
Yeşil Mantı (Ispanaklı-Patatesli)
(Anne ile deneysel takıldık yine
Hamuru : Un,tuz,su,ıspanak
İçi : Patates,soğan,tuz,karabiber,pulbiber
Üzerine : Sarımsaklı yoğurt ve kırmızıbiberli tereyağ
Yapılışı
İçi Hazırlama : Patatesi mümkün olduğu kadar minik doğrayın (Resimde gözüküyor) Soğanı da aynı şekilde doğrayıp az yağ ile 1-2 dak. kavurun. Patatesleri içine ekleyip bir süre karıştırarak kavurun hafif yumuşama olunca tuz ve baharatını ekleyip soğumasını bekleyin

Hamuru Hazırlama : Çiğ ıspanağı bir miktar su ile robottan çekin. Sonra o yeşil suya un ve tuz ekleyip yoğurun. Bezelere bölüp açtıktan sonra kareler halinde kesip iç koyarak kapatın. Kaynayan suda haşlayıp üzerine yoğurt ve kırmızıbiberli yağ gezdirin :buyrun:
-----------------------
Kalan hamurla da lorlu çiğböreğimsi birşey yaptık
