Mutfağım programındaki yöresel tarifler

OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
DetayResimHandler.ashx


Edirne'nin yöresel tatlarından Çatal Kurabiye tarifi

Malzemeler:
125 gr margarin
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
3 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı mahlep
2 çay kaşığı şeker
23 yemek kaşığı un
Çörekotu

Yapılışı:
125 gr margarin eritilir. Yoğurma kabına yumurta kırılır. 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı yoğurt, 2 çay kaşığı şeker, 3 çay kaşığı tuz, margarin ve mahlep eklenip karıştırılır. 23 kaşık un ilave edilerek hamur yoğrulur.Hamurun yarısından az bir kısmı ayrılır ve 1 tatlı kaşığı acı biber salçasıyla yoğrulur. Hamurlara çatal şekli verilir ve tepsiye yerleştirilir. 1 yumurtanın sarısı çırpılır ve kurabiyelerin üzerine sürülür. Çörek oto serpilir. 175 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.

DetayResimHandler.ashx


Isparta'nın yöresel tatlarından Bal Kabaklı Oklavadan Çekme tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
500 gr balkabağı
6 su bardağı un
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
4 adet karanfil
1 su bardağı ceviz
200 gr tereyağı
Nişasta
Şerbeti için;
5 bardak şeker
4 bardak su
1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:
5 bardak şeker 4 bardak suyla kaynatılır, 1 yemek kaşığı limon suyu sıkılıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. 6 su bardağı unun üzerne 4 adet yumurta, 4 yemek kaşığı yoğurt ve bir fiske tuz eklenir ve 1 küçükkahve fincanı suyla birlikte kulak memesi kıvamında yoğrulup dinlenmeye bırakılır.

Balkabakları rendelenir ve suyu sıkılıp kavrulmak ğzere tencereye alınır. Balkabakları yağ eklenmeden diriliğini kaybedene kadar kavrulur. Diriliğini kaybeden kabakların üzerine 4 yemek kaşığı şeker eklenir. biraz daha sotelenip 1 çay kaşığı tarçın ve 4 adet karanfil atılıp hamurlar açılana kadar soğumaya bırakılır. Dinlenen hamurlar 9 eşit bezeye ayrılır. Her beze incecik açılır ve üzeri bal kabaklı içle kaplanıp oklavaya sarılır. Hamur büzülür ve oklava çekildikten sonra fırın tepsisine yerleştirilir. Hamurlar birer porsiyonluk dilimlere ayrılır. 200 gr tereyağı üzerlerine dökülür. 180 derecede ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir. Fırından alınıp ilk sıcağı çıkınca üzerine şerbeti dökülür.

DetayResimHandler.ashx


Kayseri'nin yöresel tatlarından Yağ Mantısı tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
Hamuru için:
1 adet yumurta
1 bardak süt
3 kaşık yoğurt
¼ paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz;
Aldığı kadar un

İç malzemeleri:
500 gram kıyma
1 adet soğan
1 bağ maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber

Sosu için:
½ çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane
Kesilmiş hamur parçaları
Sarımsaklı yoğurt

Hamurun yapılışı:
Yemeğin hamuru için mayası şekerli suda eritilir. Hamurun yoğrulacağı kaba 1 yemek kaşığı tuz, 1 bardak süt, ve eriyen maya atılır. 3 yemek kaşığı yoğurt ilave edilerek malzemeler karıştırılır. Hamura bir miktar da su eklenerek yoğurulmaya başlanır. İstenen kıvama gelen hamur dinlendirilir.

İç tarifi:
Yarım kilo kıyma içim 1 adet soğan ince ince doğranır. Doğranan maydanozlar da kıymaya katılır. 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, serptikten sonra harç kıvamını bulana kadar yoğurulur.

Yapılışı:
Dinlenen hamuru açmak için zemine un serpilir. Hamur olabildiğince büyük ama fazla inceltilmeden açılır. Bıçakla büyük karelere bölünen hamurun içine kıyma harcı koyularak kapatılmaya başlanır. Hamurlar isteğe göre bohça veya çiçek şeklinde kapatılır. Kapatılan mantı hamurları kızdırılan yağa ters şekilde kabarması için atılarak kızartılır. Çevirilerek her iki yüzeyi de nar gibi olana kadar kızartılır. Hazırlanan sarımsaklı sos ve yarım çay bardağı sıvı yağda pul biber ve kuru nane ile kızartılan minik hamur parçaları mantının üzerine dökülür.

DetayResimHandler.ashx


Edirne'nin yöresel tatlarından Arnavut Böreği tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
1 kg pırasa
300 gr kuzu kıyma
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tarçın
½ çay bardağı zeytinyağı
3 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un

Yapılışı:
300 gr kıyma 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur. Pırasalar küçük küçük doğranıp kıymaya eklenir ve diriliğini kaybedene kadar sotelenir. Börek içine; 1’er çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon, tarçın, 1 tatlı kaşığı kuş üzümü ilave edilir. Hamurlar açılana kadar börek içi soğumaya bırakılır. Hamuru için; biraz un yoğurma kabına alınır ve üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı dökülüp 2 adet de yumurta kırılır. Tüm malzemeler özleştirilir ve azar azar unla birlikte kıvamını bulana kadar yoğrulur. Hamur bezelere ayrılır. İlk beze incecik açılır ve kenarları dışarıda kalacak şekilde yağlanmış tepsiye yerleştirlir. Üzerine pırasalı iç döşenir.İkinci beze de açılıp tepsiye alınır ve pırasalı iç yerleştirilir. üçüncü beze de açılır ve tepsiye yerleştirilir. Tepsinin dışında kalan kısımlar burularak sıkıştırılır. Üzeri için; 1 adet yumurtanın sarısı; 4 yemek kaşığı yoğurt ve biraz sıvı yağ ile birlikte çırpılır. Böreğin üzerine sürülür. Börek dilimlere ayrılır ve 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.

DetayResimHandler.ashx



Kayseri'nin yöresel tatlarından Sucuk İçi tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeleri:
1 kilo dana kıyma
2 baş sarımsak
5 tatlı kaşığı toz biber
2 tatlı kaşığı zencefil
2 tatlı kaşığı yeni bahar
2 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kişniş
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karanfil
1 yemek kaşığı sıvı yağ
½ çay bardağı su

Yapılışı:
1 kilo dana kıymaya, 2 baş sarımsak rendelenerek karıştırılır. Toz biber, zencefil, yeni bahar, kimyon, kırmızı biber, karabiber, kişniş, karanfil, tuz ve sıvı yağ eklenen karışım özleşene kadar yoğrulur. Yarım çay bardağı su eklenen harç biraz daha yoğrulduktan sonra tavada yağsız kavrulur. Sucuk içi’nin tane tane olması ve güzel pişmesi için ezilerek kavurulur.



Mutfağım / Kanald


 

Ahraz

Daimi Üye
Katılım
7 Temmuz 2012
Mesajlar
2.595
Tepki
2.294
Puan
113
Konum
...
Rica ederim ne demek :hhhhhh:

Kuruyemişli Kurabiyemin linki :D


Pardon ya mesajını yeni gördüm suphiye :eek:ys:

İçi pişirirken su katmıyorsun canım elma ve şeker sulandırıyor zaten...

Ben sadece bir tanesine pekmez döktüm ama çokta gerek yok yani :coffee: hamuruna şeker konmuyor ya o yüzden doğal olarak tatlandırmak için koymuşlardır...

Ama çok güzel bir kurabiyeydi favorilerim arasına girdi :eek:

Önemli değil canım:bebecik
Peki hani dedin ya hamuruna şeker katılmıyor,pekmezi de üzerine dökmezsek tatız bişey olmaz mı bu kurabiyeler:tskler:çok soru sordum he:ne:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Ben sadece 1'ini pekmezledim diğerlerini sade yedik :D
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
DetayResimHandler.ashx


Tokat'ın yöresel tatlarından Ispanaklı Yaş Pasta tarifi, Mutfağım programında...



Malzemeler:
Keki için:
250 gram ıspanak
4 adet yumurta
2 bardak un
1 bardak şeker
¾ bardak sıvı yağ
1 paket kabartma tozu

Muhallebi için:
5 bardak süt
1 bardak un
1 bardak şeker
1 paket vanilya

Üzeri için:
6 adet Kivi
1 kase fındık

Yapılışı:
Yaş pastanın ıspanakları doğranıp kavurulur. Üzerine sıcak su ekleyip soğuması için tabağa alınır. Kek hamuru için dört yumurta kırılır, üzerine bir bardak şeker eklenir ve köpürene kadar çırpılır. Tereyağı ile kek kalıbı iyice yağlanır. Kekin yapışmaması için iki tutam da un serpilir. Çırpılan kek harcına bir bardak sıvı yağ eklenir. Kavurup soğuması için bekleyen ıspanak blendırla püre haline getirilir. Kek harcına iki su bardağı un eklenip mikserle malzemeleri çırpılır. Püre haline gelen ıspanaklar da azar azar harca eklenir. Fıstık yeşili hamur kek kalıbına dökülür ve fırında pişirilmeye başlanır. Muhallebi için un ve şekere beş bardak süt eklenir ve karıştırılarak kaynatılır. Muhallebiye 1 paket vanilya eklenerek blendırda çırpılır. Pişen kek hamuru ortadan ikiye kesilir ve tabanını oluşturacak parçanın ortası çukurlaştırılır. Muhallebi kekin üzerine dökerek yayılır. Dilimlenen kiviler muhallebinin üzerine yerleştirilir. Kalan muhallebiyle kekin üzeri tamamen kaplanır. Pastanın üzerine kivileri dizilir. Ispanaklı yaş pastanın üzerine fındıklar koyularak hem lezzet hem de görsellik katılır.

Ispanaklıyı yaptım tadı çok güzel oldu eklicem siteye :D

DetayResimHandler.ashx


Tokat'ın yöresel tatlarından Cevizli Tokat Çöreği tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
250 gram tereyağı
3 adet yumurta
3 bardak süt
2 bardak ceviz
½ bardak sıvı yağ
½ paket yaş maya
3 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Yapılışı:
3 bardak sütün içerisine yarım paket yaş maya koyulur. Mayalı sütün içerisine iki tüm yumurta ve bir yumurtanın da akı eklenir. Karışıma 3 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı da tuz serpilir. Hamur karışımına 250 gram tereyağı eklenir. Biraz da sıvı yağ katılır. Çöreğinin hamurunu yoğurulmaya başlanır. Un takviye edilip ceviz katılan mayalı hamur iyice yoğurulur. Kıvamını bulan hamurdan parçalar koparıp çörekler tepsiye açılır. Açılan çörek hamurlarına yumurta sarısını sürülür. Çörekler piştikten sonra kolay dilimlenmesi için üzerine bıçakla kesikler atılır. Son şekli verilen cevizli tokat çöreği pişmesi için fırına koyulur.



Mutfağım / Kanald



 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
DetayResimHandler.ashx

Konya'nın yöresel tatlarından Peynir Baklavası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
750 gr tuzsuz peynir
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
½ limon
Nişasta
Aldığı kadar un

Üzeri için;
200 gr tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Şerbeti için;
3 bardak şeker
2 bardak su

Yapılışı:
Hamuru için; 1 adet yumurta, 1 bardak soğuk süt, yarım su bardağı sıvıyağ, yarım limonun suyu aldığı kadar unla birlikte kulak memesi kıvamında yoğrulup dinlendirilir. Şerbeti için; 3 bardak şeker 2 bardak su ile kaynatılır. Dinlenen hamur 6 bezeye ayrlır. İlk 3 beze, nişasta serpilerek açılır ve aralarına tereyağı parçaları yerleştirilerek tepsiye serilir. Tuzsuz peynir döşenir. Kalan 3 beze de açılıp aralarına tereyağı parçaları yerleştirilerek tepsiye alınır. Birer porsiyonluk dilimlere ayrılır. 200 gr. tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile karıştırılır ve ikramın üzerine dökülür. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz şerbeti dökülür.

DetayResimHandler.ashx

Konya'nın yöresel tatlarından Mercimekli Bükme tarifi, Mutfağım programında...



Malzemeler:
3 su bardağı mercimek
2 yemek kaşığı tereyağı
1 demet maydanoz
1 su bardağı tahin
1 ½ su bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt

Hamuru için;
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
½ limon
Nişasta
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Hamuru için; 2 adet yumurta, 1 su bardağı soğuk süt, yarım limonun suyu ve yarım su bardağı sıvı yağ ve 1 tutam tuz; aldığı kadar unla birlikte kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Bezelere ayrılan hamur, “buzdolabında” 1-2 saat dinlendirilir.

İçi için; 3 su bardağı haşlanmış mercimek 2 yemek kaşığı tereyağında hafif ezilerek kavrulur. 1 demet maydanoz ince ince kıyılıp kavrulan mercimeklere eklenir. Mercimekli iç ocaktan alınır, pul biber ve tuzla lezzetlendirilir. Yarım çay bardağı sıvıyağ dökülüp harmanlanır. Hamurlar açılana kadar soğutulur.
1 su bardağı tahin 1 buçuk su bardağı sıvı yağ ile karıştırılır. Hamurları açmak için, un ve nişasta harmanlanır. Her beze tepsi büyüklüğünde incecik açılır ve üzerine tahin ve yağ karışımı sürülür.
Hamurların kenarları ortada birleştirilerek zarf gibi katlanır. Mercimekli harç dikdörtgen yufkaya yerleştirlir ve sarılıp yağlı tepsiye yerleştirilir.
1 yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı yumurta ve 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ birlikte çırpılır ve tepsideki yufkaların üzerine sürülür. İkram; önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır.

DetayResimHandler.ashx


Diyarbakır'ın yöresel tatlarından Şeker Lokumu tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kase pudra şekeri
1 kase sade yağ
2 kaşık tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 kase badem
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Bir kase pudra şekeri, bir kase sade yağ ve iki kaşık tereyağı ile karıştırılarak yoğurulur. Bir paket kabartma tozu ve yeteri kadar un eklenerek istenen kıvama gelene kadar yoğurulan lokum hamuru biraz dinlendirilir. Hamurdan küçük bezeler koparılarak elde yuvarlanıp kurabiye şekli verilir. Tepsiye tek tek dizilen şeker lokumlarının üzeri bademle süslenir ve fırına verilir.


Mutfağım / Kanald
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Mercimekli bükmeyi bugün izledim.Çok şahane görünüyordu :findikim:

Buarada bende ıspanaklı pastayı denedim.Daha önce yaptığım daha güzeldi sanki ama bununda tadı gayet güzel oldu :kedim:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
DetayResimHandler.ashx


Kastamonu'nun yöresel tatlarından Çene Çarpan tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kase süzme yoğurt
½ tatlı kaşığı pul biber
½ tatlı kaşığı karabiber
Hamuru için:
1 adet yumurta
1 kaşık tuz
2 bardak su
Aldığı kadar un
Üzeri için:
2 kaşık tereyağı

Yapılışı:
Yoğurma kabına un koyulur, üzerine bir yumurta kırılır, su eklenerek yoğurulur. İstenen kıvama gelen hamur dinlendirilir. Bez torbaya 1 kase köy yoğurdu koyulur ve üzerine 1 kase su dökülür. Bez torba sıkılarak yoğurdun suyu süzülür ve sıkıca bağlanır. Hazırlanan süzme yoğurt tabağa koyulur ve üzerine yarımşar tatlı kaşığı pul biber ve nane serpilip karıştırılır. Dinlenen hamur ikiye bölünür. İlk beze elde yoğurulup un serpilip çevirilerek açılır. Açılan hamur büyük kareler halinde dilimlenir. Hamurların üzerine süzme yoğurt koyulup muska şeklinde kapatılır. Pişerken kenarlarının açılmaması için iyice bastırılır. Mantılar kaynayan suya atılarak pişirilir. Bu sırada tavada tereyağı eritilir. Pişen mantılar servis tabağına alınır üzerine cızırdayan tereyağı dökülür.

Çene Çarpan sunuma hazırdır.

DetayResimHandler.ashx


Kastamonu'nun yöresel tatlarından Köy Böreği tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gram dana kuşbaşı
3 adet yumurta
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
3 kaşık tereyağı
½ çay bardağı zeytinyağı
Hamuru için:
3½ bardak un
1 kaşık tuz
3 bardak su
Üzeri için:
1 adet yumurta
1 kaşık yoğurt

Yapılışı:
Üç buçuk bardak una tuz ve su eklenerek istenen kıvama gelene kadar yoğurmaya başlanır. Sıvı yağ koyulan tavada yarın kilo kuşbaşı kavurulur. Yemeklik doğranan iki soğan suyunu çeken kavrulan etlere eklenir ve kavurulmaya devam edilir. 3 yumurta kırılıp çırpılır üzerine birer tatlı kaşığı kara ve pul biber serpilir. Baharatlarla çırpılan yumurta kavrulan soğan ve etlere eklenerek pişirilip soğutulur. Dinlenen hamur, bezelere bölünüp unlanıp yuvarlanır ve açılmaya başlanır. Açılan yufkalar tavada pişirilir. Bir tencerede tereyağ eritilip üzerine sıvı yağ dökülür, hamurların batırılacağı suya da tuz serpilir. Pişirilen yufkalar suya batırılıp tepsiye dizilir, üzerine eritilen tereyağı sürülür. Aynı şekilde yufkalar hazırlanıp üst üste dizilir ve kuşbaşılı iç harç koyulur. Suya batırılan yufkalar harcın üzerine serilir. Diğer yuflalara da aynı işlem uygulanır. 1 yumurta kırılır, 1 kaşık yoğurt ve erimiş tereyağı koyularak çırpılır ve böreğin üzerine sürülür. Hazırlanan börek önceden ısıtılan fırında pişirilir.

DetayResimHandler.ashx


Malatya'nın yöresel tatlarından Ispanaklı Hekimhan Mantısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 demet ıspanak
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Unun üzerine 1 çay kaşığı tuz serpilir. Azar azar un dökülerek sert kıvamda bir mantı hamuru yoğrulur. Hamur 2 bezeye ayrılıp açılır. Açılan hamurlar 1’er parmak genişliğinde şeritlere kesilir. Şeritler üst üste dizilip üçgenlere kesilir. 2 demet ıspanak küçük küçük doğranır. Hamurlar 1 tutam tuz atılan kaynar suya atılır. Hamurlar; 1 taşım kaynadıktan sonra ıspanak eklenip yumuşayana kadar pişirilir. Pişen mantı süzülüp servis tabağına alınır. 1 kase yoğurt, 3 diş ezilmş sarımsakla çırpılıp mantıların üzerine dökülür. 1 tatlı kaşığı pul biber; 2 yemek kaşığı tereyağında kızdırılıp yemeğin üzerine gezdirilir.

Ispanaklı Hekimhan Mantısı servise hazırdır.

DetayResimHandler.ashx


Malatya'nın yöresel tatlarından Gıldırikli Köfte tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
300 gr kuşbaşı et
1 kase kırık buğday
1 kase bulgur
3 yemek kaşığı un
4 adet soğan
3 adet domates
2 adet yeşil biber
½ demet maydanoz
1 adet kırmızı biber
1 tutam karabiber
1 tutam pul biber
1 tutam kimyon
1 tutam yenibahar
4 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:
Köfte için; 1 kase kırık buğday ve 1 kase ince bulgurun üzerine 1 silme tatlı kaşığı tuz atılır. Ilık suyla ıslatılıp şişene kadar biraz bekletilir. Bulgur ve buğday; 3 yemek kaşığı un ilave edilip birbirini tutana kadar hamur gibi yoğrulur. 300 gr kuşbaşı et kendi yağında suyunu çekene kadar kavrulur. Yoğrulan harçtan misket büyüklüğünde köfteler yapılır. Köfteler, 3 çay kaşığı tuz katılan kaynar suda haşlanır. Rengi dönüp suyunu çeken ete, 2 yemek kaşığı tereyağı eklenir. 4 adet kuru soğan küçük küçük doğranır ve 2 yemek kaşığı tereyağı ile birlikte ayrı bir tencerede kavrulur. Pembeleşen soğanlara küçük küçük doğranmış kırmızı ve yeşil biberler ilave edilir. Domateslerin kabukları soyulup küp küp doğranır, soğan ve biberlere eklenir. Sos; 1’er tutam karabiber, pul biber, kimyon ve yeni bahar eklenip domatesler diriliğini kaybedene kadar pişirilir. Haşlanan köfteler süzülür ve sosla karıştırılır. 1-2 taşım kaynatılıp, sosla özleşen köfteler servis tabağına dökülür. Üzerine kavrulmuş et yerleştirilip kıyılmış maydanoz serpilir.

DetayResimHandler.ashx


Malatya'nın yöresel tatlarından Muska Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 su bardağı ceviz
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sirke
2 adet yumurta
1 paket karbonat
1 yumurta akı
250 gr tereyağı
4 su bardağı un
Şerbeti için;
4 bardak şeker
4 bardak su
½ limon

Yapılışı:
4 su bardağı unun üzerine; 2 adet yumurta, 1 tutam tuz, 1 paket karbonat, 1 bardak süt, 3 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 bardak sıvı yağ, 2 yemek kaşığı yoğurt eklenip hamur yoğrulmaya başlanır. Yoğrulan hamur dinlenmeye bırakılır. Cevizler irili ufaklı parçalanır. Dinlenen hamur küçük küçük bezelere ayrılır. 10 adet beze nişasta serpilerek servis tabağı büyüklüğünde açılır ve üst üste serilir. 10 adet yufka birlikte açılarak tek bir yufka elde edilir. Yufka 3 parmak genişliğinde karelere ayrılır. Her kare; ortasına ceviz yerleştirilip muska şeklinde kapatılır ve uçları yumurta akı sürülerek yapıştırılır. Kalan bezeler de 10’arlı katlar halinde açılıp, kesilir ve kapatılır. 250 gr tereyağı, biraz sıvı yağ ile birlikte kızdırılır ve hamurların üzerine dökülür. Muska şeklindeki hamurlar ortalama 170 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Şerbeti için; 4 bardak şeker, 4 bardak suyla kaynatılır, 5-6 damla limon suyu sıkılıp ocaktan alınır. Pişen hamurların üzerine yaklaşık 5 dakika dinlendirilen sıcak şerbet dökülür.

DetayResimHandler.ashx





Rize'nin yöresel tatlarından Patatesli Badem Kurabiye tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Hamuru için:
1 paket tereyağı
4 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
½ su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
İç malzemesi:
3 adet patates
250 gram dil peyniri
1 yumurta akı
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:
Bir paket tereyağı ve yarım su bardağı sıvı yağ yoğurma kabına dökülür. 1 yumurta sarısı, 4 yemek kaşığı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı tuz serpilir. Harç aldığı kadar un eklenerek yoğurulmaya başlanır. Kabartma tozu da elekten geçirilerek serpilir ve yoğurulma işlemine devam edilir. Haşlanan 3 patates ezilir rendelenen peynirle karıştırılıp karabiber ve tuz serpilip karıştırılır. Yoğurulup dinlenen hamurdan küçük bezeler kopartılıp yuvarlanır ve içine patatesli peynirli harç koyulup badem şeklinde kapatılır. Yumurta akına ve galeta ununa batırılıp tepsiye dizilir. Fırında pişirilir.



Kaynak :Kanald /Mutfağım
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
DetayResimHandler.ashx


Çorum'un yöresel tatlarından Tiritli Tandır Böreği tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
300 gram kıyma
8 adet tandır yufkası
1 litre et suyu
1 bağ maydanoz
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:
Bir bağ maydanoz incecik kıyılır. 300 gram kıyma tereyağında kavurulur. Üç yemek kaşığı tereyağı eritilip ısıtılan et suyuna dökülür. Doğranan maydanozlar kavrulan kıymayla karıştırılır iki çay kaşığı pul biber ve bir çay kaşığı karabiber serpilir. Tepsi yağlanır ve üzerine tandır yufkası serilip kenarları kesilir. Kesilen parçakar yufkanın üzerine koyulup üzerine tereyağlı et suyu sürülür. Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır ve son katın üzerine yumurta sürülüp kıymalı maydanozlu harç dökülür. Harcın üzeri yufkayla kapatılıp tirit dökülür. Üzerine serilen diğer yufkalara daaynı işlem uygulanıp üzerine eritilmiş tereyağı sürülür. Börek ocakta çevirilerek pişirilir. Pişen börek ters çevirilerek tepsiye alınır. Makasla dilimlenerek servis tabağına koyulur.

DetayResimHandler.ashx

Yozgat'ın yöresel tatlarından Üç Renkli Börek tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 bağ ıspanak
100 gram kaşar
100 gram çökelek
4 adet havuç
1 adet soğan
2 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
250 gram tereyağı
Hamuru için:
2 ½ tatlı kaşığı kuru maya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 adet yumurta
100 gram haşhaş

Yapılışı:
İki buçuk tatlı kaşığı kuru maya ve iki tatlı kaşığı tuz ılık sütle eritilir. Üzerine un ve sıcak su eklenerek yoğurulur. İstenen kıvama gelen hamur dinlendirilir. Bir bağ ıspanak ve 1 soğan incecik doğranır. Dört havuç rendelenir. 100’er gram çökelek ile rendelenmiş kaşar harmanlanır. Doğranan ıspanaklar tuzla yoğurulup soğanla karıştırılır. Harmanlanan peynirlerin üzerine de pul biber serpilir. Havuçlara da tus serpilerek karıştırılır. Dinlenen mayalı hamur bezelere bölünür ve üç yufka açılır.
250 gram tereyağı biraz sıvı yağ ile karıştırılarak eritilir. Açılan yufkalardan ikisi ortadan ikiye kesilir. Yarım yufkalara önce eritilen tereyağı sürülür ardından ayrı ayrı ıspanak, havuç ve peynirli iç koyularak sarılır. Sarılan Ispanaklı, havuçlu ve peynirli yufkalar üst üste koyularak yağlanan bir tam yufkayla sarılır. Ardından istenirse dilim dilim veya ortadan ikiye kesilir. Yağlı kağıt serilen tepsiye koyulan böreklerin yanları önce çırpılmış yumurta sürülür ardından üzerine bol bol haşhaş serpilir. Önceden ısıtılan fırında pişirilir.


DetayResimHandler.ashx


Yozgat'ın yöresel tatlarından Tahinli Susamlı Kurabiye tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
4 yemek kaşığı tahin
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 kase susam
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
½ paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Dört yemek kaşığı tahin, dört yemek pudra şekeri ile harmanlanır. Üzerine bir çay bardağı sıvı yağ dökülür ve un eklenerek yoğurulur. İstenen kıvama gelen hamurdan bir parça alınarak avuçta sıkılır. Ardından önce çırpılmış yumurtaya sonrada susama batırılarak yağlı kağıt serilen tepsiye dizilir. Diğer kurabiyelerde aynı şekilde hazırlanarak, önceden 200 derece ısıtılan fırında pişirilir Tahinli susamlı kurabiye sunuma hazırdır.

Kaynak :Kanald /Mutfağım
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
DetayResimHandler.ashx


Denizli'nin yöresel tatlarından Balkabaklı Gözleme tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gr bal kabağı
2 su bardağı lor peyniri
1 su bardağı ceviz
½ demet dereotu
½ demet maydanoz
3 dal taze soğan
½ çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Kabukları soyulup iri parçalara ayrılan bal kabakları rendenin iri dişli kısmıyla rendelenir. Bal kabaklarının üzerine tuz serpilir ve 5- 10 dakika bekletilir. Bal kabakları tülbent içine koyularak suyu sıkılır. Unun üzerine 1 silme çay kaşığı tuz serpilir ve azar azar su dökülerek gözleme hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Hamur eşit büyüklükte bezelere ayrılıp üzeri temiz bir bez ile örtülerek bal kabaklı iç hazırlanana kadar dinlendirilir. 2 su bardağı lor peyniri, 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi, yarım su bardağı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı karabiber ilave edilip gözleme içi güzelce harmanlanır. Dinlenen hamurlar unlu zeminde servis tabağı büyüklüğünde açılır. Bal kabaklı içten yerleştirilip, hamurlar yarım ay şeklinde kapatılır. Hamurlar yağsız tavada arkalı önlü kızartılır.

DetayResimHandler.ashx


Malatya'nın yöresel tatlarından Cevizli El Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kase ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı şeker
Hamuru İçİn:
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Şerbetİ İçİn:
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
½ limon

Yapılışı:
Bir su bardağı yoğurt, un ve iki yumurta su eklenerek yoğurulur. İstenen kıvama gelen hamur dinlendirilir. Açılacak hamurları pişirmek için tavaya sıvı yağ dökülür. Bir tatlı kaşığı tarçın, iki tatlı kaşığı şeker ve 1 kase öğütülmüş cevizle karıştırılır. Hamurdan küçük bezeler kopartılarak küçük küçük açılır. İçlerine cevizli tarçınlı iç harç koyularak hamur çi börek gibi kapatılır ve yağda kızartılır.
Üç bardak şeker, iki bardak su ve limon sıkılarak hazırlanan sıcak şerbete puf puf kızaran hamurlar atılıp çevirilir ve sunum tabağına alınır.

DetayResimHandler.ashx


Malatya'nın yöresel tatlarından Arapgir Balıklı Pilavı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
6 adet alabalık
2 kase bulgur
2 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı reyhan
2 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
125 gram tereyağı
Üzerİ İçİn:
½ bağ dereotu

Yapılışı:
İki soğan rondo da kıyılır, sıvı yağ ile karıştırılıp eritilen tereyağında kavurulur. Üzerine birer kaşık domates ve biber salçası eklenir. Baharatlardan reyhan, pul biber ve karabiber de serpilerek malzemeler güzelce kavurulur. Islatılan bulgur kavurulan malzemelerle buluşturulup üzerine tuz serpilerek kavurulur. İçleri temizlenmiş altı alabalığın içi tuzlanıp bulgurlu harçla doldurulur. Doldurulan alabalıklar tencerede bulgurun üzerine dizilir. Balıkların üzeri de pilavla kapatılır ve sıcak su eklenerek kapağı kapatılıp pişirilir. Pişen yemek ters çevirilerek servis tabağına alınır ve üzeri dereotuyla süslenir.

DetayResimHandler.ashx


Kayseri'nin yöresel tatlarından Tava Katmeri tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 adet yumurta
3 kaşık yoğurt
1 kase ceviz
1 kase şeker
3 tatlı kaşığı tarçın
¼ paket yaş maya
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Katmeri hazırlamak için bir yumurtayı kırılır ve üzerine üç yemek kaşığı yoğurt koyulur. Yaş maya suda eritilerek, unla birlikte yumurta ve yoğurdun üzerine eklenir. Malzemeler yoğurularak hamur haline getirilir, mayalanması ve dinlenmesi için üzeri örtülür. Mayalanan hamur bezelere bölünerek yuvarlanır. Bezeler tek tek açılır, üst üste dizilir. Tavada ısıtılan yağda bezeler çevirilerek kızartılıp katmerler hazırlanır. Bir kase cevize, bir kase toz şeker ve üç tatlı kaşığı tarçın eklenerek karıştırılır. Kızaran katmerlerin arasına hazırlanan cevizli, tarçınlı karışım dökülerek üst üste dizilir.


Kaynak :Kanald /Mutfağım
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
DetayResimHandler.ashx


Gaziantep'in yöresel tatlarından Fıstıklı Burma Kadayıf tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
Taze kadayıf
Toz Antep fıstığı
500 gr tereyağı
Şerbeti için;
1 kg şeker
½ litre su
Limon suyu

Yapılışı:
Taze kadayıf 4-5 parmak genişliğinde uzun bir şerit haline getirilir. Üzeri toz antep fıstığı ile kaplanır. Fıstıkla kaplanan kadayıf verev şekilde burularak kapatılır ve gül şeklinde sarılır. Tereyağının yarısı ile tepsi güzelce yağlanır. Gül şeklinde sarılan kadayıf tepsiye yerleştirilir. Kalan kadayıflar da aynı şekilde fıstıklanıp, burularak kapatılır ve tepsi dolana kadar birbirlerinin etrafına sarılarak yerleştirilir. üzerine 3-4 yemek kaşığı tereyağı parça parça koyulur. Tepsi ocağa alınır ve ağır ateşte çevrilerek, kadayıfın altı kızartılır. Alt kısmı kızaran kadayıf 2. bir tepsiye ters çevrilir. Kalan tereyağı eritilir ve kadayıfın üzerine değdirilmeden tepsinin kenarlarından dökülür. Diğer yüzü de ocakta yavaş yavaş döndürülerek kızartılan kadayıf ocaktan alınır ve yeniden ters yüz edilir. Sıcak kadayıfın üzerine sıcak şerbet dökülür.


DetayResimHandler.ashx


Gaziantep'in yöresel tatlarından Malhıtalı Aş tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı salça
Sosu için;
2 adet soğan
1 yemek kaşığı tatlı pul biber
1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:
2 su bardağı mercimek ve 1 su bardağı bulgur karıştırıldıktan sonra güzelce yıkanıp süzülür. Bulgur ve mercimek yemeğin pişeceği tencereye alınır ve malzemelerin üzerine 1 parmak çıkacak kadar su koyulur. Bulgur ve mercimek koyu bir kıvam alana kadar arada karıştırılarak pişirilir. Koyulaşmaya başlayınca 1 yemek kaşığı salça katılır. Özleşen yemek; 1 bardak sıcak su eklenerek biraz daha pişirilir. Sosu için; 2 adet soğan küçük küçük doğranıp 1 çay bardağı sıvı yağ ile kavrulur. Kavrulan soğana 1 yemek kaşığı tatlı pul biber eklenir. Yemek servis tabağına koyulur ve üzerine soğanlı biberli sosu dökülür.

DetayResimHandler.ashx


Malatya'nın yöresel tatlarından Gıldırikli Köfte tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
300 gr kuşbaşı et
1 kase kırık buğday
1 kase bulgur
3 yemek kaşığı un
4 adet soğan
3 adet domates
2 adet yeşil biber
½ demet maydanoz
1 adet kırmızı biber
1 tutam karabiber
1 tutam pul biber
1 tutam kimyon
1 tutam yenibahar
4 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:
Köfte için; 1 kase kırık buğday ve 1 kase ince bulgurun üzerine 1 silme tatlı kaşığı tuz atılır. Ilık suyla ıslatılıp şişene kadar biraz bekletilir. Bulgur ve buğday; 3 yemek kaşığı un ilave edilip birbirini tutana kadar hamur gibi yoğrulur. 300 gr kuşbaşı et kendi yağında suyunu çekene kadar kavrulur. Yoğrulan harçtan misket büyüklüğünde köfteler yapılır. Köfteler, 3 çay kaşığı tuz katılan kaynar suda haşlanır. Rengi dönüp suyunu çeken ete, 2 yemek kaşığı tereyağı eklenir. 4 adet kuru soğan küçük küçük doğranır ve 2 yemek kaşığı tereyağı ile birlikte ayrı bir tencerede kavrulur. Pembeleşen soğanlara küçük küçük doğranmış kırmızı ve yeşil biberler ilave edilir. Domateslerin kabukları soyulup küp küp doğranır, soğan ve biberlere eklenir. Sos; 1’er tutam karabiber, pul biber, kimyon ve yeni bahar eklenip domatesler diriliğini kaybedene kadar pişirilir. Haşlanan köfteler süzülür ve sosla karıştırılır. 1-2 taşım kaynatılıp, sosla özleşen köfteler servis tabağına dökülür. Üzerine kavrulmuş et yerleştirilip kıyılmış maydanoz serpilir.

Kanald / Mutfağım
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
DetayResimHandler.ashx


Ordu'nun yöresel tatlarından Karadeniz Pidesi tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Hamuru için:
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı şeker
4 bardak su
Aldığı kadar un

Kuşbaşılı pide için:
150 gram kuşbaşı dana eti
1 adet domates
1 adet sivri biber
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı biber salçası
¼ çay bardağı sıvı yağ

Kıymalı pide için:
150 gram dana kıyma
2 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı sıvı yağ
Üç peynirli pide için:
2 yemek kaşığı çökelek
100 gram beyaz peynir
100 gram kaşar
1 adet yumurta

Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet yumurta

Yapılışı:
4 bardak su, 1 paket kuru maya ve 1 çay kaşığı şekere aldığı kadar un eklenerek yoğurulur. İstenen kıvama gelene kadar yoğurulan hamur mayalanması için dinlendirilir.

Kıymalı pide için;
2 adet soğan incecik kıyılır ve tereyağında kavurulur. 150 gram dana kıyma soğanlarla buluşturulup kavurulur.

Kuşbaşılı pide için;
1 sivri biber ve kabukları soyulan 1 domates incecik doğranır. 150 gram dana kuşbaşı et doğranan biber ve domatesle harmanlanır. 1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1 yemek kaşığı yoğurt eklenir. Yarım çay bardağı sıvı yağ ve 1 çay kaşığı tuz ile malzemeler yoğurulur.

Peynirli pide için;
100 gram beyaz peynir ezilir ve 2 yemek kaşığı çökelek ile karıştırılır. 100 gram kaşar rendelenir ve üzerine bir yumurta kırılarak peynirler harmanlanır. Mayalanan hamur üç bezeye bölünür. Un serpilip çevirilerek açılan hamurların üzerine kıymalı, kuşbaşılı ve peynirli iç koyulur. Pidelerin kenarları kapatılır ve unlanan tepsiye dizilir. Fırında pişerken kıymalı ve kuşbaşılı pidenizi üzerine yumurta kırılır. İyice pişen pideler fırından çıkartılıp kapatılan kenarlarına tereyağı sürülür.


DetayResimHandler.ashx


Ordu'nun yöresel tatlarından Pazı Mücveri tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
4 bağ pazı
200 gram kaşar
3 adet yumurta
½ bağ dere otu
½ bağ maydanoz
½ bağ taze soğan
½ bağ taze nane
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı:
4 bağ pazının sapları ayıklanır ve ince ince doğranır ve tuzlu suda haşlanır. Pazıların yaprakları da doğranır ve haşlanan saplarıyla buluşturulur. Yarımşar bağ dere otu, maydanoz, taze nane ve taze soğan doğranır. Üzerine 200 gram kaşar rendelenir ve ince kıyılan 2 diş sarımsak koyulur. 3 yumurta kırılan yemeğin malzemelerine ikişer yemek kaşığı beyaz un ve mısır unu serpilir. Haşlanan pazıların suyu süzülür ve diğer malzemelerle buluşturulur. İyice karıştırılarak yoğurulur. Mücverler yemek kaşığı ile dökülerek yağda kızartılır.

DetayResimHandler.ashx

Ordu'nun yöresel tatlarından Saç Örgüsü Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kase ceviz
250 gram tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
1 bardak su
1 tatlı kaşığı vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 ½ bardak su;
½ limon

Yapılışı:
Tatlının şerbeti 4 bardak şeker ile 4½ bardak su yarın limon sıkılarak kaynatılır ve soğutulur. 250 gram tereyağı sıvı yağ ile karıştırılıp eritilir. Bir bardak ılık su eklendikten sonra un elenerek koyulur. 1 tatlı kaşığı vanilya ve 1 paket kabartma tozunun eklenmesinin ardından hamur istenen kıvama gelene kadar yoğurulur ve dinlendirilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır ve açılır. İçine dövülmüş cevizler yerleştirilir ve hamurun kenarları şerit şerit kesilir. Kesilen kenarlarla saç örgüsü şekli verilerek cevizlerin üzeri kapatılır. Tepsiye dizilip pişirilen içi cevizli tatlıya fırından çıkarıldıktan sonra soğutulan şerbet dökülür.


DetayResimHandler.ashx


Ordu'nun yöresel tatlarından Fiyonk Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gram fındık
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı elma sirkesi
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 bardak su
¼ limon

Yapılışı:
İki su bardağı şeker, iki bardak su ve çeyrek limonun suyu ile şerbet kaynatılır. Kırılan bir yumurtanın üzerine bir yemek kaşığı sirke koyulur, üzerine 1 çay bardağı yoğurt, yarım çay bardağı sıvı yağ ve 1 çay kaşığı karbonat eklenir. Hamur harcının üzerine biraz deniz tuzu serpilir ve aldığı kadar unla yoğurulur. Hamuru açmak için masaya ve tepsiye un serpilir. Hamur yuvarlanıp küçük küçük dilimlenir ve üzerine kağıt havlu serilerek tepside dinlendirilir.

Ceviz büyüklüğünde yuvarlanan hamur dilimleri unlanarak açılır. Üzerine çekilmiş fındık serpilir, kenarları katlanır. Ortadan dikdörtgen şeklinde katlanan içi fındıklı yufka ortasından sıkıştırılarak fiyonk şekli verilir. Isıtlan bo sıvı yağda fiyonk şeklindeki yufkalar kızartılır ve şerbete bırakılır. Şerbetini çeken tatlılar servis tabağına alınır ve üzerine fındık serpilir.



DetayResimHandler.ashx


Gelİn Kurabİyesİ

Afyon'un yöresel tatlarından Gelin Kurabiyesi tarifi, Mutfağım programında...



Malzemeler:
1 ½ su bardağı kuyruk yağı
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı badem
2 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı:
1 buçuk su bardağı eritilmiş kuyruk yağı, 1 bardak sıvı yağ, 1 bardak pudra şekeri özleştirilip aldığı kadar un ve 2 çay kaşığı kabartma tozu eklenerek toparlanana kadar yoğrulur. Hamurlar limon büyüklüğünde yuvarlanıp tepsiye dizilir. Hamurların üzerine bademler yerleştirilir. Kurabiye hamurları 150 derecede ısıtılmış fırında üzeri çatlayana kadar pişirilir.



Kanald / Mutfağım


(Programı izledim sunucu bu koku çok bilindik kesin dışarıda bu kurabiyeden yiyoruzdur dedi kuyruk yağı kokusu almamış)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst