Parmaklıklar Ardında

~ RQS£ ~

Daimi Üye
Katılım
12 Temmuz 2008
Mesajlar
1.531
Tepki
752
Puan
113
Konum
yok
Gerçek’, bir kurgunun içine girince fark edilir oldu nice gizli kalmış, üstü küflü hikayeler. Karadeniz’in suyunu emmiş gözyaşları süzülüverdi buz kesilmiş yanaklardan. Omuz omuza vererek bir demli çay içildi ümitli günler hatırına… Bu sezon son bölümünü izlediğimiz ATV’ nin en beğenilen dizisi ‘Parmaklıklar Ardında’ veda ederken yine heyecandan nefesler tutuldu. B2 mahkumları arasında en sevilmeyen karakter olarak tanıdığımız Filiz, firar sonrası Yakup’un evine sığınmıştı. Yakalanan Filiz tekrar koğuşa geri döndü. Öfkesi dinmeyen Aliye ve diğer mahkumlardan dayak yiyen Filiz’i nasıl bir gelecek bekliyor? Beray hayati tehlikeyi atlatmasına rağmen hala güvende değil. Sürekli yanında olmaya çalışan Cengiz’e rağmen hastaneye kadar gelen hısımlar, Beray’ın peşini bırakacak mı? İyileşince tekrar cezaevine girmeden kaçmayı başarabilecek mi? Yoksa tekrar başladığı noktaya geri mi dönecek? Gülten en sonunda yerde… Bütün herkese kan kusturan Gülten kendini yaktı. Uzun zamandan beri fırsat kollayan Nur ve Aliye, kendilerine kapalı olan bahçenin anahtarını ele geçirince Gülten’e bir sürpriz yaparlar. Boş bulunan gardiyan gafil avlanmıştır. Nur, Aliye’nin elinden bıçağı alarak Gülten’e saplar. Bu yine bir arbedenin çıkmasına neden olur ve jandarma ateş açar. Handan yine olayların ortasında kalmış, yine kimseye sözünü dinletememiştir. Kış sezonunda kaldığı yerden devam edecek olan dizinin yeni bölümleri şimdiden merak konusu. Farklı konusu, muhteşem kadrosuna sürekli eklenen yeni oyuncuları ve tarihe çelme takan cezaevi ile yeni bölümleri Eylül ayında yine ATV’ de izlemeye hazır olun.
 
OP
~ RQS£ ~

~ RQS£ ~

Daimi Üye
Katılım
12 Temmuz 2008
Mesajlar
1.531
Tepki
752
Puan
113
Konum
yok
ark. yenilenmeden önce vardı silindi tekrar attım:)
 
OP
~ RQS£ ~

~ RQS£ ~

Daimi Üye
Katılım
12 Temmuz 2008
Mesajlar
1.531
Tepki
752
Puan
113
Konum
yok
parmakliklarardinday21ib4.jpg




atv'nin sevilen dizisi 'Parmaklıklar Ardında' yeni sezona, kadroya katılan yeni oyuncularla başlıyor.

Geçtiğimiz yıl reyting rekorları kıran 'Parmaklıklar Ardında'; Sinop Cezaevi'ndeki kadınlar koğuşunda yaşanan acı, sevinç ve öfke dolu hikayeleri anlatıyor. Kadın mahkumların hayatlarını ve cezaevlerinde yaşanan sorunları gözler önüne seren dizi, usta ve genç oyunculardan oluşan geniş bir oyuncu kadrosuna sahip. Dizi bugün yayınlanacak yeni bölümüyle de yeni sezona 'merhaba' diyor. Hem de kadrosu daha çok güçlenmiş halde. Özellikle deneyimli oyuncu Zeynep Eronat'ın canlandıracağı kanlı katil 'Ziynet Kara' karakteri, herkesi şaşırtacak. Kadroya Zeynep Eronat'ın yanı sıra Cengiz Bozkurt, Seher Terzi ve Pınar Ünsal da katıldı. Play Yapım'ın yapımcılığını üstlendiği 'Parmaklıklar Ardında'nın yönetmen koltuğunda ise Nisan Akman oturuyor.

KANLI BİR KATİL GELDİ!
'Sıla' dizisinde Sıla'nın annesi Bedirhan Ana'yı canlandıran Zeynep Eronat, dizide izleyicinin karşısına oldukça farklı bir rolle çıkıyor ve bu kez Ziynet Kara adında kanlı bir katili oynuyor. Böyle bir rolle izleyicinin karşısına çıkacağı için oldukça heyecanlı olduğunu söyleyen Eronat, canlandırdığı Ziynet Kara karakteriyle ilgili olarak şöyle konuştu: "Hayatımda ilk defa böyle bir rol oynuyorum. Bu karakter 'Sıla'da canlandırdığım Bedirhan Ana'dan çok farklı." Kanlı bir katil olan Ziynet Kara'nın B2 koğuşuna yeni koğuş ağası olarak geldiğini belirten deneyimli oyuncu, rolün kendisini çok heyecanlandırdığını ifade etti: "Rol beni o kadar uçurdu ki, 'hayır' diyemedim. Çok düşündüm ama düşünürken bir yandan da role hazırlanıyordum."

HEYECANLA BEKLİYORUZ
Dizide 'Handan' karakterini canlandıran Özlem Düvencioğlu ve 'Parmaklıklar Ardında'nın asi kızı 'Aliye'yi canlandıran Yelda Reynaud, yeni bölümleri heyecanla beklediklerini söylüyor. Yeni bölüm çekimleri için tekrar B2'ye geldiklerini belirten iki oyuncu, yine cezaevi psikolojisine girecekleri için heyecanlı: "İzleyicileri hareketli ve duygusal sahneler bekliyor. Yeni oyuncular, yeni konular, farklı farklı şeyler olacak. Biz de heyecanla olacakları bekliyoruz."

SERTLİĞİ ÖĞRENECEKLER
Dizide kuralcı, nizamı sağlamak için mahkumlara eziyet eden, yeri geldiğinde onları tartaklayan ama aşkı için birçok kuralından vazgeçen 'Gardiyan Cengiz'i canlandıran Ogün Kaptanoğlu ise 'Parmaklıklar Ardında' ile ilgili şöyle konuşuyor: "Sezona yeniliklerle başladık. Diziye yeni giren karakterlerimiz de oldu. Bu karakterlerin hayat hikayelerini göreceğiz. Doğal olarak bunlar B2 koğuşuna ve cezaevine yansıyacak. Cengiz karakteri ile yeni mahkumlar tanışacak. Eski mahkumlarla olan hikayeler devam edecek, özellikle de Beray ile olan... Çok güzel sahneler bizi bekliyor." Geçtiğimiz yıl yayınlanan bölümlerde mahkumlara uyguladığı işkencelerle izleyicinin tepkisini çeken Kaptanoğlu, bu yıl kadroya dahil olan yeni gardiyanın Cengiz karakterini aratacağını ifade etti: "Cengiz koğuşa ilk girişinden bu yana çok değişti. Cengiz'i sert bulanlar Ekrem gardiyandan sertliğin ne olduğunu öğrenecekler!"

BOMBA GİBİYİZ!
Dizinin yakışıklı doktoru 'Tarık'ı canlandıran Sinan Albayrak ise kadroya katılan yeni isimlerle beraber diziye yeni bir soluk geleceğini düşünüyor: "Yeni arkadaşların getirdiği bir heyecan var. Çünkü bu hikayenin farklı yönlere gideceğini gösteriyor. Daha zengin hikayelerle geleceğiz. Farklı bir konseptle yola çıktık ve bu yıl da bomba gibi konularla izleyicinin karşısında olacağız."

ACI ÇEKTİRMEK ZEVKLİ
Diziye yeni giren karakterlerden biri de Cengiz Bozkurt... Dizide Gardiyan Cengiz karakteriyle karşı karşıya kalacak olan 'Gardiyan Ekrem'i canlandıracak olan Bozkurt'un, rolüyle ilgili düşünceleri şöyle: "Ekrem kötü, zalim bir karakter. Acı çektirmekten zevk alıyor. Geçmişten gelen kadınlara yönelik bir nefreti ve acısı var. O acısını kadın mahkumlardan çıkarmaya çalışıyor." Gardiyan Ekrem, savcının adamı olarak cezaevine geliyor. Cezaevinde düzeni sağlamaya çalışan operasyonun bir parçası. Mahkumları taciz eden, oldukça acımasız bir karakter. Cengiz Bozkurt, böyle bir kadroya ve böyle bir hikayenin içine girdiği için çok mutlu olduğunu söylüyor.

DOSTLUKLAR OLUŞTU
Dizide 'Perihan' karakterini başarıyla canlandıran Müfide İnselel, çok zahmetli bir işin parçası olduklarını belirtiyor. "İki buçuk aylık bir aradan sonra yine Sinop'a geldik ve hiç ara vermemiş gibi tekrar işe koyulduk. Yeni sezona hem çok hızlı hem de çok heyecanlı başladık. Burada çok zahmetli ve duygu olarak ağır bir iş yapıyoruz. Bütün bunların yanında evden uzakta olmak biraz zor oluyor" diyen İnselel, çok iyi bir ekip olduklarını vurguluyor: "Burada kendimize bir dünya oluşturduk. Kısa zaman içerisinde köklü dostluklar oluştu. Çok problemsiz bir ekibiz ve böyle devam etmesini istiyoruz."



Bu akşam ortalık karışacak



Bu akşam 20.00'de yeni sezondaki ilk bölümü yayınlanacak olan 'Parmaklıklar Ardında'nın konusu şöyle: Hayriye'nin bahçesindeki ağacı kestirmeye çalışan Gülten, öfkeli kadınların eline düşmüş, ortalık karışınca mahkumlar kim vurduya gitmiştir. Bilanço ağırdır. Kargaşa sürerken Hayriye fenalaşır. Handan olayların bu hale geleceğini tahmin edemediği için suçluluk duygusuna kapılır. Sırtından yaralanan Aliye hastanede Beray'la aynı odaya düşecek ve Gülten'le ilgili gelişmeleri oradan izleyecektir. Nur'un kaderi ise hâlâ meçhuldur. Savcının görevine geri dönmesi ve yeni başgardiyan olarak Ekrem'i işe başlatmasıyla B2 koğuşunun yapısı değişecektir.



İlk bölüm seyiciyi çok şaşırtacak



'Parmaklıklar Ardında'da canlandırdığı 'Başak' karakteriyle izleyicinin beğenisini kazanan genç oyuncu Başak Daşman, izleyiciyi yine heyecanlı bir sezon beklediğini söylüyor: "Dizi kaldığı yerden daha heyecanlı ve hareketli bir şekilde devam edecek. Bunun yanında daha da eğlenceli sahnelerimiz olacak. Ben karakterim adına konuşayım; her türlü entrikayı çevirmeye ve pisliğe devam edeceğim. Oldukça heyecanlı bir sezon geçireceğiz. Özellikle ilk bölümümüz seyirciyi çok şaşırtacak!"



Sezonu hareketli açıyoruz



Dizide kısa zamanda yıldızı parlayan isimlerden biri de genç oyuncu Onuryay Envertan. İzleyiciyi adrenalin dolu bölümlerin beklediğini söyleyen güzel oyuncu, Bir yandan sıcaklarla boğuşuyoruz, bir yandan da dizinin çekimlerini yapıyoruz. Çok hareketli bir şekilde sezonu açacağız. Son çatışmadan sonra kayıplarımız olacak. Seyirci, diziye yeni katılan isimleri ve onların hikayelerini de izleyecek" şeklinde konuşuyor. Başarılı oyuncu canlandırdığı 'Aylin' karakterini yeni bölümlerde nelerin beklediğini ise şöyle anlatıyor: "Sürekli işkenceye maruz kalıyorum. Hatta kötü gardiyanımızla ilk karşılaşan da ben olacağım."


04 Eylül 2008, 09:49
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
ölüm 28 / Yeni Bölüm
11 Eylül Perşembe 22:20'de
Tüm gün yayın akışı
B2 koğuşundaki kadınlar, en ağır suçlardan hüküm giymiş mahkûmlardır. Kimileri talihsiz, mağdur kadınlar, kimileriyse iflah olmaz suçlulardır. Fakat onlar aynı zamanda, birer eş, birer anne, birer evlattır. Belki de hepsinden önemlisi; Onlar birer kadındır... İçinde bulundukları ortamda, çoğu zaman güçlü mahkûmların kendi koydukları kurallar, hapishane kurallarının önüne geçer. İçeride geçerli olan tek kural vardır: “Güçlü olan ayakta kalır”! Sadist gardiyanların, kin ve güç savaşlarının egemen olduğu, en içgüdüsel duygularla hareket edilen, korkutucu ve huzursuz bir dünyadır onlarınki... Tüm bu şiddet ve yoksunluk içinde, yine de sımsıcak dostlukların, kadın duygularının hâkim olduğu bir “iç dünya” yaratmayı başarabilen, isimsiz kahramanlardır onlar... Başarılı yapımı ve güçlü kadrosuyla dikkatleri çekecek, adından çok sözettirecek “Parmaklıklar Ardında”, tüm ekranseverleri soluk soluğa izleyecekleri bir serüvene davet ediyor...
 

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
Parmaklıklar Ardında

1.BÖLÜM
Eve sarhoş gelen kocası tarafından tecavüze uğrayan ve acımasızca dövülen Suzan, bir bıçakla kendini korumaya çalışırken kocasının ölümüne neden olur. Onun için en büyük felaket hapse girmekten çok çocuklarından ayrılacak olmasıdır. Sürpriz bir şekilde kaynanası Hatice yardım elini uzatır. Suzan'ı savunması için kendi avukatını görevlendirir. Avukat nefsi müdafaa nedeniyle az bir cezayla kurtulacağını söyler. Bu güvenle duruşmaya giren Suzan, karar açıklanınca fenalık geçirir. Çünkü tahliye beklerken müebbet hapse mahkûm olmuştur. Mahkemede bir dolaplar döndüğünü fark eder ama artık yapacak bir şeyi yoktur. Cezaevine konan genç öğretmen Suzan kendini, sadece güçlünün ayakta kalabildiği, kendine özgü acımasız kuralların hüküm sürdüğü, hiç tanımadığı bir dünyanın ortasında yapayalnız ve çaresiz bulur. Ancak burada da sertlik ve acımasızlık yüzünden insanlığını kaybetmiş mahkûmlar kadar, her şeye rağmen insanlığını koruyabilmiş mahkûmlar da vardır. Ve bunlardan biri, koğuşun en kıdemli ve en çok saygı duyulan mahkûmu Hayriye, Suzan'ı korumasına alır. Diğer mahkûmların ona zarar vermelerini engeller. Ancak koğuş için için kaynamaktadır. Mahkûmlar yemekler yüzünden ard arda hasta olmaya başlarlar. Buna, başlarını Aliye ve Nur'un çektiği iki karşıt grubun çatışması ve hapishane yönetiminin duyarsız tavrı eklenince, Suzan kendini birdenbire alevlenen bir isyanın ortasında bulur. İşler kontrolden çıkıp mahkûmlar iki gardiyanı da rehin alınca, Hayriye, Suzan'ı kalabalıktan uzaklaştırıp boş koğuşa götürür. Ancak koğuşta meydana gelen bir patlamayla birlikte ikisi de yere yıkılıp hareketsiz kalırlar.

2.BÖLÜM
Patlamanın etkisiyle yere savrulan Suzan, kendine gelir. Hareketsiz yatmakta olan Hayriye'ye yardım etmeye çalışır. Diğer mahkûmların yardımıyla havalandırmaya taşınan Hayriye'nin kalbi durmuştur. Suzan'ın soğukkanlı müdahalesiyle Hayriye hayata geri döner. Bu sırada oluşan kaos sırasında gardiyanlardan Tahsin saldırıya uğrar. Hapishene müdürlüğünü vekâleten yürüten ve bütün mahkûmlardan nefret eden Gülten, isyana çok sert bir karşılık vermek üzere hazırlık yapmaktadır. Ancak, sevgilisi Tahsin'in yaralı olduğunu öğrenince operasyonu askıya alır ve Doktor Tarık'ı koğuşa gönderir. Hayriye ve Tahsin'i muayene eden Tarık, ikisinin de hastaneye kaldırılması gerektiğini söyler. Nur, bunun operasyona davetiye çıkarmak olduğunu bilse de Hayriye'yi kaybetme korkusuyla izin verir. Artık Gülten'i tutacak hiçbir şey kalmamıştır. Üstelik Tahsin'i kimin bu hale getirdiği konusunda da hiçbir fikirleri yoktur. Tahsin, ambulansa bindirilir bindirilmez, Gülten operasyonu başlatmak için emir verir. Ancak sürpriz bir şekilde kendini yeni müdüre olarak tanıtan Handan gelerek operasyonu durdurur. Yeni müdüre Handan, Nur'la uzun süren bir pazarlık yapar. Tam sonuca ulaşmak üzerelerken, Gülten büyük bir operasyon başlatır ve koğuş basılır. Bu durum Gülten ve Handan arasında sert tartışmalara neden olur. İsyanın elebaşıları hücre cezasına çarptırılırken, emirlere karşı gelen Gülten de müdür yardımcılığı görevinden azledilir. Gülten bunu hazmetmeye çalışırken, hastaneden Tahsin'in ölüm haberi gelir

3.BÖLÜM
Hayriye Ablanın hastaneden sağ salim dönüşünü bütün mahkûmlar sevinçle karşılarlar. Müdür yardımcılığı görevinden uzaklaştırılan Gülten, intikam hissiyle yanıp tutuşmaktadır. Tahsin'in katilini bulup, ona suçunun cezasını ödetecektir. Yeni müdüre Handan da, Tahsin'in katilini bulup otoritesini yerleştirmek istemektedir. Ancak ne mahkûmlardan ne de personelden yardım alabilmektedir. Yaptığı küçük araştırmalar Tahsin'in pis işlere bulaştığını göstermektedir. Ancak bir türlü sonuca ulaşamaz. Bu durum Handan'ın sinirlerini bozar. Tek tesellisi Doktor Tarık'ın gösterdiği yakınlıktır. İkili arasındaki ilişki giderek gelişmektedir. Kendini bir kaosun ortasında bulan Suzan'ın çocuklarını görme isteği bir türlü gerçekleşmez. Bu araa bazı mahkûmlar uyuşturucu krizine girmeye başlamıştır. Bu durum Handan'ın kuşkularını doğrular niteliktedir. Gülten, Handan'dan habersiz Tahsin'in dolabını araştırır ve bol miktarda paketlenmiş uyuşturucu bulur. Gülten, bunların kendisini Tahsin'in katiline götüreceğini düşünmektedir. Handan, hiç kimseden yardım alamayacağını anlayınca sertleşmeye karar verir. Bütün hapishanede sıkı bir arama gerçekleştirir ve Gülten'in dolabında paketlenmiş uyuşturucular bulur.

4.BÖLÜM
Gülten artık parmaklıklar ardındadır. Bu arada Filiz'in şansı yaver gider, uyuşturucu paraları aramada Nur'un ranzasından çıkınca suç onun üzerine kalır. Gülten karantina hücrelerinde Filiz ve Nur ile komşu olmuştur. Semra Gülten'i bu durumdan kurtarmak ister ve Handan'la konuşur ancak Handan taviz vermez. Koğuş aramasında Tahsin'i öldüren aletin bir benzerini ele geçiren Semra Handan'a karşı savcı ile işbirliği yapmaya meyleder. Bu durum Handan'ın yalnızlığını arttırır. Suzan'ın revirde kalması nedeniyle Doktor Tarık'la tartışan Handan zor günler geçirmektedir. Tarık onun herkese karşı mesafeli olduğunu söylemekte ve başlangıçtaki yakınlık kurma isteğini yitirmiş görünmektedir. Oysa Tarık, Suzan'a yardım etmek için elinden geleni yapmakta ve cezaevi psikoloğunu da bu çabaya katmaktadır. Psikolog ile haftalık görüşme planı yapan Suzan içine düştüğü umutsuzluktan yavaş yavaş sıyrılmaya başlayacaktır. Hayriye ise yaklaşan tahliyesinden ötürü heyecanlıdır. Kurtulma ümidi olmayan ve daha çok acı çekmek istemeyen üç hastasını öldürdüğü ve bunların birinden menfaat sağladığı gerekçesiyle müebbet hapse mahkum olan başhemşire Hayriye, genç bir anne olarak girdiği cezaevini ortayaşlı bir anneanne olarak terketmektedir.

5.BÖLÜM
Hayriye dışarıdaki macerasına Pala'nın yerinde çay içerek başlar. Sonra sahile inip yıllardır sadece sesini işittiği dışardaki deli dalgalara yakından bakar. Bu sırada Aliye ve Nazlı Tahsin cinayeti nedeniyle yanyana hücrelerde çile doldurmaktadırlar. Nazlı'nın sorguya götürülmesini fırsat bilen Gülten Aliye'ye eziyet ederken Handan durumu görür ve Gülten'i uzaklaştırır. Aliye Handan'a Tahsin'le ilgili öyle bir şey söyler ki Handan dehşete kapılır. Handan'ın durumunu farkeden Tarık onu deniz kenarında yürüyüşe götürür ve Nazlı'nın geçmişini anlatır. Handan Nazlı'ya yardım edemediği için üzülür ve duruma el koymak ister ama savcı buna izin vermez. Savcı cinayeti aydınlatmak için eski istihbaratçı Perihan'dan yardım ister. Bu sırada Anna'nın uyuşturucu krizleri artmış, daha ilk kuryeliği sırasında yakalandığı havaalanındaki aramaya dair kabusları sıklaşmıştır. Ona ne psikolog ne de doktor Tarık yardımcı olabilmektedir. Koğuştaki boşluğu her geçen gün biraz daha artarak farkedilen Hayriye ise İstanbul'a varmıştır ancak yaşadıklarıyla mektuba yazdıkları bambaşkadır. Hayriye Suzan'a cesaret vermek için dışarıya dair iyi şeyler anlatadursun, çocuklarıyla ilgili aldığı son bir kötü haber Suzan için bardağı taşıran damla olur.
 

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
6.BÖLÜM
Hayriye Suzan'ın başına gelenlerden habersiz olarak dışarda onun kayınvaldesine gitmiştir. Hayriye'yi üzmek istemeyen kadınlar onun dışarıdan iyi haberler yazmaya çabalayan mektubuna aynı biçimde karşılık verirler. Oysa içeride durum parlak değildir. Savcı Aliye ve Nazlı'nın hücre cezasına son vermiştir ama bu karara neden olan kuşkuyu şimdilik yalnızca Semra ve savcı bilmektedirler. Durumdan habersiz olan Handan Nazlı ve Aliye'ye yardım etmek isterken kendini onların sorunlarına kaptırır. Bu arada Aylin onu terketme kararını bildiren sevgilisinden aldığı mektupla yıkılır ve depresyona girer. Bu olayın arka perdesini sürpriz bir biçimde yalnızca Handan'a anlatır ve bu da Handan'ın çaresizlik duygusunu arttırır. Handan'ın bu sorunlara dair konuşmak yerine büsbütün içine çekilmesi sonunda Doktor Tarık'ı uzaklaştırır. Koğuştakiler ise her zamanki gibi kah Nur'un katı disiplini, kah Şebo ile Serpil'in erkeklere dair muhabbeti arasında günlerini geçirirken Aylin'in beklenmedik tepkisi bu gidişi kesintiye uğratır. Öte yandan Filiz en sonunda uyuşturucu akışını yeniden başlatacak bir yol bulmuş ve bu durum en çok Anna'yı sevindirmiştir. Dışarda ise Nur'un kızı Nurgül ile Aliye'nin kardeşi Özgür arasında beklenmedik bir ilişki gelişmektedir. Ama asıl beklenmedik olan Nazlı'nın en sonunda Aliye'ye söylediği sırdır. Aliye'nin öfkesi, dışardaki deli dalgalarla yarışırcasına cezaevinin duvarlarını inletir. Nazlı bu sırrı ne kadar saklayabilecektir?

7.BÖLÜM
Aliye Nazlı'nın hamile olduğunu öğrenince çılgın gibi koğuş kapısını tekmelemeye başlamıştır. Handan'la görüşmeyi başaran Aliye, ona Tahsin'in tecavüzünü hatırlatır ve Nazlı'nın durumunu söyler. Handan Doktor Tarık'la birlikte Nazlı'ya yardım çaresi ararken savcının farklı planları vardır. Hastaneden dönen Suzan'ın kızıyla ilk kez telefon konuşması yapabilmesi Zehra'nın hikayesinde beklenmedik gelişmelere yol açar. Bu sırada Aylin hücreden çıkarılır ve koğuşa geri gelir. Geçirdiği kürtajların kötü anısıyla hücredeki gecenin travmasını yaşayan Aylin Nur'un baskısına dayanamaz. Otoritesinin sarsılmasına izin vermeyen Nur ise Aylin'i dövdürür. Gülten'in Nazlı'ya gizlice gebelik testi yaptığını öğrenen Handan onu uzaklaştırır. Fakat Gülten'in test sonucunu Nur'a yetiştirip onu kışkırtmasını engelleyemez. Olay duyulduğunda koğuşta ortalık iyice karışır.

8.BÖLÜM
Nazlı Gülten'in ona gizlice gebelik testi yaptığını ve düşük yapsın diye onu tuvalette dövdüğünü açıklar. Aliye öfkesinden deliye döner ve Nazlı'ya haraket eden Nur'un üzerine saldırır. Çıkan kavga üzerine koğuşa gelen Handan teftiş isteyeceğini söyleyerek koğuşu yatıştırır. Ancak Handan'ın işi zordur. Savcı teftişi engellemek için elinden geleni yapmakta ve Handan'ın açığını aramaktadır. Bu arada Tarık Suzan'ın kolundaki ve sırtındaki sigara yanıklarını gerekçe göstererek davasının yeniden görülmesi için uğraşır. Suzan için bir dilekçe yazmak üzere Handan'dan yardım ister. Tiyatro salonunun onarımı ve burada kadın koğuşlarının bir oyun sergilemesi girişimi de bir yandan sürmektedir. Handan ve Tarık hep olduğu gibi işle ilgili konularda birbirlerine destek olurlar ancak aralarındaki yakınlığı dile getirecek bir ortam bulamazlar. Tarık bu döngüyü kırmaya karar verir ve Handan'ı evine davet eder. Bir diğer ikili Özgür ve Nurgül de tam yakınlaşmışken ayrı düşerler. Görüş günü Aliye ve Nur'u ziyaret ettikten sonra birlikte Özgür'ün evine giderler ama Nurgül ertesi sabah sessizce kaçıp gider. Kocasının geleceği umuduyla görüşü hevesle bekleyen Zehra'ya gelen giden olmaz ama görüş sonrası Zehra'nın hiç beklemediği bir şey gelir.

9.BÖLÜM
Zehra oğlu Hasan’ın resmini görünce onun hayatta olduğunu anlar, karmaşık duygularla aşırı tepkiler verir. Koğuşta kargaşa sürerken Nazlı ranzasından iner, sakince Zehra’nın yanına gider ve ona bir tokat atar. Zehra şaşkınlıktan susar. “İyi işte der” Nazlı, “Bak oğlun yaşıyormuş. Çık burdan, git onu al, sinir etme insanı”. Bu Nazlı’nın Zehra’dan özür dileme biçimidir. Zehra’nın hatırladığı bir isimden yola çıkan polis Semra’nın yardımıyla Hasan’ın izini bulur. Zehra’nın oğluna kavuşabilmesi için hastanede kan testi yapılması ve çocuğun ona ait olduğunun belirlenmesi gerekmektedir. Ancak yan koğuştaki mahkum Beray’ın firar planı nedeniyle hastane yolculuğu beklendiği gibi gelişmez. Yeni gelen gardiyan Cengiz’in görünürdeki sertliği altında yatan ak-kara mantığını hızla çözen Beray, onun bir anlık saflığından yararlanarak kaçma planını hayata geçirecek ve bu olay Handan’ın yönetimle olan daha önceki çelişkilerini hiç beklenmedik bir biçimde etkileyecektir.

10.BÖLÜM
Zehra’nın oğlu Hasan’a kavuşamadan yaralandığı ve hastanede can çekiştiği haberi koğuşta bomba gibi patlar. Suzan Zehra’ya eziyet ettikleri için koğuştakilere çok öfkelidir. Nur’a bile karşı çıkmayı göze alır. Nur Zehra’nın elini ütü makinesinde yaktığı olayın anısıyla kızının yüzünün birbirine karıştığı kabuslar görmekte ve kendini çok kötü hissetmektedir. Görüşe gelen Nurgül’ün durgunluğu Nur’u büsbütün kaygılandırır. Görüş sonrası fenalaşır. Özgür’ün Nurgül’le ilişkisini açık görüşte öğrenen Aliye ise bu durumu Nur’u büsbütün sinir etmek için kullanır. Bu arada Gülten savcıyı arkasına almış olmanın güveniyle büsbütün saldırgan davranmaktadır. Müfettiş gelmeden eski hesapları kapatma kaygısındaki savcı firar olayını gerekçe göstererek Handan’ın yetkilerini kısıtlamış, hastaneye gidişleri engellemiştir. Durumu sallantıya giren Handan öfkesini Tarık’tan çıkarır. Nazlı’nın çocuğunu düşürmek için ranzadan atlayıp kanama geçirmesi üzerine Handan savcıya rağmen hastane izni verir ve işler çığrından çıkar
 

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
Parmaklıklar Ardında

11.BÖLÜM
Gülten cezaevinde iktidarı ele geçirince kendi kanunlarını devreye sokar. Müfettiş gelecek bahanesiyle yaptırdığı aramalar, anonslar ve koyduğu yeni kurallar mahkumları canından bezdirir. Handan’ın cezaevine getirdiği yeni düzen Gülten’in döneminde hızla yıpranır. Bunu en çok hissedenlerden biri zor günler geçiren Doktor Tarık’tır. Hastanedeye Nazlı’yı ziyarete gittiğinde onu yatağa kelepçelenmiş olarak görmek Tarık’ı üzer. Tahsin’in pisliklerini örtmeye çalışan Gülten ise Nazlı’yı müfettişin gözünden uzak tutmaya çalışacaktır. Müfettişin gelişiyle çelişkiler artar. Müfettiş bir yandan soruşturma sırasında Handan’ın da bulunmasını istediği için Gülten’le savcının, diğer yandan mahkumlarla kişisel ilişkilerini eleştirdiği için Tarık’ın tepkisini çeker. Tarık’ın tek tesellisi, Suzan’ın davasındaki olumlu gelişmedir. “Arkana bakmadan git” der Tarık Suzan’a ama onu üzmemek için Hayriye ablanın yeniden parmaklıklar ardına geleceğini söylemez. Bu arada Nur Nurgül’ü çok merak ettiği için Aliye’den yardım istemek zorunda kalmış ve böylece iki ezeli düşman istemeden de olsa Nurgül ile Özgür’ün kavuşmalarına zemin hazırlamışlardır.

12.BÖLÜM
Handan’ın görevinin başına dönmesi Gülten’in keyfini kaçırır. Handan için de durum karışıktır. Teftiş için gelen müfettiş Yılmaz onun odasına yerleşmiştir. Handan cezaevinde kontrolü yeniden eline geçirmenin kolay olmayacağını anlar. Yılmaz vakit kaybetmeden soruşturmaya başlar ama mahkûmlar da hazırlıklıdır. Filiz müfettiş karşısında daha önce görmediğimiz bir yüzünü gösterse de, bu sefer işi Yakup’u kandırmak kadar kolay olmayacaktır. Yakup ise Filiz’den aldığı paketi kaybetmenin korkusuyla ne yapacağını bilemez. Adamlar parayı, Filiz ise Yakup’u aramaktadır. Gülten de Tahsin’e olan vefa borcunu ödemek için harekete geçer. Tahsin’in mezarına gider ve müfettişin DNA planına karşı hamlesini yapar. Yine olayları karıştırmayı başarmıştır. Hayriye ve Suzan’ın parmaklıkların iki yanı arasındaki yolları beklenmedik biçimlerde karşılaşırken, Nurgül de evden kaçıp Özgür’e sığınmıştır. Ama geçmişinden kurtulması bu kadar kolay olmayacaktır. Babası onu bulur ve eve dönmezse Özgür’ü öldürmekle tehdit eder. Nurgül’ün bu açmazdan kurtulmak için yaptığı son hamlenin haberi cezaevine gelir. Handan Nur ve Aliye’ye bütün bu olanları nasıl anlatacağını bilemiyordur.

13.BÖLÜM
Handan Nurgül’ün ölüm haberini Nur’a söyler. Nur yıkılır. Aliye için de haberler kötüdür. Özgür gözaltına alınmıştır. Nur ise sorduğu sorulara bir cevap alamaz. Özgür’le konuşmak ister. Handan bu isteğini kabul edip onlara bir görüşme ayarlar. Nur Özgür’den kızına ait şimdiye kadar bilmediği gerçekleri duyunca ikinci bir yıkımı yaşar. Artık tek düşüncesi vardır, kızına bütün bu acıları yaşatan kocasından intikam almak. Hayriye savcı ile konuşup Nur’un cenazeye katılması için izin alır. Nur’a bu yolculukta Gülten eşlik edecektir. Tahsin’in cesedinden alınan DNA örneği tecavüz olayını kanıtlamaz. Nazlı’nın ruh sağlığı iyice bozulmuştur, bu haberin kötü sonuçlarını kavrayacak halde bile değildir. Nazlı artık Aliye ile bile iletişim kurmuyordur. Suzan içinse artık Sinop’tan ayrılma vakti gelmiştir. İlk defa açık görüşe çocukları gelir ve onlarla doyasıya hasret giderir. Suzan yeniden başlayan mahkemesinden tahliye kararı beklentisiyle koğuştan ayrılırken, onun gidişine en çok Şebo sevinir. Tarık için artık rakipsiz kalmıştır. Anna ise müfettişin Tarık’tan daha yakışıklı olduğunu düşünür. Koğuştakiler Tarık mı, müfettiş mi esprisiyle içerdeki hayatı neşelendirmeye çalışırlarken Gülten ve Nur cenaze için yola çıkarlar. Ama Nur’un Gülten için hazırladığı sürprizler vardır.

14.BÖLÜM
Filiz’in paralarını aldığı mahkumlar birleşir ve havalandırmada onu döverler. Müfettiş bu olaydan yola çıkarak, güvenlik kamerasının eski görüntülerinden oluşturduğu arşivi Handan’a gösterir ve cezaevindeki karanlık olayları çözmek üzere olduğunu söyler. Acaba müfettiş nasıl bir sonuca ulaşacak? Yoksa Tahsin olayında olduğu gibi ipuçları karartılıp olaylar çözümsüz mü kalacak? Gülten eli-kolu bağlı bir şekilde Nur’un geri dönmesini beklemektedir. Cenaze iznini amacına ulaştıran Nur Özgür ve Gülten’in yanına döner. Gülten’i zorlu bir geri dönüş yolculuğu beklemektedir. Koğuşta ise Filiz her geçen gün daha da köşeye sıkışmaktadır. Başta Anna olmak üzere parasını aldığı mahkûmlar onun peşindedirler ve havalandırmada onu döverler. Müfettiş bu olaydan yola çıkarak, güvenlik kamerasının eski görüntülerinden oluşturduğu arşivi Handan’a gösterir ve cezaevindeki karanlık olayları çözmek üzere olduğunu söyler. Handan etkilenmiştir. Tarık ise karamsardır, Tahsin olayında olduğu gibi ipuçlarının karartılacağını düşünmektedir. Kardeşinden merakla haber bekleyen Aliye’ye Nur da yardımcı olamaz. Aliye DNA testi sonuçlarını öğrenip, tecavüzün kanıtlanamadığını ve Nazlı’nın İstanbul’daki bir hastaneye sevk edileceğini duyunca deliye döner. Handan’a saldırır ve hücreye atılır. Handan alacağı kararlar ve sonuçları hakkında zor bir seçimle karşı karşıyadır. Aliye’nin hücreden başlattığı umutsuz çığlık ve koğuş arkadaşlarının bu sese kulak vermesi bir anda tüm cezaevini sarar. Handan ateşin ortasında tek başına kalmıştır.

15.BÖLÜM
B2’nin önderliğinde başlayan eylem tüm cezaevine yayılır. Handan ilk günkü kararlılığıyla mahkûmların yanına gider ve onlarla konuşarak isyanı sona erdirir. B2 koğuşu bir haftalık havalandırma cezası ile kurtulur ama bu bile onları perişan eder. Tarık Tahsin’in ölüm ve otopsi raporları üzerinden iz sürer ve sonunda çelişkiyi bulur. Ama Yılmaz soruşturmayı devralır. Tarık’ın bu olayla ilgili Handan’la paylaştığı heyecan Yılmaz’ın araya girmesiyle yarım kalmıştır. Yılmaz bir yandan da eski güvenlik kamerası görüntülerinden bir sonuca gitmeye çalışıyordur ama önüne hep bir engel çıkar. Her engelin arkasında savcının olması Yılmaz’ın şüphelerini arttırır. Savcı teftişten kurtulmak için konuları bir an önce kapatmaya çalışıyordur. Özgür ise sarhoş ve perişan bir haldedir. Artık kaçmaktan yorulmuştur. Teslim olma niyetiyle Gülten’e gelir. Gülten onun teslim olmasını engellemek için savcıyı da işin içine katarak hemen bir plan yapar. Özgür kendine geldiğinde artık her şey için çok geçtir. Aliye bu haberi öğrenince onu sakinleştirebilmek hiç de kolay olmayacaktır. Nur olayı gazetede görünce deliye döner ve ben yaptım diye ortaya çıkar ama idarede onun sözüne inanan olmaz. Nur fenalaşıp hastaneye kaldırılır.
 

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
Parmaklıklar Ardında

16.BÖLÜM
Türkiye B2 koğuşu mahkumlarının küçük hayatlarındaki büyük olayları konuşurken, ‘Parmaklıklar Ardında’da meraklı bekleyiş devam ediyor. Hastaneye kaldırılan Nur’dan henüz bir haber alınmazken, Özgür’ün tutuklanması Aliye’yi yıkar. Handan ve Yılmaz Tahsin cinayetinin soruşturmasında önemli bir adım atarlar. Aliye Filiz’in katil olduğunu düşünerek üzerine saldırır. Bütün hayatı tepe taklak olan Filiz, uyuşturucu trafiğinde işler istediği gibi gitmediği için zaten yeterince zor günler geçirmektedir. Gardiyan Cengiz’in, Yakup’la konuşmasını yakalamasıyla da her şey kontrolünden çıkar. Yılmaz soruşturmanın sağlıklı devam etmesi için savcıyı izine ayırır. Bundan haberi olmayan Gülten tatilden döner ve baş gardiyan olarak Cengiz’le karşılaşır. Buna çok kızan Gülten karşısında Handan’ı bulur.

FİLİZ’İN SIRLARI ORTAYA ÇIKACAK MI?
B2 koğuşunun en agresif ve uyumsuz mahkûmu Filiz’in hayatında gerilim artıyor. Hapishanedeki uyuşturucu sorunu ile ilgisi olduğu düşünülen Filiz, daha önceki sorgulamalardan kaçmayı başarmıştı. Parasını aldığı diğer mahkûmlar yüzünden sürekli tetikte ve gergin olan Filiz’in şüpheli hareketleri gardiyan Cengiz’in dikkatini çeker. Davası bitmiş olmasına rağmen, avukatıyla görüşme yapması ve kendini ‘avukat’ olarak tanıtan kişinin Yakup’u tanıması üzerine Cengiz harekete geçer ve üçlü arasındaki sır perdesini açığa çıkartır. Cengiz önce avukatı sıkıştırarak tehdit eder sonra Yakup’a blöf yaparak her şeyi öğrenir. Filiz’i takibe alan Cengiz, Yakup’la gizlice buluştuğu çamaşırhanede ikisini yakalar. Her şeyden haberdar olduğunu söyleyen Cengiz, bundan sonrası için Filiz’i uyarır ve yeni kuralları belirler. Bu Filiz’in çöküşünün başlangıcı olabilir mi? Filiz ve kirli sırları bu sayede ortaya çıkacak mı yoksa Cengiz uyuşturucu işinden komisyon almanın peşinde mi?

TAHSİN CİNAYETİ ÇÖZÜLÜYOR MU?
Aliye Özgür’ün tutuklanmasıyla çılgına döner. Bu olay ve çaresizliği öfkesini iyice artırır. Beray, kimseyi yanına yaklaştırmayan Aliye’yi sakinleştirmeye çalışır. Aliye başına gelen belalardan diğer insanları suçlar. Koğuşa döndüklerinde, Handan’ın odasından gelen Perihan’ın, Filiz’e “Dua et konuşmayayım” dediğini duyan Aliye, bir şeyler döndüğünü anlar. Filiz’in yaklaşmalarına izin vermeyen Aliye, hamam’da birden Filiz’in üzerine saldırır ve “Tahsin’i sen öldürdün” diye bağırır. Şok olan Filiz Aliye’nin elinden kurtulabilecek mi? Aliye neden Filiz’in katil olduğunu düşünüyor? Aliye haklı bile olsa bunu nasıl ispatlayacak?

KİLİT İSİM PERİHAN
Yılmaz savcıdan aldığı güvenlik görüntülerini Handan’a izletir. Perihan’ın yangını çıkarttığı açıkça görünürken savcının da olayı ilk günden beri bildiği anlaşılır. Perihan bu görüntülerin hiçbir şey ispatlamadığını, sonradan yapılmış olabileceğini söyler ve koğuşa geri döner. Çileden çıkan Handan, olayda savcının ve Gülten’in parmağı olduğundan artık iyice emindir.

OLAYLAR HANDAN VE YILMAZI YAKINLAŞTIRACAK MI?
Hapishanede üst üste gerçekleşen olaylar yüzünden Handan ve Yılmaz beraber çalışmaya başlarlar. Tarık bu durumdan çok rahatsız olsa da Handan’a bir şey belli etmemeye çalışır. Tahsin’in cesedinin başkasına ait olduğunu Handan’a söyleyen ilk Tarık olur. Tarık işi Yılmaz’ın devralmasından hoşlanmadığını ve ona güvenmediğini belli eder. Yılmaz Handan’ı alarak mezarlığa gider ve orada Tahsin’in mezar levhasının değiştirildiği ortaya çıkar. İkisi de Savcı ve Gülten’den şüphelenir. Yılmaz olayları konuşmak için Handan’ı hapishane dışında bir yere davet eder. Müfettiş Yılmaz Handan’a yaklaşmak için Doktor Tarık’ı devre dışı bırakmış olabilir mi? Bu buluşma sonrasında hiç hesapta olmayan bir aşk başlayabilir mi?
 

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
17. BÖLÜM
Türkiye’de hapis hayatı yaşayan binlerce kadının yaşamlarını konu alan Parmaklıklar Ardında yine izlenme rekorları kırdı. 17. bölümde yine uzaklar yakınlaşırken, büyüyen özlemle atılan çığlıklar, Karadeniz’in tuzlu suyuna karışan göz yaşları ve zindan kuytularında kaybolmaya mahkum dişiliklerin aşkla yenilenmesi gözler önüne serilirken, koğuştaki kadınların entrikaları heyecanı yükseltti. Aliye Filiz’i hamamda yaraladıktan sonra, Handan hem Aliye’yi hem de koğuşu sorgular. Aliye Tahsin’in katilinin Filiz olduğundan emindir ama bunu ispatlayamaz. Handan içten içe Aliye’ye inanmaktadır. İyileşen Nur hapishaneye geri döner. Gülten Nur’u tehdit ederken Yılmaz kulak misafiri olur ve Gülten’in yine bir şeyler çevirdiğinden şüphelenir. Nur kocasını kendisinin öldürdüğünü Doktor Tarık’a söyler ama Tarık kendi duygularıyla o kadar meşguldür ki Nur’u dinlemez bile. Cengiz uyuşturucu trafiğini yeniden düzenlemek üzere bir takım değişiklikler yapar. Hayriye mahkemeden sonra koğuşa geri döner ama B2’de her şeyi karışmış bulur.

NUR ÖZGÜR’Ü NASIL KURTARACAK?
Nur hastaneden döndükten sonra Aliye ile karşılaşır. Aliye Nur’u kardeşi Özgür’ün başını yaktığı için suçlar. Nur kocasını kendisinin öldürdüğünü ama Gülten’in oyununa geldiklerini anlatmaya çalışsa da Aliye inanmaz ve dinlemez. Nur suçunu itiraf etmeye çalışsa da kimseye sesini duyuramamıştır. En son Doktor Tarık’a söyler Handan’a iletmesi için ama Tarık bunalımdadır ve Nur’u dinlemez. Hayriye bu durumda devreye girer ve sözünü dinleyeceğini bildiği için Tarık’ın yanına gider. Tarık’a durumu anlatır ama Tarık’ı kendi çıkmazı içinde bulur.

TARIK İSTİFA EDİYOR
Handan ve müfettiş Yılmaz’ın her gün biraz daha yakınlaştığını görmek Tarık’ı inanılmaz bir bunalıma sürükler. Geçmişe ait güven problemleri yine su yüzüne çıkar. Tahsin’in DNA raporunun sonuçları gelip, Nazlı’ya tecavüz ettiği ortaya çıkınca, Handan Yılmaz’la beraber Tarık’ı ziyaret eder ve iddiayı kazandığını söyler. Tarık istemeye istemeye Yılmaz ve Handa’ı evine çağırarak onlara yemek yapar. Evde alkolün de etkisiyle duygularına hakim olamayan Tarık Handan’ın üzerine gider. Bu durum hem Handan’ı hem de Yılmaz’ı çok rahatsız eder ve orayı terk ederler. Ertesi gün Tarık bu duruma daha fazla dayanamayacağını düşünerek izin almayı düşünür ama Hayriye ile yaptıkları konuşma sonrasında, kısa bir aranın her şeyi daha da kötüleştireceğini düşünerek istifa etmeye karar verir. Hayriye Tarık’ı bu noktadan geri döndürebilecek mi? Handan bu haberi duyunca nasıl bir tepki verecek? Tarık bütün bu karmaşanın içinde nasıl devam edecek?

CENGİZ’İN PLANI BAŞARILI OLACAK MI?
Hapishanedeki uyuşturucu trafiğini eline geçiren ve işin başına geçen Cengiz, planını uygulayabilmek için çamaşırhane sevkiyatını mahkumların yapmasını talep eder, Handan Cengiz’in bu planından habersiz olduğu için kararı onaylar. Filiz dışarıdaki bağlantısını arayıp Cengiz’le irtibata geçmesini ve malı onunla içeri sokacaklarını haber verir. Cengiz çamaşırhane görevlisi olarak Beray, Filiz ve Anna’yı seçer. Beray ve Anna bu duruma anlam veremez. Filiz Cengiz’in Beray’a bakışlarını yakalar ve bundan Beray’a bahseder. Filiz bu durumun ileride ikisinin çok işine yarayacağını söyler. Cengiz gerçekten Beray’a bir şeyler hissediyor olabilir mi yoksa bu da Filiz’in kötü planlarından biri mi? Bütün bunlardan habersiz Berayla Cengiz arasında bir şeyler olabilir mi

18. BÖLÜM
Hayatın en savunmasız kesitinde yaşama karşı durmaya çalışan ‘Parmaklıklar Ardında’nın mahkum kadınları savaşları, kinleri, aşkları ve mücadeleleri ile bu hafta yine izleyenlerin ilgisini çekmeyi başardı. ‘İyi’ ve ‘kötü’nün savaşına dönüşen Handan-Yılmaz ve savcı-Gülten guruplaşmasında işler iyice karışıyor. Handan ve Yılmaz teftişin bittiğini ibraz eden haber ile sarsılır. Savcı bir yolunu bulup göreve geri döner ve Yılmaz’ı göndermeyi başarır. İstifa edip giden Tarık’ın ardından Yılmaz’ın da gideceğini öğrenen Handan, büyük bir hayal kırıklığı yaşar ve iyice yalnız kalır. Perihan savcıya katilin Filiz olduğunu itiraf eder. Filiz önce Aylin sonra da Gülten bu konuda üzerine gelince artık kaçması gerektiğini düşünür. Bu arada Cengiz’in uyuşturucu operasyonu başarılı olur ve malı içeri sokarlar. Aliye’nin huzursuz ve saldırgan tavırları herkesi rahatsız etmeye başlar. Hava alırken diğer bir mahkumla başlattığı kavga, belki de herkesin kaderini değiştirecek, geri dönülmez bir isyana döner.

HANDAN’IN BÜTÜN DUVARLARI YIKILIYOR
Handan uzun zamandır verdiği savaşta yenik mi düşecek? Tarık’ın ani ve beklenmeyen istifasından sonra, teftişin bittiğini haber alınca yıkılan Handan, Yılmaz’ın kalmasını ister. Yılmaz savcıyla karşılaşmanın doğru olmadığını düşünerek hapishaneden ayrılır. Gülten savcının dönmesiyle tekrar Handan’a sataşmaya başlar. Kontrolü kaybeden Handan Aliye’nin kavga çıkarttığını öğrenince aşağı mahkumların yanına iner. Gardiyanları uzaklaştıra Handan mahkumlarla yalnız kalır. Sadece Aliye değil bütün mahkumlar Handan’ı yalancılıkla ve bütün düzeni bozmakla suçlarlar. Nur Aliye’nin yanında yerini alır. Özgür ve Nazlı konusunda Handan’ı suçlayan Aliye kendini kaybeder ve Handan bayılıncaya kadar döver. Gardiyanlara karşı Handan’ın boğazına bıçak dayayan Aliye büyük bir isyan başlatmış olur. Askerin müdahalesiyle kurtarılan Handan acil hastaneye kaldırılır. Haberi duyan Yılmaz hemen hastaneye koşar. Gittiği için kendini suçlayan Yılmaz bir daha Handan’ı yalnız bırakmayacağına söz verir. Handan bu travmayı nasıl atlatacak? Hapishaneyle ilişiği kesilen Yılmaz ona ne kadar destek olabilecek? Handan kötülerin kazanmasına izin mi verecek?

NUR’UN KALBİ NE KADAR DAYANACAK?
Nur kendisine inanmayan Aliye ile sürekli bir gerginlik yaşar. Aliye’nin çıkarttığı kavgaya sinirlense de onun yanında yer alır ve Handan’a karşı Aliye’yi savunur. Askeri müdahalenin sonunda atılan gaz bombaları ve yediği coplar sonrasında karantinaya atılan Nur, fenalaşır ama sesini duyuramaz. Yan hücredeki Aliye Nur cevap vermeyince şüphelenir ve gardiyanlara haber verir. Nur acil hastaneye götürülür. Nur ikinci krizi atlatabilecek mi? Aliye eğer Nur’a bir şey olursa Özgür’ün suçsuzluğunu ispat edemeyeceğinin farkındadır ve iyice kendini köşeye sıkışmış hisseder.

BERAY GERÇEKTEN OYUN MU OYNUYOR?
Cengiz’in bakışlarından rahatsız olan Beray, yanına giderek bir daha kendisine bakmamasını söyler. Cengiz her zamanki ifadesiz tavrıyla Beray’a karşılık verir. Bu arada Filiz Beray’a herkes gibi davranmaması gerektiğini anlar. Tahsin’i öldürdüğü anlaşılmadan önce kaçmak isteyen Filiz, hemen bir plan yapmaları gerektiğini söyler. Dışarıya telefon açmak için çamaşırhaneye giden Filiz’in arkasından giden Beray kapıyı kollar. Bu sırada Cengiz Filiz’i aramaktadır. Beray ve Filiz saklanırlar. Cengiz Filiz’in bulunduğu odaya girerken Beray ile karşılaşır. Beray Filiz’i kurtarabilmek için Cengiz’i öpmeye başlar. Cengiz bu oyuna kanacak mı? Beray’a karşı gerçekten bir şey hissediyor mu yoksa başka planları olduğu için mi izliyor? Bir aşk başlıyor olabilir mi? Filiz ve Beray bu olaydan nasıl kurtulmayı başaracak?
 

niha55

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2008
Mesajlar
1.307
Tepki
1.156
Puan
113
Yaş
51
Konum
samsun
Müziğini bende çok severim diziyide severim ama hep kaçırırım mutlaka başka izlediğim diziyle çatışıyor çünkü.Ceza evinide gezdim çok.
 

tatlıpozan

Daimi Üye
Katılım
19 Ağustos 2008
Mesajlar
2.758
Tepki
3.215
Puan
113
Konum
Tekirdağ
O günkü başka dizinin hangisi olduğunu biliyorum.Vadi galiba.
Ama bizde bu dizi ağır basıyor.Dizinin müziğini de Rahmetli Kazım koyuncu seslendiriyormuş.Ama benim sevdiğim müziğini..süper ya.
Sen cezaevinde gezdim derken Nihacım o dizinin setini mi kastettin anlamadım.
 

niha55

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2008
Mesajlar
1.307
Tepki
1.156
Puan
113
Yaş
51
Konum
samsun
O günkü başka dizinin hangisi olduğunu biliyorum.Vadi galiba.
Ama bizde bu dizi ağır basıyor.Dizinin müziğini de Rahmetli Kazım koyuncu seslendiriyormuş.Ama benim sevdiğim müziğini..süper ya.
Sen cezaevinde gezdim derken Nihacım o dizinin setini mi kastettin anlamadım.

evet canım orası sinop cezaevi çok gezdim
 

tatlıpozan

Daimi Üye
Katılım
19 Ağustos 2008
Mesajlar
2.758
Tepki
3.215
Puan
113
Konum
Tekirdağ
Eşim de söylüyor sinop cezaevi olduğunu hatta artık kullanılmıyormuş orası.Tarihi olmuş öyle dedi.Çok eski dedi..
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Parmaklıklar Ardında



Tarih: 2009-12-17 TV : ATV Saat: 20:00Tür:Yerli Dizi



Mahkumlar, isyan ateşinin bedelini ağır ödüyor...

Heyecan dolu yeni bölümüyle “Parmaklıklar Ardında”,
17 Aralık Perşembe akşamı atv’de...
Sakın kaçırmayın!


PARMAKLIKLAR ARDINDA
(Yeni Bölüm)
81. Bölüm Özeti:
İsyan ateşinin bedeli mahkumlar için ağır olur. Kadınların üzerine su sıkılır. Ekrem avluya dalıp özel olarak hınç beslediği Beray’ı döver. Elabaşı olarak gördüğü Ziynet, Perihan, Beray, Kevser, Özge ve Neslihan’ı tecrit hücrelerine attırır. Ahmet Bey’in gidişinin ardından Tansel ve Ekrem’in cezaevinde terör estirecekleri şimdiden belli olmuştur. Tansel’in yeni döneme ait planları vardır. İlk adım olarak, müdürlük makamına vekalet etmek üzere Ekrem’i atar. Başgardiyanlığa ise göreve yeni başlamış birini, Berna Aydın’ı getirir. Onu istedikleri gibi yönlendirebileceklerini hesaplamıştır. Aysel’in Ahmet’i geri getirmek için bir çare düşündüğünü öğrenmek Tansel’i telaşlandırır. Acaba Ahmet geri gelecek midir? Aysel Hilal’le konuşup Ahmet’i etkilemeyi tasarlamıştır. Hilal Aysel’e ne cevap verecektir? Bu arada Canan yediği dayağın öfkesiyle Beray’ın vekaleteni almaya karar verir. Beray bunu kabul edecek midir?
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Parmaklıklar Ardında



Tarih: 2009-12-24 TV : ATV Saat: 20:00Tür:Yerli Dizi



Ekrem’in yeni göreviyle,
B2 koğuşunu zor günler bekliyor!

Heyecan dolu yeni bölümüyle “Parmaklıklar Ardında”,
24 Aralık Perşembe akşamı atv’de...
Sakın kaçırmayın!
PARMAKLIKLAR ARDINDA
(Yeni Bölüm)
82. Bölüm Özeti:
Canan ve Beray dayak yemiş iki kadın olarak karşılıklı otururlar. İster avukat ol, ister mahkum, kadın olmak, böyle bir şey midir? Beray Canan’a vekalet verme konusunu düşüneceğini söyler. Bu sırada Tansel, Aysel’in ev anahtarlarını alıp geri gelmiştir. Ekrem, Tansel’e “Yapın artık şu anonsu efendim,” der. Müdürlüğünü mahkumlar da bilsin istemektedir. Tansel anonsu yapar. B2 koğuşunda Ekrem’in yeni görevi kaygıyla karşılanır. Toprak bu kaygıyı dağıtmak için “müdür beyin yeşil kürkü” türküsünü söyler. Ekrem mahkumları neşelendiren türküyü merak eder. Ne Beray açık verir, ne de Toprak. Ekrem bilgi almak için Yasemin’i havalandırmadan çıkarttırır ve kendi müdürlüğü ile alay edildiğini öğrenir. Mahkumların neşesini burunlarından getirmek üzere bir plan yapar. Ekrem’in bu planla düzenlediği moral gecesi, bakalım nasıl son bulacaktır?
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst