2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Ay şimdi müdürümden izin aldım, elim ayağıma dolandı, saçmaladım, kızardım,bozardım.
bi laflar ağzıma dolandı,sanki 1 aylık elemanım.Allahım çok salak hissediyorum:acep::acep::acep:
Başımı masamın altına gömesim var.
Bi de yan yana oturuyoruz adamla of

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
,

iyi günlerde kullan canım, patiklere bayıldım :D

İşlere dalmışım ben göremedim ama :(

Sorma canım benim salonumdaki halı düz krem,desen bile yok üzerinde.Çok ferah duruyor ama bilmem temizliği nasıl olacak.Daha yeniydi, şu an yıkanma istemiyor ama bana kök söktürecek sanırım.
Diğer taraflardaki halılarda da kahve desenler var ama,krem ağırlıklı...Yıkanmaya gidiyolar bakalım.
O değil de insan mutfağa bari krem halı almaz, düşüncesizliğime bak :(

Ay çok kibar canım,sağlıkla kullansın minnoşun.

Açık renk çok ferah kesinlikle, ben halıda desen bile sevmiyorum aslında.Ama bakımı da temizliği de zor be tanselcim.

canım resmi silemedim, eklentinin üzerine tıklarsan görebilirsin..
canım bide sana bişey soracağım.. süt izinlerini birleştirme hakkımız var demi. sabahdan beri onla ilgili kanunlara bakıyorumda.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
,

Sorma canım benim salonumdaki halı düz krem,desen bile yok üzerinde.Çok ferah duruyor ama bilmem temizliği nasıl olacak.Daha yeniydi, şu an yıkanma istemiyor ama bana kök söktürecek sanırım.
Diğer taraflardaki halılarda da kahve desenler var ama,krem ağırlıklı...Yıkanmaya gidiyolar bakalım.
O değil de insan mutfağa bari krem halı almaz, düşüncesizliğime bak :(

allah yardımcın olsun 2-3 ayda bir yıkatmaya vercen balım yapacak bişeyin yok bebiş kuscak habire bu arada dün gece rüyamda seni gördüm kendi psikolojimi sana yansıtmışım bebek mobilyan geliyomuş adamlarla kavga ediyodun bunlar ne böle ben sizden bölemi mobilya istedim zaten zamanında getirmediniz doğumuma 15 gün kalmış yaptığınıza bak die adamları azarlıyodun hayır olsun dedim uyanınca benim mobilya işine kızıda karıştırdın

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
canım resmi silemedim, eklentinin üzerine tıklarsan görebilirsin..
canım bide sana bişey soracağım.. süt izinlerini birleştirme hakkımız var demi. sabahdan beri onla ilgili kanunlara bakıyorumda.

Tıklayınca göremiyorum ama,hata veriyor, bi daha deneyeyim...
Süt izinlerini kanunen birleştirme hakkımız var mı onu bilemiyorum tanselcim.
Bizimki özel bir şirket olduğu için, idari olarak izinli sayılacağım sanırım ben, patronun insiyatifiyle birleştiriyorum.
Bir de iş yerim eve ulaşımımın zor olacağı bir yerde, günlük kullanmam neredeyse imkansız olduğu için patronumuz kendisi teklif etti.

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753

günaydn nazommm iyiyiz sizler nasılsınız?

günaydın canım..iç güveyliğinden hallice sayılırım ben iste.sen nasılsın? mobilyamı aldın bakim sen güle güle kullan canım..bende bugun irem sultana mobilya bakmaya gitcem.

günaydın nazom nebersin bu gece rüyamda seni gördüm arayacaktım baktım burdasın

günaydın canım.hayır olsun insallah.ne gördün kız? valla kendimi plates topu gibi hissediyorum yuvarlak yuvarlak rüyanda yuvarlanıyomuydum yoksam:lululu:

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
iyiyiz canım sagol da sol tarafımı hissetmiorum artık gunlerdir yatmaktan,sersem gibi oluyorum o da cabası poff
tatlım koru kendini bıksanda yapcak bişi yok az kaldı sabret çok ayakta dolanmamaya özen göster

günaydın pıtırcık adam tam uyanıyodu ÖNCE DUJJJ dedim ne diyon sen iyimisin dedi amannn sen ne anlarsın dedim bende:)

şaşmıştır adam ne diyo la bu die :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
1. 2011 Yılı Torba Yasayla Değişen doğum İzni Ve Süt İzni Süreleri;

kadın işçiler doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 hafta toplamda 16 hafta çalıştırılamazlar. Bu sürelerde doğum iznine ayrılabilirler…
kadınlar eğer erken doğum yaparlarsa kullanmadıkları izinleri doğum sonrasına aktarabilirler.kadın memurlara; doktor raporuyla, hamileliğin yirmidördüncü haftasından önce ve hamileliğin yirmidördüncü haftasından sonra ve doğumdan sonraki bir yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası verielemez.
Çoğul gebelik durumlarında ise doğum öncesi 8 haftalık süre 10 haftaya çıkarılır. Yani çoğul gebeliklerde gebelik izni doğumdan öncesi için 8+2 doğumdan sonrası için 8 hafta olacak şekilde 18 hafta olarak kullanılabilir. Ancak gebelikte anne adayının sağlık durumu iyiyse anne adayı doğuma 3 hafta kalaya kadar doktor izniyle işinde çalışabilir.
doğum yapan memura verilen doğum sonrası annelik izniniz bittikten sonra, eşi doğum yapan memura bebeğin doğum tarihinden itibaren geçerli olabilecek 24 aya kadar ücretsiz izin verilebilir.
kadın işçilere doğum süresince iş hakkı saklı kalır.
Yasada kadın işçilere doğum süresince ücret ödenip ödenmeyeceğine dair net bir açıklık yoktur ama şu anda ücret ödememe yönündeki karar esastır. Tabi bu durum iş sözleşmesinde belirtilmişse iş sözleşmesinde belirtilen kural geçerlidir.
Bazı şartları taşıyan anne adaylarına SGK tarafından geçici iş göremezlik ödeneği ödenir.
Kanun da ayrıca doğum izninin izin bakımından çalışılmış gibi sayılacağı belirtilmiştir. Fakat şöyle bir istisnai durum vardır; annenin isteği halinde alınan 6 aylık ek ücretsiz izin süresinin yıllık ücretsiz izne hak kazanma bakımından , hizmet süresine dahil edilmez.
İşçilerin hamile olması işçiye veya işverene sözleşme feshi hakkı tanımaz.. Ancak işçiye tanınan sürenin aşılması durumunda fesih hakkı doğar…
Anneye tanınan süt izni: doğum yapmış kadınların bebeklerini emzirebilmelerin için zamana ve bebeğinde annenin sevgisine ve sütüne ihtiyacı vardır. Emzirme izni ilk 6 ay için günde 3 saat, ikinci 6 ay için günde 1,5 saattir. Memurun süt iznini kullanacağı saat aralığının yanı sıra günde kaç kez kullanacağını tercih hakkı olacak Bu sürenin hangi saatlerde kaç aralığa bölüneceği annenin belirleme hakkı vardır.
Babaya doğumda 10 günlük doğum izni verilebilir.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
günaydın canım..iç güveyliğinden hallice sayılırım ben iste.sen nasılsın? mobilyamı aldın bakim sen güle güle kullan canım..bende bugun irem sultana mobilya bakmaya gitcem.

hımmm bende iyiyim işte balım nasıl olayım bildiğin gibi hı hı mobilya aldı kocam bana yatak odası takımı
ireme kurban olurum nasıl bi oda bakıcan fıstıka?

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
ben geldimmmmm agrım gecti simdilkk.. baslayana kadar rahatımm:lululu: bugün eve mutfak alısverisi yapıcam. arkadas hergün biyere para gidiyo ya. cocuma da papalı 2 beyaz don alıp hastahane cantasını kapatayım artık. biberon koymadım bitek. almadım cünkü hala:D gerek yok diyolar ama hepiniz koydunuz ya koymamm lazımmıs gibi geliyo. onun dısında nevresim ve battaniye konusunda kararsız kaldım ama onu dr a sorucam artık

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

hımmm bende iyiyim işte balım nasıl olayım bildiğin gibi hı hı mobilya aldı kocam bana yatak odası takımı

güle güle eskitt cnmm. hayırlı olsunn mobilyann kız ne ara eskittin yatak odasını da yeniliyosn bakim:D

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870

günaydın canım.hayır olsun insallah.ne gördün kız? valla kendimi plates topu gibi hissediyorum yuvarlak yuvarlak rüyanda yuvarlanıyomuydum yoksam:lululu:
senin evdeydik evin bi dagınık sen bi garipsin hiç hoş degildin hastaydın heralde Allah korusun

tatlım koru kendini bıksanda yapcak bişi yok az kaldı sabret çok ayakta dolanmamaya özen göster

şaşmıştır adam ne diyo la bu die :D

evet şaşırdı sonra anlattım olayı siz bayanlar erkeklerden daha fenasınız dedi bende yenimi anladın dedim birde şu konuştunuz konuya bakın ayıp ayıp diyor:)

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753

ohh ohh sefanız olsun.güzel günlerde kullanın-kop irem ne bakcaz onu bende bilmiyorum ama artık bu aldığımı allah ömür verdiğince kullansın cocuk odasından cok genc takımı olur büyük ihtimalle.zaten pembe falan istemiyor büyük yataklardan istiyor yedim ayvayı ben tuğbişim öle bilmişki özellikle onu götürmüyorum oralarda burnumuzdan getirir yoksam istediği olana kadar..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar