Türkan - Kanal D

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.281
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
40955_turkan.jpg

Türkan



Tarih: 2011-03-10 TV : KANAL D Saat: 23:15Tür:Yerli Dizi




Türkan ile Cihat, lepra ile büyük bir mücadeleye girişiyor
Kanal D’nin, başrollerini Pınar Öğün, Damla Sönmez, Özgürcan Çevik, Uğur Polat ve Nesrin Kazankaya’nın paylaştıkları, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yaşamını konu alan dizisi “Türkan”ın bu bölümünde; Türkan ile Cihat’ın lepra ile mücadelesi asıl şimdi başlıyor.
Tarama bölgesinden getirilen lepralı hastalar, hastanedeki koğuşa sığmaz. Onlar için hastaneye ek bina yaptırmak gerekir. Türkan ve Cihat’ın lepra ile mücadelesi asıl şimdi başlar.
Türkan bebeğini düşürünce Orhan’la arası iyice açılır. İkisin de aralarının düzeleceği sırada şehirde bir facia yaşanır ve Türkan’ın acilen hastaneye yetişmesi gerekir. Bu olaydan sonra ikisinin arasında soğuk rüzgarlar esmeye başlar.
Leyla Hanım’a İngiltere’deki ailesinden mektup gelir. Babasının sağlığı iyi değildir ve Gündüz’ü de yanına alıp İngiltere’ye gitmesi gerekir. Turhan da İsmail şehir dışındayken ablası Türkan’a lepralı hastalar için destek olur.
Türkan hayatı için büyük bir dönemecin başındadır. Bir yandan kötüye giden evliliğini kurtarmak isterken, diğer yandan da lepra hastalığı tedavisi hakkında yurtdışında açılan bursa katılmak istemektedir.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.281
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
41156_turkan.%20bölüm%20foto8

Türkan

Tarih: 2011-03-17 TV : KANAL D Saat: 23:15Tür:Yerli Dizi


Türkan’ın zor seçimi
Kanal D’nin, başrollerini Pınar Öğün, Damla Sönmez, Özgürcan Çevik, Uğur Polat ve Nesrin Kazankaya’nın paylaştıkları, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yaşamını konu alan dizisi “Türkan”ın bu bölümünde; Türkan, evliliği ve İngiltere’deki burs arasında bir seçim yapmak zorunda kalıyor.
Türkan, evliliği ve İngiltere’deki burs arasında bir seçim yapmak zorunda kalır. Ancak evliliği ağır basar. Prof. Cihat ise Türkan’ın bu kararına oldukça tepkilidir.
Öte yandan Prof. Cihat hastanede cüzzamlı hastalara özel bir ayakkabı atölyesi açılması için gerekli izinleri alır ve atölye hızla üretime başlar.
Turhan halkevinde gönüllü öğretmenliğe başlar. Koşulların zorluğuna ancak kısa bir süre dayanabilir. İsmail’in ise siyaset alanındaki çalışmaları hızlanır ve Ankara’ya yerleşmeleri gerekir.
Bu arada Haydar’ın memleketi Çorum’a tayini çıkar. Doktorluğa, hemşehrilerine hizmet ederek devam edecektir.
Öte yandan Türkan, Prof. Cihat’ın tedavisi mümkün olmayan ağır hastalığını öğrenir. Kendisine yakınlık gösteren Güngör’e uzak durma sebebinin bu hastalık olduğuna inanır. Cihat ise mutluluktan daha fazla kaçamayacağını anlayarak Güngör’e sürpriz bir teklifte bulunur.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.281
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
41314_turkan.JPG

Türkan


Tarih: 2011-03-24 TV : KANAL D Saat: 23:15Tür:Yerli Dizi


Türkan ve Cihat, cüzzam hastanesi hazırlıklarına başlıyor
Kanal D’nin, başrollerini Pınar Öğün, Damla Sönmez, Özgürcan Çevik, Uğur Polat ve Nesrin Kazankaya’nın paylaştıkları, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yaşamını konu alan dizisi “Türkan”ın bu bölümünde; Prof. Cihat ve Türkan, bakanlıktan onayı çıkan Cüzzam Hastanesi’nin inşası için hazırlıklara başlıyor.
Haydar’ın memleketi Çorum’a tayini çıkar ve artık herkesle vedalaşma zamanı gelmiştir. Haydar’la Fidan’ın boşalttıkları eve Türkan ile Orhan taşınırlar. Artık ikisinin de evleri vardır, çok mutludurlar. Keyifli bir şekilde evlerini yerleştirmenin telaşı içindedirler. Bu arada Türkan’la Orhan evliliklerinde dördüncü yılı geride bırakmışlardır. Prof. Cihat ve Güngör ani bir kararla evlenmişlerdir. Ancak Cihat’ın zorlu hastalığı yeniden nükseder. Yine de bir tedavi ümidi vardır. Prof. Cihat ve Türkan bakanlıktan onayı çıkan Cüzzam Hastanesi’nin inşası için hazırlıklara başlarlar. Bu arada cüzzamlı hastalar için açılan ayakkabı atölyesine yurtdışından bile siparişler gelir. Bu arada babasının halkevindeki okuma yazma dersine gitmesine izin vermeyen Ümmü, çareyi Türkan’dan yardım istemekte bulur. Öte yandan Turgut’un gemi seferinden İstanbul’a dönüşü Sema’nın nişanına denk gelir. İkisi birbirini ne kadar sevse de Sema ailesinin baskısıyla bir başkasıyla nişanlanmak zorundadır. Bu durum Turgut’u iyice kahreder.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst