Hafif Karnı Yarık - bitter

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.644
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Ben geldim geçen yapmıştım ama anca resmi pc attım :hihi:
Normal hafif karnı yarık yaptım

Malzemeler;
250 gram kıyma,
4 adet patlıcan,
1 baş soğan,
1 yemek kaşığı salça.
Baharatlar ve tuz.
Patlıcan kızartmak için 1 bardak sıvı yağ.

Yapılışı;
Patlıcanları alacalı soyuyoruz.
1bardak önceden kızdırılmış yağımıza ortasını kesip atıyoruz.
Yaklaşık 3-4 dakika cevire cevire kızartıyoruz.
Peçeteye koyup ılırmasını bekliyoruz.
Kıymayı kavuruyoruz (ben yağ kullanmadım.)
kıymanın yağı ilede soganları kavuruyoruz.(biraz erise yetiyor.)
Salça ve baharatları ekleyip kızaran patlıcanların içine dolduruyoruz.
Salçalı sos yapıp üzerine döküp fırına veriyoruz.
Yaklaşık 20 dakika
Sonuç; Gerçekten ağır gelmiyor.

Afiyet Olsun :)

attachment.php
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    93,2 KB · Görüntüleme: 80

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Eline sağlık canım bizde de yarın karnıyarık varmış yoksa özenebilirdim :gulsemmi:
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.644
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
:nazo: Afiyet olsun bacım görüntüyü görünce yine canım istedi :ko:ko
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Cok severim canim cekti.
Patlican alip bende yapayim bir ara.
Ellerine saglik canim :huhuu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst