Yeşil Mantı (Ispanaklı-Patatesli)

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.272

lYl1mk.jpg

Yeşil Mantı (Ispanaklı-Patatesli)

(Anne ile deneysel takıldık yine :hihi:)

Hamuru : Un,tuz,su,ıspanak

İçi : Patates,soğan,tuz,karabiber,pulbiber

Üzerine : Sarımsaklı yoğurt ve kırmızıbiberli tereyağ

Yapılışı

İçi Hazırlama : Patatesi mümkün olduğu kadar minik doğrayın (Resimde gözüküyor) Soğanı da aynı şekilde doğrayıp az yağ ile 1-2 dak. kavurun. Patatesleri içine ekleyip bir süre karıştırarak kavurun hafif yumuşama olunca tuz ve baharatını ekleyip soğumasını bekleyin
glaoE2.jpg

Hamuru Hazırlama : Çiğ ıspanağı bir miktar su ile robottan çekin. Sonra o yeşil suya un ve tuz ekleyip yoğurun. Bezelere bölüp açtıktan sonra kareler halinde kesip iç koyarak kapatın. Kaynayan suda haşlayıp üzerine yoğurt ve kırmızıbiberli yağ gezdirin :buyrun:

-----------------------
Kalan hamurla da lorlu çiğböreğimsi birşey yaptık
b83bmd.jpg

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.375
Hamaratım benim harika olmuş ellerinize sağlık bitanem görüntü harika eminim lezzetide bi okadar harikadır

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.272
Facebook da görüp zıpladım. Harika görünüyor anneye de sana da eline sağlık madalyasıııııı

Sağol kedijik :eek: yorumuna sağlık beğenmene mutlu oldum :buyrun:

Hamaratım benim harika olmuş ellerinize sağlık bitanem görüntü harika eminim lezzetide bi okadar harikadır

Lezzette güzeldi ara ara yaparım ben bunu çünkü ıspanak yiyemeyen biriyim :eek:ys: bu tarz şeyler yaparak durumu kurtarıyorum :D

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.375
Ay acaba benimkilerde bu şekilde yermi ıspanağı:acep:gerçi fırında ıspanaklı makarna yaptığımda mırın kırınla yiyorlar ama mantıda durum ne olur bilemedim yani:interest::interest:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.272
Sevmeyen biri tadından hiç rahatsız olmaz bence dene :istebu: ben eriştesini falanda yapmıştım onu da ekledim :hihi: bu arada unuttum bu mantı hamurdan biraz kalmıştı onunla da çiğbörek gibi kızartıp yaptık o da güzel oluyor

Hatta böreği de ilk mesaja ekliyorum :gidiyom:

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
64.860
Oooo ellerinize saglik bacim muhtesem gorunuyor valla degisik bi tarif olmus eminim tadida guzeldir ama sarimsaknisi bozmus :nazo: benim tabagma onu koyma

flamingo

Daimi Üye
Tepki
6.628
bir daha ki mantı yapışında benide çagırmayı unutma:sinirli:yemeğe gelecem,çok seviyorumda:ko
eminim bu haliylede güzeldir
ellerine sağlık bacım

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.272
Gel bende çok severim valla :ko

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar