Çocuklarımıza doğum günü ve günlük menüler - Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
cocuklar icin cips



Malzemeler
  • 2 adet hazır yufka
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı (isterseniz)
  • şekilli kurabiye kalıpları
Hazırlanışı
1. Yufkaları dörde katlayın. Şekillerle istediğiniz kadar kesin. Bir seferde dört tane üst üste kesmiş olacaksınız. Tane tane ayırın.
2. Tepsiye dizin. Üzerine isterseniz fırça ile yağ sürün. Ben denemek için bir kısmına sürdüm, bir kısmına sürmedim. Sürmediklerim de çok lezzetli ve kıtır kıtır oldu. 170C fırında on dakika pişirin.



alinti
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
aşkım bunların hepsi birbirinden güsel yaaaa aklım hepten karıştı beğendiğim okadar çokki hangisini yapıcam şimdik ben:dusun::dusun::dusun::dusun::dusun::dusun:
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
canim arkadasimin pasta yarismamiza katildigi fareli pastayi
burdada paylasmak istedim
cocuklarimizin bayilicagini düsündügüm bir tarif cünkü

ben resmini ve linkini ekliyorum
ilginizi cekerse linke tiklamaniz yeterli tarife ulasabilmek icin

19410795.jpg


https://www.hanimefendi.com/denenmis-lezzetler-ve-tatlar/17636-fareli-pasta.html
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon

incim çocuklarııma yumurtayıı ben bu şşekilde sevdirdim biliyomusun onlarda mantarlar yapııp süpriz yumurta gibi yaparak kendi aldıığğıım küçük çikolatalarla oyuncaklarla gizlediğğim yumurtalarıı yiyince süprizle karşşıılşşarak sevdiler öylelikle alıışştıırmşştıım onlarıı çok güzel bir paylaşşıım teşşekkürler canıısıı:eek::eek::eek:
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
YILAN PASTA





  1. ortasi delikli kelepceli kek kalibina cikolatali kek hazirliyoruz
  2. soguduktan sonra dört parcaya ayiriyoruz
  3. parcalari kuvertür cikolata ile yapistiriyoruz
  4. üzerini cikolata ile kablayip, marzipan ile süsliyoruz
ALINTI
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
KAPLUMBAGA POCA

4244710330_283acd2732.jpg


MALZEMELER:

* 3 yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine ayrılacak)
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı su
* 2/3 su bardağı sıvıyağ
* 100 gr tereyağı (eritilmiş)
* Aldığı kadar un
* Bir paket maya ( Ben instant kullandım.)
* 2 tatlı kaşığı tuz
* 2 çorba kaşığı şeker


İÇİNE:

- 100 beyaz peynir
- kıyılmış maydanoz


YAPILIŞI:

- Unu geniş bir karıştırma kabına alın. İçine instant mayayı, tuzu ve şekeri koyup karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp eritilip soğutulmuş tereyağı,sıvıyağı, su, süt ve üç yumurtanın akı ile iki yumurtanın sarısını koyup elinizle yavaş yavaş kenarlardaki unu alarak karıştırın. Gerekirse azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurunuzun üzerini örterek ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. 45 dakika sonra kontrol edin. Hamurunuz mayalanmışsa şekil vermeye başlayabilirsiniz.
- Kaplumbağanın gövdesi için yumurta büyüklüğünde bir bezeyi elinizde açarak ortasına peynirli iç koyun ve kenarlarını ortada birleştirip kapatın. Yuvarlayarak ters çevirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyun. Kafası için daha küçük bir parçayı elinizde yuvarlayıp gövdeye birleştirip koyun. Daha küçük dört hamur parçasıyla bacaklarını yapıp onları da uygun yerlere yerleştirin. Gözleri için zeytinden küçük parçalar kesin ve bastırarak yerleştirin. Bütün hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürerek 180ºC de ısıtılmış fırında pişirin.
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
MALZEMELER
  • 250 gr. yag
  • 150 gr-250gr. seker
  • 1 paket vanilya
  • ceyrek cay kasigi tuz
  • 5 yumurta
  • 350 gr. un(1/3 nisasta olabilir)
  • 1 pak. kabartma tozu
  • 500 ml süt
  • 1 pak. puding
  • 4 yemek kasigi seker
  • 1-2 konserve mandalin
  • 125 ml süt
  • 600 ml Krema
  • 1 pck. Vanilya sekeri
  • 3-4 yemek kasigi toz sekeri
  • 2-3 pak. krema sertlestirici
  • gida boyasi
HAZIRLANISI
Margarin ve seker mikserle önce karistirilir,iyice karistirdiktan sonra teker teker yumurtalar eklenir.Un,kabartma tozu ve vanilya beraberce margarinin icerisine elenir.Süt ilave edilir ve devam karistirilir.Tüm malzemeler güzelce karistiktan sonra ,yaglanmis tepsiye esit miktarda dagitilarak dökülür ve önceden 200°C de isitlmis firina konur.Yaklasik 50 dakika 180 °C de pisirilir. Diyer tarafta 500 ml sütü tencereye koyup kaynatin ama kanamadan önce 6 yemek kasigi süt alip puding tozuna dökün ve 4 yemek kasigi sekerde ilave ettikten sonra iyice karistirin ve kaynamakta olan sütün icine dökün ocaktan alarak karistirin.Tekrar ocagin üzerinde 1 dak. karistirdiktan yine ocaktan alin. Kek pistikten sonra firindan alip 10 dak. sogutun sonra kalibindan ayirin. Üc kat olacak sekilde ortdan iki defa kesilir. Pasta kalibi yine takilir.Hazirlanan ve iliyan pudingin birazi kalipta bulunan ilk pasta katinin üzerine dagitilir. Tekrar takilan kalibin sayesinde puddinglerin kenara akmasi önlenmis olur. Kekin ikinci parcasinida ekledikten sonra yine ayni islem yapilir.En son kat da eklendikten sonra pasta buzdolabinda bir kac saat dinlenmek icin birakilir. Derin kabin icine sivi krema dökülür ,ardindan toz sekeri ,vanilya ve krema sertlestirici dökülür ,kivama gelinceye kadar cirpilir. Pasta soguduktan sonra dolaptan alinir.Ben bir kürdan yardimi ile cizmek istedigim resmi cidikten sonra krema ile ihtiyacim olan boyayi karistirdim. Krema s1kacagi ile kücük kücük s1karak sekil verdim. Aslinda Sünger Bob icin kare kalip kullanmam daha dogru olurdu ama yuvarlak daha pratigime geldi. Pasta dekoruda bittikten sonra buzdolapta dinlenmeye biraktim. Dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

ALINTI
s%C3%BCnger+bob+pasta.jpg
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre





Hamurumuz için malzemeler:
130 gr tereyağı ya da margarin-oda ısısında beklemiş
Yarım su bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao

Hamurumuzu kakao hariç yoğurup hazırlayalım. Biri birinden biraz daha küçük iki parçaya ayıralım, küçük parçaya kakao ekleyip tekrar yoğuralım. Beyaz hamurdan ceviz kadarını alıp top şeklinde yuvarlayalım. Elimizle ya avucumuzun içinde ya da düz bir yüzeyde avuç içi kadar açalım. Kakaolu hamurdan, açtığımız hamurun yarısı kadar bir parça koparalım. Şekildeki gibi yuvarlayıp beyaz hamurun üzerine koyalım. Beyaz hamuru dikkatlice kapatalım.



İki elimizin arasında yavaşça oval olarak yuvarlayalım ve birleşim yerlerini kaybedelim. Keskin bir bıçak yardımı ile ön kısmını dikkatlice ağız oluşturmak üzere keselim.



Bacakları oluşturmak üzere arka kısmı şekildeki gibi bıçakla iki yandan kesip hafifçe ayıralım. Sırtına bıçakla çizik atalım.



İki adet boncuk şeker ya da damla çikolata ile gözleri yapalım. Tepsiye koyduğumuz kurbağanın ağız açıklığını kaybetmemesi için iki adet kuru nohutla destek yapalım.



180 dereceye ısıttığımız fırına kurabiyelerimizi koyup, koyar koymaz ısıyı 100 dereceye düşürelim. Yaklaşık 20-25 dakika kurabiyelerin pembeleşmesini beklemeden pişirelim.

Afiyet olsun!

Not: Kurbağaların ağızlarına koyduğum nohutları, piştikten sonra çıkartması çok zor oldu. Bunun için belki kürdan vs. kullanılırsa daha iyi olabilir ;)








ALINTI
blogson.JPG
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst