OP
Damlalar

Damlalar

Türkiye tek yürek
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
1.016
Tepki
6.628
Puan
113
Konum
İstanbul
Peki bunun faydası ne vucuda....neden böyle beslenmeliyiz
Ketojenik beslenme metobolik hücresel ve hormonal iyileşmeler gözlemlenir. Sadece karbonhidrat alımı azaltıldığı için değil, sağlıklı yağlar beslenmenize daha çok eklendiği için de bu gerçekleşir.

  • Daha iyi mental kapasite ve odaklanma gücü sağlar.
  • Kalp damar sağlığına iyi gelir; iyi kolesterolü (HDL) yükseltirken kötü kolesterolü (LDL) düşürür.
  • İnsülin direncine iyi gelir.
  • Nörolojik hastalıkların önlenmesine fayda sağlar.

  • Birçok otoimmün hastalık, kalp krizi ve kanserin başlıca sebepleri arasında sayılan inflamasyondan korunmak, dengelenmiş bir bağışıklık sistemiyle aslında oldukça kolay. Vücudumuza hangi gıdaları yakıt olarak aldığımıza göre sistemimizin işleyişi de şekilleniyor. İşte ketojenik beslenme burada devreye giriyor.
    Ketojenik beslenmenin çıkış noktası aslında vücudumuzun düşük karbonhidrat alımına verdiği bir tepkiyle tanımlanabilir. Normal şartlarda vücudumuz glikozu enerji kaynağı olarak kullanır. Başlıca glikoz kaynağı da karbonhidratlardır. Karbonhidrat alımı kısıtlandığında ise vücudumuz yağları yakıt olarak kullanmaya başlar. Bu evreye ketozis adı verilir. İşte ketojenik beslenme prensibi bu şekilde çalışır; vücutta depolanmış yağların parçalanmasıyla keton cisimcikleri ortaya çıkar ve vücudumuz bu keton cisimcikleri ve yağları enerji üretmek için kullanır.

    Ketojenik beslenme en temel haliyle çok düşük karbonhidrat ve yüksek miktar yağ alımıyla yapılan bir beslenme biçimidir. Düşük karbonhidrat denilince genel algı çok açlık hissedileceği yönündedir, ancak bilinenin aksine karbonhidratlar kandaki insülin değerlerini hızlıca yükseltip düşürdüğü için çabuk acıkmaya sebep olurken, yağlar uzun süre tokluk sağlar.​
 
OP
Damlalar

Damlalar

Türkiye tek yürek
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
1.016
Tepki
6.628
Puan
113
Konum
İstanbul
Bazısı süt ve süt ürünleri tuketmiyor kalsiyumu baklagillerden alıyor var yani böyle sütun ve ürünlerin cilde iyi gelmediğini söyleyen bile var ama araştırma yapmadım tabi.
Bana da iyi gelmiyormus ama seviyorum ya özellikle peynir yemeden yapamam kahvaltı
Peynir yeniyor canım süt ve yoğurt da karbonhidrat olduğundan ketolizden çıkılmasına neden oluyor
 
OP
Damlalar

Damlalar

Türkiye tek yürek
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
1.016
Tepki
6.628
Puan
113
Konum
İstanbul
Günlük ketojenik menü
1420220B-A505-4125-87F3-EA3B8846F769.jpeg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst