Yılbaşına Özel Tarifler

OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
yudum_yilbasi_menusu_unluler_292-4520_292.jpg

Ünlülerden özel yılbaşı mönüsü

Sedef İybar tarafından derlenen sanat, cemiyet, moda-tasarım, yemek, sağlık ve iş dünyasından 40 sevilen ismin Yudum sızma ve riviera zeytinyağı ile yapılmış yemek tariflerinin yer aldığı Yudum Yudum lezzet kitabından oluşturduğumuz yılbaşına özel örnek mönü.


Yudum, farklı sızma ve riviera zeytinyağı çeşitleri ile hafif ve mükemmel lezzetli zeytinyağını sunuyor "Yemeğine gençlik kat" sloganı ile tüketiciye sunulan Yudum Zeytinyağı, natürel sızma, natürel ege sızma, soğuk sıkma ve riviera çeşitleri ile yemeklerinizi ziyafete dönüştürüyor. Yudum Zeytinyağı ağızda hafif ve yumuşak bir tat bırakan mükemmel lezzeti ve hafif aromasıyla öne çıkıyor.

İşte hafif ve harika lezzetler...

1_15112011163616_30164.jpg


ÇORBA

KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER ÇORBASI (4 kişilik)

DİLEK HANİF

1 litre kaynar su
500 gr kırmızı çarliston biber
1 adet küçük boy soğan
3 çorba kaşığı natürel sızma zeytinyağı
1 adet küçük boy patates
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz

Servis yaparken rendelenmiş yağsız kaşar veya parmesan peyniri, değirmen karabiber de ekleyebilirsiniz...

Biberleri ocakta közleyin ve dışındaki zar gibi kabukları soyun. Daha sonra soğanı ince doğrayıp patatesi rendeleyin. Patates, soğan ve zeytinyağını bir tencerede 5 dakika kavurup biberleri ve suyu ilave edin. Sarımsak ve tuzu da ekleyerek 30 dakika kadar kaynatın. Rondodan geçirdiğiniz çorbayı rendelenmiş kaşar peyniri ve biberle servis yapabilirsiniz.

5_15112011161736_30164.jpg


ANA YEMEKLER

LİMON SOSLU TAVUK (4 kişilik)

DOLUNAY SOYSERT

500 gr kemiksiz tavuk but
300 gr yoğurt
1 demet dereotu
2 limonun suyu
3 çorba kaşığı riviera zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı safran
1/2 çay kaşığı karabiber

Genişçe bir tavaya zeytinyağı koyup tavukları 5-6 dakika pembeleştirin. Daha sonra yukarıda yazılmış olan bütün malzemeleri bir mutfak robotundan geçirin.

Bu kıvamlı harcı tavukların üzerine dökün. Kısık ateşte 15 dakika mümkünse bir kapak kapatarak pişirin. Üzerine varsa lime ya da limon kabuğu rendeleyerek servis yapın. Afiyet olsun...

Not: Özellikle Hint baharatlarını kullanırken baharatı yarım fincan ılık suda çözdürürseniz daha doğru bir renk ve lezzet elde edersiniz.
ekolay
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
1_16112011141548_30164.jpg


SUSAMLI VE BAHARATLI BONFİLE (2 kişilik)

RAGIP SAVAŞ / SANATÇI

4 dilim 3 cm kalınlığında bonfile
4 çorba kaşığı natürel sızma zeytinyağı
2 diş sarımsak, ince kıyılmış
3 çorba kaşığı oyster sos
1 tatlı kaşığı tane hardal
1 tatlı kaşığı kakule
1 tatlı kaşığı kırmızı tane biber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı susam
Taze kekik

Bonfile dilimlerini zeytinyağı ve sarımsakla 1 saat kadar bekletin. Ayrı bir kapta oyster sos, tane hardal, değirmende çekilmiş iri tane biberler, yine havanda hafifçe dövülmüş kakule çekirdekleri, susam ve tuzu karıştırın.

Zeytinyağı içinde dinlenmiş etleri, zeytinyağı ve sarımsaklarla birlikte baharat karışımına bulayın.

Sonra çok kızgın yapışmaz yüzeyli bir tavada toplam 7 dakika her iki yüzünü de pişirin. Bu işlemi yaparken hafifçe 3-4 dakika kapak kapatarak pişirirseniz etlerin içi kırmızı kalmaz... Ama az pişmiş et sevenler için kuvvetli ateşte 7 dakika idealdir. Üzerine taze kekik ve tabağın yanına da yine tane hardalla servis yapabilirsiniz.

1_16112011141947_30164.jpg


SALATALAR

NARİN KABAK SALATASI (2 KİŞİLİK)

DEMET AKBAĞ

4 adet kabak
2 adet avokado
1 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı şeker
2 çorba kaşığı natürel sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz

Hardal, zeytinyağı, şeker ve tuz sos yapılarak, çok ince dilimlenmiş (salatalık soyacağı ile) çiğ kabakların ve avokadoların üzerine dökülür. Arzuya göre ince doğranmış dereotuyla servis edilir.

Not: Avokadoları bekletirseniz çabuk kararabilir. Yarım limonun suyu daha yeşil kalmalarını sağlar.

4_15112011161736_30164.jpg


ZEYTİNYAĞLI SEBZELER

KİŞNİŞ OTLU BARBUNYA FASULYESİ (4 kişilik)

FULYA TERİM

1 kg taze barbunya
1 çay bardağı natürel sızma zeytinyağı
5 adet kesme şeker
1 adet havuç
1 adet patates
5 adet büyük boy domates
2 çorba kaşığı domates püresi
1 adet soğan
1 çorba kaşığı ince doğranmış kişniş otu
1 tutam tuz
1 çay kaşığı karbonat

Barbunyaları 10 dakika kadar 1 çay kaşığı karbonat ekleyerek haşlayın. Ayrı bir tencerede doğranmış soğanı zeytinyağı ile kavurun, daha sonra küp küp doğranmış havucu ekleyip kavurmaya devam edin. Üstüne domatesleri rendeleyip, domates püresi ile karıştırın. Barbunyayı bu karışıma ekledikten sonra kesme şekerleri ve tuzu ekleyin.

Önce 5 dakika kaynatın daha sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyerek 20 dakika kadar çok kısık ateşte kaynatın. Patatesleri ekleyin. Bu esnada şayet suyunu tamamen çekmişse yarım bardak sıcak su ilave edin. Barbunyaların piştiğinden emin olunca kişniş otlarını da ekleyin ve ateşten alın.

1_16112011153655_30164.jpg


PEYNİRLİ PATLICAN SALATASI (2 KİŞİLİK)

NİHAT ODABAŞI

1 kavanoz közlenmiş patlıcan veya 3 adet közlenip soyulmuş patlıcan
2 çorba kaşığı natürel sızma zeytinyağı
1 adet domates
1 adet salatalık
50 gr beyaz peynir
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı çiğ krema
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı bal

Közlenmiş patlıcanları limonlu suda bekletin ve süzün. Genişçe bir kaba salatalık, domates ve beyaz peynirleri ince ince doğrayıp, patlıcanları da ekleyip karıştırın.

Bir sos kabında limon, zeytinyağı, tuz, bal ve kremayı iyice çırpın ve patlıcan salatasına ilave ederek karıştırın. Maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

1_15112011161736_30164.jpg


BAKLA FAVA (4 Kişilik)

GÜLİZ HASMAN

1/2 kg bakla içi (kuru bakla)
1 su bardağı (200 ml civarında) natürel sızma zeytinyağı
3 adet soğan
5 su bardağı su
1/2 çorba kaşığı şeker
Tuz
Dereotu
Limon

Soğanlar piyazlık doğranıp zeytinyağında hafifçe kavrulur ve su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Su kaynadıktan sonra akşamdan ıslatılmış bakla içine koyulur. Tuz ve şeker ilave edilerek pişirilir, gerekirse biraz daha sıcak su ilave edilir, piştikten sonra baklalar kevgirden geçirilip püre haline getirilir.

Bu arada 1 çorba kaşığı doğranmış dereotu eklenir, servis tabağına koyulur, üzerine zeytinyağı ve limon ilave edilip, dereotu ile süslenir.

Not: Favayı ateşten indirdikten sonra dereotlarını eklerseniz daha yeşil ve güzel gözükecektir.

1_16112011144534_30164.jpg


ZEYTİNYAĞLI DETOKS KEREVİZİ (4 Kişilik)

SELAHATTİN DÖNMEZ

2 adet orta boy taze kereviz ve yaprakları
2 adet küçük boy taze patates
2 adet küçük boy taze havuç
2 adet tatlı kırmızı biber
2 adet küçük boy kırmızı kuru soğan
1/2 taze limon
1 çay bardağı natürel sızma zeytinyağı
Tuz
1 adet kesme şeker
1/2 çay bardağı taze ince kıyılmış dereotu, kişniş, maydanoz ve nane karışımı

Ek bilgi; 30 dakika pişirme süresi / 1 porsiyon 325 kalori içerir.

Küp küp doğranmış kırmızı kuru soğan ile ince ince kıyılmış tatlı kırmızı biberler malzemede belirtilen zeytinyağının bir kısmı ile hafif sotelenir. Daha sonra üzerine ayrı bir yerde iyice temizlenip, yıkanmış ve iri küpler halinde doğranmış olan kereviz ve yaprakları, havuç ile patates eklenir.

Daha sonra geri kalan zeytinyağı dökülür, 1 adet kesme şeker koyulur, yarım limon iyice sıkılarak karışıma eklenir ve az tuz ile malzemelerin üzerini 1 parmak kadar geçecek şekilde 1 çay bardağı kaynar su eklenir. Yarım saat kadar kapağı açılmadan pişirilir. Pişirilen kereviz cam veya porselen servis tabağına koyulur. Üzerine kıyılmış taze yeşillik karışımı serpilir ve servise hazır hale getirilir.

Not: Kerevizleri ayıklarken içinde gördüğünüz gri damarları da ayıklayın, böylece pişince bembeyaz gözükeceklerdir.

2_15112011161736_30164.jpg


TATLILAR

İRMİK HELVASI (6 kişilik)

İSMAİL ACAR

300 gr irmik
100 gr riviera zeytinyağı
50 gr file badem
200 gr toz şeker
250 ml yağsız süt
200 ml su
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

İrmik, yağ ve bademler 15 dakika kadar kısık ateşte kavrulur. Bu sırada ayrı bir tencerede süt, su, şeker ve limon kabuğu rendesi kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtılır. İrmikler kavrulduktan sonra şeker, süt, su karışımı ile karıştırılır, 5 dakika sonra ateşten indirilir ve yaklaşık 40-45 dakika kadar demlenmeye bırakılır.

Demlenme esnasında, kapağın altına kuru bir bez veya havlu kağıt koyarsanız buharı çeker ve demlenme daha hızlı olur. Arzuya göre toz tarçın veya tarçın çubuğu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Not: Bu irmik helvası oldukça az yağ ve şeker içermektedir. Şayet daha tatlı tercih ederseniz servis esnasında üzerine pudra şekeri ekleyebilirsiniz.
3_15112011161736_30164.jpg


YONCA EVCİMİK

KAYMAKLI İNCİR TATLISI (4 Kişilik)

500 gr kuru incir
3 çorba kaşığı riviera zeytinyağı
3 çorba kaşığı pekmez
1 çorba kaşığı bal
1 tatlı kaşığı limon suyu
100 gr kaymak
100 gr rende ceviz İncirleri pişirmeden 2 saat önce soğuk suya koyun. Daha sonra bir tavada zeytinyağı ile incirlerin her iki yüzünü de kızartın, yaklaşık 6 dakika sürecek... Tavaya pekmez ve balı ekleyin, hafifçe kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave ederek ateşten alın. Yaklaşık 30 dakika soğumaya bırakın. Kaymak ve cevizle süsleyerek servis yapabilirsiniz. Not: İncirler çok sıcakken kaymaklarını koymayın, çok çabuk eriyor kaymak. İncirleri ıslattığınız suyun içine 1 çay bardağı soğuk süt koyarsanız kuru incirler pişerken hiç kararmaz.


2_16112011153655_30164.jpg


EKMEK

ZEYTİNLİ EKMEK (8 Kişilik)

ÜMİT ÜNAL

3oo ml ılık su
10 ml (1 çorba kaşığı) natürel sızma zeytinyağı
450 gr un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
6 gr (4 çay kaşığı) kuru maya
55 gr toz parmesan peyniri
55 gr kurutulmuş domates
10 yaprak fesleğen

Fesleğen ve kurutulmuş domatesleri küçük parçalar halinde keserek hazırlayın. Unu eleme aracınız varsa birkaç kez elekten geçirerek inceltin. Geniş bir keramik kap içinde inceltilmiş un, kuru maya, zeytinyağı, su, tuz ve toz şekeri karıştırıp bu karmayı hamur haline gelene kadar yoğurıp, elinize yapışan harcı yine un ekleyerek temizleyebilir ve tekrarlayabilirsiniz.

Yoğurma işlemi 20 dakika kadar devam edebilir, işlem tamamlanmadan 5 dakika önce küçük parçalara getirdiğiniz kuru domates, toz parmesan peynirini ve fesleğenleri bu harca eklemenizi tavsiye ediyorum. Hamur haline gelen bu karışımı düz bir keramik tabak üstüne yerleştirerek hamurun üzerini pamuklu bir kumaş ile kapatarak 30 dakika dinlenmeye bırakın. Maya etkisi için dinlenme yeri olarak ışıklı bir dolap ya da hafif ılık bir ortam seçebilirsiniz (oda sıcaklığı ya da 25-30 derecede).

Bu arada fırın sıcaklığını 190-200 dereceye getirin, fırın tepsinizi hafif yağlayın ya da fırın kağıdı ile kaplayarak hazırlayın. Dinlenen hamurunuza yuvarlak bir form vermeye çalışıp istediğiniz formu vererek hamurun üstünü su ile hafif ıslatarak sonuçlandırabilirsiniz. Derin olmayan bıçak kavisleriyle köy ekmeği deseni verebilirsiniz. Fırına yerleştirdikten maksimum 50 dakika sonra sıcak ekmeğinize kavuşabilirsiniz.

ekolay
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Yılbaşı menünüz hazır!

fft20_mf1852180.Jpeg


Başlangıç: Üç Renkli Biberler

Dolmalık biberler A vitamini açısından oldukça zengindir. İçi doldurulduğunda fırında veya tencerede yapılan dolmalar çoğumuzun beğendiği bir tariftir. Ancak biberlerden renkli yemekler de çıkarılabilir. Beta karoten ve A vitamini deposu biberlerden güzel bir başlangıç hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
1 adet yeşil biber
1 adet küçük soğan
3 adet kiraz domates
2 yemek kaşığı domates suyu
5 dal maydanoz (kabaca doğranmış)
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber

fft20_mf1852181.Jpeg


Ana Yemek Etli Kabak Dolması

Kabak dolması tarifiyle hem damaklara hem de göze hitap eden bir sofra hazırlayabilirsiniz...

Bu yemek, protein ve nişastalı gıdaların mükemmel bir birleşimidir. Kompleks karbonhidratlar sayesinde tokluk hissi yaratır. Sindirim sistemine yardımcı lifler, vitaminler ve mineraller açısından da çok zengin bir tariftir...

Malzemeler

300 gr. dana kıyma
20 gr. pirinç
3 adet orta boy kabak
10 gr. domates salçası
5 gr. biber salçası
5 dal maydanoz
1 adet orta boy domates
1 adet orta boy soğan
Tuz ve karabiber
Sos için: 1 çay kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı su
5 adet kiraz domates (ikiye kesilmiş)

fft20_mf1852182.Jpeg
:catalbicak:
Tatlı: Çikolatalı Antep Fıstıklı Mus

Bu kez tatlı olarak değişik bir tarif denemeye ne dersiniz? Merak etmeyin bu tarifi herkes beğenecek. Hayaliyle yaşadığımız çikolata ve eşsiz lezzetteki Antep fıstığı bir araya gelir de kim beğenmez!

İşte malzemeler:

140 ml. süt
3 adet yumurta beyazı
25 gr. şeker
1 yemek kaşığı kakao
10 gr. toz Antep fıstığı
2 yemek kaşığı acı badem likörü


Milliyet
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
agizlara-layik-yilbasi-lezzetleri-1869282.Jpeg


Ağızlara layık yılbaşı lezzetleri

Bu yılbaşı sofrasında değişik tariflere ihtiyacınız varsa ...

Bu yılbaşı sofrasında değişik tariflere ihtiyacınız varsa, Conrad İstanbul’un ‘Surf and Turf’ yemeği tam size göre. Malzemelerin çeşitliliği gözünüzü korkutmasın, pişirmesi uzun sürmüyor...

Conrad İstanbul’dan executive şef Alexis Atlamazoğlu, yılbaşında evde lezzetli yemekler pişirerek misafirlerini ağırlamaya hazırlananlara tarifler verdi:

Surf & Turf

Malzemeler (2 kişilik):

* 2 adet 180 gr. dana bonfile (temizlenmiş)
* 2 adet jumbo karides (baş ve kuyruk kısmı üzerinde, temizlenmiş)
* 2 diş sarımsak
* 60 ml. zeytinyağı
* 1 adet yeşil mini kabak
* 1 adet sarı mini kabak
* 1 adet mini patlıcan
* 1 adet mini havuç
* 4 adet kuşkonmaz
* 4 adet arpacık soğanı
* 2 büyük patates
* 1 adet pancar
* 20 ml. balzamik sirke
* 10 ml. limon suyu
* 1 dal tarhun otu
* 10 ml. krema
* 1 dal defne yaprağı
* 5 gr. muskat
* 5 gr. taze zencefil
* 10 ml. elma sirkesi
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 50 gr. demi glace sos
* 100 gr. tereyağı
* 1 paket mikro yeşillik
* 10 gr. tuz l 5 gr. toz biber

Hazırlanışı: Dana bonfileden kestiğimiz irice parçayı; zeytinyağı, kaya tuzu, beyaz biber ve taze baharatlarla marine edip, kömür ızgarada pişirin. Karidesleri; sarımsak, zeytinyağı, tuz, biberle lezzetlendirilip suyunu salmaması için, daha önceden 10 dakika, 280 derecede ısıtılan fırında 4-5 dakika pişirin. İsteğe göre daha fazla pişirilebilir. Kabuklu pişerse suları içinde kalacağından daha lezzetli olur. Mini sebzeleri; zeytinyağı, tuz ve biber ekleyip ızgara yaptıktan sonra balzamik sirkeyle karıştırın.

Zencefilli patates püresi: Patatesleri iyice yıkayın. Kabuklarıyla suya atıp, tuz ve defne yaprağıyla kaynatın. Patatesler yumuşayınca ayıklayın. Tuz, tereyağı, biraz krema, biber ekleyin. Karışımı mikserden geçirin. İçine muskat ve taze zencefil rendeleyin.

Bearnez sos: Elma sirkesi, arpacık soğan, tane karabiber ve defne yaprağını bir tavada kaynatın. Sonra da süzün. Bir kabın içine yumurta sarısı, biraz limon suyu, bir tatlı kaşığı su koyun. Benmari usulü ısıtılıp çırparak, içine erimiş tereyağı yedirin. Sosa homojen bir kıvam aldıktan sonra tuz ve çok ince doğranmış tarhun otu ekleyin. Mikro yeşillikleri kesin ve malzemeleri arzuya göre birleştirip servis edin.

Kestaneli Cappucinolu parfe (Fındık, bademli krokan ve kabak tatlısıyla)

Malzemeler (2-5 kişilik):

* 150 gr. çırpılmış krema (krem şanti)
* 200 gr. Türk kahvesi
* 400 gr. beyaz çikolata (eritilmiş)
* 40 gr. jelatin toz
* 100 gr. kestane
* Badem, fındık ve krokan

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri, elle yoğurarak birbirlerine karıştırın. Karışımı kalıplara yerleştirin. Arasına kestane püresi ya da bütün kestane koyun. Sonra kalıpları dondurucuya koyun. Servise yakın, derin dondurucudan çıkarıp istediğiniz bir sosla servis edin. Badem, fındık ve şekerden krokanı tavada ısıtın. Soğuduktan sonra kırıp tatlının içine koyun ya da dışına dekor olarak kullanın.

Milliyet
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
attachment.php


attachment.php


attachment.php

attachment.php

attachment.php



Alıntıdır...
 

Ekli dosyalar

  • 3458.jpg
    3458.jpg
    92,1 KB · Görüntüleme: 130
  • 3458 001.jpg
    3458 001.jpg
    54,3 KB · Görüntüleme: 134
  • 3458 007.jpg
    3458 007.jpg
    82,5 KB · Görüntüleme: 128
  • 3458 002.jpg
    3458 002.jpg
    90,4 KB · Görüntüleme: 129
  • 3458 008.jpg
    3458 008.jpg
    93,1 KB · Görüntüleme: 127
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Sağol canikom umarım işinize yarar tarifler vardır...
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
yilbasi-sofrasina-denizden-gelen-lezzet-1872103.Jpeg


Yılbaşı sofrasına denizden gelen lezzet

Deniz mahsülleri bakımından zengin bir yılbaşı sofrası hazırlamayı planlıyorsanız...

Deniz mahsülleri bakımından zengin bir yılbaşı sofrası hazırlamayı planlıyorsanız, Hilton Worldwide Üst Sınıf Otellerinden SorumluTürkiye Bölge Şefi Andreas Scheuregger’in tarifleri tam size göre...

Tava Morina Balığı

Malzemeler (4 kişilik)
* 2 kg. morina fileto
* 4 adet enginar
* 1 kg. kum midyesi
* 1 kg. patates
* 200 gr. ıspanak
* 200 gr. sucuk
* 2 adet limon
* 4 adet yumurta
* 100 gr. un
* 20 gr. nişasta
* 250 ml. zeytinyağı
* 100 ml. beyaz şarap
* 100 ml. krema
* 1 adet soğan
* 1 baş sarımsak
* 1 adet kereviz
* 1 gr. safran
* Tuz, biber, muskat

Hazırlanışı: Morina balığını, tavada altı ve üstü iyice kızaracak şekilde pişirin. Patatesleri haşlayın, püre haline getirin.

Yumurtaların sarısını, unu, nişastayı, tuzu, biberi ve muskatı karıştırın. Karışımı, küçük parçalar halinde suda haşlayın.

Ispanak ve enginarı tavada soteleyin. Kum midyesi, kereviz ve soğanı da soteleyerek beyaz şarap ilave edin. 10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Sucukları küp şeklinde doğrayın. Tavada hafifçe kızartın. Daha sonra gnocchi, ıspanak ve enginarı servis tabağına alın. Morina balığını üzerine koyun, kum midyeleri servis tabağına dizin ve üzerinde sucuk yağı gezdirip servis edin.

Fırınlanmış deniz tarağı

Malzemeler (4 kişilik)
* 320 gr. deniz tarağı
* 200 gr. körpe ıspanak
* 200 gr. yumurta mantarı
* 50 gr. kaz ciğeri (sos için)
* 1 adet domates
* 8 dal frenk soğanı
* 50 gr. tereyağı
* 30 gr. krema
* Tuz, karabiber

Hazırlanışı: Yumurta mantarını ve ıspanağı soteleyin. Tarağı ısınmış tavada hızlıca alt-üst pişirin. Daha önceden küçük, derin bir tavaya kremayı koyun ve 2 dakika pişirip ateşi kısın. Tereyağını ekleyin. Kabukları soyulmuş küp şeklinde doğranmış domatesleri sosa katın. Frenk soğanını ince ince doğrayıp ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin. Sotelenmiş mantar ve ıspanakların üzerine tarağı dizip, sosu ekleyerek servis edin.

Karamelize edilmiş kestane ve çikolatalı terin

Malzemeler (10 kişilik)
* 10 adet armut
* 1 kg. şeker
* 1 şişe kırmızı şarap
* 1 kg. bitter çikolata
* 1 kg. şekersiz krema
* 1 kg. kestane şekeri
* 10 adet yumurta
* 400 gr. tereyağı
* 2 adet çubuk tarçın
* 5 adet tane karanfil
* 2 adet defne yaprağı

Hazırlanışı: Armutları soyup içlerini aldıktan sonra bütün halde su, 300 gr. şeker ve defne yaprağıyla kaynatarak haşlayın. Şarabı, tarçın ve karanfille beraber kaynatın. 200 gr. şeker, 5 adet yumurtayı karıştırın. Kaynayan şaraba tereyağını ekleyin. Daha sonra şarabı yumurta karışımına ilave ederek süzün ve dondurma makinasına alın. Kremayı kaynatın, erimiş çikolatayı ekleyin. Yumurta ve şekeri karıştırın, bütün malzemeyi
birleştirip fırında pişirin.
Milliyet
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst