2011 eylül anneleri buraya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

EXPORTER

Daimi Üye
Tepki
534
Mehtapcim tebrik ederim kardesinide senide.....
Ne guzel aralari az iki kuzennnnnn:panter:

Hadi gozun aydin:sirin:
Darisi bizlerinde basina insallah.

evet tatlım tam 6 ay olacak aralarında annem torun torun diyordu şimdi resmen 4 köşe, benimde ilk yiğenim ya allahım sağlıkla nasip etsin....... birliktede büyüyecekler benimline annem kardeşiminkine teyzem bakacam ve karşı karşıya oturuyorlar ne güzel dimi

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
hamurişi falan çok yiyorum her öğün yarım ekmekten fazla tüketiyorum aralarda da atıştırıyorum ekmek arası normalde bu boğaza göre almam lazım çok kilo ama bebek ne yiyosam alıyo benden çabuk çabuk büyüsün güzel kızım inşallah

yaaaa, ben de aynı şeyleri yiyorum ama senin 2 katın kadar aldım kiloooo:)

temiz çıktığına çok sevindim canım inşallah herkeslerin temiz çıkar

Amiiiiiiiiiiiiiiiiiiin inşallah.

sevgiso

Aktif Üye
Tepki
219
evet tatlım tam 6 ay olacak aralarında annem torun torun diyordu şimdi resmen 4 köşe, benimde ilk yiğenim ya allahım sağlıkla nasip etsin....... birliktede büyüyecekler benimline annem kardeşiminkine teyzem bakacam ve karşı karşıya oturuyorlar ne güzel dimi

kardeş gibi büyür onlar artık canım çok güzel olmuş gözünüz aydın

Miracle

Aktif Üye
Tepki
58

Supermis hakikaten bende daha dun esine dedimki gorumcemin yeni kizi var 2 yasinda. Keske dedim kardesin biraz daha dursaydida ayni donemlerde dogursaydik ne guzel olurdu dimi diye?

kansekeri

Aktif Üye
Tepki
221
GEBELİĞİN 21. HAFTASI

Bebekteki değişiklikler

21_hafta_hamilelik.jpg

Yirmibirinci haftaya ulaşıldığında bebekteki hızlı büyüme biraz yavaşlar.Baş popo mesafesi 18 cm ,ağırlığı da 300-320 gram civarındadır.Uyku düzeni oluşmuştur.Belli saatlerde uyur ve uyanır. Bu haftada en önemli olay kalp kasının güçlenmesidir. Bebeğinizin kalbi, kanı çok daha etkili şekilde pompalamaya başlamıştır.İşitme duyusu geliştikçe müziğe karşı hareket ile yanıt verir. Hareketleri daha kuvvetli olmaya başlar.

Annedeki değişiklikler

Karnınızın büyümesi ile birlikte cildinizde gerilir. Bu gerilme bazen kaşınmaya neden olur. Sentetik olmayan giysiler ve nemlendirici kremler ile rahatlama sağlayabilirsiniz.Dolaşımınızdaki kan miktarındaki artış nedeni ile özellikle tüm gün ayakta olan gebelerde akşamları ayaklarda ve ayak bileklerinde şişmeler olabilir. Bu tamamen normal bir durumdur. Gün içinde zaman zaman ayakları hafif yükselterek dinlenmek ve eğer mümkünse 2 saatten fazla ayakta kalmamak duruma yardımcı olabilir. Bol su içmek bu yakınmaları arttırmaz tam tersine azaltır. Bu nedenle gün içinde bol bol su içmeyi ihmal etmeyin. İhmal etmemeniz gereken bir başka konu ise artık en azından haftada bir kez tansiyonunuzu ölçtürmenin faydalı olacağıdır.Karın boşluğu içerisinde büyüyen uterusun diğer organlar ile birlikte diyafram kasını da sıkıştırması sonucu pek çok gebe bu dönemde nefes darlığı ya da çabuk nefes nefese kalma sorunu yaşayabilir. Bu da gebeliğin normal sonuçlarından birisidir. Gebelik ilerledikçe bu sıkıntılar artabilir. Yine daha önce başlamadıysanız bu haftadan itibaren demir desteğine başlamanızda fayda var. Yiyecekler ile aldığınız demir gebelikte size yeterli gelmeyecektir. Bu nedenle mutlaka dışarıdan destek almalısınız. Egzersiz olarak yürüyüş veya yüzmeye gidebilirsiniz.Yaklaşık 3,6 ve 6,3 kg almanız normaldir.

Lütfen unutmayın bu bilgileri yaklaşık olarak verilmiştir. Her gebelik farklıdır ve büyüme oranları değişebilir.

kansekeri

Aktif Üye
Tepki
221
GEBELİĞİN 22. HAFTASI

Bebekteki değişiklikler

22_hafta_hamilelik.jpg

Bebeğinizin boyu 19 cm ve ağırlığı 350 gr’dır.Daha hafif sesleri de duyabilmektedir.Bebeğiniz bu dönemde sizin seslerinize tepki vermeye başlayabilir. Annenin bebeği ile konuşması hatta şarkı söylemesi tavsiye edilir.Eritrosit (kırmızı kan hücreleri) yapımı yeni başlamış olup hızla artmaktadır.Kafasının vücuda oranı gittikçe değişmektedir. Vücut uzamakta ve kafaya göre oranı artmaktadır. Artık doğumdaki haline çok benzemektedir.Beynindeki gelişim ve dokunma hissinin gelişmesi ile bebeğiniz artık vücudunu ve çevresini öğrenmeye başlamıştır. Elini ağzına götürebilir, bacaklarını tutabilir.Erkek çocuklarda testisler skrotuma (torbaya) indiler. İnanamayacaksınız ama testesteron salgısı ile birlikte ilkel sperm yapımı bu haftadan itibaren artık başlamış bulunmaktadır.

Annedeki değişiklikler

Bu hafta da artan kan miktarınızdan dolayı kanınızın sıvılaşması ve fizyolojik anemi gelişebilir. Yapılacak bir kan sayımı ile tespit edilebilir. Bu durum normaldir. Demir alınırsa ciddi bir anemiden kurtulmak mümkündür.Gebelik hormonlarından dolayı yüzünüzde ince damarlar görebilirsiniz. Dişetlerinizde şişlik ve hassasiyet olabilir.Göğüs kafesinizin alt kısmında mide yanması hissi görülebilir. Uterusun mideyi yukarı itmesiyle mide bulunan asid içerik yemek borusuna kaçması nedeniyledir. Doktorunuz tarafından antiasid ilaç verilebilir. Yemekten sonra dik olarak oturmanız faydalıdır..Artık dengenizi sağlamakta zaman zaman güçlük çektiğinizi fark edebilirsiniz. Karnınızın büyümesine bağlı olarak bel kavisiniz de içeri doğru genişlediğinden vücudunuzun denge merkezi yer değiştirmektedir. Bünye buna aynı hızda uyum sağlayamadığından dengenizi sağlamakta güçlük yaşayabilirsiniz. Bu nedenle evde yalnızken banyo yapmamanız tavsiye edilir. Yine aynı nedenler ile dengeye dayalı sporlara da ara vermeniz gerekli. Gebelik hormonlarına bağlı olarak parmak eklemlerinize kadar tüm eklemlerinizde gevşemeler olacaktır. Bu size bel ağrısı olarak yansıyabilir. Bu haftalar hem denge sorunları hem de bel ağrıları nedeni ile yüksek topuklu ayakkabılara veda edilmesi gereken dönemlerdir. Gebeliğinizi geri kalan kısmında ortopedik ayakkabılar giymeniz rahatsızlıklarınızı azaltacaktır.

Lütfen unutmayın bu bilgileri yaklaşık olarak verilmiştir. Her gebelik farklıdır ve büyüme oranları değişebilir.

kansekeri

Aktif Üye
Tepki
221
GEBELİĞİN 23. HAFTASI

Bebekteki değişiklikler

23_hafta_hamilelik.jpg

Bebeğin boyu 20 santim ve ağırlığı yaklaşık 450 gramdır. Boyutları aşağı yukarı bir oyuncak bebek kadardır.Artık tamamen küçük bir insan görünümünde olan bebeğiniz, sizi duyabilir.Yüzü ve vücudu doğacağı zamanki görünüme giderek yaklaşıyor.Dudakları iyice belirginleşiyor ,ultrasonografide gülümsemesi fark edilebilir.Gözleri tamamen gelişmiş olmasına rağmen göz rengi belli değildir.Vücudu daha da tombullaşıyor ancak derisi hâlâ buruşuk çünkü daha çok kilo alacak.Vücudundaki kıllar koyulaşıyor. Bebeğinizin pankreası, insülin salgılamaya başlamıştır.Ve artık hareketleri de dışarıdan görülebilir hale gelmiştir.

Annedeki değişiklikler

Sizde ise yavaş ama sürekli bir kilo artışı söz konusudur. Bu dönemde aşerme adı verilen olay hızlanır. Fazla abartıya kaçmadan ufak tefek kaçamaklara izin verilebilir. Bacaklarınıza kramp girmesi bu haftalarda normaldir. Kalsiyum ve magnezyum almanız krampları azaltacaktır. Hamileliğiniz ilerledikçe rahiminiz büyür ve ağırlaşır. Hamileliğin erken evresinde rahim idrar torbasının tam arkasında, rektumun önündedir. Daha sonra idrar torbasının üzerine yerleşir. Boyut olarak büyüdükçe, idrar torbasının üzerine baskı yapar. Bazen çamaşırınızın ıslandığını hissedebilirsiniz.
Bebeğiniz karnınızda takla alıyormuş gibi hissedebilirsiniz.Hamileliğinizin başından beri yaklaşık 4,5-6 arasında kilo almış olmalısınız. Özellikle uzun süre ayakta durmadan sonra bacaklarda şişme görülür. Mümkün olduğu kadar istirahat etmelisiniz. Ara sıra uterus kaslarının gerilmesine bağlı iğne-batar tarzda ağrı olabilir. Bebeğinizin kısımlarını karnınızdan hissedebilirsiniz.. Hamilelik elbiselerinizi klasik modellerden seçiniz. ( İlerde tekrar giymeniz gerekebilir!). Bazı giyisileriniz gebelik ve lohusalık içinde uygun olabilir.

kansekeri

Aktif Üye
Tepki
221
GEBELİĞİN 24. HAFTASI

Bebekteki değişiklikler

24_hafta_hamilelik.jpg

Bebeğin boyu yaklaşık 21 santim ve ağırlığı yaklaşık 530 gramdır. Bu haftalarda erken doğan bebekler, yoğun bakım ortamında yaşatılabilir. Hayati organları, özellikle akciğerleri henüz tam olarak işlev görmez.Ancak önemli olan bu dönemde doğan bebeklerin görme, işitme ve zihinsel gelişimlerinin nasıl etkileneceği bilinmemesidir.Bu haftada bebeğinin akciğer içinde yer alan damar yapıları olgunlaşır. Hemen hemen bütün organları artık fonksiyonel olarak görev yapabilmektedir.

Annedeki değişiklikler

Sizde ise diş eti kanamaları görülebilir. Gebelik hormonları etkisi ile epulis gravidarum adı verilen diş eti hastalığı görülebilir. Dişinizi fırçalarken ve hatta ağzınızı çalkalarken bile kanamalar olabilir. Diş etleriniz çekilebilir. Hastalığın en ileri formunda dişlerde dökülmeler bildirilmektedir. Bu nedenle eğer benzer yakınmalarınız varsa ihmal etmeden diş hekiminiz ile görüşmelisiniz. 24. haftada ‘getasyonel diyabet’ (gebelikte görülen şeker hastalığı) hiç bir belirti göstermeden ortaya çıkabilir. Doktorunuz sizden bu hafta ‘şeker tarama’ testi ister. Bu test 28. haftaya kadar ertelenebilir. Bu konuda doktorunuza danışmalısınız. Artık erken doğumla ilgili bilgi sahibi olmalı ve belirtilerine dikkat etmelisiniz. Erken doğumlar su kaybına bağlı olarak özellikle yaz aylarında daha çok yaşanır. (Bol su içmeye devam edin.)

sevbor

Aktif Üye
Tepki
177
bakalım henüz benim dr.öyle bişi söylemedi.....:acep:
bana hala tetanoz aşısını da söylemediler...:acep:

cnm tetanozu özelde söylemezler zaten sağlık ocakları zorla yapıyor ama sen muhakkak doktoruna sor şeker yüklemeside 24. haftada başlıyor 23+ olmadan söylemezler yada bu kontrolünde gün verirler onun için endişelenme

sevsevon

Aktif Üye
Tepki
139
:)))) cnm benimkide hala çocuk istemiyordu bizim ömer'imiz kaza kurşunu oldu :) ama bizimki ikinci kız olur belki diyip duruyor hamile halim pek bi hoşuna gitti sanırım diye düşünüyorum demekki yalnız değilmişim seninkide aynıymış :sirin:

benim eşimde şimdiden 2.çocuğu istiyor canım.

neyse hadi kızlar bende kaçtım biraz dışarı çıkalım.çokta sıcak bugün.şemsiyemi kullansam acaba :)
hadi öptük mucks çüüüzz

ohh sizin oralara yaz gelmiş burda daha adam akıllı baharı bile yaşayamıyoruz neslicim

bizde geldik şeker yüklemesi yapıldı benden 3 kere kan aldılar 1 yüklemeden önce birer saat araylada yüklemeden sonra 2 kere kan aldılar ben dayanamadım içtigim bütün şekerli suyu çıkardım kızlar kokuyodu içerken de bebeğimi de gördüm 5 gün önde gidiyo gelişimi haftasıyla uyumlu dedi ama doktor amcamız 727 gr olmuş benim tosun burnunun ucu kalkık biraz estetikli gibi burnu olcak galiba güzel kızımın:hihi:

ohh maşallah gelinim iyi.estetikli burnunu yesinler:hihi:sağlık ocaklarında bakıyorlar mı bebeğe??

kızlar şeker sonucum çıktı,
şekerim yokmuuuuuuuuuş :) çok sevindirik oldum.

oooo süper bir haber umarım kimsede çıkmaz.bende beklemedeyim hala şeker yükleme testi için.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar