Kemik Erimesi Riskine Karşı

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Menopoz sonrasında kadınlarda rastlanan kemik erimesi riskine karşı ergenlik döneminden itibaren önlem almak gerekir. Sağlıklı bir hayat için geçerli kurallar kemik erimesi için de geçerli.

56628F52BF9DEB33E8785507658BB.jpg


Kemik erimesini önlemek için sık sık yoğurt, süt, yumurta gibi kalsiyum oranı yüksek gıdalar almanız gerektiğini duyuyorsunuzdur. Tek başına bu gıdalar kemik erimesi riskini düşürmeyecektir. Beslenme planınıza bol bol sebze ve meyve eklemelisiniz. Vücudun en çok ihtiyaç duyduğu sıvılardan biri olan su ise en büyük yardımcınız olacaktır. Suyun içinde kalsiyum bulunmaktadır ve kemikleri de güçlendirir.

Hem menopoz döneminde hem de önce asit oranı yüksek gazlı içecekleri mümkün olduğunca az tüketin. Bir çok sağlık sorununa neden olan sigara, kemik erimesinde de karşımıza çıkıyor. Hiçbir şey için geç değildir diyerek en kısa sürede sigarayı hayatınızdan çıkarın.

Egzersiz ve meditasyon yapmak zihninizi rahatlatacak, ruhunuzu olumsuz duygulardan arındıracaktır. Hem ruh hem de beden sağlığınız meditasyon ve egzersizin gücünden faydalanın. Düzenli yaptığınız egzersiz kilo vermenize ve formunuzu korumanıza yardımcı olacaktır.

Kemiklerin sadece kalsiyum değil proteine de ihtiyacı vardır. Günlük öğünlerde protein içeren yiyecekler bulundurun. Kırmızı et, yeşil mercimek, bulgur gibi gıdalar yüksek miktarda protein içermektedir. Elbette ki kırmızı et tüketimine dikkat etmelisiniz. Kolestrol, şeker gibi hastalıklarınız varsa doktorunuzun önerdiği ölçüde yemelisiniz. İdeal kırmızı et tüketimi 2 haftada 1 porsiyondur.

Alıntıdır!
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Rica ederim. Benim kayınvalidemde de var maalesef. Sürekli ilaç kullanıyor.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst