Hafif Karnı Yarık - bitter

bitter_im

Kılıç Arslan
Mod + Site Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
71.688
Tepki
75.942
Puan
113
Yaş
34
Konum
kocaeli
Ben geldim geçen yapmıştım ama anca resmi pc attım :hihi:
Normal hafif karnı yarık yaptım

Malzemeler;
250 gram kıyma,
4 adet patlıcan,
1 baş soğan,
1 yemek kaşığı salça.
Baharatlar ve tuz.
Patlıcan kızartmak için 1 bardak sıvı yağ.

Yapılışı;
Patlıcanları alacalı soyuyoruz.
1bardak önceden kızdırılmış yağımıza ortasını kesip atıyoruz.
Yaklaşık 3-4 dakika cevire cevire kızartıyoruz.
Peçeteye koyup ılırmasını bekliyoruz.
Kıymayı kavuruyoruz (ben yağ kullanmadım.)
kıymanın yağı ilede soganları kavuruyoruz.(biraz erise yetiyor.)
Salça ve baharatları ekleyip kızaran patlıcanların içine dolduruyoruz.
Salçalı sos yapıp üzerine döküp fırına veriyoruz.
Yaklaşık 20 dakika
Sonuç; Gerçekten ağır gelmiyor.

Afiyet Olsun :)

attachment.php
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    93,2 KB · Görüntüleme: 174
OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Mod + Site Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
71.688
Tepki
75.942
Puan
113
Yaş
34
Konum
kocaeli
:nazo: Afiyet olsun bacım görüntüyü görünce yine canım istedi :ko:ko
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.957
Tepki
56.309
Puan
113
Yaş
44
Konum
Almanya
Cok severim canim cekti.
Patlican alip bende yapayim bir ara.
Ellerine saglik canim :huhuu:
 
OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Mod + Site Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
71.688
Tepki
75.942
Puan
113
Yaş
34
Konum
kocaeli
Teşekkür ederim sadiyem :huhuu:
 
OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Mod + Site Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
71.688
Tepki
75.942
Puan
113
Yaş
34
Konum
kocaeli
Paylaş canım benim bekliyorum
Teşekkür ederim :ask:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst