Çalışan anneler için yemek listesi
Her sabah ve akşam gittiğimiz mesafe en azından İstanbul için 30 dakika belki 1 saat daha uzadı. Böyle durumlarda mutfak için biraz daha işinizi kolaylaştıracak öneriler hazırladık:
Eğer evde okuldan gelmiş sizi bekleyen çocuğunuz varsa, akşam yemeği hazır değilse işiniz zor, tabii ilgi bekleyen eşinizi de unutmamak lazım. Böyle durumlarda mutfak için biraz daha işinizi kolaylaştıracak öneriler hazırladık:
Bir kere pişirin, iki-üç kere yiyin
Izgaraya fazladan tavuk göğsü veya köfte koyun. O gün yemediğinizi derin dondurucuda saklayın. Zamanınız sınırlı olduğunda mikrodalgada ısıtın, sandviç veya kepekli lavaş ekmeği ile dürüm yapın. Dondurulmuş sebzeniz varsa haşlayın yanına ilave edin.
Yemeği ailece planlayın
Çocuğunuz veya eşinizin tüm günü nasıl geçirdiğini hem dinleyin hem de size yardım etmelerini rica edin. Çocuklarla mutfakta zaman geçirmek, onların sebzeleri tanıması açısından da iyi bir yoldur. Masayı hazırlamak konusunda da her gün aile fertlerinden birini görevlendirin.
Haftalık yemek listesi yapın
Her gün ne pişireceğinizi düşünmek zor geliyorsa tüm ailenin bir arada olduğu bir günde örneğin her pazar günü liste hazırlayın. Herkes sevdiği bir yemeği söylesin ve o gün sizin mutfakta gönüllü yardımcınız olsun. Alışverişi bu listeye göre yapın. Alışveriş sonrası sebzeleri temizleyin ve pişirmeye hazır şekilde paketleyin.
Bu listeyi hazırlarken dengeli ve sağlıklı bir beslenme planı için aşağıdaki önerileri göz önünde bulundurabilirsiniz:
Haftada 2 akşam sebze yemeği
Haftada 2 akşam kırmızı et
Haftada 1 akşam kuru baklagil
Haftada 2 akşam tavuk veya balık
Sebze günleri yanında pilav olabilir (özellikle bulgur daha sağlıklı bir seçim)
Makarna seviliyorsa bir akşam sadece makarna olabilir (domates sos veya peynir veya yoğurt pratik olacaktır.)
Sebze yemeğini etsiz pişirecekseniz yanına protein olarak mutlaka yoğurt-ayran-cacık ilavesi yapın, eğer yemek artarsa dondurun ve ertesi hafta kulanın.
Çorbaları 2-3 günlük pişirin. Etleri soslayıp pişirin
Limon-biber-susam- soya, nar ekşisi, zencefil, zeytinyağı, süt, yoğurt gibi baharat ve yardımcı malzemeleri mutfakta hep bulundurun. Yağsız et veya tavuğu marketten porsiyonluk olarak aldıktan sonra pişirmeden bir gece önce soslayın ve buzdolabında bekletin. Eğer uzun süre donduracaksanız mutlaka üzerine etiket yazın. İstediğiniz zaman buzunu çözün ızgaraya atın ve yanında salatayla servis yapın.
Canım bak bir kaç öneri daha hatta evde bir mikrodalga fırının varsa onu ofisine getirebilirsin canım ozaman işin daha kolay olur akşamdan yaptığın yemekleri kolaylıkla ısıtabilirsin
Kızlar sizde de sayfalar geçmi açılıyo ben bir sayfayı açmak için epey bekliyorum yaa