Cinsiyet belirleme hakkında sohbet

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Haskena

Daimi Üye
Tepki
1.055
haskenacım sen 5 aydır felan yapıyosun ya dıyet cnm takvıyelerıde kullanıyomusun 5 aydır

Canim düzenli olarak balik yagi, folik asit birde cinko tabletini düzenli kullandim bunlarda zaten sadece erkek cocuk icin degil hamilelik düsünen bütün kadinlarin hamile kalmadan önce kullanabilecegi takviyeler hatta benim doktorum balik yagini da ( Folik asid gibi)hamilelik süresince kullanilmasini istiyor ....

egem

Daimi Üye
Tepki
517
kızlar ilk sayfaya baktım ara ara geçmişi okudum..genelde şöyle bi ağırlık var..yumurtlama günü tek ilişki erkek beebk...:sinifsinif:
şöyle bişey yorumladım kendimce..tüp bbebek uygulaması yaptıran tüm bireyler yumurtlama gününde hamile kalmış oluyo ve bu kesinn çünkü dışarda yumurtlamadan sona döllenip rahme yerleştiriliyo ee o zaman bu durumda bebekler geneli erkek olmazmıydı ama kız bebek çok var benim bildiğim tüp bebekte..bu konuda ne düşünüyorsunuz

canparçam

Daimi Üye
Tepki
438
günayydın kazlar nasılsınız iyi pazarlarr kımse yok herhalde hafta sonu gezmelerdesiniz -cikoaşk kadınları siz işinizi bilirsiniz

OP
E

Elara

Misafir
kızlar ilk sayfaya baktım ara ara geçmişi okudum..genelde şöyle bi ağırlık var..yumurtlama günü tek ilişki erkek beebk...:sinifsinif:
şöyle bişey yorumladım kendimce..tüp bbebek uygulaması yaptıran tüm bireyler yumurtlama gününde hamile kalmış oluyo ve bu kesinn çünkü dışarda yumurtlamadan sona döllenip rahme yerleştiriliyo ee o zaman bu durumda bebekler geneli erkek olmazmıydı ama kız bebek çok var benim bildiğim tüp bebekte..bu konuda ne düşünüyorsunuz

senin bahsettigin olay tüp bebek degil aşılama yönteminde kız bebek oranı yüksek

aşılama yönteminde spermler belli aşmadan geciyor.yani bazı kimyasal maddelerle yıkanan spermelr yumurtaya yakın bi yerden tüplere bırakılırr
y spermi cok dayanıksız ve gücsüzdür.kimyasal yıkama işlemlerinde cok fazla dayanıklılıkları ve hareketlilikleri kalma şansı az oldugundan ,dayanıklı sperm olan x lerin dölleme şansı yüksektir

tüpbebek yönteminde ise sperm ve yumurta hücresi doktorlar tarafından döllendirilip rahime yerleştirilir
burda doktor isterse y spermi ile yumurtayı dölleyebilir.tamamen dr insiyatifine kalmış bişidir

OP
U

Umut Gemisi

Misafir
haklısın bernilcim,artık gerekirseher ay 1 takviye alcağım.nasıl olsa son kullanma tarihleri en az 1 yıl geçerlidir öyle değil mi? sonbahara ya da kışa kadar tamamlarım artık:) tabi yumurtlama monitörünü de unutmamak lazım:))Alırsan hepsini solgar düşünüyorum ben piyasadaki en güvenilir markalardan biri çünkü...

OP
U

Umut Gemisi

Misafir
senin bahsettigin olay tüp bebek degil aşılama yönteminde kız bebek oranı yüksek

aşılama yönteminde spermler belli aşmadan geciyor.yani bazı kimyasal maddelerle yıkanan spermelr yumurtaya yakın bi yerden tüplere bırakılırr
y spermi cok dayanıksız ve gücsüzdür.kimyasal yıkama işlemlerinde cok fazla dayanıklılıkları ve hareketlilikleri kalma şansı yüksk oldugundan ,dayanıklı sperm olan x leri dölleme şansı yüksektir

tüpbebek yönteminde ise sperm ve yumurta hücresi doktorlar tarafından döllendirilip rahime yerleştirilir
burda doktor isterse y spermi ile yumurtayı dölleyebilir.tamamen dr insiyatifine kalmış bişidir

Elaracım tüp bebekte spermler ilaçlı suyla hareketlilikleri ayıklanıp şırıngaya çekilip yumurtaya enjekte ediliyor artık x ya da y hangisi tutarsa canım.Tüp bebekte cinsiyet belirleme işlemi yapılmıyor ülkemizde.Kanunen yaakmış çünkü.Ama kıbrıs,malta ve bazı yurt dışındaki kliniklerde yapılıyor oralarda yasak değil çünkü.Yakınen biliyorum Tüp bebek olayını:(

OP
U

Umut Gemisi

Misafir
Egem geçen bir ara mesleğini bırakmak istediğini okumuştum,sakın öyle bir hata yapma çünkü hayatta ne eşin,ne çocuklarının,ne ailenin garantisi yok insana...Allah korusun boşanma gibi bir durum olduğunda tekrar baba evine dönmek çok güç ve sıkıntılı bir şey,elinde ekonomik özgürlüğün olmalı diye düşünüyorum.Hayatta başıma gelmez dediğn şeyler gelebiliyor çünkü...Yaş olarak benden küçüksün sanırım,hayatının büyük bölümünü çok sıkıntı ve mğcadelelerle geçirmiş biri olarak söyleyeyim hayat felsefem şu:ANAM BABAM CEBİMDEKİ PARAM ,İYİSE ŞAYET KOCAM:)bELKİ KATI BİR FELSEFE AMA HAYAT BENİM OLAYLARA BÖYLE KATI YAKLAŞMAMA SEBEP OLDU YAŞADIĞIM BİR ÇOK OLAY YÜZÜNDEN...hELE Kİ OKUMUŞ VE HERKESİN ÖZELLİKLE DE BAYANLARIN OLMAK İSTEDİĞİ BİR MESLEK SAHİBİ OLMUŞSUN,YAZIKETME DERİM.Çocuğunun geleceğini de düşünmek zorundasın çünkü...Bir de senin benim gibi çalışmaya alışkın insanlar evde oturamaz bunalıma girerler,ben emekli olacağımda ne yapacağımı kara kara düşünüyorum 54 yaşında emekli olacağım ama sağlığım elverirse,özel okulda yine çalışırım...

OP
U

Umut Gemisi

Misafir
günayydın kazlar nasılsınız iyi pazarlarr kımse yok herhalde hafta sonu gezmelerdesiniz -cikoaşk kadınları siz işinizi bilirsiniz

yok tatlım ne gezmesi,perde yıkıyorum ve asıyorum bir taraftan,hafta içi de temizlikçi ablam gelecek 2 yarım gün üsüste temizliycek,haftasonu sınavda görevliyim çünkü vaktim yok...Pastalarımı gece yapacağım,zaten en büyük zevkim o yormaz beni:) yani işşşşşşşşş işşşşşşşşşşşşş işşşşşşşşşşşş

egem

Daimi Üye
Tepki
517

y spermi cok dayanıksız ve gücsüzdür.kimyasal yıkama işlemlerinde cok fazla dayanıklılıkları ve hareketlilikleri kalma şansı az oldugundan ,dayanıklı sperm olan x lerin dölleme şansı yüksektir

yok cnm öyle değil,tüp bebek uygulamasında mikro enjeksiyon olursa dr yumurtaya direk ırınga ediyo ama burda cinsiyet bilinmiyo sadece spermlerden bir veya ikisi şırıngalanıyo..ve tüp bebek uygulaması detaylı takiple yumurtalar toplanıp çatladığı anda spermler yerleştiriliyo..
normal tüp bebekte ise yumurtalar dışarı toplanıyo çatladıktan sonra spermler yumurtanın yanına bırakılıyor yani doğal yolla spermlerin yumurtaya girişi sağlanıyo hiç mudahalesiz yumurtalar döllenirse bir veya birkaçı rahme yerleştiriliyor..bu durumda tüp bebek uygulaması %100 sade yumurtlama zamanında yapılabniliyo

OP
E

Elara

Misafir
Elaracım tüp bebekte spermler ilaçlı suyla hareketlilikleri ayıklanıp şırıngaya çekilip yumurtaya enjekte ediliyor artık x ya da y hangisi tutarsa canım.Tüp bebekte cinsiyet belirleme işlemi yapılmıyor ülkemizde.Kanunen yaakmış çünkü.Ama kıbrıs,malta ve bazı yurt dışındaki kliniklerde yapılıyor oralarda yasak değil çünkü.Yakınen biliyorum Tüp bebek olayını:(

cnm bende farklı bişi sölemedim zaten:)senin bahsettigin aşılama yöntemi oluyor

OP
E

Elara

Misafir
umutt aşılama işlemi senin bahsettiginn
aşılama işleminde spermler rahime enjekte edilir
ama tüpbebekte yumurtalar ve spermlerr toplanıp ayrı biyerde döllendirilirr ve döllenmi yumurta hücresi rahime yerleştirilirr

OP
U

Umut Gemisi

Misafir
yok cnm öyle değil,tüp bebek uygulamasında mikro enjeksiyon olursa dr yumurtaya direk ırınga ediyo ama burda cinsiyet bilinmiyo sadece spermlerden bir veya ikisi şırıngalanıyo..ve tüp bebek uygulaması detaylı takiple yumurtalar toplanıp çatladığı anda spermler yerleştiriliyo..
normal tüp bebekte ise yumurtalar dışarı toplanıyo çatladıktan sonra spermler yumurtanın yanına bırakılıyor yani doğal yolla spermlerin yumurtaya girişi sağlanıyo hiç mudahalesiz yumurtalar döllenirse bir veya birkaçı rahme yerleştiriliyor..bu durumda tüp bebek uygulaması %100 sade yumurtlama zamanında yapılabniliyo

evet aynen öyle oluyor,çok zor ve meşakkatli bir yol:( ama yine de kullanılan takviyelerin ve diyetin ben etkili olduğuna inanıyorum...

OP
U

Umut Gemisi

Misafir
umutçum kardeşin falan yokmu ona söylesen

canım ben tek kızım,bir abim var ama ona hayatta söylemem çünkü karısıyla aram limoni,düğünümde olaylar çıkarttığını bahsetmişmdir.Abim de herşeyi karısına anlatır onun ağzına da sakız olmak istemiyorum.bana kredi kartını kullandığını duysa abimin kavga eder yazık kıyameti koparır çok üzer abimi,boşver benim yüzümden huzursuz olmasın.

egem

Daimi Üye
Tepki
517
Egem geçen bir ara mesleğini bırakmak istediğini okumuştum,sakın öyle bir hata yapma çünkü hayatta ne eşin,ne çocuklarının,ne ailenin garantisi yok insana...Allah korusun boşanma gibi bir durum olduğunda tekrar baba evine dönmek çok güç ve sıkıntılı bir şey,elinde ekonomik özgürlüğün olmalı diye düşünüyorum.Hayatta başıma gelmez dediğn şeyler gelebiliyor çünkü...Yaş olarak benden küçüksün sanırım,hayatının büyük bölümünü çok sıkıntı ve mğcadelelerle geçirmiş biri olarak söyleyeyim hayat felsefem şu:ANAM BABAM CEBİMDEKİ PARAM ,İYİSE ŞAYET KOCAM:)bELKİ KATI BİR FELSEFE AMA HAYAT BENİM OLAYLARA BÖYLE KATI YAKLAŞMAMA SEBEP OLDU YAŞADIĞIM BİR ÇOK OLAY YÜZÜNDEN...hELE Kİ OKUMUŞ VE HERKESİN ÖZELLİKLE DE BAYANLARIN OLMAK İSTEDİĞİ BİR MESLEK SAHİBİ OLMUŞSUN,YAZIKETME DERİM.Çocuğunun geleceğini de düşünmek zorundasın çünkü...Bir de senin benim gibi çalışmaya alışkın insanlar evde oturamaz bunalıma girerler,ben emekli olacağımda ne yapacağımı kara kara düşünüyorum 54 yaşında emekli olacağım ama sağlığım elverirse,özel okulda yine çalışırım...

canım benim sağol ne kadar güzel dile getirmişsin..mesleyimi severek seçtim çok ta iyi derecelerle bitirdim okulumu..ama hayat ne yazık ki beni çok genç sınadı..25 yaşımda anne olmayı tatmayı beklerken ilk bebek heycanımda 2 tane oğlumu sebepsiz yere kaybettim..çok canım yandı.............
eşim...hayatta tanıdığım nadir mükemmel insanlardan biri ama haklısın yarın ne olacağının kimse garantisini veremez .........
son 3 yıldır zor günlr yaşadım bedenen ve pisikolojik olarak zor günler geçirdim..
çok şükür rabbim bana melek bi evlat daha verdi ve çok iyi eşimin maddi durumu oldukça iyi ben orta gelirli bi ailenin evladıydım hayatımda öyle çok maddi sıkıntı görmedim ama yine de hep tutumlu ve düzenliydi hayatımız..eşim ise tam tersi maddi durumu iyi bi ailede yetişmiş..ama çok cömert ve çok mutavazı biri benim çok üzgün oldumu gördüğü için çalımana ihtiyacın yok oğlunla doya doya vakit geçir istersen çalışma mecburiyetinde hissetme kendini diyor..açıkçası şu dönem ben de çalışma güvü bulmuyorum kendimde ama şu dönem için geçerli bu tabi..yoksa çalışmayı istiyorum ben..bakalım izin zamanımı uzatma gibi bi durumum olabilir mi bilemiyorum veya 1 yıl ara vermem gibi..milli eğtime gidip görüşeceğim..ama olmazsa da eylül döneminde başlarım en azından denerim aklım karışık şu an..
oğluma çok iyi bi bakıcı bulmam şart..kimselere güvenemem ..2 kayıtan sonra oğlumun ne kadar değerli olduğunu tahmin edebilirsiniz doğduğu günden bu yana gözünün içine bakıyoruz eşim de ben de..

OP
U

Umut Gemisi

Misafir
vavvvvvvvvvvvvvvvvvvv Eloşşşşşşşşşşşşş bu harika bir resimm kuzum pek yakışıklı küçcük behlül gibi ya ne kadar karizmatikkkkkkkkk.teşekkürlerr

OP
E

Elara

Misafir
vavvvvvvvvvvvvvvvvvvv Eloşşşşşşşşşşşşş bu harika bir resimm kuzum pek yakışıklı küçcük behlül gibi ya ne kadar karizmatikkkkkkkkk.teşekkürlerr

bişi degil şekerim güle güle kullan sana ugurlu gelsinnn,böle yakışıklı ,hayırlı ,saglıklı bi ogluşun olsun inşallahhhh.begenmene sevindimmm :)

OP
E

Elara

Misafir
umutcum senin bebişlerin ikiside güleççç.tıpkı senin gibiii :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar