Merhabalar; Köfteli Bohça Kebabımın Tarifi
Malzemeler;
Köfte İçin
250 gram kıyma,
1 yumurta,
1 su bardağı ekmek içi,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
Karabiber,kimyon,tuz.
(İsteğe göre soğan rendesi ve maydanoz.)
Hazır garnitür kullandım.
Bohçalama için iki adet yufka, yumurta sarısı, rendelenmiş kaşar.
Yapılışı;
Köftelik malzemelerin hepsini yoğuruyoruz.
Misket şeklinde küçük küçük yuvarlıyoruz.
Kızğın yağda yaklaşık 6-7 dk kızartıyoruz.
Garnitürü soteliyoruz salça ile en son köfteler ekleyip 1 çay bardağı su ekliyoruz.
2-3 dakikada öyle soteleyip altını kapatıyoruz.
Yufkaları 4’e bölüyoruz.
Her bir yufkanın kenar kısmına yerleştiriyoruz soteden.
Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
Rendelenmiş kaşar serpiştiriyoruz.
Yaklaşık 25 dakika fırınlıyoruz.
Afiyet Olsun
