Türkan - Kanal D

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
18082010025347.jpg



1. Bölüm Özet


O, 74 yıllık yaşamını insanlığa hizmete adamış, yürekli bir kadın…. Cüzzamla savaşta, sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada örnek girişimlere imza atmış başarılı bir bilim kadını… Engellere, çaresizliğe rağmen vargücüyle çalışıp zoru başaran, bir eğitim gönüllüsü… Kardelenlerin biricik meleği…

TÜRKAN SAYLAN…

Yaptığı çalışmalarla birçok konuda Türk kadınına, bilim dünyasına, eğitim sektörüne örnek olmuş, ulusal ve uluslararası ödüllere layık görülmüş, başarılarıyla adını Türk tarihine yazdırmış değerli bir bilim kadını…

Onu birkaç satırla anlatmak imkansız… Ciltler dolusu kitap yazsanız, bölüm bölüm belgeseller hazırlasanız da onu tam anlamıyla anlatmak, yaptıklarının hepsini tarif etmek olanaksız… Ancak, okuduğunuz satırlarda, izlediğiniz karelerde onun insan sevgisini, eğitim aşkını, yardımseverliğini, paylaşımcı ruhunu hissedebilirsiniz…

Kanal D, Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı Kurucusu, eğitim gönüllüsü, Cüzzamla savaşta öncü merhum Prof. Dr. Türkan Saylan’ın hayatını dizi yapıyor…

Yapımcılığını Koliba Film Ata Türkoğlu, yönetmenliğini Türkan Derya’nın üstlendiği dizide başrolleri, Pınar Öğün, Damla Sönmez, Saygın Soysal ve Nesrin Kazankaya paylaşıyor…

Ayşe Kulin’in “Tek ve Tek Başına Türkan” adlı kitabından televizyona uyarlanan dizinin senaryosunu Oya Yüce kaleme aldı. Türkan Saylan’ı Türk Tiyatrosu’nun genç yeteneklerinden Pınar Öğün canlandırıyor.

Kanal D izleyicileri, diziyi izlerken Türkan Saylan’ın toplumda bilinen yönlerinin dışındaki dünyasına doğru bir yolculuğa çıkacak… Türkan’da, Türkan Saylan’ın hayatının yanısıra yakın tarihimizde yaşananların bir panoraması da çiziliyor… 1960’lı yıllarda tıp fakültesinde henüz bir öğrenciyken hayat boyunca peşini hiç bırakmayacağı idealleriyle karşılaşan Türkan’ın, üniversite yaşamı, arkadaşlık ilişkileri ve aile yaşantısından kesitler… Cüzzam hastalığına karşı verdiği amansız mücadele… Doktor, anne, idealist, yardımsever Türkan’ın yaşadığı olaylar, hayal kırıklıkları, azmi ve inandığı değerler, Türkan dizisinde Kanal D izleyicileriyle buluşacak…

Sevgi… İnsanlık… Cesaret… Azim… Ve hiç durmadan büyük bir yüreklilikle devam eden bir mücadele…

Türk kadınının onuru Türkan Saylan, Eylül ayında Türkiye’nin en çok izlenen kanalı Kanal D’de…

[DM]video/xei5du_turkan-dizisi-tanytym-fragmany_shortfilms[/DM]
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Türkan


Tarih: 2010-09-23 TV : KANAL D Saat: 22:15Tür:Yerli Dizi

[DM]video/xetdgm_turkan-1-bolum-fragmany-23-eylul-pe_shortfilms[/DM]

Prof. Dr. Türkan Saylan’ın hayatını anlatan, Kanal D’nin yeni dizisi “Türkan” bugün başlıyor!
Sevgi… İnsanlık… Cesaret… Azim… Ve hiç durmadan büyük bir yüreklilikle devam eden bir mücadele…
Kanal D’nin, yapımcılığını Koliba Film’in üstlendiği, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yaşamını konu alan yeni dizisi “Türkan” bugün (23 Eylül Perşembe) başlıyor.
Türkan Saylan’ın hayatını, 1960’lı yıllarda tıp fakültesindeki öğrencilik yıllarından itibaren anlatmaya başlayan dizinin yönetmenliğini
Türkan Derya üstleniyor. Dizinin senaryosunu Ayşe Kulin’in “Tek ve Tek Başına” adlı eserinden yola çıkarak Oya Yüce kaleme aldı.
Türkan Saylan’ın gençlik halini Türk tiyatrosunun genç yeteneklerinden Pınar Öğün’ün canlandırdığı dizide, Damla Sönmez, Saygın Soysal, Özgürcan Çevik, Nesrin Kazankaya ve Murat Göksu da rol alıyor.
“Türkan”da, Türkan Saylan’ın hayatının yanı sıra yakın tarihimizde yaşananların bir panoraması da çiziliyor. 1960’lı yıllarda tıp fakültesinde henüz bir öğrenciyken hayat boyunca peşini hiç bırakmayacağı idealleriyle karşılaşan Türkan’ın, üniversite yaşamı, arkadaşlık ilişkileri ve aile yaşantısından kesitler… Cüzzam hastalığına karşı verdiği amansız mücadele… Doktor, anne, idealist, yardımsever Türkan’ın yaşadığı olaylar, hayal kırıklıkları, azmi ve inandığı değerler, “Türkan” dizisinde bu akşamdan itibaren Kanal D izleyicileriyle buluşacak.
1. Bölümün Konusu
Türkan, uzun zamandır mektup arkadaşlığı yaptığı Ali ile sonunda yüz yüze görüşme fırsatı bulur. Ali, mektuplarından tanıyıp karakterine, zekasına, hayata bakışına aşık olduğu bu genç kadına duygularını açıklamakta sakınca görmez. Türkan’la evlenmek istemektedir. Bir dost olarak çok değer verdiği Ali’nin teklifiyle beraber Türkan için zor günler başlar. Türkan çocukluktan beri kurduğu hayale oldukça yaklaşmıştır ve tıp fakültesine devam etmektedir. Çok sevdiği ailesi ise iflasın eşiğindedir. Türkan büyük bir ikilem içinde kalır. Eğitimini yarım bırakıp Ali ile evlenmesi herkes için en doğru çözüm yolu olarak görünmektedir. Ama Türkan’ın üniversite hastanesinde karşılaştığı bir olay tüm hayatını değiştirecektir.
 

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
bi de şunu merak ediyorumTürkan Saylan göz altına alınmasa onun adına diziler yapılacak mıydı bu kadar toplum kahramanı ian edilecek miydi...?sinir oluyorum böyle şeylerin para kazanmak uğruna kullanılmasına:ates:

hiç sanmıyorum canım..... ama ben bu dizinin onun gerçek hayatını anlattığını düşünmüyorum... gerçekte o kadar kötü niyetli birinin hayatını dizi yapmazlar..... o kadar söyleyeyim....:kahve:
 

miray

Üye
Katılım
27 Eylül 2010
Mesajlar
26
Tepki
29
Puan
13
Konum
Almanya
Türkan Saylan iyi veya kötü.
Izleyiciye izletilicek olan bence bir kadinin vermis oldugu mücadele, yani kisacasi is hayatinda yasadiklari daha cok benzer anlatilicaktir diye düsünüyorum.
Ask mesk ve özel hayattaki seyler kitaptan uyarlansada gidisatlar bir "dizi" oldugu icin farkli islenebilir.

Ilk Bölümünü izledigim icin ben bir otobiyografiden cok, kendine has bir dizi gözü ile bakmaya calistim ve o sekilde izledim, ve kendimce güzelde keyif aldim hem oyunculuklardan hem senaryodan :panter:
 

LiLyum

Aktif Üye
Katılım
2 Ağustos 2010
Mesajlar
125
Tepki
80
Puan
28
Konum
balıkesir
Kazanç amaçlı yapılan bir dizi ne kadar gerçeği yansıtır bilemiyorum. reklamlarından izlediğim kadarıyla pek tarafsız bir dizi değil. İnsanları etkilemeye çalışıyor gibi duruyor.
 

miray

Üye
Katılım
27 Eylül 2010
Mesajlar
26
Tepki
29
Puan
13
Konum
Almanya
hangi konuda etkiledigini düsünüyorsunuz?
merakimdan soruyorum yanlis anlasilmasin, 1.bölümünü izlemis bir insan olaraktan gayet naif bir dönem dizisi gibi yansidi bana, ve hangi konuda etkilenebilicek bir senaryo oldugunu düsündügünüzü merak ettim
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Türkan


Tarih: 2010-09-30 TV : KANAL D Saat: 22:15Tür:Yerli Dizi

[DM]video/xexwwl_turkan-dizisi-2-bolum-fragmany_shortfilms[/DM]

TÜRKAN
Cüzzamla mücadelede ilk adım… Gölgeler ve tehlikelerle dolu yol…
Kanal D’nin, başrollerini Pınar Öğün ve Saygın Soysal’ın paylaştıkları, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yaşamını konu alan dizisi “Türkan” bu akşam 2. ve yeni bölümü ile ekrana geliyor. İlk bölümü Türkiye’yi ekran başına kilitleyen dizinin bu bölümünde; Türkan, tüm hayatı boyunca yürüyeceği gölgeler ve tehlikelerle dolu, insanların girmekten korktuğu o yola ilk adımını atıyor.
Türkan, Ali ile evlenip Ankara’ya gitmek ya da İstanbul’da tıp eğitimine devam etmek kararı arasında bocalamaktadır. Öte yandan cüzzamlı hastaların gördüğü insanlık dışı muamele, Türkan’ın zihnini ve yüreğini rahatsız etmektedir. Sınıf arkadaşı Haydar’ın sevdiği kızın da cüzzamlı olduğunu ve iki sevgilinin bu lanetli hastalık yüzünden kavuşamadıklarını öğrenen Türkan, tüm hayatı boyunca yürüyeceği gölgeler ve tehlikelerle dolu, insanların girmekten korktuğu o yola ilk adımını atacaktır.
 

LiLyum

Aktif Üye
Katılım
2 Ağustos 2010
Mesajlar
125
Tepki
80
Puan
28
Konum
balıkesir
hangi konuda etkiledigini düsünüyorsunuz?
merakimdan soruyorum yanlis anlasilmasin, 1.bölümünü izlemis bir insan olaraktan gayet naif bir dönem dizisi gibi yansidi bana, ve hangi konuda etkilenebilicek bir senaryo oldugunu düsündügünüzü merak ettim

Türkan Saylanın Söylediği bir kelime beni şok etmişti ki hatırlıyorsunuzdur büyük ihtimal sizde. ondan sonra araştırdım kendisini. Çok hoş şeyler görmedim. Gördüğüm kadarıyla dizide tamamen iyi olarak gösteriliyor ki tamamen iyi çok zor. Bu benim görüşüm, seven vardır o kişinin de kendi görüşüdür karışamam.
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Türkan


Tarih: 2010-10-07 TV : KANAL D Saat: 22:15Tür:Yerli Dizi

[DM]video/xf184j_turkan-3-bolum-fragmani-7-ekim-2010_shortfilms[/DM]

Türkan, Ali’nin evlilik teklifini reddediyor
Kanal D’nin, başrollerini Pınar Öğün ve Saygın Soysal’ın paylaştıkları,
Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yaşamını konu alan dizisi “Türkan”ın bu bölümünde; Türkan, Ali’nin evlilik teklifini, hayalini kurduğu doktorluk mesleğinden vazgeçemeyeceğini anlayarak reddediyor.
Türkan, Ali’nin evlilik teklifine bir cevap vermek zorundadır. Hayalini kurduğu doktorluk mesleğinden vazgeçemeyeceğini anlar. Ali, Türkan’dan red cevabı alınca adeta yıkılır. Fasih Bey ise bir baba olarak Türkan’ı bu kararından dolayı desteklemektedir. Öte yandan Saylan Ailesi, maddi açıdan büyük bir çıkmazın eşiğindedir. İşleri iyice ters gitmeye başlayan Fasih Saylan, bir yandan durumu ailesine belli etmemeye çabalamakta, diğer taraftan bu darboğazdan kurtulmaya çalışmaktadır. Saylan Ailesi’ni son derece zor günler beklemektedir. Bu arada Türkan, fakülteden arkadaşı Haydar’ın sorununu çözmek için seferber olur. Haydar, cüzzam hastalığına yakalanan sevdiği kız için her türlü tehlikeyi göze alacaktır. Türkan, Tıp Fakültesi’nde asistan doktor olarak görev yapan Orhan’la tanışır. Orhan, Türkan’ın hayatının akışını değiştirecek bir kişi olacaktır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst