Hafif Karnı Yarık - bitter

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
68.177
Tepki
65.025
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
Ben geldim geçen yapmıştım ama anca resmi pc attım :hihi:
Normal hafif karnı yarık yaptım

Malzemeler;
250 gram kıyma,
4 adet patlıcan,
1 baş soğan,
1 yemek kaşığı salça.
Baharatlar ve tuz.
Patlıcan kızartmak için 1 bardak sıvı yağ.

Yapılışı;
Patlıcanları alacalı soyuyoruz.
1bardak önceden kızdırılmış yağımıza ortasını kesip atıyoruz.
Yaklaşık 3-4 dakika cevire cevire kızartıyoruz.
Peçeteye koyup ılırmasını bekliyoruz.
Kıymayı kavuruyoruz (ben yağ kullanmadım.)
kıymanın yağı ilede soganları kavuruyoruz.(biraz erise yetiyor.)
Salça ve baharatları ekleyip kızaran patlıcanların içine dolduruyoruz.
Salçalı sos yapıp üzerine döküp fırına veriyoruz.
Yaklaşık 20 dakika
Sonuç; Gerçekten ağır gelmiyor.

Afiyet Olsun :)

attachment.php
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    93,2 KB · Görüntüleme: 136

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.643
Tepki
84.299
Puan
113
Konum
İstanbul
Eline sağlık canım bizde de yarın karnıyarık varmış yoksa özenebilirdim :gulsemmi:
 
OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
68.177
Tepki
65.025
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
:nazo: Afiyet olsun bacım görüntüyü görünce yine canım istedi :ko:ko
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.320
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Cok severim canim cekti.
Patlican alip bende yapayim bir ara.
Ellerine saglik canim :huhuu:
 
OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
68.177
Tepki
65.025
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
Teşekkür ederim sadiyem :huhuu:
 
OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
68.177
Tepki
65.025
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
Paylaş canım benim bekliyorum
Teşekkür ederim :ask:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst