Türkan - Kanal D

OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
Türkan


Tarih: 2010-10-14 TV : KANAL D Saat: 22:15Tür:Yerli Dizi

[DM]video/xf4wru_turkan-4-bolum-fragmany_shortfilms[/DM]

Türkan, yardım elini bu kez de Haydar ve Fidan’a uzatıyor
Kanal D’nin, başrollerini Pınar Öğün ve Saygın Soysal’ın paylaştıkları, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yaşamını konu alan dizisi “Türkan”ın bu bölümünde; Türkan, zor durumda olan Haydar ve Fidan’a yardım ediyor.
Türkan, zor durumda olan Haydar ve Fidan’a yardım eder. Cüzzam hastası olan Fidan’ın hastaneye kaldırılmadan tedavi yollarını araştırır. Ancak bir çözüm yolu bulamayınca Fidan’ın durumunu Orhan ile paylaşmak zorunda kalan Türkan, onun adına önemli bir karar verecektir.
Köşkte ise aile içi durumlar biraz karışıktır. Turhan’ın ailesinden habersiz baloya gitmesi Turgut’u kızdırır. İki kardeşin arası açılmıştır. Fasih Bey ise işlerini toparlamak için bütün gücüyle çalışır.
Bu arada Ayhan ile Sevinç evlenme kararı alırlar. Sevinç, Ayhan’ın ailesi ile tanışmak için Ankara’ya gitme kararı alır. Türkan da bu fırsattan istifade, uzun zamandır haber alamadığı Ali’yi görmek için onunla birlikte Ankara’ya gider. Ciddi bir sağlık sorunu atlatan Ali’yi hastanede bulur.
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
Türkan

attachment.php


Tarih: 2010-10-21 TV : KANAL D Saat: 22:15Tür:Yerli Dizi

[DM]video/xf9mx3_turkan-5-bolum-fragmany-2_shortfilms[/DM]

Türkan, Cumhuriyet Balosu’nda
Kanal D’nin, başrollerini Pınar Öğün, Saygın Soysal ve Özgürcan Çevik’in paylaştıkları, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yaşamını konu alan dizisi “Türkan”ın bu bölümünde; Ada’da her yıl düzenlenen ve birçok kişiyi aynı ortamda buluşturan Cumhuriyet Balosu’nda Ali ve Orhan arasındaki gerilim yaşanıyor.
Fasih Bey’in evlerini borçları karşılığında ipotek ettirdiğini bir tesadüf sonucu öğrenen Leyla çok üzülür. Böylesi bir ortamda Fasih’in, Sevinç ve Ayhan’ın nişan kutlamasını üstlenmesi bardağı taşıran son damla olur. Karı koca arasında sert rüzgarlar esmeye başlar. Bu arada cüzam hastaları hastanelerde son derece zor koşullar altında tedavi edilmektedir. Haydar, çok sevdiği nişanlısı Fidan’ın hastanede yaşadıklarını gördükçe kahrolmaktadır. Ali ve Türkan’ın arkadaşlıklarını öğrenen Orhan ise iki gencin sevgili olduklarını sanır. Öte yandan Ada’da her yıl düzenlenen Cumhuriyet Balosu, birçok kişiyi aynı ortamda buluşturur. Ali ve Orhan arasındaki gerilim ise bu baloda doruğa tırmanır.
Hastanenin Lepra Bölümü’ndeki hastalar artık kötü koşullara dayanamaz ve isyan çıkartırlar. Görevlilerin başa çıkamadığı isyan büyür ve ortalık savaş alanına döner.
 

Ekli dosyalar

  • DetayBuyukResim.jpg
    DetayBuyukResim.jpg
    41,6 KB · Görüntüleme: 58
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
kanald.png
Kanal D


DetayBuyukResim.ashx



trans.gif

Türkan

trans.gif







trans.gif

Türü: Yerli Dizi
Tarih-Saat: 28.10.2010 22:15

[DM]video/xfcv6f_turkan-6-bolum-fragmany_shortfilms[/DM]



trans.gif

Kanal D’nin, başrollerini Pınar Öğün, Saygın Soysal ve Özgürcan Çevik’in paylaştıkları, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yaşamını konu alan dizisi “Türkan”ın bu bölümünde; evlerine gelen haciz, Leyla Hanım’ı Türkan’ı ve diğer çocukları şoke ediyor. Ve, Aile için maddi manevi zorlu bir süreç başlıyor. Lepra pavyonunda çıkan isyan bastırılmış, ancak Fidan kayıplara karışmıştır. Haydar genç kızı perişan bir halde bulur. Fidan ne hastanede ne de Haydar’ın yanında yaşayamayacağını anlayıp bir not bırakır ve kaçar. Aynı gece Orhan, Türkan’ı Ada’ya eve bırakır ve evlerinde misafir olur. Ada’da karşılaşan Ali ve Orhan kavga ederler. Saylanlar’ın evine gelen haciz, Leyla Hanım ve çocukları şoke eder. Aile için maddi manevi zorlu bir süreç başlamıştır. Sevinç ve Ayhan’ın nişanının yapıldığı gece, sahile vurmuş genç bir kadın cesedi bulunur. Cesedin Fidan olup olmadığını teşhis etmek Haydar’a düşecektir.
 

ert21

Üye
Katılım
23 Ekim 2010
Mesajlar
25
Tepki
61
Puan
13
Yaş
55
Konum
denizli
turkan saylana neden kızıyorlar bilmiyorum şu an için araştırmayada zamanım yok ama eğer bu diziyi (dizi olarak)seyretmediyseniz ön yargıdan uzak bir seyredin fovorim
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
Türkan

DetayBuyukResim.ashx


Tarih: 2010-11-04 TV : KANAL D Saat: 22:15Tür:Yerli Dizi

[DM]video/xfh2id_turkan-7-bolum-fragmany_shortfilms[/DM]

Türkan, Ali’yi kıskanıyor
Kanal D’nin, başrollerini Pınar Öğün, Saygın Soysal ve Özgürcan Çevik’in paylaştıkları, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yaşamını konu alan dizisi “Türkan”ın bu bölümünde; Türkan, Ali’yi, Ayhan’ın yurtdışından gelen kız kardeşi Günseli’den kıskanıyor.
Haydar morgda hayatının en zor anlarını yaşar. Yurtdışından gelen Ayhan’ın kız kardeşi Günseli’nin Ali’ye ilgisi, Türkan’ı rahatsız eder ve kıskançlık duymasına neden olur. Bu arada Turhan, ailesinden gizli, bir derginin açtığı yüz güzeli yarışmasına katılır. Fasih Bey ise yaşadığı üzüntülerin ağırlığını daha fazla kaldıramaz ve kalp spazmı geçirir. Aile, hastanede Fasih’in başındayken, evde kalan Gündüz ve Turhan gece vakti olmasına aldırmadan, hastaneye doğru tehlikeli bir tekne yolculuğuna çıkarlar. Meral ise, Orhan yüzünden Türkan’a tavır alır.
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
Türkan

[DM]video/xfkdhx_turkan-8-bolum-fragmany_shortfilms[/DM]

Tarih: 2010-11-11 TV : KANAL D Saat: 22:15Tür:Yerli Dizi

DetayBuyukResim.ashx


Türkan, gönüllü olarak Siirt’e gidiyor
Kanal D’nin, başrollerini Pınar Öğün, Saygın Soysal ve Özgürcan Çevik’in paylaştıkları, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yaşamını konu alan dizisi “Türkan”ın bu bölümünde; Türkan’ın da içinde bulunduğu Siirt Gönüllü Sağlık Ekibi görev alacakları bölgeye ulaşıyor. Türkan burada kolera dışında, cahillik ve bağnazlıkla da savaşması gerektiğini anlıyor.
Türkan’ın da içinde bulunduğu Siirt Gönüllü Sağlık Ekibi görev alacakları bölgeye ulaşırlar. Türkan kolera dışında, cahillik ve bağnazlıkla da savaşması gerektiğini anlar. Dilocan Ebe’den, hasta olan torunu Berfin’in 14 yaşına geldiğinde Ağa ile evlendirileceğini duyan Türkan, yöre halkının kaderi ile yüzleşir. Meral’in Türkan’a olan tavırları ise genç kadını zor durumda bırakacaktır.
Ali ciddi bir karar aşamasındadır. Eski arkadaşı Rahmi’den bir iş teklifi alır.
Turhan en sonunda hayallerine kavuşmak üzeredir. Bir filmde oynama teklifi alır.
Fidan için yeni bir umut doğar. İngiltere’den beklenen ilaç ellerine ulaşır.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
20100820114803turkankan.jpg


Tarih: 2010-11-25 TV : KANAL D Saat: 22:15Tür:Yerli Dizi

Orhan, Türkan’a aşkını itiraf ediyor

Kanal D’nin, başrollerini Pınar Öğün, Saygın Soysal ve Özgürcan Çevik’in paylaştıkları, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yaşamını konu alan dizisi “Türkan”ın bu bölümünde; Orhan, Türkan’a kendisine aşık olduğunu itiraf ediyor.
Orhan, Türkan’a olan aşkını itiraf eder. Türkan, Orhan’ın hislerine karşılık vermese de bu konudaki kararsızlığının sıkıntı yarattığının farkındadır. Berfin’in ve yöre halkının kaderini değiştirmek isteyen Türkan, bölgenin Ağa’sı ile görüşür. Bu görüşmede karşılaştıkları, Türkan’ı derinden etkiler.
Öte yandan Türkan’ı İstanbul’a dönmesi için ikna etmeye gelen Ali, Orhan ve Türkan arasında filizlenmeye başlayan aşkın farkına varır ve yıkılır.
Bu arada Saylan Ailesi’ni, derinden sarsacak büyük bir üzüntü beklemektedir. Sevinç ve Ayhan’ın kavgası, nişan yüzüklerinin atılmasıyla sonuçlanır.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
detaybuyukresim.jpg


Tarih: 2010-12-02 TV : KANAL D Saat: 22:15Tür:Yerli Dizi

Cüzzamlı Fidan’ı koruyan Saylan Ailesine büyük tepki…
Kanal D’nin, başrollerini Pınar Öğün, Saygın Soysal ve Özgürcan Çevik’in paylaştıkları, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yaşamını konu alan dizisi “Türkan”ın bu bölümünde; Ada halkı, Fidan’ın cüzzamlı oluşu dolayısıyla onları koruyan ve kollayan Saylan Ailesi’ne büyük bir tepki gösteriyor.

Saylan Ailesi yaşadıkları acıyı hafifletmeye çalışırken Ada halkı, Haydar ve Fidan’dan haberdar olmuştur. Fidan’ın cüzzamlı oluşu dolayısıyla onları koruyan ve kollayan Saylan Ailesi’ne büyük bir tepki gösterirler. Haydar ve Fidan’ın hayatına müdahale ederler. Türkan yaşamında ilk defa Orhan vasıtasıyla sorumluluklarını unuttuğu, özgür bir gün yaşar. Türkan’ın Orhan’a aşık olduğunu öğrenen Sevinç büyük bir hayal kırıklığına uğrar. Gündüz ve Berfin’in tanışması büyük bir dostluğun başlangıcı olacaktır.


 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
38595_turkan.%20bölüm-2

Türkan

Tarih: 2010-12-09 TV : KANAL D Saat: 22:15Tür:Yerli Dizi


Türkan’ı zor bir karar bekliyor
Kanal D’nin, başrollerini Pınar Öğün, Saygın Soysal ve Özgürcan Çevik’in paylaştıkları, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yaşamını konu alan dizisi “Türkan”ın bu bölümünde; Türkan’ın sınıf arkadaşları, onun Orhan ile olan ilişkisini fark ediyor ve dedikodular üretiyorlar. Bundan sonrasında Türkan’ı zor bir karar bekliyor.

Orhan, Ali ve Berfin ile ilgilenmek zorunda kalan Türkan’a kızgındır. Saylan Ailesi ise, az daha Haydar ve Fidan’ın ölümüne sebebiyet verecek kadar sorumsuz davranmış olan Adalı dostlarına kırgındırlar. Türkan’ın sınıf arkadaşları onun Orhan ile olan ilişkisini fark ederler. Haklarında çıkardıkları dedikodu iki sevgiliyi zor durumda bırakacaktır. Bu ilişkinin farkına varan Neşet Hoca ise Orhan’ı kariyerini sonlandırmakla tehdit eder. Bu tehditleri öğrenen Türkan’ı zor bir karar beklemektedir.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
38797_turkan.%20bölüm%20foto8

Türkan

Tarih: 2010-12-16 TV : KANAL D Saat: 22:15Tür:Yerli Dizi


Türkan’ın evlilik yalanı
Kanal D’nin, başrollerini Pınar Öğün, Saygın Soysal ve Özgürcan Çevik’in paylaştıkları, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yaşamını konu alan dizisi “Türkan”ın bu bölümünde; Türkan, Orhan’ı korumak için söylediği, Ali’yle evleneceği yalanını devam ettirmek zorunda kalıyor. Ali de herkesin hayatını etkiyecek bir karar veriyor.

Orhan’a Ali ile evleneceğini söyleyen Türkan, onu korumak üzere söylediği bu yalana devam etmek zorundadır. Kızının kendinden bir şey sakladığını anlayan Leyla, onun üzüntüsünü hafifleterek Türkan’a yardımcı olmaya çalışır. Türkan’a kırgın olan Orhan ise acısını genç kadını görmezden gelerek ve okulda ona kötü davranarak hafifletmeye çalışır. Türkan’ın Orhan’ı korumak için genç adamı kendinden uzaklaştırdığını öğrenen Ali, herkesin hayatını etkileyecek bir karar vermek zorunda kalır.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
turkan175.jpg


Tarih: 2010-12-23 TV : KANAL D Saat: 22:15Tür:Yerli Dizi

Türkan sevdiği adam ile ailesi arasında kalıyor

Kanal D’nin, başrollerini Pınar Öğün, Saygın Soysal ve Özgürcan Çevik’in paylaştıkları, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yaşamını konu alan dizisi “Türkan”ın bu bölümünde; Türkan, Orhan’ın evlilik ısrarı karşısında ailesi ve sevdiği adam arasında kalıyor.

Orhan ile ilişkisi yoluna giren Türkan’ı büyük bir sürpriz beklemektedir. Orhan genç kadına haber vermeden üniversiteden istifa eder. Turhan en sonunda istediğine kavuşur ve Leyla’dan çalışma izni alır. Türkan, Orhan’ın evlilik ısrarı karşısında ailesi ve sevdiği adam arasında kalır. Ailesinin eğitimine verdiği önemi bilen Türkan, Orhan’ı evlilik heyecanı konusunda yatıştırmaya çalışsa da iki gencin yaşadıkları bir kaza, tüm dengeleri yerle bir edecektir.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
turkan175.jpg


Tarih: 2010-12-30 TV : KANAL D Saat: 22:15Tür:Yerli Dizi

Türkan ile Orhan’ı ayrılık mı bekliyor?

Kanal D’nin, başrollerini Pınar Öğün, Saygın Soysal ve Özgürcan Çevik’in paylaştıkları, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yaşamını konu alan dizisi “Türkan”ın bu bölümünde; üniversiteye Orhan’ı aramaya meçhul bir güzel geliyor. Bu durum Sevinç için, Orhan-Türkan ikilisinin ayrılma umudu anlamına geliyor.

Türkan, bir an önce evlenmek için baskı yapan Orhan ile bir türlü açılamadığı ailesi arasında sıkışıp kalmıştır. Evlilik kararını itiraf edemediği bir diğer kişi ise Ali’dir. Fasih Bey, geçirdiği rahatsızlık sonucu evde vakit geçirirken, Türkan’a soğuk davranmaktadır. Baba - kız arasındaki buzlar erimeye başladığı anda ise aileyi tatsız bir sürpriz beklemektedir. Haydar ve Fidan’ın yaklaşan düğünü için cüzzam koğuşundakilerin de bir sürprizi vardır. Hastaların bu jesti Türkan’ı çok duygulandırır. Üniversiteye Orhan’ı aramaya gelen meçhul güzel, Sevinç için, Orhan-Türkan ikilisinin ayrılma umudu anlamına gelmektedir.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
turkan175.jpg


Türü: Yerli Dizi

Tarih-Saat: 09.01.2011 20:00

trans.gif
“Türkan” artık Pazar akşamları ekranda!

Pazar 20:00 Türkan’ın doğum gününde yaşananlar herkesi üzer ve sinirlendirir. Türkan, Orhan’ın emrivakisine, Orhan ise Türkan’ın onu doğum gününe çağırmamış olmasına kızgındır. İki sevgili büyük bir kavga ederler. Fasih ve Leyla ise kendilerinden habersiz gerçekleşen evlilik planı yüzünden kızlarına kırgındır. Haydar ve Fidan için ise mutlu sona ulaşılmıştır
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
Diziyi devamlı izleyemiyorum.Türkan Saylan gurur duyduğum bir insan.mekanı cennet olsun.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
39979_turkan.%20bölüm%20foto7

Türkan

Tarih: 2011-02-02 TV : KANAL D Saat: 22:30Tür:Yerli Dizi


Türkan, Orhan’la evleniyor

Kanal D’nin, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yaşamını konu alan beğenilen dizisi “Türkan”, bu haftadan itibaren artık Pazar akşamları ekrana gelecek.
Türkan Saylan’ın hayatını, 1960’lı yıllarda tıp fakültesindeki öğrencilik yıllarından itibaren anlatan dizinin senaryosunu Ayşe Kulin’in “Tek ve Tek Başına” adlı eserinden yola çıkarak Oya Yüce kaleme alıyor.
Türkan Saylan’ın gençlik halini Türk tiyatrosunun genç yeteneklerinden Pınar Öğün’ün canlandırdığı dizide Damla Sönmez, Saygın Soysal, Özgürcan Çevik, Nesrin Kazankaya ve Murat Göksu da rol alıyor.
“Türkan”da, Türkan Saylan’ın hayatının yanı sıra yakın tarihimizde yaşananların bir panoraması da çiziliyor. 1960’lı yıllarda tıp fakültesinde henüz bir öğrenciyken hayat boyunca peşini hiç bırakmayacağı idealleriyle karşılaşan Türkan’ın, üniversite yaşamı, arkadaşlık ilişkileri ve aile yaşantısından kesitler, cüzzam hastalığına karşı verdiği amansız mücadele; doktor, anne, idealist, yardımsever Türkan’ın yaşadığı olaylar, hayal kırıklıkları, azmi ve inandığı değerler, “Türkan” dizisinde ekrana taşınıyor.
17. Bölümün Konusu
Orhan’ın gidişine dayanamayan Türkan, ailesini karşısına alarak aşkını savunmaya karar verir. Ailesine Orhan’la evleneceğini söylediğinde büyük tepki alır ancak, kararını vermiştir. Orhan’ın çalıştığı yere doğru yola çıkar. Ve sevdiği adamla evlenir. Bu arada Ali yol arkadaşını yeni bir yolculuğa uğurlar. Artık o da hayatına yeni bir yol çizmesi gerektiğini anlamıştır. Zaman hızla akar. Türkan’ın yaşamında büyük değişiklikler olacak, bir devir kapanacaktır.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
40164_turkan.JPG

Türkan



Tarih: 2011-02-09 TV : KANAL D Saat: 22:00Tür:Yerli Dizi




Prof. Dr. Cihat Yemni, Türkan’a asistanı olmasını teklif ediyor
Kanal D’nin, başrollerini Pınar Öğün, Saygın Soysal ve Özgürcan Çevik’in paylaştıkları, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yaşamını konu alan dizisi “Türkan”ın oyuncu kadrosuna bu bölümden itibaren Uğur Polat da dahil oluyor. Polat’ın, Prof. Dr. Cihat Yemni karakterini canlandıracağı dizinin bu bölümünde; Prof. Dr. Cihat Yemni, Türkan’a asistanı olmasını teklif ediyor.
Türkan, Orhan’la birlikte görev yaptığı sağlık ocağının yakınlarındaki koruda, saldırıya uğrayan bir kadına yardım eder ve onu hastaneye götürür.
Bu arada hastanede yeni göreve başlayan cildiye Profesörü Cihat Yemni, hastanedeki sıra dışı uygulamaları, sorunları çözme noktasında yaptıkları yeniliklerle dikkat çekmeye başlar. Cüzzamlıların bulunduğu koğuşu gezerken Türkan’ın burada çalışmasını gören Profesör ona asistanlık teklif eder. Türkan ise ihtisası hakkında Orhan’ın isteğine göre davranıp davranmamak konusunda tereddüt etmektedir. Fazla vakit kaybetmeden kararını Orhan’a açıklar.
Köşkte ise Leyla Hanım ve damadı İsmail Bey arasında soğuk rüzgarlar esmektedir. İsmail Bey evin yeni sahibi olsa da, Leyla Hanım otoritesini korumaya devam etmekte, Turhan da annesine destek vermektedir.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
40382_turkan.JPG

Türkan

Tarih: 2011-02-17 TV : KANAL D Saat: 23:15Tür:Yerli Dizi


Günü değişti!
“Türkan” artık Perşembe akşamları ekranda!
Türkan, Lepra koğuşunu düzenleyen Cihat’a büyük destek veriyor
Kanal D’nin, başrollerini Pınar Öğün, Damla Sönmez, Özgürcan Çevik, Uğur Polat ve Nesrin Kazankaya’nın paylaştıkları, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yaşamını konu alan dizisi “Türkan” bu haftadan itibaren artık Perşembe akşamları ekrana gelecek.
Türkan’ın hayatını kurtardığı Zehra, peşine Şükrü düşünce hastaneden kaçar. Türkan’ın çalıştığı sağlık ocağına gidip ondan yardım ister. Zehra’nın iyileşene kadar Haydar’larda kalmasına karar verirler. Türkan da bu arada sadece Zehra’ya değil, diğer hayat kadınlarına da yardım etmenin yollarını arar. Bu arada Tuğrul askerden izne gelir. Başta annesi Leyla Hanım olmak üzere bütün aile Tuğrul’u sevgiyle karşılar. Köşkte bir süreliğine mutluluk rüzgarları esmeye başlar.
Öte yandan Türkan, Cildiye Profesörü Cihat Bey’in asistanlığına başlamıştır. Sıra dışı uygulamalarıyla dikkati çeken Prof. Cihat’ın lepra koğuşunu düzenlemek, hastalara yaşanılır bir ortam sağlamak için planları vardır. Cihat’ın bu konudaki en büyük yardımcısı Türkan olacaktır.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
40566_turkan.%20bölüm%20foto8

Türkan

Tarih: 2011-02-24 TV : KANAL D Saat: 23:15Tür:Yerli Dizi


Türkan yeni bir mücadelenin içinde
Kanal D’nin, başrollerini Pınar Öğün, Damla Sönmez, Özgürcan Çevik, Uğur Polat ve Nesrin Kazankaya’nın paylaştıkları, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yaşamını konu alan dizisi “Türkan”ın bu bölümünde; Türkan’ın hayat kadınlarının kurtuluşu için verdiği mücadele, cahil, ikiyüzlü insanları rahatsız ediyor.
Genelevde çalışan kadınların bundan sonrası için daha iyi yaşam koşullarına ulaşmasını sağlamaya çalışan Türkan, ilk önce bu kadınları ikna etmek zorundadır. Kadınlar için yeni bir iş imkanı yaratmaya çalışan Türkan, ulaşabildiği her kapıyı çalacak, her tür engele rağmen mücadelesinden yılmayacaktır. Türkan’ın tek başına verdiği bu mücadele, cahil, ikiyüzlü ve umursamaz insanlar tarafından engellenmeye çalışılacaktır.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
40773_turkan.JPG

Türkan

Tarih: 2011-03-03 TV : KANAL D Saat: 23:15Tür:Yerli Dizi

Türkan bebek bekliyor

Kanal D’nin, başrollerini Pınar Öğün, Damla Sönmez, Özgürcan Çevik, Uğur Polat ve Nesrin Kazankaya’nın paylaştıkları, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yaşamını konu alan dizisi “Türkan”ın bu bölümünde; Türkan’ın bir bebek beklediği haberi Orhan’ı çok mutlu ediyor.

Türkan bebek beklemektedir. Artık Orhan’la birlikte tam bir aile olacaklardır. Orhan çok sevinçlidir. Orhan sorumluluğu artacağı için sağlık ocağındaki görevinin dışında, özel bir muayenehane açmak istemektedir.
Bu arada Leyla Hanım, Turgut ve Gündüz’le birlikte köşkten ayrılır. Annesinin ve kardeşlerinin evden ayrılması Turhan’ı derinden sarsar. İsmail eve geri dönmesi için Leyla Hanım’ı ikna eder. Turgut ise kendine bir iş bulup annesi ve kardeşiyle birlikte ayrı bir eve çıkma niyetindedir. Bu konuda Orhan’ın büyük desteğini görür. Öte yandan Prof. Cihat’a lepralı hastaların tedavisi için Sağlık Bakanlığı’ndan onay çıkmıştır. Bunun için Ankara’ya gitmesi gerekmektedir. Son anda program değişir ve seyahate Türkan ve Fidan da katılır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst