Binbir Çeşit Milföy Tarifleri-Resimli

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
DSC05629-001.jpg


mmmmmmmmmmm_004.jpg


http://sphotos-b.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/s480x480/557055_434750309902637_703405713_n.jpg

[IMG]http://gulomutfakta.files.wordpress.com/2010/11/dscn27232.jpg

patatesli-milfoy-641x427.jpg

patatesli-milfoy-yapimi.jpg



 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
1695.jpg


http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/36826_420480592946_5250592_n.jpg

[IMG]http://img.blogcu.com/uploads/tarcinkokusu_Resim_101.jpg
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
Çikolatalı milföy

Tatlı krizi tarih oluyor. Çikolatalı milföylere bayılacaksınız!

cikolatali-milfoy-4342613.Jpeg

Malzemeler:

Dilediğiniz kadar milföy hamuru
Sürülebilir Çikolata
1 yumurta sarısı

Yapılışı:


Milföyler bir süre çözüldükten sonra merdaneyle hafifçe açarak biraz büyütün. Ardından milföyü dörde veya iyiye bölüp içine çikolata sürüp katlayın. Yağlı tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede ısıttığınız fırına atın. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
ekolay
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
Çemenli Mini Milföyler Tarifi

Çemenli Mini Milföyler aklınızı başınızdan alacak!

cemenli-mini-milfoyler-tarifi-4462360.Jpeg

Malzemeler :

3 adet dikdörtgen milföy hamuru
2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
1-2 yemek kaşığı galeta unu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kimyon
Nane
Kırmızı pulbiber
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı

Yapılışı:


Milföyleri buzdolabından çıkartıp, yumuşayana kadar bekletin.

Mutfak robotuna salçayı koyun. Üzerine cevizi, rendelenmiş sarımsağı, zeytinyağı ve galeta ununu ekleyin. Baharatları da ayarlayarak, iyice karıştırın.

Daha sonra mutfak tezgahın üzerine un serpin. Milföyleri üzerine koyun. Merdane yardımı ile biraz açın. Bıçak yardımı ile hazırladığınız çemenden her yerine sürün. Sıkıca rulo yapın. Buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Ardından parmak kalınlığında rulolar kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırına verin. Üzerleri kızarana kadar pişirin.

Milliyet

 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
Yapsana bize Aslı :leo: valla peşpeşe bir sürü yer insan bende sevdim :istebu:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul

milf%C3%B6y.jpg


Tarçınlı Milföy Çıtırları

Malzemeler:

2 yemek kasığı tereyağı
2 adet dikdörtgen milföy
1/2 çay kaşığı tarçın
1-1,5 yemek kaşığı dövülmüş ceviz


Yapılışı:

Karıştırma kabına toz şekeri ve tarçını koyup, karıştırın. Daha sonra milföy hamurunu tezgaha serin. Biraz merdaneyle acın cok az sonra üstüne ertilmiş tereyağını fırcayla surun Her tarafını tarçınlı karışım ile sıvayın. Ardından üzerine dövülmüş ceviz serpiştirin. Her iki taraftan dikkatlice yuvarlayarak, ortada birleştirin. Rulo şeklinde sardığınız milföyü, 10-15 dakika kadar buzdolabında bekletin. Akabinde buzdolabından alıp, 1 parmak genişliğinde kesin. Kestiğiniz parçaların üzerlerine elinizle hafif bastırarak, katların yapışmasını sağlayın. Dökülen şeker ve tarçın karışımını hamurun her iki tarafına bulayabilirsiniz. Hazırladığınız tarçınlı milföyleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin. Üzerleri kızarana kadar pişirin. Pişen tarçınlı milföy çıtırları kanepeleri fırından alıp, soğumaya bırakın. Ardından çayın yanında servis edebilirsiniz.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul


%C3%A7ilekli%20milf%C3%B6y.jpg


Çilekli milföy

1 paket milföy hamuru

Kreması İçin

1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1/2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 paket krem şanti

Süslemek İçin

Çilek
Pudra Şekeri
Milföy hamurları ortadan ikiye bölünür. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. Hafif pembeleşene kadar önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

Pastanın Hazırlanışı

Soğumuş milföyler ortadan ikiye bölünür. Arasına krema sürülürek kapatılır. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir. Çilek yerleştirilip servis yapılır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst