Cinsiyet belirleme hakkında sohbet

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

renginnn

Daimi Üye
Tepki
1.214
rengin senin egzama rahatsızlığın mı vardı ??

bak ne yazıyor

Selenyum E vitamini ;
E Vitamini ile birleştirildiği zaman, selenyumun bazı antienflamatuvar yararları olduğu da görülmektedir. Bu iki besin romatoit artrit, sedef hastalığı, lupus ve egzama gibi kronik hastalıkları iyileştirebilir.

evet cnm kulağımda var elera bi krem ismi vermişti arada sürüyorum arayı fazla açarsam hemen sulanıyo kabuklanıyo bak hemde egzamayada iyi geliyomuş

OP
G

gunness

Misafir
bu selenyum ne oluyo kızlar tabletmi nette bende okumuştum hatta erkek bebek için yazıyodu çinko e vitamini folik asit bide selenyum vardı

Selenyumun Faydaları

Selenyum minerali kanda bulunan ve hücreleri okside edici maddelere karşı koruyucudur. Normal karaciğer fonksiyonunu korur. Bazı kanser türlerinin oluşumunu etkiler. Fazla yağ tüketiminden kaynaklanan kansere karşı direnç verir. Hücrelerin ve dokuların elastikiyetini korumasını sağlar. Anti-oksidandır. E vitamini ile alındığında serbest radikallerin oluşumunu engeller. Cilde düzgün bir görünüm kazandırır. Mukozayı güçlendirir. Mide-bağırsak kanserini önler. Demirden hemoglobin elde edilmesine yardım eder. Kalp sağlığına olumlu katkıda bulunur. Arsenik, kadminyum, civa ve kurşun gibi ağır ****llerin zararlı etkilerinin baskılanmasını sağlar.

Selenyum Eksikliği

Diş çürükleri, dişeti iltihaplanması, saç dökülmezi ve tırnak kırılması, çabuk yorulma.

Vejetaryenler, yaşlılar, sigara içenler, hamile ve emziren kadınlar selenyum eksikliği riski altındadırlar.
Selenyum İçeren Besinler Nelerdir?

Et, mantar, tahıl ürünleri, yumurta sarısı, süt ürünleri, deniz ürünleri, kırmızı biber, sarımsak, soğan, arpa, havuç, kereviz selenyum içeren yiyecekler arasındadır.

Selenyum sperm hareketini artırıyor

Araştırmalar ceviz, kepekli un, sakatatlar gibi besin maddelerinde bulunan selenyumun üreme sağlığında etkili olduğunu gösteriyor

ARAŞTIRMA YAPILDI
Ceviz, et, sakatatlar, balık, kabuklu deniz ürünleri, kepekli unlarda bol miktarda bulunan selenyum üreme faaliyetlerinde etkili oluyor. Prof. Dr. Metin Özata, ''Doğru Beslen Formda Kal'' adlı kitabında Norveç'te konuyla ilgili yapılan bir çalışmadan bahsediyor. Buna göre selenyum verilen erkeklerde sperm hareketleri yüzde 11 oranında artmış ve baba olma oranı da yükselmiş. Selenyum, çinko ile birlikte alındığında bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor ve enfeksiyona yakalanma riski azalıyor.

FAZLASI ZARAR
Selenyum miktarın çok iyi ayarlanması gerekir. Günlük 55 mikrogram kadar selenyum yeterlidir. Örnek verecek olursak; bir dilim tam buğday ekmeğinde 10 mikrogrm selenyum vardır. Ancak vücutta aşırı selenyum bulunması saç ve tırnaklarda dökülme, sinirlerde hasar oluşturur. Selenyumun fazla alınması, şişmanlık yaparken az alınması kilo verilmesine neden olabilir. Kilo üzerindeki bu etkisi tiroit hormonlarında yaptığı değişiklikler ile ilgilidir

OP
E

_eZeL_

Misafir
Elaranın netinde sorun mu var bu gün bir geliyor birden kayboluyor_?

Haskena

Daimi Üye
Tepki
1.055
Kizlar ben kalkayim size doyum olmuyor ama yavas yavas hazirlanayim kizimi gidip alacam sonra görüsürüz....

renginnn

Daimi Üye
Tepki
1.214
yani sen 3. bebişinde bunları biliyormuydun sağa yatmak ve tek ilişki
denedin ve olmadımı ?

evet cnm been yumurta takibide yaptırdım hamile kalamadım dr psikolojik dedi ,sağa yattım diet yaptım 2 seneye yakın karbonatlı duşu denedim hatim yaptım, fetih suresi, yasinler başka bir sürü dua ama kısmetimde yokmuş cnm onun için bu kadar tedirginim ya

renginnn

Daimi Üye
Tepki
1.214
Selenyumun Faydaları

Selenyum minerali kanda bulunan ve hücreleri okside edici maddelere karşı koruyucudur. Normal karaciğer fonksiyonunu korur. Bazı kanser türlerinin oluşumunu etkiler. Fazla yağ tüketiminden kaynaklanan kansere karşı direnç verir. Hücrelerin ve dokuların elastikiyetini korumasını sağlar. Anti-oksidandır. E vitamini ile alındığında serbest radikallerin oluşumunu engeller. Cilde düzgün bir görünüm kazandırır. Mukozayı güçlendirir. Mide-bağırsak kanserini önler. Demirden hemoglobin elde edilmesine yardım eder. Kalp sağlığına olumlu katkıda bulunur. Arsenik, kadminyum, civa ve kurşun gibi ağır ****llerin zararlı etkilerinin baskılanmasını sağlar.

Selenyum Eksikliği

Diş çürükleri, dişeti iltihaplanması, saç dökülmezi ve tırnak kırılması, çabuk yorulma.

Vejetaryenler, yaşlılar, sigara içenler, hamile ve emziren kadınlar selenyum eksikliği riski altındadırlar.
Selenyum İçeren Besinler Nelerdir?

Et, mantar, tahıl ürünleri, yumurta sarısı, süt ürünleri, deniz ürünleri, kırmızı biber, sarımsak, soğan, arpa, havuç, kereviz selenyum içeren yiyecekler arasındadır.

Selenyum sperm hareketini artırıyor

Araştırmalar ceviz, kepekli un, sakatatlar gibi besin maddelerinde bulunan selenyumun üreme sağlığında etkili olduğunu gösteriyor

ARAŞTIRMA YAPILDI
Ceviz, et, sakatatlar, balık, kabuklu deniz ürünleri, kepekli unlarda bol miktarda bulunan selenyum üreme faaliyetlerinde etkili oluyor. Prof. Dr. Metin Özata, ''Doğru Beslen Formda Kal'' adlı kitabında Norveç'te konuyla ilgili yapılan bir çalışmadan bahsediyor. Buna göre selenyum verilen erkeklerde sperm hareketleri yüzde 11 oranında artmış ve baba olma oranı da yükselmiş. Selenyum, çinko ile birlikte alındığında bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor ve enfeksiyona yakalanma riski azalıyor.

FAZLASI ZARAR
Selenyum miktarın çok iyi ayarlanması gerekir. Günlük 55 mikrogram kadar selenyum yeterlidir. Örnek verecek olursak; bir dilim tam buğday ekmeğinde 10 mikrogrm selenyum vardır. Ancak vücutta aşırı selenyum bulunması saç ve tırnaklarda dökülme, sinirlerde hasar oluşturur. Selenyumun fazla alınması, şişmanlık yaparken az alınması kilo verilmesine neden olabilir. Kilo üzerindeki bu etkisi tiroit hormonlarında yaptığı değişiklikler ile ilgilidir

bizim dietteki yiyeceklerde varmış o zaman gerek yok ekstraya fazlasıda zararmış

OP
E

_eZeL_

Misafir
kızlar bakın doğal yöntem bulduk adet kısaltıyoruz kendi kendimize ilacada gerek yok:hihi:

ona bakarsan Elara kendini öldürüyor temizlik yaparken en erken onun gelmesi lazım ama umutun geliyor kız umut sen çok mu ağır iş yapıyorsun iş yerinde kolileri sana mı taşıtıyorlar yoksam

renginnn

Daimi Üye
Tepki
1.214
ona bakarsan Elara kendini öldürüyor temizlik yaparken en erken onun gelmesi lazım ama umutun geliyor kız umut sen çok mu ağır iş yapıyorsun iş yerinde kolileri sana mı taşıtıyorlar yoksam

allah iyiliğini versin kız ezel herkesin bi ddöngüsü var zaten onlarınki ayrı bu sadece adetten bikaç gün önce yapılınca öylee oluyo normal zamanda bişey olmuyoki mesela adetliyken yaparsan hiçbişey olmuyo bende öyle oluyo en azından:dertli:

OP
U

Umut Gemisi

Misafir
renkrenk bizdemi birde Umut gemisinin eltisi kim ögrendiniz mi?

canım nikini sormadım çünkü bir kaç kez kk kulübüne girdin mi diye sorduğumda,ne o sen de mi üyesin? Kocan biliyor mu? lara getirdi.üstü kapalı tehdit yani.o yüzden ona nikini sorup da onun seviyesine düşmek istemiyoru,çünkü yalan ,iftira herşey var.Her lafın altında bişey arar.Kocama bile saçma sapan şeyler anlatabilir.Hiç onun için huzurumu bozamam.Artık merak da etmiyorum.Önemli olan sizi bulmamdı gerisi tınnnnnnnnnnnn.

OP
E

_eZeL_

Misafir
canım nikini sormadım çünkü bir kaç kez kk kulübüne girdin mi diye sorduğumda,ne o sen de mi üyesin? Kocan biliyor mu? lara getirdi.üstü kapalı tehdit yani.o yüzden ona nikini sorup da onun seviyesine düşmek istemiyoru,çünkü yalan ,iftira herşey var.Her lafın altında bişey arar.Kocama bile saçma sapan şeyler anlatabilir.Hiç onun için huzurumu bozamam.Artık merak da etmiyorum.Önemli olan sizi bulmamdı gerisi tınnnnnnnnnnnn.

kocan bilse ne olurmuş ki adı üstünde kadınlar kulübü onun üyeliğini kocası biliyormuymuş sen üyesin galiba asıl seninkini kocan biliyormu deseydin ya ayyy sinir oluyorum böyle insanlara yaaa ııyyyy hırslanıyorum resmen

Haskena

Daimi Üye
Tepki
1.055

Yok canim ya tedbirli olalim diye sordum hani ben diger yerde bazilari ile özelden görüsüyom ya onun icin yoksa bencede tinnnnnnnnnn hem cok kötüde siteye giris yapmak kendi niye giriyormus beh senin anan benim anam meselesine döndü is tesbihte hata olmaz...

OP
E

Elara

Misafir
rengincim temizlige mola verdim senin cetveli yaptımm
müsait oldukca degiştiririmmm avatarı filann
tatlı bi bebiş daha bulabilrisem eklerim onudaa

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar