Binbir Çeşit Milföy Tarifleri-Resimli

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
d1aa6855.jpg


Milföy Topları

6 kare milföy hamuru
100 gr. beyaz peynir
Yarım demet maydonoz

Üzeri için: 1 yumurta sarısı
Bol miktarda susam ve haşhaş

Milföy Topları :
Milföy hamurları yumuşayınca her birini 4 eşit kareye bölün.
Peyniri ve ince kıyılmış maydonuzu karıştırın.

Bu harçtan bir tatlı kaşığı alıp milföy karelerinin ortasına koyun.
Ardından hamurun kenar kısımlarını ortada toplayın ve yuvarlayın.

Milföy toplarını önce yumurta sarısına sonra susam yada haşhaşa bulayıp yağlanmış tepsiye dizin.

200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Soğuyunca servis yapın.

Afiyet olsun.

milfoy-kapli-tavuk-but_04734b82.jpg


Milföy kaplı tavuk but

4 parça tavuk but
5 milföy hamuru
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz Karabiber Kekik

Tavuk butlarını yumuşayıncaya kadar haşlayıp soğumaya bırakın. Soğanı küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyin ve 4 dakika daha kavurun. Tuz ve baharatları ekleyin. Yarım çay bardağı tavuk suyunu ilave edin. Sosu tavuk butlarının üzerine sürün. Milföy hamurlarını unladığınız mutfak tezgahında merdane ile hafifçe açın. Butları üzerlerine yerleştirip sarın. Kalan hamurdan şeritler kesip üzerine yapıştırın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Milföy kaplı tavuk but artık hazır, afiyet olsun.

Alıntıdır
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
milföy baklava

MALZEMELER;
5 tane milföy,
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz,
1 tatlı kaşığı tarçın,
ŞERBETİ İÇİN;
1,5 su bardağı şeker,
2 su bardağı su,
bir kaç damla limon suyu.
HAZIRLANIŞI:
Her zaman ki gibi önce şerbeti hazırlıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.Milföyleri tezgaha serip üzerinden merdane ile bir-iki kez geçiyoruz(ki tatlımız ağır olmasın.)Sonra dörde blüyoruz.Bir kasede karıştırdığımız ceviz ve tarçından bir tutam ekleyip köşelerinden bohça gibi birleştiriyoruz.Hepsini bu şekilde yapıp fırın tepsimize diziyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkarıp ılık şerbeti üzerine gezdirerek döküp sönmüş fırında bir süre bekletiyoruz.
Daha sonra servis tabağına alıp afiyetle yiyoruz.

dsc00318.jpg


ALINTIDIR


Bir zamanalar sitemizde ne ses getirmişti bu tatlı.
Denedim süper oluyor,gerçek baklavadan ayırt bile edemiyorsunuz.Tavsiye ederim arkadaşlar.
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Ay milföy ne zamandır yapmıyorum..
Hatta bugün milföyle kürt böreği yapmıştı açılışta yedim.
Tadı çok yavan geldi..
Üzerine sadece pudra şekeri serpmişler,aslında daha da lezzetli hale getirebilirlerdi.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
sihirlifirin_134434861761.jpg


MİLFÖYDEN GÖZLEME

10 adet milföy hamuru

YAPILIŞI
milföyleri dikdörtgen olacak şekilde ortadan ikiye kesin. Isınmış tavada iki tarafını da yağ eklemeden pişirin. Peynir yada pudra sekeri serperek servis yapın. Bu kadar basit ve gerçekten gözlemeye benziyor...
Afiyet Olsun…

-----------

Biz bunu yaparız içine de lor yada kaşar benzeri şeyler koyarız çok güzel olur tavsiye ederim :eek:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
http://mutfagimiz.com/wp-content/uploads/182262_10151376174352822_1823842224_n.jpg

[COLOR=#ff6600]Milföyden Elmalı Turta :
[COLOR=#000080]Milföy hamuru dikdörtgen kesilir,

[COLOR=#000080] Elma doldurma:[COLOR=#000080]1 elma
[COLOR=#000080] Biraz tereyağı[COLOR=#000080],Şeker 2 yemek kaşığı (veya daha fazla, sizin zevkinize ve elma bağlı)[COLOR=#000080],Limon suyu 1 çay kaşığı[COLOR=#000080],tarçın yarım çay kaşığı

[COLOR=#000080] küçük parçalar halinde kesilmiş elmalar ve tereyağı, şeker ve tarçın ile biraz pişirilir.
[COLOR=#000080] Hamurun üstüne elma parçaları yerleştirilir.
[COLOR=#000080] Dikdörtgen parçanın üzerine konulur. hamurun kenarlarına yumurta akı sürülür.
[COLOR=#000080] üzerinede hamur bıçakla kesikler atılıp kapatılır çatalla kenarlarından bastırılır.yumurta sarısı sürülür fırınlanır…
[COLOR=#000080] 200 derecede 20-25 dakika pişirilir[COLOR=#000080]

Alıntı
------------------------------------


Etiföy diye satılırdı bir ara :) ama milföye şeker serpilir öyle pişirilirdi

 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/578531_490072357678051_1507351636_n.jpg

Bunuda yapacam hala unutup duruyorum şaşkın ben :ne:


 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
Sitemizdeki milföyden yapılan alıntı tarifler
Tarifine ulaşmak için isme tıklayın

Milföyden üçgen dilim baklava
havudilimigenbaklava.jpg




İçi bize, dış görünümü fransızların bir çeşit milföylü tatlısı/tuzlusu olan pithivier
2096porreepith.jpg



Çark böreği
6227ymk_224.jpg



Tavuklu Bohça Börek
3639376196_bc78c5a9cd_o.jpg




Peynirli Milföy Sepeti
milf%C3%83%C2%B6y%20hamurlu%20kek.jpg




Milföy grissini
181207milfoygrissini.jpg



Milföylü Tavuk
milf%C3%83%C2%B6yl%C3%83%C2%BC%20tavuk.jpg



Karlı Dağlar
000_0157.JPG



Milföylü kalp pasta
milfoylukalppasta.jpg



Aşk Pastası
1_23201094046_17766.jpg



Çanak Böregi
ufuksitki_ufuksitki_borek_canak[1][1].jpg



Cıkolatalı Mılföy Canakları
DSC05044.JPG



Elmalı Yıldız Milföyler

elmaliyildizmilfoyler1.jpg


Elmalı milföy
attachment.php



Ekler Pasta (Milföyden)
http://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/c0.0.403.403/p403x403/913_363707420394392_57781718_n.jpg


[URL="https://www.hanimefendi.com/tatlilar/19145-bademli-milfoy-baklavasi-resimli.html?highlight=Milf%F6y"]Bademli Milföy Baklavası[/URL]
[IMG]http://3.bp.blogspot.com/_0_vae1uMn38/So-s_TvUBQI/AAAAAAAAAOI/wiUxVBcShiE/s400/baklava.jpg



 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
Yap valla benimde aklım onda kaldı yaparsan resimde bekleriz unutma :mangal:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst