Binbir Çeşit Milföy Tarifleri-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
milföy hamuru hepimizin vazgecilmezi sanirim
buzlugumuzda her dayim bulundurdugumuz
özellikle acil durumlarda ilk yardimimizada kosar
okadar cok cesidi vardirki
cok kullanislidir
hem tatli hem tuzlu olarak
varmisiniz burdan milföy tarifleri paylasmaya
dilerseniz kendi tariflerinizi dilersenizde alinti tariflerinizi hepimizede fikir olmus olur


:hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh:

 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre

milföyden tahinli cörek



CIMG4168.JPG


Milföy hamurları iki üçgen olacak şekilde ikiye kesilir. Herbir üçgene tahin sürülüp, dövülmüş ceviz serpilir. Uzun kenarın karşısındaki köşeden başlayarak rulo haline getirilir. Rulo bir ucundan başlanarak kıvrılır ve üzerine hafifce bastırılır. Toz şeker ve tarçın karışımına bulanıp fırına verilir.

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
seftalili milföy tarifi
1695.jpg


için Malzemeler :

  • 1 paket milföy hamuru
  • 4-5 kabuğu soyulmuş ve minik minik doğranmış şeftali
  • 5-6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 küçük kase kuru üzüm
  • Üstü için pudra şekeri
Şeftalili Milföy

yemeğinin hazırlanışı:

Şeftalileri, toz şekeri ve kuru üzümleri teflon tavada 7-8 dakika karıştırarak pişirin. Soğumasını bekleyin. Bütün milföylerinizin ortasına çapraz şekilde kaşıkla dökün. Milföylerin karşılıklı iki ucunu üstte birleştirip sabitlemek için kürdan kullanın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip, 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Çıktıktan sonra soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip, servis yapın. </STRONG>


ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre

tavuklu milföy bohacasi



BOHCA+MILFOY.JPG

MALZEMELER : 10 KISILIK
12 MILFOY HAMURU

HARCI ICIN :
2 TAVUK GOGSU
1 KONSERVE HAVUC
1 KONSERVE BEZELYE
TUZ, ARZUYA GORE BAHARATLAR

UZERINE:
YUMURTA SARISI

YAPILISI :
MILFOY HAMURLARINI COZULMESI ICIN TEZGAHA ALIN. TAVUKLARI UZUN DILIMLER SEKLINDE DOGRAYIP TAVADA YAGLA KAVURUN. KONSERVELERI SUZGECE DOKUP YIKAYIN VE SUSUN, DAHA SONRA TAVUKLARIN UZERINE DOKUP KAVURMAYA DEVAM EDIN. TUZ VE ARZUYA GORE BAHARAT EKELYIP ALTINI KAPATIN.




2 MILFOY HAMURUNDAN 5 ‘ER TANE SERITLER KESIN, YANI 10 TANE SERITLER OLACAK.BIR KASENIN ICINE MILFOY HAMURUNU ALIP BIRAZ HARCTAN ICINE KOYUN.

UCLARINI BIRLESTIRIP KASENIN ICINDEN CIKARTIP UCLARI BUZUSTURUN.

KESTIGIN SERITLERDEN BITANE ALIP KIVIR VE BOHCANIN UCUNA DOLA. BUTUN MILFOY HAMURLARINA BU ISLEMI UYGULA VE FIRIN TEPSISINE DIZ.
UZERINE YUMURTA SARISI SURUP ONCEDEN ISITILMIS 200 DERECELIK FIRINDA UZERI NAR GIBI KIZARANA KADAR PISIR.

AFIYET OLSUN...

ALINTIDIR
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
MIKRODALGADA MILFÖY TATLISI TARIFI

Malzemeler ;


- 4 yaprak milföy hamuru
- 1 bardak süt
- 1 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri


Mikrodalgada Milföy Tatlısı Tarifi ;


- Sütü, unu, şekeri ve vanilyayı mikserde yüksek devirde şekerler eriyene kadar çırptım.Mikrodalgamı 600 wattta (Mikrodalganız dereceliyse 3.dereceyi ayarlayın.) 3 dakikayı ayarladım.Kremam hazırdı.Soğuması için balkona koydum.


- Milföylerim yumuşayana kadar bekledim.Milföylerimi açabildiğim kadar açtım minik minik karelere böldüm düz bir tabağın üzerine koyup 600 watta 3 dakika pişirdim, diğer tarafını çevirip gene 600 wattta 3 dakika daha pişirdim.


- Soğuyan milföylerimin içine soğuttuğum kremamı ekledim üzerini diğer milföyümü kapattım.Çay süzgeçinin içine pudra şekeri koyup üzerlerine serptim.


- Afiyet olsun.

mikrodalgada_milfoy_tatls%C4%B1_tarifi.jpg


ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
milföy yuvasi

Milföy yuvası malzemeleri

  • 1 paket milföy hamuru
  • 1 su bardağı antep fıstığı
  • 100 gram tereyağı
Şerbeti için (soğuk şerbet olacak)



  • 5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Milföy yuvası tarifi



Şerbet malzemeleri karıştırılıp kaynatılır soğumaya bırakılır. Buzluktan çıkıp hafif yumuşayan milföyler merdane ile biraz inceltilir şekli bozmamaya özen gösterilir. İnceltilen milföylerin üzerine fıstıklar serilip ince ince ve hafif sıkı olacak şekilde dürülür ve parmak kalınlığı kesilir. Her parçaya aynı işlem uygulanıp yağlanmış tepsiye sıralanan tatlılarımızın üzerine eritilen tereyağı gezdirilir ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçen tatlılarımız soğuk şerbet ile buluşturulur ve 1,5 saat kadar dinlendirilip üzerine fıstık serperek servis edilir..

milfoy-yuvasi-tarifi.jpg


ALINTIDIR
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
milföy baklava

MALZEMELER;
5 tane milföy,
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz,
1 tatlı kaşığı tarçın,
ŞERBETİ İÇİN;
1,5 su bardağı şeker,
2 su bardağı su,
bir kaç damla limon suyu.
HAZIRLANIŞI:
Her zaman ki gibi önce şerbeti hazırlıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.Milföyleri tezgaha serip üzerinden merdane ile bir-iki kez geçiyoruz(ki tatlımız ağır olmasın.)Sonra dörde blüyoruz.Bir kasede karıştırdığımız ceviz ve tarçından bir tutam ekleyip köşelerinden bohça gibi birleştiriyoruz.Hepsini bu şekilde yapıp fırın tepsimize diziyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkarıp ılık şerbeti üzerine gezdirerek döküp sönmüş fırında bir süre bekletiyoruz.
Daha sonra servis tabağına alıp afiyetle yiyoruz.

dsc00318.jpg


ALINTIDIR
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Milfoylu makarna boregi
10 adet milfoy hamuru
yarim paketten biraz az papyon makarna
200gr beyaz peynir
3yumurta
bir cay bardagi sut
bir cay bardagi sivi yag
3 corba kasigi un
biraz tuz
Yapilisi
Makarna haslanir suyu suzulup sogumaya birakilir.Sut yag yumurta cirpilir bu karisimdan 1 cay bardagi daha sonra uzerine dokmek icin ayirilir.Daha sonra kalan karisima beyaz peynir ince kiyilmis maydanoz un vede tuz eklenip makarnayla bulusturulur.Milfoylerin 5 tanesini ust uste koyup birazda un yardimiyla 32 santim capinda borcam tepsiye gore aciyoruz tepsinin altina yagli kagit yerlestiriyoruz.Yaptigimiz makarnali karisimi hamurun ustune duzgunce yerlestiriyoruz.Diger kalan 5 adet milfoyude yine ayni sekilde acip yerlestiriyoruz ve ayirmis oldugumuz 1 cay bardagi siviyida ustune gezdirip 180 dc isinmis firina veriyoruz.Afiyet olsun.Not milfoyler fazla cozulmeden acilirsa daha kolay oluyor.yapmadan 20 dk once buzluktan cikarissak fazla erimezler.



ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre



milföy canaginda köfte

yarım p. mantı makarna
1 su b. bezelye
3 domates
250 gr kıyma
1 kuru soğan
kurutulmuş ekmek
köfte baharı,tuz
milföy hamuru
1 yumurta

süslemek için:
fesleğen


HAZIRLANIŞI:

Makarnayı haşlayıp bir kenara alın. Diğer tarafta kıyma,1 soğan rendesi
kurutulmuş ekmek ,yumurtanın akı ve baharatla misket büyüklüğünde köfteler yapın.
Üzerine biraz un serpip tavada yarı kıvamda kızartın. Domatesi küp doğrayın. Sıvıyağda
soteleyip bezelye ile karıştırın. Milföy çanağı için kelepçeli kalıbınızın büyüklüğüne göre
(biz 10 tane kullandık)milföy yapraklarını kare şeklinde yan yana getirip merdane
yardımı ile büyütüp yuvarlak olarak kesin. Kalıbınızın içine yerleştirip kenarlarını kesin.
Rengi sararana kadar pişirin. İçine makarna,domatesli sos karışımını doldurun.Üzerine
kızarttığınız köfteleri yerleştirip 10 dakika daha fırında tutun. Kalan milföy parçalarını
tekrar birleştirip yuvarlak bir parça kapak yapın. Kapağın üstünü yine hamurlarla süsleyip
üzerine yumurta sarısı sürerek fırında pişirin.Fırından çıkan milföy çanağının üzerine
bu kapağı kapatarak sıcak servis yapın. Gerçekten de çok şık bir sunum.

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
milföy öregi kizartmasi

5 adet milföy hamuru
- 1 su bardağı yıkanıp çatalla ezilmiş beyaz peynir
- 10 dal yıkanmış ayıklanmış ve doğranmış maydanoz
- 2 su bardagı sıvıyag (kızartmak için)

hazirlanisi:
Milföyler oda sıcaklıgında hafif yumuşak iken, su bardagı yardımıyla yuvarlak şekiller kesin, içine peynirli ve maydanozlu harc koyun ve pogaça gibi bir ucunu diger ucuyla birleştirin , derin dondurucuya dayanıklı bi kab içine birbirlerine degmiycek şekilde yerleştirin, üzerine bi sıra daha dizmek için araya buzdolabı poşeti koyabilirsiniz,1-2 saat dinlendirin daha sonra sıvıyagı iyice kızdırın, milföy börekleri buzluktan çıkarıp bekletmeden sıvıyaga atın iki yüzüde altınsarısı olana dek kızartın, kızarttıklarınızı peçete üzerine çıkarın fazla yagını emdirmek için,yeşilliklerle süsleyip servis yapın.. Not: ben önceden milföyleri bu şekilde hazırlayıp buzluga atıyorum daha sonra ihtiyacım oldugunda çıkarıp hemen kızartıyorum pratik oluyor…



ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
KAFESLİ PİLAV


pilavmc8.jpg




Malzemeler:
8 kişilik
  • 1,5 su bardağı pirinç
    [*]1


    kaşığı tereyağı ,biraz sıvıyağ
    [*]üzerini geçecek oranda yaklaşık 2 su bardağı su
    [*]4 yaprak milföy hamuru
    [*]250 gr kuşbaşı et
    [*]Tuz, karabiber
Hazırlanması:Tereyağı ve sıvıyağı bir tencereye alın ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci üzerine ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun ve suyunu ilave edin.pilavımız pişerken ayrı bir tencerede kuşbaşı etlerimizi pişirin.pişen etlerimizi pilavın içine ilave edip karıştırın.Milföy hamurlarını merdane yardımı ile inceltip bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Küçük sufle kaplarını yada ısıya dayanıklı kaplarda olabilir yağlayıp şerit halindeki milföyleri boydan boya dışarı taşacak şekilde içlerine yerleştirin.
kafesp1oc9.jpg

İç harcı 20 dakika sonra ocaktan alıp kaplara paylaştırın. Kenarlardaki parçaları kabın üzerine doğru toplayın.
kafesp2uw8.jpg

Önceden ısıtılmış 180C fırında milföy hamurları kızarana kadar pişirip servis yapın.

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
milföylü ay cöregi

rekbj6.jpg


[FONT=Times New Roman, Times, serif]Milföylü ay çörekleri için malzemeler:
  • 100 gr. peynir
    [*]yarım kilo milföy hamuru (10 adet)
    [*]1/4 demet maydonoz
    [*]sıvı yağ
    [*]tuz, karabiber
    [*]1 yumurta sarısı
    [*]susam,çörekotu
Hazırlanışı;
Bir kaba rendelediğiniz ya da ufaladığınız peynirin koyalım, üzerine ince kıyılmış maydonozları da ekleyip harmanlayın.
Milföy hamurlarının her birini köşeden köşeye keserek, her kareden iki ayrı üçgen elde edin. Her üçgen parçanın geniş kenarına hazırladığınız harçtan fazla olmamak kaydıyla koyun, bunu tüm hamurlara uygulayın ve rulo yaparak sarın. Rulonun iki ucunu hafifçe içe doğru ay şekli verin . Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün, onun üzerine de susam,çörekotu serpin. Önceden 190 C'ye ısıtılmış fırında 25-30 dk. üzerleri kızarana kadar pişirin, sıcakken servis edin. Afiyet Olsun

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


MILFÖYDE ORMAN MEYVALI PUDDING

Malzemeler:

Milföy

1 paket vanilyali pudding

Orman meyvalari

Yapilisi:

Puddingi üzerindeki tarife göre ama sütünü biraz az koyarak pisirin ve sogumaya birakin.Milföyleri muffin kaliplarina göre kesip merdane yardimi ile biraz inceltin.Margarin ile yaglanan muffin kaliplarini milföy ile kaplayin.Dibini catal ile bir kac yerinden delin.
Yaklasik 10 cm lik folyoyu gevsek bir sekilde top haline getirin ve milföyleri doldurun.200 dereceli firinda kizarincaya kadar pisirin.

Folyoyu dikkatli bir sekilde kalibin icinde parmaklarinizla büzerek cikarin).

Sogumus olan puddingi canaklarin icine doldurun Meyvalarla süsleyin.



Ben diyorum ki!

Ister cikolatali ister baska baska tatda puddingte kullanabilirsiniz.

Orman meyvasi yerine mevsim meyvalari da güzel oluyor.

ALINTI
 
G

guzelcem

Misafir
canısı baklavası güzel oluyormu? çarşamba akşamı savcı beyin hanımı ve öğretmen hanım arkadaşlarım gelecek bir kaç bu tariflerden yaparım en çok ilgimi çeken baklavası oldu lezzeti nasıl bilgilendiririmisin beni ellerine sağlık :))):eek:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
canısı baklavası güzel oluyormu? çarşamba akşamı savcı beyin hanımı ve öğretmen hanım arkadaşlarım gelecek bir kaç bu tariflerden yaparım en çok ilgimi çeken baklavası oldu lezzeti nasıl bilgilendiririmisin beni ellerine sağlık :))):eek:

canim baklavayi hic denemedim
ama deneyenler olmustu
fakat ben milföyle söbiyet tatlisi yaptim ve kessinlikle
tavsiye ederim
tam not almistim
yapimida kolay ve lezzetli

tarifide eklemistim hatta
linke tiklaman yeterli ulasman icin

https://www.hanimefendi.com/denenmis-lezzetler-ve-tatlar/15991-milfoyle-kolay-sobiyet-tatlim.html

buda resmi
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
ben hep standart içini koyup üçgen şeklinde kapatıyorum bi kere tatlı olsun diye içine çikolatat parçaları koydum üstüne şeker döktüm hemde bi tepsi sanki çok güzel olacak gibi ogün bugündür milföy yemiyorum
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst