Yılbaşı için yapması kolay tarifler
Yılbaşı gecesi kendi ellerinizle hazırlayacağınız yapımı kolay aperatiflerle, misafirlerinize unutamayacakları bir ziyafet çekin!

Çikolatalı meyveler
Malzemeler:
Çilek, muz, kuru kayısı, kuru İncir, bitter ya da beyaz çikolata.
Hazırlanışı:
Bitter çikolatayı bir kasenin içine minik minik kırın. Daha sonra bu kaseyi içi kaynayan suyla dolu çaydanlığın üzerine oturtun ve benmari usulü eritin. Hazırladığınız meyveleri teker teker erimiş çikolatanın içine yarıya kadar batırın ve çıkarın. Meyveleri yağlı bir kağıdın üzerine dizin. Daha sonra donmasını bekleyin ve şık bir servis tabağında sunun.

Patates köftesi
Malzemeler:
1 kg patates, 200 gr kaşar peyniri, 1 kahve fincanı patates nişastası, 3 yumurta, 2-3 yemek kaşığı un, tuz, karabiber, sıvı yağ.
Hazırlanışı:
Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Yumuşayınca kabuklarını soyup ezin. Un dışındaki diğer malzemeleri ekleyip köfte harcı yapın. (Harç elinize yapışıyorsa, biraz daha nişasta ekleyin) Dilediğiniz şekilde köfteler yapıp, una bulayın ve kızgın yağda kızartın.

Armutlu mini milföyler
Malzemeler:
4 milföy hamuru, 1 paket çikolata, 4 armut, sıvı yağ (kızartmak için), pudra şeker (süsleme için).
Hazırlanışı:
Milföy hamurlarını dört eşit parçaya bölün. Her bir parçanın ortasına bir parça armut ve minik bir çikolata parçasını yerleştirin ve hamuru bohça şeklinde kapatın. Daha sonra hazırladığınız bu minik milföyleri kızgın yağda kızartın. Kızaran milföyler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

Muzlu smoothie
Malzemeler: (4 bardak için)
2 su bardağı yağsız soya sütü, 2 orta boy muz, 100 gr yağsız yoğurt, 1 çorba kaşığı bal, yarım çay kaşığı tarçın, buz parçaları.
Hazırlanışı:
Muz dilimleri, bal, tarçın, yağsız yoğurt ve sütü aynı anda blender’da çırpın. Blendar’daki karışıma bal ve en son olarak buz parçalarını ekleyin. Bal yerine 1 tatlı kaşığı pekmez de ekleyebilirsiniz. Yumuşak kıvamlı bir içecek elde edinceye kadar karıştırın. Yumuşak kıvam bir içecek elde ettikten sonra cihazı kapatın. Servis bardaklarına aktarın. İsteğe göre rendelenmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz. Hemen servis yapın.

Badem şekerleri
Yağlı kağıttan 3 külah yaparak karışımları içlerine doldurun. Şekerlerin üzerine yılbaşı figürleri yapın. Servis yapın.
Alıntıdır...
Yılbaşı gecesi kendi ellerinizle hazırlayacağınız yapımı kolay aperatiflerle, misafirlerinize unutamayacakları bir ziyafet çekin!
Çikolatalı meyveler
Malzemeler:
Çilek, muz, kuru kayısı, kuru İncir, bitter ya da beyaz çikolata.
Hazırlanışı:
Bitter çikolatayı bir kasenin içine minik minik kırın. Daha sonra bu kaseyi içi kaynayan suyla dolu çaydanlığın üzerine oturtun ve benmari usulü eritin. Hazırladığınız meyveleri teker teker erimiş çikolatanın içine yarıya kadar batırın ve çıkarın. Meyveleri yağlı bir kağıdın üzerine dizin. Daha sonra donmasını bekleyin ve şık bir servis tabağında sunun.
Patates köftesi
Malzemeler:
1 kg patates, 200 gr kaşar peyniri, 1 kahve fincanı patates nişastası, 3 yumurta, 2-3 yemek kaşığı un, tuz, karabiber, sıvı yağ.
Hazırlanışı:
Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Yumuşayınca kabuklarını soyup ezin. Un dışındaki diğer malzemeleri ekleyip köfte harcı yapın. (Harç elinize yapışıyorsa, biraz daha nişasta ekleyin) Dilediğiniz şekilde köfteler yapıp, una bulayın ve kızgın yağda kızartın.
Armutlu mini milföyler
Malzemeler:
4 milföy hamuru, 1 paket çikolata, 4 armut, sıvı yağ (kızartmak için), pudra şeker (süsleme için).
Hazırlanışı:
Milföy hamurlarını dört eşit parçaya bölün. Her bir parçanın ortasına bir parça armut ve minik bir çikolata parçasını yerleştirin ve hamuru bohça şeklinde kapatın. Daha sonra hazırladığınız bu minik milföyleri kızgın yağda kızartın. Kızaran milföyler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
Muzlu smoothie
Malzemeler: (4 bardak için)
2 su bardağı yağsız soya sütü, 2 orta boy muz, 100 gr yağsız yoğurt, 1 çorba kaşığı bal, yarım çay kaşığı tarçın, buz parçaları.
Hazırlanışı:
Muz dilimleri, bal, tarçın, yağsız yoğurt ve sütü aynı anda blender’da çırpın. Blendar’daki karışıma bal ve en son olarak buz parçalarını ekleyin. Bal yerine 1 tatlı kaşığı pekmez de ekleyebilirsiniz. Yumuşak kıvamlı bir içecek elde edinceye kadar karıştırın. Yumuşak kıvam bir içecek elde ettikten sonra cihazı kapatın. Servis bardaklarına aktarın. İsteğe göre rendelenmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz. Hemen servis yapın.

Badem şekerleri
- 500 gr yaldızlı çikolatalı badem şekerleri
- 300 gr pudraşeker
- 1 yumurta akı
- 4 damla limon suyu
- Kırmızı-yeşil gıda boyası
- Yağlı kağıt
Yağlı kağıttan 3 külah yaparak karışımları içlerine doldurun. Şekerlerin üzerine yılbaşı figürleri yapın. Servis yapın.
Alıntıdır...