Cinsiyet belirleme hakkında sohbet

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Teletubby

Daimi Üye
Tepki
1.013
1 yaşına girsin normal kahvaltılardan vereceğim aar azartadını alsın tabi ama kendim bile elimle vermiyorum ya huylanıyorum.ama sanırım balık türevlerini elle vermek zorundayım.ellerimi sürekli yıkarım hatta takıntılıyım bu konuda.

Hayatım 10 aylık değilmiydi? Neden bekliyorsun yaşını? Şimdiden başla. Balık dedinde aklıma birşey geldi. Benim bir tanıdık balığın kılçığını vermemek adına ilk önce kendi test ediyordu ağzında sonra çocuğa yediriyor. iyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy............

OP
U

Umut Gemisi

Misafir
Canım ben ek gıdaya başlayalı beri hiçbir şeyi ezmedim ki pütürlüye alışsın. Bence sen geç bile kalmışsın ben 6-7 aylıktan kızımın eline ekmek veriyordum yiyordu. Dişsiz dişsiz kemire kemire emerek çok güzel yiyorlar:cikolata: Bir de kahvaltısına ekmek içi ufalayıp yediriyordum.

elmayı kemiriyor mesela çok hoşuna gidiyor,ama yarın ekmek içini deniycem kahvaltıda.organik bebe bisküvisi veriyordum artık ekmek ufğı vereceğim.teşekkürler.

nilayy

Daimi Üye
Tepki
353
1 yaşına girsin normal kahvaltılardan vereceğim aar azartadını alsın tabi ama kendim bile elimle vermiyorum ya huylanıyorum.ama sanırım balık türevlerini elle vermek zorundayım.ellerimi sürekli yıkarım hatta takıntılıyım bu konuda.

Umutçum mikrop konusunda bu kadar takıntılı olma bence. Vücudun mikroba da ihtiyacı var. Bağışıklığı böyle böyle güçlenecek. Eğer ki çok dikkat edersen ilk mikropla tanıştığında atlatması uzun sürer Allah korusun. Özellikle anaokuluna falan başlayınca zaten okullarda mikrop kol geziyor.

UMUT_11

Daimi Üye
Tepki
1.202
Hayatım 10 aylık değilmiydi? Neden bekliyorsun yaşını? Şimdiden başla. Balık dedinde aklıma birşey geldi. Benim bir tanıdık balığın kılçığını vermemek adına ilk önce kendi test ediyordu ağzında sonra çocuğa yediriyor. iyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy............

:hihi::hihi:
birde kaşıkları soğumuşmu diye kendi ağızlarına sokup çıkarırlar :böö:

OP
E

Elara

Misafir
Şekerim bende sinir olurum ve bu dediklerin benim içinde aynıdır. Ben kendi evimde yapabilirim ancak başkasının evinde asla. Ben bozamam ama. Kırmak istemem canım.
Dediğim gibi ben evde hiçbirşeyden mahrum kalmasın diye ellerine veririm yesinler diye. Akılları erdikçe bazı şeyleri oturturum diye düşünüyorum. Özellikle miniği eline birşey verip oturtamıyorsun. Kanları kaynıyor.
Bende evimde elime birşey alıp dolaşarak yiyorum. Ben dökmüyorum ama ne yapayım canım öyle istiyor. İşte bu yüzden onları iyi anlıyorum:)

öle ayakta dolanarak yeemek yemekk evin bereketi kacırır derler :)
cocugu nasıl alıştırırsan öle gidiyor cnm.ben kızıma aralarda eline bişi vermezdimm halada vermem.
yemek saatlerimiz vardır o saatlerde oturur yemegini yerr
meyve ,yada bisküvi bile yicek olsa oturturum mutlakaa.

BerniL

Daimi Üye
Tepki
1.377
evımı supurdum sımdı sılecem gecmıs cok olmasın dıye okudum cıkıyom benı gorupde yazmadı demeyın arkamdan:)))))))))))))))))):hihi::hihi::hihi::hihi::hihi:

OP
U

Umut Gemisi

Misafir

Ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yuhhhhhhhhhhhhhh diyorum,manyak insanlar ya içim kalktı,ay ekmek ufağını da ağzında ezipverenler var.Teletubbycim benim kızım alerjik bünyeye sahip,doktor kontrolü olmadan kafama göre vermiyorum anlıyor musun?Önce kan tahlili yapılıyor 3 ayda bir ondan sonra ona göre besinleri dedniyorum.hepsini birden deneyemem.mesela domates 1.5 yaşına kadar yasak.Balığa da yeni izn verdi o da sadece alabalık ve palamut.bunlardan başlıycaz önce.

OP
U

Umut Gemisi

Misafir
öle ayakta dolanarak yeemek yemekk evin bereketi kacırır derler :)
cocugu nasıl alıştırırsan öle gidiyor cnm.ben kızıma aralarda eline bişi vermezdimm halada vermem.
yemek saatlerimiz vardır o saatlerde oturur yemegini yerr
meyve ,yada bisküvi bile yicek olsa oturturum mutlakaa.

ben de öyle yetiştirmeyi düşünüyorum elaracım yürüdünde.TEBRİK EDİYORUM ÇOK BİLİNÇL BİR ANNESİN ÖPÜYORUM KOCAMAN.

nilayy

Daimi Üye
Tepki
353
Umutçum bir de 1 yaşını bekleme ne kadar erken tanıştırırsan değişik tadlardan o kadar iyi. İleride yemek ayırt etmesin diye.

Teletubby

Daimi Üye
Tepki
1.013
Ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yuhhhhhhhhhhhhhh diyorum,manyak insanlar ya içim kalktı,ay ekmek ufağını da ağzında ezipverenler var.Teletubbycim benim kızım alerjik bünyeye sahip,doktor kontrolü olmadan kafama göre vermiyorum anlıyor musun?Önce kan tahlili yapılıyor 3 ayda bir ondan sonra ona göre besinleri dedniyorum.hepsini birden deneyemem.mesela domates 1.5 yaşına kadar yasak.Balığa da yeni izn verdi o da sadece alabalık ve palamut.bunlardan başlıycaz önce.

Tamam canım sen daha iyi bilirsin. İnşallah bu alerjik bünyeyi aldığı yere gönderir ve istediği herşeyi rahatlıkla yer...

OP
U

Umut Gemisi

Misafir
Normal insanın ağzında bir mikrop varmış ve dişlerin çürümesini hızlandırırmış bu. Düşünsene bu resmen senin çocuğuna geçiyor... Oruçlu oruçlu iyyy oldum...[/QUOT

Ayyyyyyyyyyyyy böyle biriyle karşılaşırsam bozarım çok fena.yer mekan dinlemem .Neyse ki k.valdemler annemler çok titiz bu konuda,ellerini defalarca yıkarlar çocuğumu kucaklareına alacakları zaman.ve ben izin vermneden hiç bir şey yedirmezler.listemiz var bizim herşey yere çocuğun vucudu kabarıyor hastanelik oluyoruz.

OP
E

Elara

Misafir
NASILSIN CANIMMM

kız maşallah sakın yanlış anlama üstüme 2 kere hamile kaldın bu arada :hihi::hihi::hihi:

:hihi::hihi:

cnm bu kadarr takıntılı olma kendine kötülük edersinn
cocukta cok bunalırr ilerdee

UMUT_11

Daimi Üye
Tepki
1.202
Umutçum bir de 1 yaşını bekleme ne kadar erken tanıştırırsan değişik tadlardan o kadar iyi. İleride yemek ayırt etmesin diye.

kesinlikle katılıyorum bu konuda biz çok dertliyiz çünküüü
kızım hiç bişey yemiyor gerçektennnn belli başlı şeyler yiyor

ikinci bebeğime 4. aydan sonra ıspanak ,pırasa ne bulursam verecem :cokkomik::cokkomik::cokkomik:
kızımda belki utanır yer :cikolata::cikolata::cikolata:

UMUT_11

Daimi Üye
Tepki
1.202
Normal insanın ağzında bir mikrop varmış ve dişlerin çürümesini hızlandırırmış bu. Düşünsene bu resmen senin çocuğuna geçiyor... Oruçlu oruçlu iyyy oldum...[/QUOT

Ayyyyyyyyyyyyy böyle biriyle karşılaşırsam bozarım çok fena.yer mekan dinlemem .Neyse ki k.valdemler annemler çok titiz bu konuda,ellerini defalarca yıkarlar çocuğumu kucaklareına alacakları zaman.ve ben izin vermneden hiç bir şey yedirmezler.listemiz var bizim herşey yere çocuğun vucudu kabarıyor hastanelik oluyoruz.

ooooooo sizin işiniz zor valla allah yardımcınız olsun

OP
E

_eZeL_

Misafir
kesinlikle katılıyorum bu konuda biz çok dertliyiz çünküüü
kızım hiç bişey yemiyor gerçektennnn belli başlı şeyler yiyor

ikinci bebeğime 4. Aydan sonra ıspanak ,pırasa ne bulursam verecem :cokkomik::cokkomik::cokkomik:
Kızımda belki utanır yer :cikolata::cikolata::cikolata:

bence senin kız inadına yediklerinide yemez umut vallah allah kolaylık versin sana

OP
U

Umut Gemisi

Misafir
Tamam canım sen daha iyi bilirsin. İnşallah bu alerjik bünyeyi aldığı yere gönderir ve istediği herşeyi rahatlıkla yer...

herşeyi yiyor ama işte 5 besin çok dikkatli verilecek ve biraz geç verilecek,KİVİ,ÇİLEK,BALIK,DOMATES VE ÇİKOLATA...Bunlara alerjisi varmış kan tahlilinde böyle çıktı.1.5 yaşından sonra alıştıra alıştıra vercez.işallah 3 yaşına kadar geçer dedi doktor.sadece kşivi devam edebilir dedi aman onu da yemeyiversin.Bunları yediğimde benim de sütümden geçiyor.beyaz çikolata yiyorum mesela çok canım istediğinde.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar