2012 Şubat Anneleri

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Ben büyük ev severim Bebikom. Benimki kutu gibi. 80 metrekare. Buna rağmen her gün süpürüp silecem ben bu evi hemi? İMKANSIIIIZ!

valla büyük evi bende cokkkkkk severim :D ama lilacsımın dedigi gibi az eşya cok eşyeyı sevmiyorum ben. birde tarz olursa dadından yenmez :D

biz burda lojmanda oturuyoruz 3+1 ama bir oda kiler gibi karanlık biraz ütü - çamaşır odası falan yaptım. diger 2 oda baya geniş zorlasan herbirinden 2 oda cıkar o kadar yani ama pek içim ısınmadı böyle otel odası havası var... ben kendi evimi özlüyorum :( şimdi kiracı sefasını sürüyor canım evin :(

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
minnoşum bende seni özledimmm :huhuu:

eline saglık canım güzel görünüyorlar... :huhuu:

bizde seni seviyos ballı bööcüüm ciçegim...:huhuu::huhuu:

Kızlar eşim askerligini doktorası yüzünden bayaa geç yaptı yani 3 sene önce yazın afyon da... o 6 ay nasıl geçti bana ne siz sorun ne ben anlatayım.. o zaman herşeye daha farklı bakar oldum.

Allah tüm askerlerimizin yardımcısı olsun. amin. Savaş ülkemizden uzak olsun. amin.
Allah korusun ulkemizi tum musluman alimini.savastan cok korkuyorum gercekten...

Tesekkur ederim pikosum muhah operim senii

Bu arada simus benim evde 75 metre kare ama hergu supurmedimmi bana kasinti basio bir ekmek kirigini bir tel saci yerde hazmedemiorum iki ekim kandaa oksa benim mini supurgem var k.validem cin kiz koyduydu adini onla olsun alirim gu asirida silrim toz alirim imkansiz yani haftasonu esime saygidan ses olmasin die yapmiorum ama aksam ustu sac diplerime kasinti basio oturdugumuz odsayi aliyorum olmadi ne edimm nerden geldi bilmiorjm ama bu huyum fena o sebepte kimsenin evinde kalamiorum ben cok yakinlarim benim gibi olan insanlarin evinde ancakk ...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Konuyu toplam 3 üye okuyor. (2 kayıtlı üye ve 1 misafir)
simurganka01, cazibe

Caziii sana kalmış kız bizim mahalle

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
valla kızlar, durum ortada, artık öğretmenden korkmak şöyle dursun, öğretmene saygı diye bir şey kalmadı, o öğrencilerin sınıf değiştirmesini istemiştim, o konuda ısrarcı olacam bakalım da sanmıyorum bir şey değişsin. annesini döven bir kız öğrencim var bi de...buna ne dersiniz? ve bu kız henüz 8. sınıf. geçen hft okuldan geldiğimde oğlumun geleceğini göremeyebilirim diye düşünüp oturdum ağladım :(

benim evim de aynı simuş. bana da bu evi temizlemek zor geliyor ama sığamıyorum da...büyük ev severim ben de, ev büyük eşya da az olacak, güzel güzel temizlenir sanki o ev :)

yaa, evet maalesef, bir de o dert çıktı. Allah askerdekilere, asker yolu bekleyenlere sabır versin, kimbilir ne zordur halleri şimdi.

Allahım yardımcın olsun Lilacscım. Annesini döven kız öğrencine de ağzım beş karış şaşım şaşım şaşırdım... Şok oldum resmen... Bu nasıl bişey yahu! Allahım sen öyle evlatları bizlerden uzak et. Amin. Diğer öğrenciler seni tehdit falan mı etti? Hani korkuyorum dediğin. Sen şimdi sınıfları değişsin dersen ve bu da o öğrenci/lerin kulağına öyle ya da böyle giderse daha kötü bi durum olmaz mı acaba? Yani sen daha iyi bilirsin ama... Şimdi ben de yazarken tırstım. Olaya bak yaa! Bacak kadar bebeler koca koca insanlara neler yaşatıyolar! Pes valla!!

Büyük ev az eşya konusunda da sana sonuna kadar katılıyorum. Büyük bi evim olsa bomboş kalırdı heralde :D

Leader bebeğim çok güzel yapmışsın ellerine sağlık.
Bu savaş olayından çok tırstım, içimde kötü kötü hisler var, bi de oğlumu askere göndermek istemiyorum :(
Bi de çıkış saatim geldi çok alıntı yapmak istedim yapamadım :(
ecrinnn kuzum Defne'min resimlerini gördüm, bi tuhaf oldum, ama çok şükür iyi, kocaman öp benim yerime olur mu?
Bizim de 5. diş çıktı, dün o yüzden 6 kere kalktı herhalde diyorum.
Kızlar sizi çok seviyorum, benim kardeşim yok ama olsa sanırım sizi sevdiğim kadar severdim... Duygusallaştım mı ne noluyo bana ya.

Azooooş... Yerim kız ben seni... Kuzeyin o 5. dişini de yerim... :huhuu:

Kizlar ben acayip tedirginim cok rahatsizim yemin ederim doldum tikandim bogazim dugum dugum oldu,Allah korusun hepimizi kendimi bi gram dusunmuyorum da ufacik bebeklerimiz var napariz nereye gideriz,Rabbim esirgesin :( :( :( sabhtan beri her an aklimda ya savas cikarsa birden alarm verilirse,kimse evinden cikmasin denirse..... Ya oldum bittim ben ya,elim ayagim saldi saglikli dusunemiyorum,cok etkilendim cok korktum... :( :(

Ben de çok tırsmış durumdayım ne yalan söyliim. Hatta eşime dedim, 30 ar kilo patates, soğan alıcam 10 kilo un, şeker, 20 kilo pirinç alıcam dedim. Ööööyle suratıma bakıyo. Diyo ki çıkmaz savaş, korkma. Suriye çok tırstı, Türkiye ateş edince karşılık vermiyolarmış diyo ama bilemedim...

Kızlar eşim askerligini doktorası yüzünden bayaa geç yaptı yani 3 sene önce yazın afyon da... o 6 ay nasıl geçti bana ne siz sorun ne ben anlatayım.. o zaman herşeye daha farklı bakar oldum.

Allah tüm askerlerimizin yardımcısı olsun. amin. Savaş ülkemizden uzak olsun. amin.

Amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin

valla büyük evi bende cokkkkkk severim :D ama lilacsımın dedigi gibi az eşya cok eşyeyı sevmiyorum ben. birde tarz olursa dadından yenmez :D

biz burda lojmanda oturuyoruz 3+1 ama bir oda kiler gibi karanlık biraz ütü - çamaşır odası falan yaptım. diger 2 oda baya geniş zorlasan herbirinden 2 oda cıkar o kadar yani ama pek içim ısınmadı böyle otel odası havası var... ben kendi evimi özlüyorum :( şimdi kiracı sefasını sürüyor canım evin :(

Kız kıyamam ben sana yaaaa.... Tez zamanda kavuşursun inşallah asıl yuvana... :huhuu:

Bu arada simus benim evde 75 metre kare ama hergu supurmedimmi bana kasinti basio bir ekmek kirigini bir tel saci yerde hazmedemiorum iki ekim kandaa oksa benim mini supurgem var k.validem cin kiz koyduydu adini onla olsun alirim gu asirida silrim toz alirim imkansiz yani haftasonu esime saygidan ses olmasin die yapmiorum ama aksam ustu sac diplerime kasinti basio oturdugumuz odsayi aliyorum olmadi ne edimm nerden geldi bilmiorjm ama bu huyum fena o sebepte kimsenin evinde kalamiorum ben cok yakinlarim benim gibi olan insanlarin evinde ancakk ...

Ahhahahaha kız sen benim evde yaşayamazsın, bunalıma girersin, daral gelir kesin :D:D Bu arada kurabiyeler de güzel görünüyo ellerine sağlık. Deee ne ara nasıl yaptın? Zaman nası buldun? Bravo valla...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Candy crush saga da bütün canlarım öldü. Sıkılıyom :) Uyumam gerek ama uymaya tırsıyom. :bitter:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
simuşcum yakaladım seni ama içeriden oglan bagrınmaya başladı bakalım ne kadar uzatabilcem gitmemeyi :D

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Ben de ne zaman çığırcak diye tetikte bekliyom Pikoşum :D Nasılsın? Noyan balım nasıl? Halen beraber mi yatıyosunuz? Biz beceremedik onu...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Komşumn kızı cumartesi 1 yaşına giiriyor. O da bizler gbi hiç bir aktiviteyi kaçırmaz:) Davetiye yaptırmış, özel şekeler çok güzel rsimli bir pasta, balon vb. Bakalım nasıl olcak. Bizlerede ipucu olsun. Bende bugun kanzdan çok güzel krem mont aldım. Ne pahalı sezon ürünleri..

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Ben de ne zaman çığırcak diye tetikte bekliyom Pikoşum :D Nasılsın? Noyan balım nasıl? Halen beraber mi yatıyosunuz? Biz beceremedik onu...

ya simuşcum neler neler yazdım sana fakat baglantı gitti :(

evet canım genelde tek yatırıyorum uyandıgında beraber yatışa geçiyoruz ama 2 gündür direkt toptan beraber yatıyoruz..
malum yer yatagı oldugu için oralarım buralarım agrıyo (bizim yatakta mümkün degil direkt düşer) ama en azından biraz daha uykumu alabiliyorum ki benim için en önemlisi o :D

ve cidden Tanselin dedigi gibi daha huzurlu uyuyo (maşallah)
cokda alışmasın o ayrı ama uyuyorum ya ben de daha huzurluyum be simuşcum :D

Noyan minnoşum ya daha anlar bakmaya başladı sanki ya ..daha çocuk gibi sanki...büyüyolar maşallah hepsine..

hep bi inceleme bi merak hali var... sende demiştin sanki bazen emekleyerek uyanıyo nerde kalmıştık der gibi :D

Komşumn kızı cumartesi 1 yaşına giiriyor. O da bizler gbi hiç bir aktiviteyi kaçırmaz:) Davetiye yaptırmış, özel şekeler çok güzel rsimli bir pasta, balon vb. Bakalım nasıl olcak. Bizlerede ipucu olsun. Bende bugun kanzdan çok güzel krem mont aldım. Ne pahalı sezon ürünleri..

hmm bize de ipucu verirsin artık Tanselcim :D

bizde bi kaç polar var hırka var mont alırmıyım bilemedim malum burda kışı ben T-shirt le geçiriyorum üstüne bi hırka o kadar gerçi kıbrıslılar atkı mont bot giyiyolar ama ben ayıp olmasın diye terlikle dolaşmıyorum kassam o da olur :D

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
kızlar bu yeni klavyede virgülü bulamadım . üstünde yazan şeyle yaptığı farklı. garip ve bazen anlamsız oluyor yazdıklarım... pardon şekerler...:deli:

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
iyi akşamlar canlar geçmişi okumaya çalışsamda okuyamadım
moron gibi bişeyim kaç gündür kabuğuma çekildim kendi halimde orda yaşıyorum kimseyle 2 gündür konuşmuyorum heralde debresyondayım havada soğuk kıştan nefret ediyorum offfffffff
hepinizi öptüm iyi geceler

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
ANNEME AÇIK MEKTUP
Sevgili annecigim,
Ne garip; yeni yeni farkediyorum ki, çocuklari anne olunca çocuklasiyor anneler... Ve insan, zamanin nasil insafsiz bir ögütücü oldugunu bu rol degisiminde anliyor. Eminim karnindaki ilk tekmemden, hatta doktorlarin 'Bundan sonra agir kaldirmak yok' müjdesinden beridir iki kisilik yasiyorsun yasami...
Dogum odasinda bir küçük el saçlarina tutununca degisti hersey ve o el, o saçtan hiç eksik olmasin istedin.
Kimbilir kaç geceyi karyola basuçlarinda derin iç çekisler dinleyip hüzünlenerek uykusuz geçirdin, kaç emzirme seansinda bitkin uyuyakaldin. O gün bugündür hayati, bir toprakla çiçegi kadar ortak üretiyor, tüketiyoruz.
Yolboyu, kusurlarini hiç görmedik birbirimizin, yeteneklerimizi abarttik karsilikli; toz kondurmadik üzerimize, kol kanat gerdik... Ben dünyanin en iyi evladiydim, sense tarihin en iyi annesi... Her çiglikta basucumda bitecegini bilmenin güveniyle büyüdüm. Her derdimde benden çok dertlenecegini bilmenin o bencil aliskanligiyla ayakta kaldim.
Sevginle donandim...
Ama sonra birden o korkunç çark devreye girdi ve yasamin acimasiz kurali isledi: Büyüdüm...
Senin kollarinda 'sen'den habersiz, bambaska bir 'ben' çikti ortaya. Bazen o eski 'ben'e hiç benzemeyen bir 'ben'... Çünkü farkettim ki anlattigin masallarin yasamda karsiligi yokmus. Kizlar bir prens umuduyla kurbagalari öpedursun, ben her yalanda burnumu yokladim. Sasirdim. Bostandaki lahanalarin, isirilmis lahanalarin ve benzeri pastoral ninnilerin modasinin geçtigini gördüm sokakta...
Söyleyemedim sana...
'Yasamin degistigini, eski tecrübelerin artik eskisi kadar geçerli olmadigini' anlatan kitaplari salonun ortasinda açik biraktim, açip okuyasin diye...
Her kusagin o vazgeçilmez ikilemi depresti yeniden: 'Devir de amma degisti' diye yakinirken sen; ben ilginle boguldugumdan dertlendim. Bir yerim yaralandiginda 'Anam görürse ne kadar üzülür' diye gizlemeye çalismak küçük bir çocuk için nasil bir yüktür bilir misin? Acindan çok onda yaratacagin aci, acitir canini...
Oysa ne çok acilar paylastik seninle...Ve ne çok sevinçler yasadik beraber...Nasil dar günlerde yardima kosup, kaç senligine ortak olduk birbirimizin? ... Lakin artik kafesten uçma vaktiydi.'Danalarin girdigi bostan'da ayakta kalabilmenin yolu, tek basina kanat çirpmayi ögrenmekten geçiyordu.
Yargiladik birbirimizi bir dönem...Sorguladik... Sen bana es dost çocuklarini örnek gösterdikçe, ben seni es dost ebeveynleriyle kiyaslar oldum. Sen her sohbete 'Bizim çocuklugumuzda...' diye basladikça ben, degisen takvim yapraklarini koydum önüne... Nasil da zalim bir çark bu degil mi? Doguyor, doguruyor ve günün birinde yuvadan uçacagini bile bile koca bir ömrü karsiliksiz veriyorsun... ...Ve hayat birden issiz bir adaya dönüsüveriyor. Sonrasi kâh bir kapi zili beklentisi, kâh bir mektup, kâh bir telefon sesi... Gizliden gizliye özlenen bir torun müjdesi...
Fotograflar sarardikça solan bir yasam ve uzaklastikça yakinlastigimiz bir mazinin geri dönmez anilari... Yazilarla konustuk öyle zamanlarda...Bakislarla anlastik. Aglastik birbirimizden gizleyerek acilarimizi... Bir mimikle özlestik, bir gülüsle kavustuk. Ben büyürken seni de büyüttüm.
Simdi çok daha iyi anliyoruz birbirimizi... Çünkü küçücük bir el saçlarimi kavriyor geceleri... Karyola baslarinda uykusuz geceler geçiriyorum. Pastoral ninnilerle büyütüyoruz oglumu; yalanci çocuklarin burunlari uzuyor masallarda, öpülen kurbagalar prens oluyor.
...Ve yasamin degistigini, eski tecrübelerin geçersizlestigini anlatan kitaplari kaldiriyoruz salondan gizli gizli... O korkunç çark, acimasiz bir hizla dönmeye devam ediyor. Zaman, ögütüyor kusaklari...
Insan ancak mahrum kalinca anliyor sevginin degerini... Bense sevginden mahrum kalmaya fazla dayanamayacagimi biliyorum. O yüzden bu Anneler Günü'nde sana upuzun bir ömür diliyorum.
Hem biliyor musun? 'Seni çok seviyorum'......
Can Dündar

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kızlar gecenin bir yarısı bir yazı buldum
Daraldım, hüzünlendim ne bileyim annemi çok özlediğimi farkettim. Anne olunca bi başka sevdim ben annemi. aman nebileyim ya böyl hüzünleniyorum bazen yaşlanıyormuyum ne:)

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
moron gibi bişeyim kaç gündür kabuğuma çekildim kendi halimde orda yaşıyorum kimseyle 2 gündür konuşmuyorum heralde debresyondayım havada soğuk kıştan nefret ediyorum offfffffff

canım bendede oluyor bazen. Annelik çok güzel ama bazen sanki bu duygu altında eziliyorum. Yanı başımda çay içen eşime git başka odada iç diyesim geliyor. Telefonu açmak istemiyorum bazen. ne bileym depresyonmu bi geçiş dönemimi bilemedim..

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
diş daha yok biz de lidırcan. iyice beyazlamış ama baş vermedi henüz. ben buraya resim koyamıyorum ama face de var bir kaç tane resim. gerçi onların da çoğunu silmiştim.

pikoş dün selam vermişsin bana şeker ama gece yatınca gördüm ve tlf dan cvp yazamadım. iyiyim diyelim sen nasılsın?

aslında iyi de değilim . nereden geldim bu okula diyorum şu an. niye tayin istedim derdindeyim, yol falan gözümde değil artık. okul açılalı 3 hft olacak yarın ve yine program değişecek. lanet 2 tane sınıfım var, derse girmeye korkuyorum o derece. öğleden sonra 3e kadar dersim olacak eve gelişim 4 olacak. eski okulumda olsam sabahçıydım eve gelişim taş çatlasa 2 olurdu yola rağmen. öğrencilerim daha iyiydi. diğer ing. öğrt. arkadaşlar da hiç yrd olmadılar sağolsunlar, hatta biri beğenmiyorsan ücretsiz izin al dedi geçen hft bana. halbuki çocukları küçük değil, öğlenci olmalarına hiç bir engelleri yok, sırf keyif ve rahatlık uğruna böyle davranıyorlar, altlarında arabaları var geliş gidiş sorun değil, hft sonu da kurs açabiliyorlar mesela o kadar yoğunlarken, ben niye açamıyorum peki? o kadar canım sıkkın ki.....imkanım olsa ücretsiz izin alacam vallahi.

:( canım sıkma canını. ne yazıkki eğitim ve içinde bulunduğu sistem tam bir çöplük içinde. bana da nöbet yazmışlar. sesimi çıkarmadım zaten az kişiyiz diye. ama sabah boşluğum olan güne. niye bugünü seçtiniz dedim, diğer okulda ders verdiğim için bizim okulda olduğum 2 günden birine vermişler. ben de sabah gitmiyorum nöbete. eğer birşey söylerlerse cevabım hazır...

kötü sınıflara gelince... inşallah tekrar alırlar senden. ben öğretmen lisesinde olduğum için biraz şanslıyım o konuda. ukalalıkları dışında sıkıntı yaşanmaz. o da birkaç kere tepkini gösterince düzelir. bana asıl sıkıntı diğer anadolu lisesinde. 12leri vermişler. ama düz bölüm. 2 saat ingilizce var ve zerre kadar umursamıyorlar. kitap getirmezler, tonla konuşurlar, hahahaa hihihiii... geçenlerde de bakıcıya kızmışım, eşimle tartışmışım.. bir de bunlar üstüne... yeteeeeeeer diye bir bağırdım. ben bile şaşırdım çıkan sese :deli: "ben oğlumu her evden çıkışta ağlarken bırakıyorum, sizin zevzekliklerinizi dinlemek için ayrı kalmıyorum ondan, ya adam gibi dersi dinlersiniz, yada hepinizi atıcam şimdi müdürün odasına" dedim, hepsi 2 katım benim, neyime güvendiysem. deli cesareti herhalde :gul: ama bir mucize oldu. şimdi kitap getirmeseler bile arkadaşlarıyla paylaşıyorlar. gereksiz gürültü de yapmıyorlar. bu da bişi :D

ecrincim defneme de çoooooooook geçmiş olsun. detayları bilmiyorum ama ameliyat olmuş, inşallah sıkıntısı yoktur... öpüyorum çok

kızlar çok yorgunum ve yoğunum. tarif edebileceğim gibi değil. bakıcı hala canımı sıkıyorç eşimle de sıkıntılarımız büyüdü. 2miz de ara ara çirkefleşiyoruz. hoş olmadığı gibi, telafisi de olmuyor söylenenlerin. bir tek Tuna beni mutlu ediyor. bir gülüşüyle dünyalar benim oluyor. çok şükür

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

aynıyım canım :( ben de okuyamadım. ve çoooooooook kötüyüm

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
:( canım sıkma canını. ne yazıkki eğitim ve içinde bulunduğu sistem tam bir çöplük içinde. bana da nöbet yazmışlar. sesimi çıkarmadım zaten az kişiyiz diye. ama sabah boşluğum olan güne. niye bugünü seçtiniz dedim, diğer okulda ders verdiğim için bizim okulda olduğum 2 günden birine vermişler. ben de sabah gitmiyorum nöbete. eğer birşey söylerlerse cevabım hazır...

kötü sınıflara gelince... inşallah tekrar alırlar senden. ben öğretmen lisesinde olduğum için biraz şanslıyım o konuda. ukalalıkları dışında sıkıntı yaşanmaz. o da birkaç kere tepkini gösterince düzelir. bana asıl sıkıntı diğer anadolu lisesinde. 12leri vermişler. ama düz bölüm. 2 saat ingilizce var ve zerre kadar umursamıyorlar. kitap getirmezler, tonla konuşurlar, hahahaa hihihiii... geçenlerde de bakıcıya kızmışım, eşimle tartışmışım.. bir de bunlar üstüne... yeteeeeeeer diye bir bağırdım. ben bile şaşırdım çıkan sese :deli: "ben oğlumu her evden çıkışta ağlarken bırakıyorum, sizin zevzekliklerinizi dinlemek için ayrı kalmıyorum ondan, ya adam gibi dersi dinlersiniz, yada hepinizi atıcam şimdi müdürün odasına" dedim, hepsi 2 katım benim, neyime güvendiysem. deli cesareti herhalde :gul: ama bir mucize oldu. şimdi kitap getirmeseler bile arkadaşlarıyla paylaşıyorlar. gereksiz gürültü de yapmıyorlar. bu da bişi :D

ecrincim defneme de çoooooooook geçmiş olsun. detayları bilmiyorum ama ameliyat olmuş, inşallah sıkıntısı yoktur... öpüyorum çok

kızlar çok yorgunum ve yoğunum. tarif edebileceğim gibi değil. bakıcı hala canımı sıkıyorç eşimle de sıkıntılarımız büyüdü. 2miz de ara ara çirkefleşiyoruz. hoş olmadığı gibi, telafisi de olmuyor söylenenlerin. bir tek Tuna beni mutlu ediyor. bir gülüşüyle dünyalar benim oluyor. çok şükür

canımcım hepimiz bu aralar bir garip dönem yaşıyoruz galiba. Ben eşime sinirlenince kendimi frenlemeye çalışıyorum. Selim benim asık yüzümden yüksek ses tonumdan çok tkileniyor. Geçen eşime okulla ilgili bişeyi sinirli anlatıyordu. Selim baktı baktı bi içli ağladı anlatamam..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar