Çocuklarımıza doğum günü ve günlük menüler - Resimli

chatlack

Daimi Üye
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
1.188
Tepki
807
Puan
113
Konum
İstanbul
1.jpg


Yemek yapmak kadar onun sunumu da çok önemlidir. Bunlar ise çok ama çok özel sunumlar::)
2.jpg


3.jpg


4.jpg


5.jpg


6.jpg
 
Katılım
4 Eylül 2008
Mesajlar
34
Tepki
20
Puan
8
Konum
AMASYA
Seyretmelik bunlar hanımlar, yemelik değil valla.kıyılır mı hiç?.............
 

~ RQS£ ~

Daimi Üye
Katılım
12 Temmuz 2008
Mesajlar
1.531
Tepki
752
Puan
113
Konum
yok
bencede seyretmelik şeyler bunlar ya ben yemem öyle süs diye koyarım ama bozulur ya:D
 

ece

Daimi Üye
Katılım
8 Kasım 2008
Mesajlar
474
Tepki
367
Puan
63
Konum
FRANSA
gercekten cok guzeller. Yesen bir turlu yemesen bir turlu.ama siradanliktan sikilanlar icin sofralarin super stari olur.gorsellik super :eek:
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
prens ve prenseslerimizin dogum günlerinde
hep onlara özel olsun isteriz ya
o gün onlarin günüdür
en gözde
en mutlu
olandirlar
cocuklarin hosuna gidicek menülerimizi paylasalimmi
onlarin hem gözlerine hitab edicek hemde migdelerine
maksat zaten o günü onlara özel kilmak diilmi
heleki belli yaslardan sonra akillari iyice eriyoken

ben istiyorumki burda cocuklarimizin dogum günlerine
özel olabilcek
tarifleri paylasalim fikir edinelim
alintida olabilir kendi yaptiklarinizda
yeterki resimli tarifli ve anlatimli yayinlayalimki
hepimizde faydalanabilelim

günlük menülerde olabilir
istahsiz cocuklarimizada hitap eder eminim

simdiden cok tsk ederim ilginize ayirdiginiz vaktinize ve paylasimlariniza

:eek::eek::eek:
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre

CİVCİVLİ SALATA




MALZEME


5 AD MARUL YAPRAĞI


BİRAZ DEREOTU


BİRAZ MAYDANOZ


2 AD TAZE SOĞAN


1/2 LİMON SUYU


ZEYTİNYAĞI VE TUZ




CİVCİVLER İÇİN MALZEME


4 AD ORTA BOY PATETES


2 KAŞIK ZEYTİNYAĞI


2 KAŞIK LİMON SUYU VE TUZ




SÜS İÇİN MALZEME


KARANFİL,DOMATES KABUĞU,LİMON




YAPILIŞI


MARUL,MAYDANOZ,DEREOTU,SOĞAN İNCE DOĞRANIR.LİMON SUYU ,TUZ VE YAĞ KONUR .SALATA HAZIR...PATATES HAŞLANIP PÜRE YAPILIR.YAĞ,LİMON SUYU,TUZ İLAVE EDİLİP YOĞURULUR.GÖVDE VE BAŞ YAPILIR.GÖZ İÇİN KARANFİL,GAGA İÇİN DOMATES,KUYRUK İÇİN LİMON KABUĞU KULLANILIR. CİVCİVLER DE HAZIR.... AFİYET OLSUN.....




alinti
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
*** LOKUMLU KURABİYE ***

MALZEMELER:
1 paket yumuşak margarin
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yarım kg. lokum
Üzeri için, pudra şekeri

YAPILIŞI:
Yumuşak margarin ve pudra şekerini elinle iyice krema kıvamına gelene kadar yoğurun. Sıvıyağ ekleyip,yoğurmaya devam edin.
Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.Unu azar azar ekleyip, kıvamını ona göre ayarlayın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle açın.İçine bir tane lokum koyup, kapatın ve yuvarlak şekil verin.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve 175 derecede üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirin.
Fırından aldığınız kurabiyeleri 5 dakika dinlendirin ve üzerlerine bolca pudra şekeri serpin.
Nefis kurabiyeleriniz yenmeye hazırlar. AFİYET OLSUN.



alinti
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
muzlu süt

Malzemeler:
2 bardak süt
2 adet muz
1 çorba kaşığı şeker
4- 5 parça buz

Hazırlanışı

Muzları püre haline getirdikten sonra bütün malzemeleri karıştırıp çırpılır. (Elektrikli karıştırıcı ile daha kolay ve güzel olur.)




alinti
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre

UGURBÖCEGI PASTASI


MALZEMELER:
* 250 gr.margarin
* 200 gr.seker
* 2 paket vanilya
* 4 yumurta
* 200gr.un
* 75.gr nisasta
* 1 paket kabartma tozu
KREMASI ICIN:
* 1 paket vanilyali krem ole (Paradis creme)
* 250 gr. krema veya süt
ÜZERI ICIN:
* 200 gr pudra sekeri
* 3 yemek kasigi limon suyu
* Kirmizi gida boyasi
* Boni bon seker ( SMARTIES)
* Cikolata sos




YAPILISI:
* Yag seker,ve vanilyayi seker eriyene kadar cirpin
* Yumurtayi tek tek kirin her birini yarim dakika cirpin
toplamda 2 dakika
* Un nisasta ve kabartma tozunu bir kapta karistirip
hamura eleyin ve yine cirpin
* Yaglanmis ve galeta unu serpilmis 26 cmlik kek
kalibina hamuru dökün 180 derecede pisirin
* Kek pisince üzerinden ince bir tabaka kesin kekin 1/3
* kestigimiz kekten ugur böceginin kafasini ve kanatlarini
hazirlayalim
*Cikolatayi eritip kafasini tamamiyle cikolata ile kapliyoruz
yalniz cikolata donmadan gözleri icin 2 tane tofifee cikolatayi
üzerine yerlestirin
* Pudra sekeri ve limonsuyunu karistirin 1 yemek kasigi ayirip
kalanina kirmizi gida boyasi katin ve kanatlarina yayin üzerine
bonibon sekerleri ile süsleyin ve donmasini bekleyin


* Bu arada krema icin crem ole ve cig kremayi cirpin
kalin olan kekin üzerine yayin
* Kafasini ve kanatlarini dikkatli bir sekilde üzerine yerlestirin
ayirdiginiz beyaz sos ile kafasinin cizgilerini belrileyin
kenarlarina cikolatali cubuklari yerlestirin ve bu kadar




* Mikado cubuklu cikolata
Türkiyede bunu bulamazsaniz cubuk krakeri
ertilmis cikolataya batirip cikarin donmasini bekleyin
ayaklarini ve kulaklarini öyle yapin benden







alinti
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre

misket kurabiye


malzemeler:



3 yumurtanın sarısı (aklarını ayrı bir tabağa koyun)
1 paket vanilya
1 paket (250g) margarin, oda sıcaklığında (ben teremyağ kullandım)
aldığı kadar un
dilediğiniz miktarda dövülmüş ceviz
dilediğiniz kadar portakal kabuğu rendesi
6 yemek kaşığı pudra şekeri
susam/ceviz/hindistan cevizi
hazırlanması:



yumurta sarılarını, vanilyayı, pudra şekerini, cevizi, portakal kabuğu rendesini, katı yağı ve unu yoğurun.
daha sonra ceviz büyüklüğünde (ben cevizden biraz küçük yaptım) parçalar koparıp önce yumurta akına sonra susama bulayın. yağlanmış tepsiye dizip üzeri kızarana kadar pişirin.
seda hanım ısınmamış fırına koyduğunu belirtmiş. ben 200C ısınmış fırına koyup bir süre sonra içinin pişmesi için ısıyı 170C'ye düşürdüm. 5-10 dakikada böyle pişirdim.

misket_kurabiye_2.jpg


misket_kurabiye_1.jpg



alinti
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Elma Şekeri tarifi
için Malzemeler :
• 4 adet kırmızı elma
• 2 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı su

Elma Şekeri
yemeğinin hazırlanışı:
Öncelikle elmalar yikanir ve kurulanir.Saplari kivirilarak kopartilir.Renkli cubuklar elma saplarinin bulundugu yere batirilir.Toz sekeri ve suyu kuçuk bir tencereye konulur. Orta ateste seker eritilir ve koyulasmasi için 10-15 dk kaynatilir.Koyulasan surub atesten alinir ve uzerinde olusan kabarciklar yokolana kadar bekletilir.

Hazirladigimiz elmalari teker teker suruba batiralim ve fazlasini tencerenin kenarina siyiralim.Butun elmalari ayni islemden gecirelim ve yagli kagit bulunan tepsiye dizelim.Buzdolabina tepsiyle beraber elmalari koyalim ve 10 dk sonra elma sekerlerimiz hazirdir.

elmasekeri1572.jpg


alinti
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Renkli Şekerli Brownie tarifi
için Malzemeler :
• 7 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
• 2 su bardağı tozşeker
• 5 yumurta
• 1 paket vanilya
• 1 su bardağı kakao
• 2 su bardağı un
• 3 su bardağı ceviz
• 1 çay kaşığı tuz
• 2 paket kabartma tozu
• Hazır çikolata sosu
• Renkli granül şekerler

Renkli Şekerli Brownie
yemeğinin hazırlanışı:
Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelip koyulaşana kadar çırpın. Yumurta, vanilya, kakao, un, ceviz, tuz ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.

Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Karışımı tepsiye döküp önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.Soğuduktan sonra 2x10 cm'lik dilimler kesin. Her birini tahta çubuklara batırıp çikolata sosa bulayın. Üzerlerine renkli granül şeker serpip servis yapın.


renklisekerlibrownie157.jpg


alinti
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre

Tarçın Ve Şekerli Elma Kızartması tarifi
için Malzemeler :
1 çorba kaşığı tereyağı
2 yumurta
140 gr un
2 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı yağ
800 gr elma
2 limon suyu
60 gr pudra şekeri
3 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı kanyak
2 çorba kaşığı şeker (100 gr)
Tuz


Tarçın Ve Şekerli Elma Kızartması
yemeğinin hazırlanışı:
Tereyağı yumuşaması için dışarıda bekletin.Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın.Yumurta sarılarını un, süt, tuz, yağ ve yumuşak tereyağı ile karıştırıp 30 dakika dinlendirin.
Elmaları soyun.Çekirdeklerini çıkarın ve eşit 1 cm kalınlığında dilimler şeklinde doğrayın.Üzerlerinde limon suyu gezdirin.

Pudra şekerini 1 tatlı kaşığı tarçın ve kanyakla karıştırın.Elma dilimlerini içinde gezdirin.Geri kalan tarçın ve şekeri karıştırıp bir kenarda bekletin.

Yumurta beyazlarını köpük halini alana dek çırpın ve hamurla karıştırın.Bir tavada yağı kızdırın.Elma dilimlerini hamura bulayıp kızgın yağda kızartın.Kızarttığınız elmaları kağıt havlunun üzerinde bekletip yağını çektirin.Son olarak elma dilimlerinin üzerine tarçın ve şeker serpin.



tarcinvesekerlielmakiza.jpg


alinti
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre

PATATES YELKENLI
Malzemeler:
Iri patates
Dilim salam
Biraz yogurt
salatasi icin :
Kivircik-salatalik-tatli biber-zeytin vs.
Yapilisi:
°Patatesler uzunlamasina ortadan bölün.1 cm kalinlik kalacak sekilde icini oyun.
°Ister kizgin sivi yagda kizartin ister haslayarak pisirin.
°Salatayi hazirlayin.Patateslerin icini salatayla doldurun...
°Salami yelkenli biciminde bicimlendirip, enine üc yerinden kesin ve cöp sise aralikli gecirin.
°Patatesin ortasina yelkeni yerlestirin.
°Bir iki kasik yogurdun üzerine patatesi yerlestirin ve miniklere servis edin.

bir dilim bir tutamdan alıntıdır

dsc01227ban.jpg


alinti
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
kivili cocuk tatlisi

images


malzemeler:1 adet krep
Çikolatalı puding
Kivi
Yumuşak marshmallows şekerleri

hazirlanisi:Krebinizi servis edeceğiniz tabağa aktarın.Üzerini güzel bir şekilde çikolatalı puding ile kaplayın.

Kivilerden yüz için gerekli olan burun,ağız ,kulak ve göz kesin.

Şekerlemelerle saçlarınızı oluşturarak yüzünüzü bitirin.Afiyet olsun.

alinti
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst