Yılbaşına Özel Tarifler

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Yılbaşı için yapması kolay tarifler

Yılbaşı gecesi kendi ellerinizle hazırlayacağınız yapımı kolay aperatiflerle, misafirlerinize unutamayacakları bir ziyafet çekin!

1_15122010143457_21511.JPG

Çikolatalı meyveler

Malzemeler:

Çilek, muz, kuru kayısı, kuru İncir, bitter ya da beyaz çikolata.

Hazırlanışı:

Bitter çikolatayı bir kasenin içine minik minik kırın. Daha sonra bu kaseyi içi kaynayan suyla dolu çaydanlığın üzerine oturtun ve benmari usulü eritin. Hazırladığınız meyveleri teker teker erimiş çikolatanın içine yarıya kadar batırın ve çıkarın. Meyveleri yağlı bir kağıdın üzerine dizin. Daha sonra donmasını bekleyin ve şık bir servis tabağında sunun.


2_15122010143457_21511.JPG

Patates köftesi

Malzemeler:

1 kg patates, 200 gr kaşar peyniri, 1 kahve fincanı patates nişastası, 3 yumurta, 2-3 yemek kaşığı un, tuz, karabiber, sıvı yağ.

Hazırlanışı:

Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Yumuşayınca kabuklarını soyup ezin. Un dışındaki diğer malzemeleri ekleyip köfte harcı yapın. (Harç elinize yapışıyorsa, biraz daha nişasta ekleyin) Dilediğiniz şekilde köfteler yapıp, una bulayın ve kızgın yağda kızartın.

3_15122010143457_21511.JPG

Armutlu mini milföyler

Malzemeler:

4 milföy hamuru, 1 paket çikolata, 4 armut, sıvı yağ (kızartmak için), pudra şeker (süsleme için).

Hazırlanışı:

Milföy hamurlarını dört eşit parçaya bölün. Her bir parçanın ortasına bir parça armut ve minik bir çikolata parçasını yerleştirin ve hamuru bohça şeklinde kapatın. Daha sonra hazırladığınız bu minik milföyleri kızgın yağda kızartın. Kızaran milföyler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.



4_15122010143457_21511.JPG

Muzlu smoothie

Malzemeler: (4 bardak için)

2 su bardağı yağsız soya sütü, 2 orta boy muz, 100 gr yağsız yoğurt, 1 çorba kaşığı bal, yarım çay kaşığı tarçın, buz parçaları.

Hazırlanışı:

Muz dilimleri, bal, tarçın, yağsız yoğurt ve sütü aynı anda blender’da çırpın. Blendar’daki karışıma bal ve en son olarak buz parçalarını ekleyin. Bal yerine 1 tatlı kaşığı pekmez de ekleyebilirsiniz. Yumuşak kıvamlı bir içecek elde edinceye kadar karıştırın. Yumuşak kıvam bir içecek elde ettikten sonra cihazı kapatın. Servis bardaklarına aktarın. İsteğe göre rendelenmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz. Hemen servis yapın.

badem-sekerleri_1d6bbdfc.jpg


Badem şekerleri

  • 500 gr yaldızlı çikolatalı badem şekerleri
  • 300 gr pudraşeker
  • 1 yumurta akı
  • 4 damla limon suyu
  • Kırmızı-yeşil gıda boyası
  • Yağlı kağıt
Badem şekerleri: Yumurta akı, pudraşeker ve limon suyunu bir kasede tahta kaşıkla iyice karıştırın. Karışımı üçe ayırıp birini kırmızı, diğerini yeşil gıda boyası ile renklendirin.

Yağlı kağıttan 3 külah yaparak karışımları içlerine doldurun. Şekerlerin üzerine yılbaşı figürleri yapın. Servis yapın.

Alıntıdır...
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Güzel tariflerdi canım paylaşımın için teşekkürler içlerinde ensevdiğim ve yazın çok sıkda yaptığım banmari usulu erittiğim çikolataya batırılmış çilekler ve benim haylaz yaramalarımın çok sevdiği muzlu smoothie ben çocuklarıma meyveli yoğurt diyorum o ayrı:kptmya::kptmya:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Ne demek efendim beğenmenize mutlu oldum sağolun...

Güzel tariflerdi canım paylaşımın için teşekkürler içlerinde ensevdiğim ve yazın çok sıkda yaptığım banmari usulu erittiğim çikolataya batırılmış çilekler ve benim haylaz yaramalarımın çok sevdiği muzlu smoothie ben çocuklarıma meyveli yoğurt diyorum o ayrı:kptmya::kptmya:

Meyveli çikolataları bende seviyorum çiçek gibi düzenlerler ya aslında sofranın tam ortasına koyacaksın onu gelip geçip alıcaksan bir tane :)
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Zuzu kesin takipteyim haberin ola Ayşe Tüterim benim :kptmya:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Yılbaşı akşamı için farklı patlamış mısır tarifleri

Yılbaşı sofranızı neşelendirecek ve renklendirecek bir ikram olan mısır patlağından tarifler misafirlerinizin çok hoşuna gidecektir!

Fazla zamanınızı almadan lezzetiyle damak tadınızı maksimuma çıkaracak, görüntüsü ile de göz zevkinizi fazlasıyla tatmin edecek sıra dışı mısır patlaklı tarifler...

1_2812201004550_21822.jpg

Karamelli mısır patlakları

Malzemeler:

1 çay bardağı cin mısırı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 3 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı su 2 çorba kaşığı renkli pasta şekeri 2-3 dal nane

Hazırlanışı:

İçine zeytinyağı koyduğunuz büyük bir tencereyi ocağa oturtun. 2-3 adet mısır tanesini tencereye atın. Mısırlar patlayınca tüm mısırı tencereye ilave edin. Arada bir tencereyi sallayarak mısırları patlatın. Ayrı bir tencereye tozşeker ve suyu koyun. Orta ateşte tozşeker köpürünceye kadar pişirip karamel hazırlayın. Ocaktan alın ve iki dakika karıştırarak soğutun. Karameli ve pasta şekerini mısırların üzerine döküp karıştırın. Arzunuza göre kaplara alıp soğutun. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.


2_2812201004550_21822.jpg

Mısır patlaklı çubuklar

Malzemeler:

l2 paket (80’er gramlık) sütlü çikolata l50 gram margarin l3 su bardağı patlamış mısır l3 çorba kaşığı renkli şekerleme

Hazırlanışı:

Sütlü çikolata ve margarini birlikte benmari usulü eritin. Derin bir kaseye patlamış mısır ve 2 çorba kaşığı renkli şekerlemeyi koyun. İçine erimiş çikolatayı ilave edin ve bütün malzemeyi karıştırın. Diğer tarafta muffin kalıplarının içini küçük kağıt kek kalıplarıyla kaplayın. Kağıtların içine kalan 1 çorba kaşığı renkli şekerlemeyi eşit olarak serpin. Daha sonra çikolatalı karışımı şekerlemelerin üzerine paylaştırın. Her bir mısır patlağının ortasına 1 adet çubuk saplayın ve elinizle hafifçe üstüne bastırın. Derin dondurucuda 1 saat beklettikten sonra kağıt kalıplardan çıkarıp, servis yapın.


3_2812201004550_21822.jpg

Mısır ve pirinç çıtırlı sandviç

Malzemeler:

2 adet mısır ve pirinç çıtırı 1 çorba kaşığı krem peynir 1 adet muz 1 çorba kaşığı bal

Üzeri için:

Frenk üzümü reçeli

Hazırlanışı:

1 adet mısır ve pirinç çıtırının üzerine krem peynir sürüp diğer mısır ve pirinç çıtırını üzerine kapatın. Muzu dilimleyip üzerine yerleştirin. Bal döküp, frenk üzümü reçeli ile süsleyerek servis yapın.


4_2812201004550_21822.jpg

Patlamış mısır pastası

Malzemeler:

1 adet sade hazır pandispanya 1 su bardağı süt 3 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı cin mısırı

Kreması için:

2 su bardağı süt 3 çorba kaşığı tozşeker 3 çorba kaşığı un 1 adet yumurtanın sarısı 3 çorba kaşığı kakao 1 çorba kaşığı tereyağı 2 paket vanilya

Karamel için:

4 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı su

Süslemek için:

10-15 adet antepfıstıklı draje

Hazırlanışı:

Öncelikle kremayı hazırlayın. Bunun için, bir tencereye süt, tozşeker, un, yumurta sarısı ve kakaoyu alıp iyice çırpın. Ocağa oturtup sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra tereyağı ve vanilya ilave edin. Karıştırıp soğumaya bırakın. Tozşekeri süte ekleyip eritin. Pandispanyanın her iki parçasını da sütle ıslatın. Alt parçayı bir tabağa alın. Kremanın yarısını pandispanyanın üzerine dökün. Kekin üst parçasını yerleştirin. Kalan kremayı üzerine döküp her tarafını kaplayın ve buzdolabında 3- 4 saat bekletin. Patlamış mısırı hazırlamak için, geniş bir tencereye 1 çorba kaşığı zeytinyağı alın. Üzerine 2-3 adet mısır tanesi ekleyin ve kapağı kapalı olarak ocağa oturtun. Mısırlar patlayınca kalan mısırı tencereye döküp kapağını kapatın. Arada bir tencereyi sallayarak mısırı patlatın ve kenara alın. Karamel için, geniş bir tavaya tozşeker ve suyu alın. Orta ateşte 10-15 dakika pişirin. Şeker köpürüp kahverengine dönüşünce ocaktan alın. Patlayan mısırı tavaya ekleyip karıştırın. Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde pastanızı süsleyin. Antepfıstıklı drajeleri de ekleyip servis yapın.


Kaynak: Sofra
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
patlamis misiri cok severim,ozellikle kizim bayilir,sekerli misirida denemistim,midem bulandi,burdakileri bilmem ama yinede tuzlu patlamis misirin yerini hicbiri tutmaz,,,,
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Bizde küçükken çikolatayı eritip patlak mısırla karıştırmıştık aslında güzel olmuştu ama bende tatlı olanı çok fazla tutmam tuzlusu daha iyi...


Sizin değişik fikirleriniz varmı patlamış mısırla :) paylaşırsanız sevinirim...
 

tulp

Aktif Üye
Katılım
23 Kasım 2010
Mesajlar
100
Tepki
75
Puan
28
Konum
hollanda
bende kizimda cok severiz patlamis misiri

az once gittik mikroddalgata patlatilan paketlerden aldik yilbasi icin

burda tatli olan misirda cok seviliyor ama tuzlusundan vaz gecmem
 

denizkızı

Daimi Üye
Katılım
23 Şubat 2009
Mesajlar
3.199
Tepki
1.901
Puan
113
Konum
İZMİR
teşekkürler canım, ben de mısırı tuzlu seviyorum ama denemediğin sürece tatlarını bilemezsin,denemek lazım:sirin::sirin:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst