Yılbaşına Özel Tarifler

OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
sosis-celenk.jpg



 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
LiLi benimde gözüm onda kaldı sanki zor değil gibi yaparsam bir tabakta komşuma getiririm merak etme :D
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
g9dfk.jpg


sevgili _emos_un profilimden ikram ettiği bu güzel meyve ağacını sizlerlede paylaşmak istedim yılbaşı sofranız için meyvelerinizi sizde böyle hazırlayabilir herkesi meyve sunumuzla kendinize hayran bırakabilirsiniz
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
portakalli-hindi_e207b0a3-f700-4d17-9d8f-b3f144e5f631_4.jpg


Ağızlara layık "Portakallı hindi dolması"

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindiyi, bir de bizim tarifimizden portakallı olarak deneyin. Tadına bayılacaksınız!

Malzemeler:
4 kg'lık bir hindi (temizlenmiş, pişmeye hazır), 7 çorba kaşığı tereyağı, 1 diş dövülmüş sarımsak, ince rendelenmiş 1 portakalın kabuğu, 1 kahve kaşığı pul kırmızı biber.

Harcı:
2 çorba kaşığı sıvı yağ, 2 orta boy soğan, 500 gr. kıyılmış sosis, 125 gr. haşlanmış pirinç, 3 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu, 1+yarım tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kekik, 2 çırpılmış yumurta, 3 çorba kaşığı kuş üzümü yada kuru üzüm (20 dakika portakal suyunda bırakılarak süzülmüş)

Yapılışı:
Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (230 °C) getirip ısıtınız. Harcı hazırlamak için, orta boy bir tencerede 2 çorba kaşığı rafine yağı orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca soğanları katıp ara sıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve pembe olana kadar kızartınız. Sosisleri ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika, sosislerin pembeliği gidene kadar pişirip tencerenin içindekileri büyük bir kaseye boşaltınız. Geri kalan harç malzemesini de kaseye katıp iyice karıştırınız. Harcı hindinin karnına doldurup iplikle dikiniz. Küçük bir kasede 7 çorba kaşığı yağ, sarımsak, portakal kabuğu rendesi ve pul kırmızı biberi iyice karıştırıp düz bir bıçakla hindinin her yanına sürünüz.
ekolay
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
portakallı hindiyi görünce ,yabancı filmlerde vardı ya hani hep portakallı ördek,işte o aklıma geldi:gul:
emeğine sağlık güzel tarifler:huhuu:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
4230081735_b1300a00d9.jpg


Kestaneli Pilav

Malzemeler

2 Su Bardağı Pirinç
3 Su Bardağı Su
1 Adet (orta boy) Soğan
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
2 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü
20 Adet Kestane
1 Tatlı Kaşığı (silme) Şeker
15-16 Dal Dereotu
1 Adet Tavuk Bulyon
Tuz, Karabiber

Yapılışı

Pirincin üzerine 4-5 parça limon doğrayıp, 1 tatlı kaşığı tuz serpin. Üzerini bir parmak geçecek şekilde, kaynar su ile ıslatın. Yarım saat beklettikten sonra, musluğun altında akan suyu berraklaşıncaya kadar yıkayın ve süzün.
Kuş üzümlerinin saplarını ayıklayıp, iyice yıkayın, 5-10 dk. kadar ılık suda bekletip süzün. (kuş üzümünde en az ıspanak kadar kum olduğunu unutmayın :) çok iyi yıkamaya özen gösterin)
Kestaneleri ortasından çizin ve -kesinlikle ıslatmadan- 200 derece ısınmış fırında 30 dk. kadar fırınlayın. Sıcakken kabuklarını soyun.
Soğanı minik minik yemeklik doğrayın.
Teflon tencereye, sıvı yağı koyup, ısıtın. Soğanları ekleyin ve 2-3 dk. soğanlar şeffaflaşıp, sararana kadar kavurun.
Kavrulan soğana, pirinçleri ve kuş üzümünü ekleyin ve 4-5 dk. pirinçlerin uçları şeffaflaşana kadar kavurun.
Ayrı bir kapta, 3 su bardağı kaynar suda, ıslatmak için kullandığımız limonların suyu, şeker, bulyon ve karabiberi eritin. (tuz ve karabiberde ölçü vermiyorum, damak tadına göre ekleyin)
Kavrulan pirince, sulu karışımı ve kestaneleri ekleyin. Bir kez karıştırın.
1 dk. orta ısıdaki ateşte daha sonra kısık ateşte 8-10 dk. kadar pişirin.
Pilav suyunu çekince, ocağı kapatın ve ince ince kıydığınız dereotunu serpin.
Üzerine bir kağıt havlu koyarak, kapağını kapatın ve 15-20 dk. dinlendirin, servis edeceğiniz zaman pilavı karıştırarak, dereotunun içine karışmasını sağlayın.

Kaynak : hunerlibayanlar.blogspot

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst