2012 Şubat Anneleri

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
aynen öyle en minnağı benim kızım olacakinşallah..
ayy süper yaaa pipisini yediğim yüzüne işemiyormu banyodan sonra hahaaahaaaa salıverirler ya genelde pipi kocaman olunca kork bacım:D

Ay daha yüzüme işemedi :D Yalnız altını açtığımda 2 kere işedi, Allahtan alt açması ıslandı :D

canım benim cok geçmiş olsun..:( allahtan kötü huylu değilmiş.üzmemeye calıs kendini..allah acil şifalar versin canım benim ya...

kızlar bende az önce doktordan geldim.yine nst ve yine alttan muayene oldum.sıkıntı basmaya basladı.insan her doğumunu aynı olacak sanıyor.yanılmışım..doktor istediğin an suni sancıyla doğumu baslatabilirim her sey hazır dedi.ama biz biraz daha bekleyelim dedik.doktorumuzda bizimle aynı fikirde.bebeğin kafası iyice yerleştiğinden nerdeyse adım atamıyorum.arabaya inip binmek bile mesele.acılmamız ilerlememiş sancılarımız var ama düzenli değil.bu kız biraz inatçı sanırım.madem yola cıktın gelsene güzel kızım....

Hoşgeldin nazom...Şimdi siz kaç haftalık oldunuz tam olarak?

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
Babuş Sıla'yı hergün yıkıyonuz mu?
Annem hergün yıkıcaz dedi, ama fazla değil mi hergün? Bi de derisi soyuluyor, deri değiştiriyormuş daha neler öğrencem bakalım.

her gün yıkayın azom.bebekler yıkanınca daha cabuk büyüyor gibi geliyor bana..yalnız bizim doktor şöyle bişey demişti.irem yaz bebeğiydi hava cok sıcaktı her gün yıkadık ama her seferinde vücudunu köpüklemedik.köpüklediğimizde zeytinyağı ve bebe yağı ile masaj yaptım..aklında olsun.doktorunuz demiştir ama:utan:

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870

canım benim cok geçmiş olsun..:( allahtan kötü huylu değilmiş.üzmemeye calıs kendini..allah acil şifalar versin canım benim ya...

kızlar bende az önce doktordan geldim.yine nst ve yine alttan muayene oldum.sıkıntı basmaya basladı.insan her doğumunu aynı olacak sanıyor.yanılmışım..doktor istediğin an suni sancıyla doğumu baslatabilirim her sey hazır dedi.ama biz biraz daha bekleyelim dedik.doktorumuzda bizimle aynı fikirde.bebeğin kafası iyice yerleştiğinden nerdeyse adım atamıyorum.arabaya inip binmek bile mesele.acılmamız ilerlememiş sancılarımız var ama düzenli değil.bu kız biraz inatçı sanırım.madem yola cıktın gelsene güzel kızım....

teşekkür ederim nazom Allahım şifa versin kuzuma başka dert vermesin
yavrum git gel yollarda doğuracan valla sabahta aklıma geldin ne zamana kadar beklemeyi düşünüyorsun ?

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452

biz 40 gün hergün yıkamıştık oğlumu gelişimi açısından iyi geliyormuş birde suyu çok seviyordu rahat uyuyordu banyodan sonra bebe yağıyla masaj yapsoyulması için

Heee annem doğru diyor o zaman :)
Bebe yağı ile masaj yapıyorum ama hemencecik, tadını çıkaramıyorum üşür diye aklım çıkıyor..Ama doğru banyodan sonra 4 saat uyuyor :D

nazommm hoşgeldinn..

kızlar ben bi yemeğe gidiyorum yoksa açlıktan bayılcammmm

Afiyet olsun canım

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
hoşgeldin babuşumm:beyazbayrak::beyazbayrak:naptınız bakalım nasıl sıla adam

Bugun bir kaç saatliğine yalnızım kendim bakıyorum adaya :)
Şimdi sütünü emdi hanımefendi,uyudu.Altına da bakıcam az sonra :D
Suyla pamuğumu hazırlayıp uyandırıcam pıntışı pişmesin kızımın,açayım da altısını :D

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452

her gün yıkayın azom.bebekler yıkanınca daha cabuk büyüyor gibi geliyor bana..yalnız bizim doktor şöyle bişey demişti.irem yaz bebeğiydi hava cok sıcaktı her gün yıkadık ama her seferinde vücudunu köpüklemedik.köpüklediğimizde zeytinyağı ve bebe yağı ile masaj yaptım..aklında olsun.doktorunuz demiştir ama:utan:

Yok demedi nazom, dediğin iyi oldu..
Beyefendi uyansın yıkanacak yine..Onu yıkarken iyi ter atıyoruz :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Babuş Sıla'yı hergün yıkıyonuz mu?
Annem hergün yıkıcaz dedi, ama fazla değil mi hergün? Bi de derisi soyuluyor, deri değiştiriyormuş daha neler öğrencem bakalım.

Yok azoşum hergün değil gün aşırı.Kış bebesi ya üşür diye korkuyorum...Aslında annem de hergün yıkanır diyor ama ben korkuyorum....

Kimliği çıkınca babadan otomatik sigortalı oluyor canım.

Evet bizim de öyle oldu,otomatik sigortalanmış babasının üstüne...
aynen öyle en minnağı benim kızım olacakinşallah..
ayy süper yaaa pipisini yediğim yüzüne işemiyormu banyodan sonra hahaaahaaaa salıverirler ya genelde pipi kocaman olunca kork bacım:D

bu sabah benim elime işedi ada altını açarken :D

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Laylam anneciğine acil şifalar diliyorum.Ama hamdolsun kötü huylu değilmiş, tez zamanda iyileşir Allahın izniyle...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Nazom tatlım,Allah kolaylıklar versin sana, son zamanlarında...Bir avazda kurtarsın inşallah canım benim

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Yok azoşum hergün değil gün aşırı.Kış bebesi ya üşür diye korkuyorum...Aslında annem de hergün yıkanır diyor ama ben korkuyorum....

Evet bizim de öyle oldu,otomatik sigortalanmış babasının üstüne...

bu sabah benim elime işedi ada altını açarken :D

Hehehhe zilli :D Ben erkek bebeklerin altını değiştirmek kolaydır sanıyordum, ama kaka yapınca o da zor oluyormuş ya, o testislerinin altı felan batmış oluyor, kaldır sil zor işmiş :D

hosbuldum canım afiyet olsunn...

hosbulduk canımm..38+6 olduk bugun.yarın hafta devriyemiz var:evet: canım.

Tamam o zaman daha bekle nazom..Belki sevgülüsü gibi 39+2de gelir :D

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753

teşekkür ederim nazom Allahım şifa versin kuzuma başka dert vermesin
yavrum git gel yollarda doğuracan valla sabahta aklıma geldin ne zamana kadar beklemeyi düşünüyorsun ?

öle laylam ya yollarda doğurucam sanırım.valiz bagajda geziyoruz zaten :( kafasını öle bi sokmus ki malum bi yerlerime her an ordan koca bi kütle cıkacak gibi.bugun canım cok yandı alttan muayende.doktorada dedim normal nerdeyse bebeğe elledim dedi kadın.bu hafta sonunu geçirip salı-carsambaya kadar dayanıcam.sancı desen sancı değil bacak aramda korkunc bi baskı.iremde böyle bişey yasamadım ya onada geriliyorum zaten.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Evet canım biberon meme düşmanı maalesef.Ben genel anesteziyle sezeryan oldum ya, bir de diyabetliydim.Bebeğin kan şekeri biraz düşüktü, ben ayılmadan mamayı dayamışlar sanırım bebek hemşireleri.Tabi kan şekerinin düşmesi daha büyük sorun ama sonradan da memeyi almadı.Gerçi ben biberon alışkanlığından da olduğundan emin değilim, zira memeyi ağzına alıp sonra reddederdi öyle olsa.Ağzına bile almıyor, basıyor yaygarayı.Dilini değirir değirmez suratında bi öğürme ifadsi oluşuyor....Benden çıkmış beni beğenmiyo hanım

:utan::utan::utan:

Teşekkürler lilacsım...Senin de daha iyi olmana sevindim....

Rezeneyi direkt bebeğe mi vericez laylam,zararı olmasın?
Kendimiz mi içicez.Ben milupanın rezene çayını aldım ama tadı iğrenç.Sütten geçer mi bebeğe?Sanki sancısı biraz daha az gibi normale göre bu ara ama...

Benimki feci sancılanıyor.Hatta şöyle diyim kıvranıyor.Yüzü kıpkırmızı oluyor, yüzünde bi ıkınma ifadesi.
Kafasını kaldırıyor, boynunu uzatıyor kaplumbağanın kabugundan çıkması gibi böyle, ağlıyor sonra da....
Zaten surat ifadesinden, mimiklerinden sancı geldiğini anlıyosun.
Büyük insan gibi ıkınıyo yavrum yazık...

benimki de aynen öyle sancılanıyor, ama bazen ağlarken nefessiz kalıyor, annem telaşe memuru olarak hepimizi telaşlandırıyor, aman ters çevirin diyerek... ben de korktum artık, tek başıma bakamam gibi geliyor sancısı olunca. yalnız kalmak istemiyorum sırf bu yüzden.

her gün değil ama gün aşırı banyo yaptıralım diyoruz ama çok karmaşık geçiyor banyolar, 3-4 kişi bir miniği banyo yaptıramıyoruz, ağlamıyor o ama biz üşüyecek diye korkuyoruz, aslında eşim en rahatımız ama annem orada da telaşlı olduğundan elimiz ayağımız dolaşıyor hepimizin. biz hftda 2-3 kez yaptırıyoruz banyo.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Hehehhe zilli :D Ben erkek bebeklerin altını değiştirmek kolaydır sanıyordum, ama kaka yapınca o da zor oluyormuş ya, o testislerinin altı felan batmış oluyor, kaldır sil zor işmiş :D

Bi de benimki ayaklarını kıçına deydirip ayakları da pisliyor debelenirkene :D

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870

öle laylam ya yollarda doğurucam sanırım.valiz bagajda geziyoruz zaten :( kafasını öle bi sokmus ki malum bi yerlerime her an ordan koca bi kütle cıkacak gibi.bugun canım cok yandı alttan muayende.doktorada dedim normal nerdeyse bebeğe elledim dedi kadın.bu hafta sonunu geçirip salı-carsambaya kadar dayanıcam.sancı desen sancı değil bacak aramda korkunc bi baskı.iremde böyle bişey yasamadım ya onada geriliyorum zaten.

offff sen anlatıkça ben gerildim ayakta çok dolanma yat hatta kalkma lütfen her bebek aynı değil benim ilki kötüydü bu çok rahat geçti sende tam tersi bence çarşamba yap ayın 8 uygundur

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
nazo, Allah kurtarsın seni de diğer bekleyenleri de... şimdi hamilelik yalan gibi geliyor bana, sanki karnım burnumda dolanmadım ben hiç. hamileyken de eski halimi hatırlamıyordum sanki hep hamileydim. ne tuhaf hisler bunlar.

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
Nazom tatlım,Allah kolaylıklar versin sana, son zamanlarında...Bir avazda kurtarsın inşallah canım benim
saol canım aminn.tek avazda kurtuluruz insallah.gelirken eşim hurma ceşitleri aldı aksama kadar yicekmişim bi cırpıda doğurcakmışım.kendisi daha önce 4-5 adet doğurduda cok biliyiii:evet:

bekliyoz kuzum.yavuklusu gibi gelecek demekki bizim zilli..bi doğsunda benim zillide resimleri olsun ben ikisine bi kitap yaptırayım:evet::evet:

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
benimki de aynen öyle sancılanıyor, ama bazen ağlarken nefessiz kalıyor, annem telaşe memuru olarak hepimizi telaşlandırıyor, aman ters çevirin diyerek... ben de korktum artık, tek başıma bakamam gibi geliyor sancısı olunca. yalnız kalmak istemiyorum sırf bu yüzden.

her gün değil ama gün aşırı banyo yaptıralım diyoruz ama çok karmaşık geçiyor banyolar, 3-4 kişi bir miniği banyo yaptıramıyoruz, ağlamıyor o ama biz üşüyecek diye korkuyoruz, aslında eşim en rahatımız ama annem orada da telaşlı olduğundan elimiz ayağımız dolaşıyor hepimizin. biz hftda 2-3 kez yaptırıyoruz banyo.

Bende üşür diye telaş yapıyorum, yoksa sakin sakin yıkıcam ama çabuk olmak gerekiyor diye annem yıkıyor, ben su döküyorum.
Eşim varken ilk banyosunu yaptırdık, sonraki banyoları o yokken yaptırıyoruz, kendisi herşeye karışıyor çünkü :)
Ama haftada 2-3 az değil mi?

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar