Cinsiyet belirleme hakkında sohbet

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

renginnn

Daimi Üye
Tepki
1.214
çörek otunu "ölümden başka her derde deva" olarak tarif eden Peygamberimizin (a.s.m.) yüceliğini gözler önüne sermektedir. Çünkü Efendimiz (a.s.m.) çörek otunun daha yeni keşfedilen bu mucizevî özelliklerini asırlar öncesinden görmüş ve bunu da, kıyamete kadar gelecek olan insanların en iyi anlayacağı şekilde ifade etmiştir:
Ebû Hureyre (r.a.)’dan rivayet edildiğine göre, Peygamberimiz (s.a.v.) şöyle buyuruyor: “Hiçbir hastalık yoktur ki, çaresi şu kara tanede bulunuyor olmasın. Ancak ölüm bundan müstesnadır.”(1)
Yine bir hadis-i şerifte Hz. Âişe (r.anhâ); “Peygamber (s.a.v.)’in; ‘Gerçekten şu çörek otu –ölümden başka- birçok hastalık için şifadır.’ buyurduğunu işittim.” demiştir.(2)
Ölüm ve ihtiyarlık hariç her derde deva olduğu hadislerde belirtilen çörek otunun birçok faydaları vardır. Biz burada bir kaçını zikredeceğiz:
• Dövülür de bir beze bağlanıp sürekli koklanırsa soğuk nezleyi giderir.
• Çörek otunun yağı saçkıran hastalığına, siğillere ve bene faydalıdır.
• Çörek otu sirkeyle haşlanır ve bununla gargara yapılırsa soğuktan ağrıyan dişlerin ağrısına faydalı olur.(6)
• Çörek otu, alaca denen hastalığa ve sıtmaya karşı şifalıdır. Midenin şişkinliğini giderir, nefes tıkanıklığını önler, devamlı kullanılırsa bevli, hayzı ve sütü artırır.(7)
• Çörek otu, şişkinliği, alaca hastalığını ve balgamdan doğan ve dört günde bir nöbetle gelen sıtma hastalığını giderir.(8)
• Sirke ile macun yapılıp karın üzerine vurulursa, bağırsak kurtlarını öldürür.
• Çörek otu yağını sivilce ve benler üzerine sürmek faydalıdır. Yağı saç ve sakala sürülürse saç ve sakalı çabuk bitirir ve beyazlamasını geciktirir.(9)
• Çörek otu ekmeğe karıştırılırsa şişkinlik yapmaz. Çörek otu, baş ağrısına, felce, yüz ve ağız felçlerine, uyku hastalığına, unutkanlığa ve baş dönmesine karşı faydalıdır.(10)
• Midenin rutubetini kurutur, ağrı-sızıyı dağıtır, diş ağrısı için faydalıdır. Böbrek ve mesane taşlarına karşı faydalıdır.
Çörek otu bazen sade olarak, bazen de başka bir madde ile karıştırılarak, bazen de tozu yaraya serpmek suretiyle kullanılır.(11)
Tâbiîn’den Katâde (r.a.): “Her gün 21 tane çörek otu alarak onları bir bezin içinde suya koyar, bir müddet bekledikten sonra o sudan birinci gün burnunun sağ deliğine iki, sol deliğine bir damla; ikinci gün sol deliğine iki, sağ deliğine bir damla; üçüncü gün ise sağ deliğine iki, sol deliğine bir damla nezle için damlatılır.” demiştir.(12)
Peygamberimizin (s.a.v.) tavsiye ettiği çörek otunun birçok hastalığa şifa olduğunu bugün modern tıp yeni yeni keşfetmektedir.
Kaynak: www.devalokman.net

ezel sağol canım ben nasıl uyguladığımı anlatmıştım kesinlikle alakası yok biliyosun öylesine yapmıştım

OP
M

minietek

Misafir
HOŞ GELDIN ESMEN
HATIRLAMASAMDA HAFIZAM kuvvetlı değil

BERNIL renginn boşverın kızlar cahıl olanlar o konusmaları yapıolarr

hürrem çokk güzeldıı yazı çokk sağoll bende yemeeeemi yedımm bilemm

2-2,5 saat sonra elmam var

hürrem

Aktif Üye
Tepki
56
HOŞ GELDIN ESMEN

afiyet olsun bebem sendemi o diyetlerdesin valla ben hopiidi gırtlak yiyom anca anam bide yediğim bişe olsa canım ya tursu istio yada yesil zeytin işte bunlarla hayatımı sürdürüorm ne biçim aşerme anlemadım acı biberi yerken güzelde sonra zor oluo:cokkomik::cokkomik:

renginnn

Daimi Üye
Tepki
1.214
HOŞ GELDIN ESMEN

evet canım haklısın hz ömerin dediği gibi cahil dostum olacağına akıllı düşmanım olsun

OP
E

Elara

Misafir
kakuleee 2 günün kalmışşşşşşşşşş
karbonatı bi yapsanaaa

kakule

Daimi Üye
Tepki
417
hoşbulduk kızlar napıyosunuz yaa mimozayı yeni gördüm üfff noluyo bize bee

BerniL

Daimi Üye
Tepki
1.377
canım sana bişey söyleyimmi insaanlar zamanla yaşadıkları zorlukları unutuyolar amaçlarına ulaşınca,ama şunu anladım çevremdeki insanlardan karşındaki insana kesinlikle zaaflarını belli etmeyeceksin benim eşim hep öyle der, benim aynı şeyleri yaşayan arkadaşlarım oldu oğlu olunca sanki hiç kızı olmamış gibi farklı bi hale bürünüyolar bu bir üstünlükmü kesinlikle hayır,bize allah sen niye oğlan doğuramadın diyemi soracak,yok ama bizim bu isteğimiz hani şu meşur örneği verecem gene biz elma yesek arkadaşımız armut bizim canımızda şimdi armutu istiyo bütün mesele bu aslında buradaki oğlu olan arkadaşları kesinlikle tenzih ediyorum hiç öyle değiller bizimle beraber bize yardımcı olmanın yollarını arıyolar sağolsunlar,ama kızı olup bunu yaşayanlar ne yapıyolar sizinde mutlaka çevrenizde vardır böyle örnek yanılıyomuyum
gercekden benım yaazmak ıstedıklerımı yazmıssın cnm canı gonulden katılıyorum yazına....
burdada aynı bernil:hihi:

:cokkomik::cokkomik::cokkomik::cokkomik:cocukları dusunuyom nasıl okuldan gelecekler dıye ya :dertli::dertli::dertli:

kakule

Daimi Üye
Tepki
417
ankara da kar yağıyormuş annemle konuştuk şimdi burası günlük güneşlik-ciko

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar