat sonra sanki korkmus kabus gormus gibi aglayarak uyandi. Daha dogrusu uyanamadi bile. Zorla ben uyandirdim. Aglamayi oyle kesti....

Maalesef canim eger bebek emmiyosa istedigin kadar sag kesiliyor...
Emdigi icin sagiyorsunuz da kesilmiyor azalmiyor.
Bu konuda benim cabalarimi yazsam,anlatsam iatanbuldan ankaraya yol olur...
Ben saatlerce sagdigimi bilirim sadece 5 ml icin....
Emmedikten sonra sagma makinalari asla bebek gibi uyarmiyor...

Ayni sekilde canim,neye duygulandim bilmiyorum ama bi dugumlendi bogazim....

şahin de 2 gündür hiç kalkmıcapı saatte ağlayarak uyanıyo o galiba gündüz benle memede uyumaya alıştı zıçtım ben :(

Babuşum ve Hayatım, kalıp sohbet etmeyi çok isterdim ama benim zilliyi doyurup yatmam gerek. Zaten bu saate kadar da sırf küçükhanımı beslicem diye gözlerim kapana kapana bekledim. Bişe denicem de, tutarsa size de söylerim :D Öpüyorum sizleri, hayırlı, bol uykulu, huzurlu geceler. Muaaaaaaaaaaah

iyi geceler cnm sana ve bblau'ya
ben kuzey güney serediom sonra yatcam
öptüm siziii

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Gunaydin kizlarrrrr....
Ada dun gece gec yatti sabah erken kalkmaz dedim ama gece ilk teftişi saat birbucukta olunca anladimki gunes bugun erken dogacak bize. Dedigim gibi de oldu kalkali epeyyyyyy oldu simdi gunun ilk sekerlemesini yapiyo salincaginda. sansima iki gundur salincakta uyumayi afet edindi.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Bende yaticam simusummmmmm,bugun ada canima okudu....
Size de iyi geceler minnosunla.
Deneyini bize de anlat yarin heeeee....
Operimmmmmm

Babuşum deney şuydu: hatunu gece uykusuna geçmeden iyice doyurmak, yani 2 saat aralıklarla beslemek, böylece gece uyanmayacağını ummak. Netice mi? Sabaha kadar 4 kez uyandık sanırım, çünkü ben 3 ten sonrasını saymadım. Yani özetle deney başarısız :D

Gunaydin kizlarrrrr....
Ada dun gece gec yatti sabah erken kalkmaz dedim ama gece ilk teftişi saat birbucukta olunca anladimki gunes bugun erken dogacak bize. Dedigim gibi de oldu kalkali epeyyyyyy oldu simdi gunun ilk sekerlemesini yapiyo salincaginda. sansima iki gundur salincakta uyumayi afet edindi.

Benimki de öyle yaptı. Ama sanırım dün tüm gün sadece 1 kez kaka yapmıştı o yüzden sürekli uyandı. Biz zaten erken de yatsa geç de yatsa 5 bilemedin 6 da ayaktayız. Allahtan 8 e kadar falan eşim bakıyo da ben biraz olsun uyuyabiliyorum...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Bugün cinlerimle geziyorum... Çok sevgili sağlık bakanımız (!!??) Recep bey sayesinde. Haberler açıktı, diyo ki; tecavüzcünün bebeğine gerekirse devlet bakar!! Nası yaaa!! Sen o anneye zorla sevmediği, tanımadığı bi adamdan olma çocuğu mu taşıtacaksın! İnanamıyorum yaaa inanamıyorum!!!

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Haaa Babuşum, benim zilli akşam uykusuna salıncakta dalıyo, sonra yatağına götürüyoruz da, ilerde sence bu başımıza iş açar mı? Yani salıncağa artık binemedikleri zamanda??

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Kızlar fragmanı izleyin tam bizlik film :D

Babuşum deney şuydu: hatunu gece uykusuna geçmeden iyice doyurmak, yani 2 saat aralıklarla beslemek, böylece gece uyanmayacağını ummak. Netice mi? Sabaha kadar 4 kez uyandık sanırım, çünkü ben 3 ten sonrasını saymadım. Yani özetle deney başarısız :D

Benimki de öyle yaptı. Ama sanırım dün tüm gün sadece 1 kez kaka yapmıştı o yüzden sürekli uyandı. Biz zaten erken de yatsa geç de yatsa 5 bilemedin 6 da ayaktayız. Allahtan 8 e kadar falan eşim bakıyo da ben biraz olsun uyuyabiliyorum...

bide 2 saatte 1 beslememeyi dene cnmm. su ayda 8 saat yemeden durabiliyorlar. biz 6 saati hiç asmadık. ama gündüz yeme saatlerinin arasını acarsan gece de aynı düzen devam eder. tecrübeyle sabittir:semsiye: daha cok yemek daha uzun uyku:huhuu:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
selam kızlarr.bugün insanlık içinn kücük benim için büyük gün:D namı diger ria takılcak. o kadar korkuyorum ki anestezi die aglayabilirim dr un yanına girince.tesadüf bugün esim de yok insaata gitti. görümcemle gidicem:( insallah cok acımaz.

bu arada incir suyuna dün basladım. gece süt olayı fena degildi. yanagından aktıgını görebildim en azından yeniden. bugünde iileşme olursa isteyen denesin. tadı da güzel. bunu ilerde cocuga meyve suyu olarak da içirebiliriz die dsündüm:huhuu:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Haaa Babuþum, benim zilli akþam uykusuna salýncakta dalýyo, sonra yataðýna götürüyoruz da, ilerde sence bu baþýmýza iþ açar mý? Yani salýncaða artýk binemedikleri zamanda??

Simusum inan ayni seyi sormaya diye girdim foruma.
Ada kucakta uyuyordu. Uykusu geldimi sizlanmaya basliyodu ve kucagima alip salliyodum ve uyuyodu. Ýki gundur huy degistirdi. Uyumak istemiyo,uykusu geldiginde kucagi istemiyo. Televizyona bakmak istiyo eger aciksa yada dikkatini dagitacak bisey buluyo. Cin cin bakiyo. Sik sik olunca bu salincaga koydum bende bikac kez ve salincakta dalmaya basladi.
Ama arada kucakta da uyuyo. Su an arada bi durum var yani. Tam hakim degilim yeni duzene,oturmadi henuz.
Tam da bakicimiz baslayacakken bu iyi omadi,kendim hakim degilim ki kadina ne gostercem. Bu gecis doneminin diger gecis donemimizle cakismasi sansizlik oldu.
Ayrica bu salincaga alisirsa daha sonra nasil uyuyacak diye de dusunuyorum kilo alip da salincaga sigmadiginda.....
Bi de seyi dusunuyorum. Simdi bakici benden cok valit gecirecek. Yine huyu degisirse ben nasil hakim olucam. Yani ne zaman uyuyo ne zaman yiyo puf noktalari nedir ya uzaginda kalirsam cocugumun. Yetisemezsem bilemezsem.
Kadina mi sorcam nasil yiyo nasil uyuyo napiyo huyu suyu nedir diye. Yoksa sadece hafta sonu ve geceleri bakarak hakim olabilir miyim....offfff cok soru var kafamda.....

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
selam hatunlarr... babuşum benım aden de 3-4 gundur huy değiştirdi. uyutmaya çalışırken avazı çıktığı kadar ağlıyor uyumak istemıor. kucagımda uyuyan çocuk beni itiyor napacagımı bilemedım valla

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Her bebegin huyu ayri iste.
Ecrininki daha aralikli beslenince uyanmiyomus mesela. Ada da tam tersi,toksa daha uzun uyuyo. Gunduzki yorgunluk durumuna da bagli ama eger hemen yatmadan yediyse 6 saat kadar uyanmadan uyuyo. Ama mama almasinin etkisi buyuk. Daha tok tutuyo bu bi gercek....

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Simusum inan ayni seyi sormaya diye girdim foruma.
Ada kucakta uyuyordu. Uykusu geldimi sizlanmaya basliyodu ve kucagima alip salliyodum ve uyuyodu. Ýki gundur huy degistirdi. Uyumak istemiyo,uykusu geldiginde kucagi istemiyo. Televizyona bakmak istiyo eger aciksa yada dikkatini dagitacak bisey buluyo. Cin cin bakiyo. Sik sik olunca bu salincaga koydum bende bikac kez ve salincakta dalmaya basladi.
Ama arada kucakta da uyuyo. Su an arada bi durum var yani. Tam hakim degilim yeni duzene,oturmadi henuz.
Tam da bakicimiz baslayacakken bu iyi omadi,kendim hakim degilim ki kadina ne gostercem. Bu gecis doneminin diger gecis donemimizle cakismasi sansizlik oldu.
Ayrica bu salincaga alisirsa daha sonra nasil uyuyacak diye de dusunuyorum kilo alip da salincaga sigmadiginda.....
Bi de seyi dusunuyorum. Simdi bakici benden cok valit gecirecek. Yine huyu degisirse ben nasil hakim olucam. Yani ne zaman uyuyo ne zaman yiyo puf noktalari nedir ya uzaginda kalirsam cocugumun. Yetisemezsem bilemezsem.
Kadina mi sorcam nasil yiyo nasil uyuyo napiyo huyu suyu nedir diye. Yoksa sadece hafta sonu ve geceleri bakarak hakim olabilir miyim....offfff cok soru var kafamda.....

Valla Babuşum, ben sadece salıncakta uyumaya alışmasın diye gün içinde uyuduğunda her seferinde farklı bi yerde yatırıyorum. Mesela bi kendi odasına, bi anakucağına bi salıncağa gibi. Ama sanırım bu da iyi bişe değil, ama ben de tatili ya da evde olmayacağımız zamanları düşünüp böyle yapıyorum. Mesela ben bu kocaman halimle kendi yatağım harici bi yerde yatınca acaip garipserim, yatmakta çok zorlanırım. O yüzden neyin doğru olduğunu da şuan için bilmiyorum...

Bakıcı için de bence word ya da excell de bi tablo hazırla, uyku, oyun, beslenme, uyanma ve bunların süreleri falan olsun, hangi zamanda ne yediğini ne kadar yediğini de yazsın kadın. Sana fikir verecektir. Böylece kadının da unutması gibi ihtimal olmaz. Aklıma bundan başka da bişe gelmedi...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Valla Babuşum, ben sadece salıncakta uyumaya alışmasın diye gün içinde uyuduğunda her seferinde farklı bi yerde yatırıyorum. Mesela bi kendi odasına, bi anakucağına bi salıncağa gibi. Ama sanırım bu da iyi bişe değil, ama ben de tatili ya da evde olmayacağımız zamanları düşünüp böyle yapıyorum. Mesela ben bu kocaman halimle kendi yatağım harici bi yerde yatınca acaip garipserim, yatmakta çok zorlanırım. O yüzden neyin doğru olduğunu da şuan için bilmiyorum...

Bakıcı için de bence word ya da excell de bi tablo hazırla, uyku, oyun, beslenme, uyanma ve bunların süreleri falan olsun, hangi zamanda ne yediğini ne kadar yediğini de yazsın kadın. Sana fikir verecektir. Böylece kadının da unutması gibi ihtimal olmaz. Aklıma bundan başka da bişe gelmedi...

Yada gun icinde surekli arayip denetleyecegim.
İletisim halinde olmamiz sart. Bakici da cok konuskan bi kadin degil ve de tanidik biri bu da benim hareket alanimi daraltiyor.....

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
Ay aynen yaaaaa. Uykuyu reddediyo.
Sanki ben bebek degilim beni sallama der gibi bi hali var :D

aynen aynen piyasa bunlar resmen. bıraksam bizimle takılacak falan. uyumayı sevmıyo bu ara. valla öyle ağlıyo ki beni öyle cırlatıyor ki uğur dundar her an kapıma dayanabılır" evet kendi öz yavrusuna işknce yapan cani anne" diyerek.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
simuş tracy hogg un kitabında gece siz uyumadan önce beslerseniz 5-6 saat uyur siz de uykunuzu alırsınız diyordu, ben bi gece tesadüfen denedim çünkü genelde o yattıktan bi saat sonra falan uyuyorum, erovizyonun olduğu gece uyku tutmadı, gece 12 buçukta mama yedirdim ama çocuk yarı uykulu yarı uyanık, gözünü açamıyordu, netice sabah 6ya kadar uyudu... da ben uyuyamadım kulak ağrısından... işte o gece eşim gece eczaneye gitti falan filan ben uyuduğumda saat 4 falandı. e yine 2 saat sonra kalktım şansıma tüküreyim dedim...

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
ya kızlar gece kaç saatte bir emziriyorsunuz çocukları? ben hala 2,5-3 saatte bir kalkıp emzirıyorum.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar