Binbir Çeşit Milföy Tarifleri-Resimli

OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
MILFÖY GÜLLERI

ReSiMLeRiM.0669.jpg


Malzemeler:


Milföy hamuru
Beyaz Peynir
1 tane yumurtanin sarisi


(istedigniz kadar ayarliyorsunuz)


Yapilsi:


Milföy hamurunu cay bardagi ile yuvarlaklar kesiyoruz.Bes tane yuvarlaklari yan yana
diziyoruz.Beyaz peyniri ufaliyoruz bir ayri kaseye.beyaz peynirden yuvarlaklarin ortasina yayiyoruz.
Sariyoruz ve ortadan bicak yardimi ile kesiyoruz.
Ortaya cikan iki tane gül:))


Üzerine yumurtanin sarisini sürüp kizarana kadar firina veriyoruz...




Afiyet olsun...

ALINTI
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Tarifsiz sadece görsel fikir için
5241617727284109a3b.jpg


dsc00426m.jpg


milfy2copyob7.jpg


34845435810b7958c241.jpg


sosis.jpg


slayt1u.jpg


yemekresimleri033.jpg


---------------------------------------

Tarifliler

mlfymantisi.jpg


MİLFÖY MANTISI

Malzemeler için tam bir ölçü vermek istemiyorum kısaca tarif etmem yeterli sanırım.Bir yaprak milföyü merdane ile biraz açıyoruz ve 9 eşit parçaya kesiyoruz .İçerisine kıyma,soğan ,maydonoz,kırmızı toz biber ve tuz ile hazırladığımız içten koyup bohça gibi kapatıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 200 derecede ısınmış fırında 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.Üerine salçalı sos ve sarımsaklı yoğurt döküp servis yapıyoruz.

22320109404617766.jpg


Baharatlı cipsler (6 kişilik)

Malzemeler

12 adet milföy

2 adet yumurta beyazı

Baharat harmanı için Kekik, fesleğen, pulbiber, sebzeli çeşni

İkinci baharat harmanı için Haşhaş, susam Hazırlanışı 6 adet milföyü üst üste koyun. Bir merdane yardımıyla açarak 30 X 40 cm olacak şekilde kesin. Diğer 6 ader milföy için de bu işlemi tekrarlayın. Milföylerin kabarması için çatalla üzerinde delikler oluşturun. Üzerlerine yumurta beyazı sürün. Hamurların üzerine serpmek için bir kapta kekik, fesleğen, pul biber ve sebzeli çeşniyi harmanlayın. Başka bir kapta ise haşhaş ve susamı harmanlayıp bir hamurun üzerine birini, diğer hamurun üzerine diğerini serpiştirin.

Arzunuza göre kare, dikdörtgen vb. olacak şekilde hamurları düzgünce kesin.185 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar, 20 dakika pişirin. Dilerseniz yanında süzme yoğurtla servis edin.

418320109533418038.jpg


Milföy çubukları& sıcak rokfor sos (4 kişilik)

Malzemeler

4 adet donmuş milfoy hamuru

1 tatlı kaşığı keten tohumu

1 yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu

Hazırlanışı Milfoy hamurları oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletilir. (Yaklaşık 10-15 dakika) Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, her biri 5 parçaya kesilir. Fırın tepsisine aldıktan sonra üzerlerine haşhaş tohumu, keten tohumu serpilir. 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika kapak açılmadan pişirilir.

Rokfor sos

100 g rokfor peyniri

1 ölçü 150 ml krema

½ limon suyu

½ ölçü 45 g iri çekilmiş ceviz

1 tutam taze çekilmiş karabiber

Rokfor sosun hazırlanışı Rokfor peyniri ezilir, kalan malzeme ilave edilerek ufak bir tencerede ısıtılır. Milfoy çubukları ile sıcak servis edilir.

Püf noktası Sosu sulandırmak için su veya süt ilave edilebilir.

Şef’in önerisi Milföy çubukları pul biber, çörek otu, rende parmesan peyniri, susam, kimyon vs. ile yapılabilir.

ahududuluvecikolatalika.jpg


Ahududulu ve çikolatalı katlar
250 gr ahududu
250 gr bitter çikolata
8 kare milföy hamuru
3 çorba kaşığı kıyılmış nane yaprağı
1.5 su bardağı çırpılmış kremşanti

Ahududulu ve çikolatalı katlar: Kolayca uygulanabilen pasta tarifleri arasında üst sıralarda. Milföyleri dikdörtgenlere kesip yağlı kağıtla kaplı fırın tepsisine dizin. Üzerlerini çatalla delip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin. Kabaran milföylerin üzerlerine elinizle bastırarak inceltin ve yağlı kağıt üzerine dizin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Ilınınca milföylerin üzerini kaplayacak şekilde sürün. Çikolata ile kaplı milföyleri buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletin. Nane yaprakları, kremşanti ve peyniri çırpıp buzdolabında bekletin. Çikolatalı milföylerin yarısının üzerine naneli kremayı sürüp ahududuları yerleştirin. Kalan milföylerle kapatıp üzerlerini kalan krema ve ahududularla süsleyin. Soğuk servis yapın.

milfoykasesindepatlican.jpg


Milföy kasesinde patlıcanlı pilav

3 çorba kaşığı margarin 6 büyük kare milföy hamuru 2 su bardağı pirinç 3.5 su bardağı sıcak su 1 patlıcan 1 domates 3-4 dal maydanoz Tuz

Milföy kasesinde patlıcanlı pilav: Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletip bol su ile yıkayın. Patlıcanı alacalı soyup küp küp doğrayın. Acısını çıkarmak için tuzlu suda bekletin yıkayın ve süzün. Domatesi soyup küçük küçük doğrayın.
Margarini tencerede eritip patlıcanları kızartın. Domatesi ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra pirinci ilave edin. Tuz ve sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekinceye dek kapağı kapalı olarak pişirin. Kağıt havlu ile örtüp dinlendirin.
Milföy hamurlarını küçük kaselere kenarları dışa taşacak şekilde yayın. Üzerlerini yağlı kağıtla örtüp birer avuç kuru fasulye doldurun. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında milföy hamurları hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Kızaran hamurları fırından çıkarıp servis tabaklarına alın. Yağlı kağıtla kuru fasulyeleri alıp içlerine patlıcanlı pilavı paylaştırın. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

milfoylulokmaliklar70ab.jpg


Milföylü lokmalıklar

10 kare milföy hamuru Taze nane yaprakları 50 gr kaymak 1 kase kurutulmuş domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 kase siyah zeytin 1 tutam kekik

Milföylü lokmalıklar: Kurutulmuş domatesleri ılık suda bekletip küçük doğrayın ve kekikle tatlandırın. Kurutulmuş domatesleri zeytinyağı ile kavurun. Domates salçası ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.

Milföyleri tezgahın üzerine yayın. Her milföy karesinden iki yuvarlak (biri büyük diğeri küçük) hamur çıkarın. Büyük yuvarlak milföy hamurunun üzerine küçük milföyü yerleştirin. Kenarlarından parmak uçlarınızla bastırarak yapıştırın, ortasını hafif çukurlaştırın.

Milföyleri fırın tepsisine dizin. Pişme esnasında çok fazla kabarmaması için her çukurun içine bir kaç tane bakliyat serpiştirin. 200 dereceli fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp bakliyatları içinden çıkarın. Zeytin, taze nane yaprakları, kurutulmuş domates ve kaymakla süsleyip servis yapın.

palmierkurabiye02323imp.jpg


Palmier kurabiye

Yarım ölçü milföy hamuru 1.5 yemek kaşığı tarçın 1 çay bardağı toz şeker
Üzeri için Pudra şeker

Palmier kurabiye: *Milföy hamurunun üzerine tarçın ve toz şeker serpiştirin. Hamuru iki kenarından rulo şeklinde sararak ortada birleştirin. 1 cm kalınlığında dilimleyip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

*200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpiştirerek servis yapın.Palmier kurabiye artık hazır, afiyet olsun.

peynirlimilfoyrulo2687d.jpg


Peynirli milföy rulo

1 paket (250 gr) kare milföy hamuru200 gr lor peyniri1 çorba kaşığı margarin3 çorba kaşığı süt kreması1 yumurta sarısı2 çorba kaşığı su,3 dal maydanozTuz, kekik, karabiber

Milföyleri 1 cm eninde şeritler halinde kesin. Dondurma külahı biçimindeki 12 ****l hamur kalıbını margarinle yağlayın. ****l kalıpların üzerine hamur şeritlerini boşluk bırakmadan sarın. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin.

Yumurta sarısını 2 kaşık su ile çırpıp hamurların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Milföy rulolarını kalıplardan çıkarın.

Lor peyniri ile süt kremasını mikserle çırpın. Maydanozu temizleyip kıyın. Peynirli karışıma maydanoz, tuz, kekik, ve karabiber karıştırıp sıkma torbasına alın.

Hazırladığınız karışımı milföy ruloların içine sıkarak doldurun. Düz tabağa alıp servis yapın.

pirasalivepastirmalibor.jpg


Pırasalı ve pastırmalı börek
6 kare milföy hamuru2 pırasa3 dilim pastırma150 gr dil peyniri1 yumurta sarısı1 çorba kaşığı ılık suBir tutam tuz

Pırasalı ve pastırmalı börek: Pırasaları temizleyip 8 santim uzunluğunda kesin. Tuzlu kaynar suda 5 dakika bekletip soğuk sudan geçirin ve süzün. Dil peynirini pırasaların uzunluğunda dilimleyin. Pastırmaların çemenlerini çıkarın.

Pırasaları uzunlamasına ikiye kesip içlerinden ikişer yaprağı çıkarın. Aralarına birer dilim dil peyniri yerleştirin ve sandviç şeklinde kapatın. Bu şekilde 6 adet peynirli pırasa hazırlayın.

Peynirli pırasaların üzerine birer pastırma dilimi sarın. Milföy hamurlarını unlanmış zeminde biraz açın. Ortalarına birer pastırmalı pırasa yerleştirip sarın. Uçlarını büzerek fiyonk şeklinde kapatın.

Börekleri fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını 1 kaşık ılık suyla çırpıp böreklerin üzerine sürün ve kürdanla çizgiler çizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.

peynirlivebaharatlgenle.jpg


Peynirli ve baharatlı üçgenler

4 kare milföy hamuru1 çorba kaşığı domates salçası1 çorba kaşığı hardal6 kiraz domates2 konserve enginar kalbi6-8 dilimlenmiş siyah zeytin50 gr rendelenmiş örgü peyniriKuru fesleğen50 gr rendelenmiş taze kaşarpeyniri1 kahve fincanı sıvıyağ

Peynirli ve baharatlı üçgenler: Milföyleri üçgen şeklinde ikiye kesin. Üzerlerini sıvıyağ ile yağlayın. Dördünün üzerine domates salçası, kalan dört tanesine de hardal sürün.

Enginar kalbini ince şeritler halinde doğrayın. Enginar, dilimlenmiş zeytin, rendelenmiş örgü peyniri ve fesleğeni bir kapta harmanlayın. Domates salçası sürdüğünüz hamurların üzerine bu karışımı paylaştırın. Kiraz domatesleri halka şeklinde doğrayıp hardallı hamurların üzerine yerleştirin ve rendelenmiş kaşarpeyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.

Alıntıdır...
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
tavuklumilfy.jpg


Tavuklu milföy

200 gr tavuk kuşbaşı

1 adet soğan

2-3 sivri biber

2 adet domates

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tuz

7-8 adet milföy hamuru

1 yumurta sarısı

Yapılışı:

Tavuklar soğanlarla beraber sıvı yağda kavrulur. Sivribiberler ve domatesler ilave edilerek kavurma işlemi devam eder. Hamurların içlerine birer kaşık koyularak hamur parçaları kapatılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.

Alıntıdır...
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
34pb8mq.jpg


Malzemeler:

* 1 paket milföy hamuru
* 1 adet iri havuç
* 2 adet orta boy patates
* 1 su bardağı haşlanmış bezelye
* 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
* 1 adet yumurtanın akı
* tuz

Hazırlanması:

1. Havucu ve patatesleri haşlayın. Haşlanmış havucu ve patatesleri rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Haşlanmış bezelyeyi, rendelenmiş kaşarı ve tuzu diğer karışıma ekleyin.
2. 4 adet milföy hamurunu kare olacak şekilde dizip yapıştırın. Hazırladığınız harcı üzerine yayıp rulo şeklinde sarın. Buzlukta yarı yarıya donana kadar bekletin. Yarım cm aralıklarla keserek yağlanmış tepsiye dizin.
3. Üzerlerine çırpılmış yumurta akını sürerek önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.

Heyoooo bunu yapıcam-kop-kop

Sağol Hülyacım tarif için. Bunu deneyeceğim. :cak:
 

Kardelen27

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
4.159
Tepki
3.758
Puan
113
Konum
istanbul
34pb8mq.jpg


Malzemeler:

* 1 paket milföy hamuru
* 1 adet iri havuç
* 2 adet orta boy patates
* 1 su bardağı haşlanmış bezelye
* 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
* 1 adet yumurtanın akı
* tuz

Hazırlanması:

1. Havucu ve patatesleri haşlayın. Haşlanmış havucu ve patatesleri rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Haşlanmış bezelyeyi, rendelenmiş kaşarı ve tuzu diğer karışıma ekleyin.
2. 4 adet milföy hamurunu kare olacak şekilde dizip yapıştırın. Hazırladığınız harcı üzerine yayıp rulo şeklinde sarın. Buzlukta yarı yarıya donana kadar bekletin. Yarım cm aralıklarla keserek yağlanmış tepsiye dizin.
3. Üzerlerine çırpılmış yumurta akını sürerek önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.


harika görünüyor hülya deneyeceğim inşallah
 

rihanna

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2011
Mesajlar
3
Tepki
3
Puan
3
Yaş
39
Konum
izmir
harika şeyler var teşekkürler..bende bayılırım milföyle birşeyler yapmaya..yaptığım ve çok hoş olan birkaç bişey paylaşayım bende.

Frambuazlı Gevrek
frambuazgevrekT.jpg


Malzemeler:

*1 paket hazır milföy hamuru
*200 gr frambuaz reçeli
*½ su bardağı toz şeker

Yapılışı:

5 dilim milföy hamuru tezgahın üstüne dizin
İçlerine eşit olarak reçeli yayın
Hamurları rulo yaparak yuvarlayın
Ruloları tezgahım üstünde şekere bulayın
Bıçak ile her hamuru 4 eşit parçaya bölün
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dikine dizin
Onceden ısıtılmıs orta ısılı fırında 20-25 dakika pişirin
Soğuk olarak servise sunun

Pratik Talaş Böreği

Pratik%20Tala%c5%9f%20B%c3%b6re%c4%9fi.jpg


MALZEMELER

250 gram ufak doğranmış yağsız kuşbaşı et
1 adet küçük boy domates
Yarım su bardağı bezelye
1’er adet havuç ve patates
Tuz, karabiber
10 adet milföy hamuru

Üzeri için:
Çörekotu
1 adet yumurtanın sarısı

HAZIRLANIŞI

Havuç ve patatesi yarı yarıya haşlayın. Küçük küpler şeklinde doğrayın. Bir tencerede kuşbaşı eti kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. İçine küp doğranmış domatesi katıp 1- 2 dakika kavurun. Bezelye, havuç, patates, tuz ve karabiber ekleyip, 1-2 defa çevirdikten sonra soğumaya bırakın. Milföy hamurunu düz bir zemin üzerine yayın. Yarısına karışımdan koyup, diğer yarısını harcın üzerine örtün. Milföyler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın


ikisinide denedim ve çok sevdim..
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
34pb8mq.jpg


Malzemeler:

* 1 paket milföy hamuru
* 1 adet iri havuç
* 2 adet orta boy patates
* 1 su bardağı haşlanmış bezelye
* 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
* 1 adet yumurtanın akı
* tuz

Hazırlanması:

1. Havucu ve patatesleri haşlayın. Haşlanmış havucu ve patatesleri rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Haşlanmış bezelyeyi, rendelenmiş kaşarı ve tuzu diğer karışıma ekleyin.
2. 4 adet milföy hamurunu kare olacak şekilde dizip yapıştırın. Hazırladığınız harcı üzerine yayıp rulo şeklinde sarın. Buzlukta yarı yarıya donana kadar bekletin. Yarım cm aralıklarla keserek yağlanmış tepsiye dizin.
3. Üzerlerine çırpılmış yumurta akını sürerek önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.

bu harikaaaa,simdi olsada yesem,,,biran once denemem lazim,,sagol hulyacim,,,,,,
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
sebzeli-borek_a859b80f.jpg


Sebzeli börek

9 milföy hamuru
1 kabak
1 havuç
1 kereviz
1 sarı biber
1 diş sarımsak
1 sivri biber
1 kırmızı biber
2 taze soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı ayçiçeği yağı

Taze soğanı, sarımsağı verev diğer sebzeleri küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağında 5-6 dakika soteleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını yumuşayıncaya kadar oda sıcaklığında bekletin. 9 milföy hamurunu unlanmış tezgahta üçer tane yan yana gelecek şekilde yerleştirip dikdörtgen oluşturun. Merdane ile hafif açın. Sebzeli harcı hamurun ortasına yerleştirin. Kenarlarını sebzeler görünecek şekilde üzerine kapatın. Uçlarını üst üste birleştirip altına doğru kıvırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Yumurta sarısı ve ayçiçeği yağını karıştırıp fırçayla hamurun kenarlarına sürün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın. Sebzeli börek artık hazır, afiyet olsun.

Alıntıdır..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst