Çocuklarımıza doğum günü ve günlük menüler - Resimli

Katılım
26 Nisan 2010
Mesajlar
57
Tepki
93
Puan
18
Yaş
44
Konum
izmir
topiğin adını okur okumaz kesin bu benim guzumun kpnusudur die düşündüm..ve yanılmadım..datlu guzum bnm..az adapte olayım foruma destekçin olurum allahın izniyle bitnm..yüreğine emeğine sağlık..:iloveyou:
 
Katılım
26 Nisan 2010
Mesajlar
57
Tepki
93
Puan
18
Yaş
44
Konum
izmir





Hamur Malzemeleri:
4,5 çay bardağı un
135 gr. oda ısısında margarin veya tereyağı
5 tepeleme çorba kaşığı pudra şekeri
1 yumurta akı
2 çay kaşığı şekerli vanilin

Tüm malzememizi yoğurup 4-5 parçaya ayıralım. Buzdolabında 1 saat dinlendirelim. Süre sonunda her bir parçayı dolaptan tek tek çıkarıp şekil vereceğiz çünkü hamurumuzun şeklini kaybetmemesi için soğuk olarak fırına girmesi gerekiyor.
Fırınımızı 175 dereceye ısıtalım. Dolaptan aldığımız hamur parçasından ceviz kadar bir parça koparalım. (Hamuru ne kadar küçük şekillendirirseniz içi o kadar iyi pişer) Bu parçayı bir ucu sivri olacak şekilde yuvarlayalım.



Sivri ucu makas ile kirpinin ağzınını oluşturmak üzere yatay olarak keselim. Üst kısmından bir miktar boşluk bıraktıktan sonra (surat kısmı olacak) yine makasımızla hamuru kirpinin dikenlerini oluşturmak üzere yanyana keselim. Bu işlemi hamurun üst yüzeyi boyunca tekrarlayalım.



Hazırladığımız kirpinin göz kısmını oluşturmak üzere varsa iki adet boncuk şekeri hamurun ön kısmına koyup, elimizle birbirine doğru yaklaştırarak bastıralım. Göz için kuş üzümü, çörek otu, damla çikolata vs. de kullanabilirsiniz. Hazırladığımız kirpileri ısınmış fırına koyalım. Üzerleri pembeleşene kadar pişirelim. Daha sonra fırından hemen çıkarıp soğumaya bırakalım.



Afiyet Olsun!

ALINTI
kirpikrb.JPG

ayrıca bu kirpilere de bayıloorm...yapmak bir türlü nasip olmasa bile..
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.533
Puan
113
Konum
İstanbul
23 Nisan’a özel çocuk menüsü

Pilav (4 kişilik)

1 su bardağı pilavlık pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı kaynamış su veya et- tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı: Pirinci iyice yıkayın, suda bekletin. Tencerede tereyağını eritin. Pirinçlerin suyunu süzün, tencereye ekleyin. Pirinçler parlak görünüm kazanana kadar kaşık ile karıştırıp kavurun. Suyu ve tuzu ilave edin. Ocağın altını kısın. Suyunu çekene kadar pışirin.Tencere ve kapağı arasına kağıt havlu koyarak pilavı demlendirin.



Pilav üstü “Deniz altı”

1 adet havuç

2-3 top brokoli ve yaprakları

1 avuç bezelye

1 adet zeytin

Hazırlanışı: Pilavı pişirin. Brokoliyi, havuçları ve bezelyeleri haşlayın. Biraz zeytinyağı ve tuzla tatlandınn. Ilıdığı zaman havuçtan balıklar yapın. Gözleri için zeytin kullanın. Brokoliyi de yerleştirin.



Sebze çocuklar

3-4 top brokoli

1 adet havuç

1 avuç dolusu taze fasulye

4 adet zeytin

Hazırlanışı: Pilavı pişirin. Sebzeleri haşlayın. Fasulyeleri haşladıktan sonra tavada biraz yağ ilavesi ile pişirin. Pilavları kaplara yerleştirin. Zeytinle gözlerini, havuçla ağzını, brokoli ve taze fasulye ile saçlarını yapın. Kız çocuğun kurdelesini de havuçtan yapabilirsiniz.



Çiçek sebzeler

1 avuç bezelye

1 yemek kaşığı kadar havuç

1 yemek kaşığı kadar taze fasulye

1 adet kırmızı biber

Hazırlanışı: Pilavı pişirin. Sebzeleri önce haşlayın. Arzu edersiniz sonra tavada biraz yağ ilavesi ile pişirin. Bezelyeleri çiçek yaprakları gibi pilavın üstüne dizin. Kırmızı biberleri yuvarlak keserek ortalarına yerleştirin. Saplarını taze fasulyeden uzun şeritler halinde keserek yapın. Brokoli yaprakları ile süsleyin. Alta taze fasulyeleri ince, havucu küp halinde keserek serpiştirin. Afiyet olsun.
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Çok güzel. Çocuklar için yemeği keyifli hale getirmek ne kadar güzel
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.533
Puan
113
Konum
İstanbul
cicekomletleree00fca2.jpg


Çiçek omletler

1 kişilik
Pişirme Süresi:10 dk
Hazırlama Süresi:15 dk


Çiçek omletler malzemeleri
1 yumurta 1 yemek kaşığı mısır nişastası 1 yemek kaşığı su 1 tutam tuz 1 sosis 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Çiçek omletler : Yumurtayla tuzu bir kapta çatalla çırpın. Ayrı bir kasede nişasta ve suyu karıştırarak yumurtaya ekleyin. Yanmaz tavaya 1 çay kaşığı kadar yağ ekleyip yumurta karışımını aktarıp önlü arkalı pişirin.

Sosisi ortadan ikiye kesin ve kesik tarafına yarım cm derinliğinde kesikler yapın. 5 dakika suda haşlayıp tavaya alarak ayçiçeği yağında 2 dakika çevirin.

Omleti ortadan ikiye kesin. Parçaları ikiye katlayıp yarım cm aralıklarla kesikler yapın ve sosislerin etrafına dolayın. Gerekirse kürdanla tutturun. Nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. Çiçek omletler artık hazır, afiyet olsun.
-------------------------------------
baykusyumurtalara76535e.jpg


Baykuş yumurtalar

6 kişilik
Pişirme Süresi:15 dk
Hazırlama Süresi:15 dk

Baykuş yumurtalar malzemeleri
6 yumurta 1 yemek kaşığı mayonez 1 çay kaşığı hardal Kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı rendelenmiş soğan Yarım çay kaşığı köri 3 yeşil zeytin Yarım kırmızıbiber Tuz 200 gr brokoli

Baykuş yumurtalar : Yumurtaları katı olacak şekilde haşlayıp soğumaya bırakın. Kabuklarını soyup alt kısmından ince bir parça kesin.

Üst kısmından 2 cm bırakarak zigzag şeklinde kesin ve dikkatlice kapak çıkartın. Sarılarını çıkartıp bir kasede biriktirin. Üzerine mayonez, hardal, köri, soğan, tuz ve toz kırmızı biber ekleyip karıştırın. Karışımı yumurtaların içine tepeleme doldurup kapağını üzerine kapatın.

Zeytinleri ince dilimleyin ve sarıların üzerine yapıştırın. Kırmızıbiberden küçük üçgen parçalar kesip civcivlerin burnunu oluşturun.

Brokolileri haşlayıp servis tabağına alın. Civciv yumurtaları da brokolilerin arasına yerleştirin. Kırmızıbiberden çiçekler yaparak tabağa serpiştirin ve servis yapın. Baykuş yumurtalar artık hazır, afiyet olsun
---------------------------------------------
geyikbrowniefc5681f1.jpg


Geyik brownie

8 kişilik
Pişirme Süresi:35 dk
Hazırlama Süresi:35 dk

Geyik brownie malzemeleri
3 yumurta 80 gr bitter çikolata 50 gr tereyağı 1 paket vanilya 1 su bardağı tozşeker 2 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Süslemek için

Şeker hamuru Kırmızı gıda boyası Kraker Kahverengi yuvarlak şekerler 40 gr çikolata Yarım çay bardağı çırpılmış krema

Geyik brownie : Tereyağı ve çikolatayı küçük parçalara bölerek cam bir kaseye alın. Kaseyi içi sıcak su dolu bir tencereye yerleştirerek eriyinceye kadar bekletin.

Yumurta, tozşeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Kakao, un ve kabartma tozunu harmanlayıp eleyerek karışıma ekleyin. Eritilmiş çikolatayı ilave ederek karıştırın.

22 cm'lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Hamuru kalıba aktararak 175 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Soğuyan keki dilimlere ayırın. Çikolatayı eritip dilimlerin geniş olan iki tarafına fırçayla sürün ve üzerine birer kraker yapıştırın.

Gözleri için nohut büyüklüğünde krema sıkın ve üzerine kahverengi şeker yapıştırın. Şeker hamuruna kırmızı boya karıştırıp misket büyüklüğünde yuvarlayın ve dilimlerin uç kısmına yerleştirin. Süslemeyi tamamlayıp servis yapın. Geyik brownie artık hazır, afiyet olsun.

----------------------------------------------------------

palyacoomlet71b23b83.jpg


Palyaço omlet

1 kişilik
Pişirme Süresi:10 dk
Hazırlama Süresi:15 dk

Palyaço omlet malzemeleri
3-4 yaprak ıspanak , 1 salçalık kırmızıbiber , 20 gr kaşarpeyniri , 2 yumurta , 10 gr tereyağı ,Tuz

Palyaço omlet: Çocuklarınızın kahvaltısına hazırlayacağınız tarif ile güzel bir sürpriz yapın. Ispanakları yıkayıp kıyın. Kırmızıbiberi yıkayıp küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağını küçük bir tavada eritin. Ispanak ve biberleri yumuşayıncaya kadar kavurun. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Çırptığınız yumurtaları ıspanak ve biber karışımına ilave edin. Tuzu ekleyip karıştırın. Tavanın kapağını kapatın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Servis tabağına alın. Bir kiraz domatesi ortadan ikiye bölün. Çocuğunuz omletin üzerine göz olacak şekilde yerleştirebilir. Üçgen kesilmiş küçük bir parça gravyer peynirin üzerine dilimlenmiş zeytin yerleştirerek burun yapabilir. Kırmızı dolmalık biberden keseceğiniz bir parça ile ağız yaparak süsleyebilir. İşte size pazar kahvaltıları için süper bir öneri. Palyaço omlet artık hazır, afiyet olsun
--------------------------------------------------------
kahvaltikoyud483556d.jpg


Kahvaltı köyü

1 kişilik
Pişirme Süresi:5 dk
Hazırlama Süresi:15 dk

Kahvaltı köyü malzemeleri
2 dilim tost ekmeği 1 tatlı kaşığı krem peynir 30 gr beyazpeynir Mısır taneleri Yarım dolmalık kırmızıbiber 1 küçük salatalık 1 haşlanmış yumurta 1 kiraz domates 3’er yeşil ve siyah zeytin 1 tatlı kaşığı reçel 1 tutam kıyılmış dereotu 1 dal maydanoz

Kahvaltı köyü: Bu tarifi çocuğunuzla birlikte hazırlayabilirsiniz. Bir dilim tost ekmeğini bir tabağa yerleştirsin. Siz de diğer ekmekten üçgen bir parça keserek tabaktaki ekmeğin üzerine çatı şeklinde yerleştirin. Kalan ekmek parçasından dikdörtgen küçük bir parça kesip baca şekli verin. Beyazpeynirden dikdörtgen bir parça kesin. Çocuğunuz kapı olacak şekilde ekmeğin üzerine yerleştirsin. Kalan peynirden 2 küçük kare kesip pencere şekli verin. Kırmızıbiberden önce kapı için uzun ince bir parça kesip peynirin ortasına gelecek şekilde yerleştirin. Kare kestiğiniz kırmızıbiberin yanından üçgen bir parça daha kesin. Çocuğunuz bu parçayı perde olarak kare peynirlerin üzerine yerleştirsin. Çatı ile bacanın üzerine çilek veya vişne reçeli sürsün. Ağaç yapımı için salatalıktan 5-6 cm boyunda bir dilim kesin. Ev olarak hazırladığınız tost ekmeğinin yanına yerleştirebilir. Üzerine yumurtadan yuvarlak bir dilim kesip yerleştirin. Yumurtanın etrafına sırasıyla yeşil ve siyah zeytinlerden yuvarlak dilimler kesip yerleştirin. Salatalıktan ağaç gövdesinin yanına kıyılmış maydanoz ile yaprak görüntüsünü çocuğunuz yapabilir. Kıyılmış dereotlarını da salatalığın alt kısımlarına serpiştirerek çimen yapabilir. Ortadan ikiye kestiğiniz kiraz domatesleri güneş yapımı için kullanabilir. Domatesin etrafına mısır tanelerini sıralayabilir. Sabah kahvaltıları için çok güzel bir seçenek. Kahvaltı köyü artık hazır, afiyet olsun.
--------------------------------------------
elmasekeri649c2226.jpg


Elma şekeri

Elma şekeri malzemeleri
2.5 su bardağı tozşeker 1 su bardağı su 4 kırmızı elma Bir parça loğusa şekeri 4 adet tahta çubuk

Elma şekeri: Çocuklarınızın eğlenerek yapacağı bir tarif. Elmaları yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Şeker, su ve loğusa şekerini tencereye alıp kaynatın. Karışım koyulaştığında tencereyi ocaktan alın. Elmaların sap kısımlarına tahta çubuk batırın. Elmaları tahta çubuklardan tutarak şekerli karışıma batırın. Elmaları yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Şekerli karışım katılaşana kadar bekletin. Servis yapın. Elma şekeri artık hazır, afiyet olsun.
--------------------------------------------
beneklimuffinlerf198742.jpg


Benekli muffinler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un
  • Tuz
  • 50 gr kakaolu fındık ezmesi
  • 1 paket renkli şekerleme
  • 1 paket tahta şiş

Benekli muffinler: Lezzet çocuklarınız için de harika kek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım. Yumurtalar, tuz ve şekeri bir kapta beyazlaşana kadar çırpın. Süt, zeytinyağı, vanilya ve birlikte elediğiniz un ile kabartma tozunu ilave edip, birkaç dakika daha çırpın. Elde ettiğiniz hamuru kağıt kalıpların yarısına kadar doldurup fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Muffinlerin üzerini süsleme konusunda çocuğunuz size yardımcı olabilir. Şekerlemelerin bir yüzüne plastik bıçağın ucu ile kakaolu fındık ezmesi sürüp fırından çıkardığınız küçük keklerin üzerine yapıştırsın. Kekleri tahta şişlere takıp dekoratif küçük, renkli saksıların içine yerleştirmesine yardım edebilirsiniz. Benekli muffinler artık hazır, afiyet olsun.
--------------------------------------------
sihirbazenginar26d98631.jpg


Sihirbaz enginar

  • 4 enginar
  • 1 havuç
  • 6~8 siyah zeytin
  • Yarım dolmalık kırmızıbiber
  • Mısır taneleri
  • 1~2 yaprak yeşillik
  • Gravyer peyniri

Sihirbaz enginar: Enginarları limonlu suda yumuşayana kadar pişirin. Tuz ilave edip tatlandırın. Servis tabaklarına alın. Havuçların kabuklarını temizleyin. Bıçak yardımı ile zar şeklinde uzun dilimler kesin. Enginarların üzerlerine siyah zeytinlerden göz yapın. Gravyer peynirinden keseceğiniz küçük bir üçgen parça ile burun, kırmızı dolmalık biberden keseceğiniz uzun bir parça ile de ağız yapın. Dilimlediğiniz havuçları enginarın yanlarına bıyık şeklinde yerleştirin. Eni kalın ince bir dilim daha havuç kesin ve enginarın alt kısmına yerleştirin. Üzerine 3 adet mısır tanesiyle düğme görüntüsü verin. Enginarın üst tarafına yeşillikleri serpiştirerek saç görüntüsü verin. Servis yapın. Sihirbaz enginar artık hazır, afiyet olsun.
--------------------------------------------
ucuckelebekc3834e52.jpg


Uç uç kelebek

125 gr tozşeker
Yarım limonun kabuğu
6 yumurta
2 çorba kaşığı tozşeker
150 gr un
1 su bardağı çilek suyu
Tuz
500 ml krema
75 gr pudraşeker
500 gr çilek
1 çorba kaşığı limon suyu
Hindistancevizi
Renkli şekerlemeler
Uç uç kelebek: İşte birlikte hazırlayacağınız bir tarif. Yumurta aklarını sarılarından ayırın. Çocuğunuz şeker, rendelenmiş limon kabuğu ve yumurta sarılarını bir kasede 5 dakika çırpsın. Sakın üstü kirlenir diye endişelenmeyin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuz ile çırparak siz kar haline getirin. Şekeri ekleyip çırpın. İki karışımı aynı kapta birleştirin. Unu ekleyip çırpın. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına malzemeyi dökün. Pandispanya hamurunu önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Izgara telinin üzerine alıp soğumaya bırakın. Yıkanmış çilekleri çocuğunuz kağıt havlu ile kurulasın. 200 gr çileği pudraşeker ve limon suyu püre yapın. Kalan çilekleri ise süsleme için siz dilimleyin. Kremayı, sertleşene kadar mikserin yüksek ayarında çırpın. Çilek püresini çocuğunuz ekleyebilir. Soğuyan pandispanyayı önce iki kata ayırın sonra da ortadan ikiye bölün. Katları çilek suyu ile ıslatın. Pasta kremasının yarısını ilk katın üzerine sürün ve dilimlediğiniz çileklerin bir kısmını serpiştirip ikinci katı üzerine kapatın. Kalan krema ile pastanın dışını kaplayın. İki parçayı sırt sırta servis tabağına yerleştirin. Pastanın üzerini çilek, hindistancevizi ve şekerlemeler ile üzerini süsleyin. Pipetleri kelebeğin anteni olarak yerleştirin. Servis yapın. Uç uç kelebek artık hazır, afiyet olsun.
-------------------------------------------------
haydipizzayapalim48a6d2.jpg


Haydi pizza yapalım

4 kişilik
Pişirme Süresi:30 dk
Hazırlama Süresi:15 dk

Haydi pizza yapalım malzemeleri
3.5 su bardağı un 1 su bardağı su 1 kahve fincanı zeytinyağı 30 gr tereyağı 1 tatlı kaşığı yaş maya 1 çay kaşığı tozşeker Tuz 100 gr taze kaşarpeyniri 4 rendelenmiş orta boy domates

Haydi pizza yapalım: Lezzet çocuklarınız için de harika pizza tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım. Un, su, zeytinyağı, tereyağı, maya, şeker ve tuzu bir kapta karıştırıp iyice yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp 40 dakika bekletin. Hamuru dört parçaya ayırın. Pasta tabağı büyüklüğünde açarak fırın tepsisine dizin. Üzerlerine domates ve rendelenmiş kaşarpeyniri serpin.180 derece fırında 30 dakika pişirin. Şimdi de pizzayı süsleme zamanı. Çocuğunuz bu konuda size yardımcı olabilir. Pizzanın üzerine yüz şekli yapmak için; gözler için dilimlenmiş siyah zeytin ve bezelye taneleri, yanaklar için ortadan ikiye kesilmiş kiraz domates, dudaklar için kırmızıbiber parçaları, dişler için kaşarpeyniri, saçlar için kıvırcık marul yaprakları kullanabilirsiniz. Sonra da bekletmeden servis yapın. Haydi pizza yapalım artık hazır, afiyet olsun.
-------------------------------------------------
cikolatalisandvicbiskuv.jpg


Çikolatalı sandviç bisküvi

6 kişilik
Pişirme Süresi:15 dk
Hazırlama Süresi:10 dk

Çikolatalı sandviç bisküvi malzemeleri
45 gr tereyağı 50 gr damla çikolata Yarım su bardağı pudraşeker 2 çay kaşığı vanilya 1 yumurta Yarım su bardağı kakao 1 su bardağı un 2 çorba kaşığı mısır nişastasıKremalı sos için
45 gr tereyağı 1 su bardağı pudraşeker 2 çay kaşığı vanilya 1 çorba kaşığı kremaÜzeri için
Pudraşeker

Çikolatalı sandviç bisküvi:
Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Tereyağını oda ısısında bekletip mikserle çırpın. Pudraşeker, vanilya, damla çikolata ve yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.

Kakao, un ve mısır nişastasını bir kaba alıp harmanlayın. Çikolatalı karışıma ilave edipyoğurun. Hamuru, üzeri kapalı şekilde buzdolabı nda 1.5 saat bekletin.

Hamuru unlanmış tezgahta yarım santim kalınlığında açın. Kare şeklinde parçalara kesin. Fırın tepsisini yağlayın. Kare hamurları aralıklarla tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.

Kremalı sos için, tereyağını mikserle çırpın. Pudraşeker, vanilya ve kremayı ilave edip çırpmaya devam edin. Kurabiyelerin yarısının üzerine kremayı paylaştırarak sürün. Kalan kurabiyelerle üzerini kapatın. Bisküvilerin
üzerine pudraşeker serpip servis yapın
-------------------------------------------------
zencefillikurabiyefa3df.jpg


Zencefilli kurabiye

12 kişilik
Pişirme Süresi:15 dk
Hazırlama Süresi:30 dk


Zencefilli kurabiye malzemeleri
125 gr yumuşatılmış tereyağı 110 gr esmer şeker 3 su bardağı un 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 3 çay kaşığı toz zencefil Yarım su bardağı balÜzeri için
240 gr pudra şeker 1 yumurta akı 1 çay kaşığı limon suyu

Yemek tarifleri arasında çocukların beğenerek yiyeceği güzel bir kurabiyedir. Tereyağı, şeker ve yumurta sarısını mikserle çırpın. Bal, un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. Gerekirse un veya bal ilavesi yapın.

Hamuru unlanmış tezgahta 5 mm kalınlığında açın. Kalıpla keserek yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.

Yumurta akını ve limon suyunu mikserle çırpın. Pudra şekeri azar azar ekleyip koyulaşıncaya kadar çırpmaya devam edin. Yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurup kurabiyeleri dilediğiniz gibi süsleyin. Servis yapın.
-------------------------------------------------
kelebekkekler8ed1a6b8.jpg


Kelebek kekler

10 kişilik
Pişirme Süresi:20 dk
Hazırlama Süresi:40 dk

Kelebek kekler malzemeleri
300 gr un 150 gr tozşeker 1 yumurta 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı karbonat 3 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı limon suyu Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
Süslemek için

Renkli şekerler 2 paket kremşanti 1 su bardağı süt Mavi ve pembe gıda boyası Kelebek kekler hazırlanışı

Kelebek kekler :
Muffin kalıplarına kağıt yerleştirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Sütü ısıtın içine limon suyu ekleyip 15 dakika bekletin. Un, kabartma tozu, karbonat ve kakaoyu bir kasede harmanlayın.

Yumurta, tozşeker ve vanilyayı çırpın. Yağ ve sütü ekleyin. Un karışımını eleyerek ekleyin ve karıştırın. Hamuru kalıplara paylaştırın ve 20 dakika fırında pişirin.

Kekler soğuduktan sonra üzerinden kağıt hizasında kapak kesin. Kestiğiniz parçaları ortadan ikiye bölün.

Kremşantiyi süt ile çırpın ve üç ayrı kaseye bölüştürün. Birini pembe, diğerini mavi gıda boyası ile renklendirin. Keklerin üzerine sürün. Kesik parçaları keklerin üzerine uğur böceğinin kanatlarını oluşturacak şekilde yerleştirin. Beyaz kremşanti ile kenar çizgilerini oluşturun. Üzerine yuvarlaklar sıkın. Beneklerin üzerine renkli şekerler yerleştirin. Yuvarlak ve şerit şeklindeki yumuşak şekerlerle kafasını ve antenlerini yaparak süsleyin. Servis yapın.
-------------------------------------------------
cicekkanepelerf598cfa9.jpg


Çiçek kanepeler

3 kişilik
Pişirme Süresi:0 dk
Hazırlama Süresi:0 dk

Çiçek kanepeler malzemeleri
1 havuç 1 salatalık 50 gr kaşarpeyniri Maydanoz 1 yemek kaşığı limon suyu

Havucun kabuğunu soyup halka şeklinde doğrayın. Dilimlerden iki küçük üçgen çıkartarak çiçek yapın.

Salatalığı yıkayıp dilimlere ayırın. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısmını üçgen şeklinde çıkartın. Havuç ve salatalıkları limon suyu ile karıştırın.

Kaşarpeynirini küp şeklinde doğrayın. Kürdanlara önce salatalığı sonra havuçları dizin. Kaşarpeynirlerinin üzerine kürdanları yerleştirip maydanozla süsleyin.

-------------------------------------------------
komikkanapeler88472473.jpg


Komik kanapeler

4 kişilik
Pişirme Süresi:0 dk
Hazırlama Süresi:15 dk


Komik kanapeler malzemeleri
Tuzlu kanape için
4 dilim tost ekmek 4 tatlı kaşığı krem beyazpeynir 10 gr tereyağı 2 dilim salam 1 domates 1 tatlı sivribiber 1 çorba kaşığı dilimlenmiş zeytinTatlı kanape için
4 dilim tost ekmeği 4 tatlı kaşığı kayısı marmeladı 10 gr tereyağı 1 golden elma 2 kivi Birkaç siyah üzüm

Komik kanapeler:
Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Tuzlu kanape için, ekmekleri yuvarlak kalıpla kesin. Üzerlerine sırasıyla tereyağı ve peynir sürün. Domatesi incecik dilimleyip kaş ve dudakları oluşturun. Salamları küçük yuvarlak kalıpla kesip gözleri hazırlayın. Sivribiberleri temizleyin. 1 cm kalınlığında kesip burunu hazırlayın.

Tatlı kanape için, ekmekleri yuvarlak kalıpla kesin. Üzerlerine tereyağı ve marmelat sürün. Elmayı dilimleyip ağzını hazırlayın. Kivileri soyup halka dilimleyip gözleri hazırlayın. İri üzümü burun, küçük üzümleri ise göz olarak kullanın. Servis yapın

-------------------------------------------------
kucuksirinler17a79520.jpg


Küçük şirinler

6 kişilik
Pişirme Süresi:25 dk
Hazırlama Süresi:35 dk

Küçük şirinler malzemeleri
6 patates 100 gr kaşar peyniri 20 gr tereyağı Tuz Karabiber 12 kuru üzüm 6 frenk soğanı 6 taze soğanın yeşil kısmı 3 minik turp 6 kiraz domates

Küçük şirinler: Patateslerin kabuklarını suyun altında fırçalayarak iyice temizleyin ve kağıt havlu ile kurulayın. Mikrodalga fırında 15 dakika ya da normal fırında 35 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

Patateslerin üzerinden enlemesine 1 cm kalınlığında keserek kapak çıkartın. İçini küçük bir kaşık ile çıkartın ve bir kaseye aktarın.

Kaşar peynirini rendeleyin ve tereyağı ile birlikte kasedeki patatese ekleyin. Tuz, karabiber ilave edin ve çatalla iyice ezerek karıştırın. Karışımı patateslerin içlerine doldurun. 200 dereceye ayarlanmış fırında 7–8 dakika pişirin.

Turpları ince dilimleyin ve patatesin üzerine batırarak farenin sağ ve sol kulaklarını oluşturun. Kuru üzümlerle gözlerini yapın. Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin.

Frenk soğanının her birini altı eşit parçaya ayırın. Üç tane sağ tarafına üç tane sol tarafına gelecek şekilde domateslerin iç kısmına yapıştırın ve patateslere tutturarak burnunu ve bıyıklarını oluşturun.

Kuyruk için taze soğanın yeşil kısmını uygun uzunlukta keserek patatesin arkasına batırın. Servis yapın.

Alıntıdır...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst