2012 Şubat Anneleri

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
bizim bi diş çıktı nazom:) diğeride patlak verdi gibi. Biz çok huysuzlanınca minnoşum ağrı kesici veriyoruz.
canım hayırlı olsun dişiniz ağrısız sızısız geçsin diğerleri.ne güzel diş bugdayıda yapmıssın :) bende cok hevesleniyodum ama zaten elanın hali hazırda dişi yok:elif: onun dişi elbet cıkacak ama bende misafir ağırlayacak derman kaldı mı onu bilmiyorum ben.:huhuu:
Nazo ya daha ne kadar sürer bu uykusuzluk, hmmm biliom 2 yıl demişsin yaa...
ya o kodar mı yaaaaa 1 yaşında falan olmuyo mu bu iş???
bemce olur gibi sanki??? olsun bence...

valla pikem bilmiyom unuttum bildiğim herseyi irem böyle değildi kuzum.bu edepsizin önde gideni..ama iremde memeye güvendi 1 yasına kadar doğru düzgün yemez içmezdi.gece meme emmek için elli sefer kalkardı sonunda yasına gelince memeden kesmiştik ondan sonra düzene girmiştik.gece sütünü içer yatardı sabaha kadar.sanırım ela da bu gidişle memeden olacak :(

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
gunaydinn kizlarr. dr un verdigi ilaclar manyak etti beni. uyumadim bayildim uzarinize afiyet:ne:

tanselimmm , ne guzel cikardin dis bugdayini aradan. bende defneyle ilgili herseyi yapmak istiyorum. ama 6 ay kinasini yapamicam galiba. cunku taraflarin cekismesine donusturcek esim olyi biliyorum. dis bugdayina daha cok var sanirsam kabarmamis bile yahu. dr da bisi demiyo. normal deyip duruyo deli ediyo beni. ayy selim disle ne sevimli olmustur:bebecik

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Selam kizlar. Su siralar fazla giremedim,malum is degistirecegim icin bi hengamedir gidiyor.
HAYATIMin neden kizdigini anlamadim ama hemen gecmedik diye oldugunu sanmiyorum. Sanirim birisinin bir sozune kirildi.
Cunku ona dedigi alana gecebilecegimizi ama detaylari bilmedigimizi soyledim. O da bana hesap acmamiz gerektigini soyledi. Ertesi gun de sabahtan kizmis sanirim, ona attigim maile siz gidin ben gecmeyecegim diye yanit geldi..
Ne olduguna vakif olamamakla birlikte cok uzuldum.

Ben grubumuz bozulmasin paylasimimiz devam etsin istiyorum.
Biz yol arkadasiyiz,dostuz. Sizzleri cok seviyor ve herbirinizi cok onemsiyorum.
Hayatim gitmesin,kusmesin.
Ben doguma giderken,evden cikarken size haber ulastirmanin derdindeydim ya o sancimla. Dusunun iste siz benim icin kimlersiniz ve neredesiniz.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Dün Adayi kontrole goturduk. Boyunu olcmeye bir turlu musade etmedi kipir kipir. Olculebildigi kadar 74 cm ve 8330 gr.
Bas cevresi 42 cm.

Hamdolsun sagligi yerinde.
13 aylik olana dek her ay rutin kontrollere devam edecekmisiz.

Ada artik herseyi yiyebilir dedi doktorumuZ.
Yemekler az salcali ve tuzsuz olacakmis.
Bakla,bamya,patlican,cig domates yasakmis.
Tavugu fazla onermiyorum,tam zamaninda 8aylik oldu tam balik cikti avlanma yasagi kalkti dedi.
Haftada bir mutlaka balik dedi. 3 balik saydi yasak diye sadece barbun aklimda. Kilciklarindan oturu yasakliyor. İnce kilciklilar yasak.
Eger guzel temizlersen hamsi istavrit de olur dedi.
Dun eriste vermis annem el yapimi,bayilmis bizimki agzini buze buze yemis.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Dün Adayi kontrole goturduk. Boyunu olcmeye bir turlu musade etmedi kipir kipir. Olculebildigi kadar 74 cm ve 8330 gr.
Bas cevresi 42 cm.

Tavugu fazla onermiyorum,tam zamaninda 8aylik oldu tam balik cikti avlanma yasagi kalkti dedi.
Haftada bir mutlaka balik dedi. 3 balik saydi yasak diye sadece barbun aklimda. Kilciklarindan oturu yasakliyor. İnce kilciklilar yasak.

maşallah canım minnoşa, ya cidden büyüyor kuzucuklar, maşallah maşallah :huhuu:

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Bas cevresi 42 cm.

maşallah tatlıma...

erişteyi nasıl vermiş annen babuş, ezmiş mi ufalamış mı nasıl yemiş? ben de artık başka şeyler yesin istiyorum...

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
:) ya hayatım alacam aklını o olacak ama. kızım bi dur nereye gidiyosun.? senin de yuvan burası. sadece biraz tez canlısın senin isteğin de hemen yerine gelmeyince küsüp gittin. bana darıldığını da biliyorum.... konuyu bilmiyordum herzamanki gibi de fevri çıkışlarından birini yapınca TAMAM APLA KIZMA dedim. o kadar. sende çekip gittin 3 günde uğramadın. bize ceza kestin kendince. ortada sorun yok bırakılıp gidecek bişey de yok. yuvana dön bebek... biz senin bi gün ceeeeeeeeeee deyip bize kendini gösterebilme ihtimalinle sevdik. hade bakalım öptümmmm

konu da daha fazla uzamasın artık gerçekten sıktı

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
Selam kizlar. Su siralar fazla giremedim,malum is degistirecegim icin bi hengamedir gidiyor.
HAYATIMin neden kizdigini anladim ama hemen gecmedik diye oldugunu sanmiyorum. Sanirim birisinin bir sozune kirildi.
Cunku ona dedigi alana gecebilecegimizi ama detaylari bilmedigimizi soyledim. O da bana hesap acmamiz gerektigini soyledi. Ertesi gun de sabahtan kizmis sanirim, ona attigim maile siz gidin ben gecmeyecegim diye yanit geldi..
Ne olduguna vakif olamamakla birlikte cok uzuldum.

Ben grubumuz bozulmasin paylasimimiz devam etsin istiyorum.
Biz yol arkadasiyiz,dostuz. Sizzleri cok seviyor ve herbirinizi cok onemsiyorum.
Hayatim gitmesin,kusmesin.
Ben doguma giderken,evden cikarken size haber ulastirmanin derdindeydim ya o sancimla. Dusunun iste siz benim icin kimlersiniz ve neredesiniz.

o biri ben oluyorum. ya dünkü olay ne diye sordum. bilmediğim için. sonra da hayatım her işin gizemli be kızım ne oldu dün ne istedin tarzında bi soru sordum o da, gizli olmayacaksa burdan da söylerdim dedi. bende tamam apla kızma yazdım bu kadar :) buna kızdı. gitti gelmedi. sonra da konu taa buralara kadar geldi. falan fılan offf sıkıcı ve hakikaten sıkıldım.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Bas cevresi 42 cm.

Maşallah ada'ma..
Çiğ domates neden yasak acaba, ben veriyorum. Selim çok seviyor.
Balk vermeye bizde başlayalım dedik, en iyisi somondan başlama. hem yağlı balık hemde kılçık sorunu yok.
Tavuk bende vermiyorum. Biz eve tavuk çok az alıyoruz,hormonlu diye bi çekiniyoruz yemeye.. Annemde erişte getirmişti, selimin çorbalarına bazen katıyorum..

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
babuss masallahh ada kuzuyaa. genc kiz oldu bunlar artik:deli: cig domates neden yasak acaba. ben veriyodum zaten ama bugun mesela yumurtayi domatesin suyuyla yumusattim bayildi. dr bize herseyi serbest birakti. patlican da yiyebilirmis ama besleyiciligi yok siz bilirsiniz dedi. uzulerek soyluyorum ama tuzsuz yemek olayi bizde tutmadi. defne bizim yemeklerden verince gomuluyo ona hazirladigim tuzsuzlari yemiyo tarhana ve domatesli sehriye haric. bildigin ev yemegi istiyo. :ne:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
selamm kizlar tekrardan. bugun aile boyu mangala gittik uzun bi aradan sonra. defnecim salincakta sallandi. tutundu siki siki birakmadi zincirleri. bi mutlu oldu yavrum. balik yedirdim ona bide bu hafta iki kez balik yemis oldu. yarasin insallah. allahtan sevdi yani hic itmedi cikarmadi. insallah hep boyle gider.

kocam yine odundu o ayri. gol vardi onumuzde. o kadar sicakti ki kendimi su suya atasim var dedim. gorumcem cok pis gorunuyo dedi. bende o degilde bataklik gibi duruyo daha cok batar miyim acep dedim.benimki inatla batmazsin diyo. 3 tekrardan sonra dedim ki ya bataklik gibi gormuyomusun. dondu bana sende bot gibisin batmazsin dedi gulmeye basladi. -kizgin allahtan gorumcem gulmedi yoksa daha ck bozulurdum. cok kabasin diyorum yetmiyo. bigun benimde onu asagilamam lazim en iyisi o olcak sanirsam

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
selamm kizlar tekrardan. bugun aile boyu mangala gittik uzun bi aradan sonra. defnecim salincakta sallandi. tutundu siki siki birakmadi zincirleri. bi mutlu oldu yavrum. balik yedirdim ona bide bu hafta iki kez balik yemis oldu. yarasin insallah. allahtan sevdi yani hic itmedi cikarmadi. insallah hep boyle gider.

kocam yine odundu o ayri. gol vardi onumuzde. o kadar sicakti ki kendimi su suya atasim var dedim. gorumcem cok pis gorunuyo dedi. bende o degilde bataklik gibi duruyo daha cok batar miyim acep dedim.benimki inatla batmazsin diyo. 3 tekrardan sonra dedim ki ya bataklik gibi gormuyomusun. dondu bana sende bot gibisin batmazsin dedi gulmeye basladi. -kizgin allahtan gorumcem gulmedi yoksa daha ck bozulurdum. cok kabasin diyorum yetmiyo. bigun benimde onu asagilamam lazim en iyisi o olcak sanirsam

Ecrin bu kocanı evire çevire dövmek geliyor içimden:) Bulmuş senin gibi tatlı bir hatun daha ne ister. Belkide gaza getirmeye çalışıyordur. Benim eşim kilodan nefret eder, önceden 1 kilo alsam aman yeme derdi. Şimdi kilolar yavaş gidiyor, emziriyoru diye agzını açmıyor. Bu görüntümü beğenmediğini biliyorum. Sen ne aptın kilo verdinmi? görümcen dukan diyeti ile verdimi..

Bu arada defnme maşalah. Egeli balık sevmezmi sever annesi. İnşallah selimde sever, ben balığıçok severim..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
SİMUŞUM;
Eski sayfalara şöye bir bakarken senin şu mesajına rastladım, duygulandım canım. Ekleyim sende tekrar oku.

Simuşumun mesajı;
Kızlar, dualarını eksik etmeyen ve iyi dileklerde bulunan bulunmayan herkese sonsuz teşekkür ederim...
Şuan inanılmaz karman çorman bir durumdayım. Uyumam gerek çünkü 4 te kalkıp duşumu alacağım, son hazırlıklarımı tamamlayıp saat 5.30 gibi evden çıkacağım inşallah. 6'da hastanede olmam gerekiyormuş. 6.30-6.45 aralığında ameliyata gireriz dedi doktorumuz. Ama uyumak istemiyorum. Kızımı bir daha içimde hissedemeyecek olmanın verdiği garip bir hüzün var üstümde. O minik tekmeler, hıçkırıklar, popo kaldırmalar olmayacak artık içimde... Neyse işte buna üzülürken, kızımı göreceğim, kokusunu duyacağım için de heyecanlanıyorum. Bak şimdi de heyecandan midem bulandı...

Neyse fıstıklar ben çıkıyorum. Son gözden geçirmeleri yapayım. Sonra da uyumaya çalışayım. Malum yarın bizim için büyük gün
Allah'a emanet olun. Dualarınızı eksik etmeyin, zira bu anne adayı birazcık korkuyor

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Maşallah ada'ma..
Çiğ domates neden yasak acaba, ben veriyorum. Selim çok seviyor.
Balk vermeye bizde başlayalım dedik, en iyisi somondan başlama. hem yağlı balık hemde kılçık sorunu yok.
Tavuk bende vermiyorum. Biz eve tavuk çok az alıyoruz,hormonlu diye bi çekiniyoruz yemeye.. Annemde erişte getirmişti, selimin çorbalarına bazen katıyorum..

Sanırım alerji yapma olasılığı yüksek sebzelerden olduğu için canım...Aslında çiğ domates verebilir miyiz diye ben sordum, çünkü bebeklerde tercih edilmediğini daha önce başka yerlerde de okumuştum, doktorumuz da onayladı.
Ben de levrekten başlayayım demiştim, ama levrekte de ince kılçıklar vardır aslında sırf o yüzden sevmem. Mezgit de çok yavandır onu da pek sevmem.
Palamut da verilebilir, hem çok lezzetlidir, hem de kılçık sıkıntısı yoktur.
Somon olur, hamsi bile olur, ben kılçıksız pişiririm zaten her zaman.

Adaya masallah babusum cok sukur sagligi yerinde boylu kuzum benim muhah size

Teşekkür ederiz teyzesi, abla oldu kızım maşallah :D

babuss masallahh ada kuzuyaa. genc kiz oldu bunlar artik:deli: cig domates neden yasak acaba. ben veriyodum zaten ama bugun mesela yumurtayi domatesin suyuyla yumusattim bayildi. dr bize herseyi serbest birakti. patlican da yiyebilirmis ama besleyiciligi yok siz bilirsiniz dedi. uzulerek soyluyorum ama tuzsuz yemek olayi bizde tutmadi. defne bizim yemeklerden verince gomuluyo ona hazirladigim tuzsuzlari yemiyo tarhana ve domatesli sehriye haric. bildigin ev yemegi istiyo. :ne:

Ada da ev yemeğini çok seviyo canım. Domatesi alerji yüzünden vermedi sanırım, ki Adanın alerjik bi bünyesi de var...
Bakalım ben kendi yemeklerimden mi versem ona ayrı mı yapsam daha karar veremedim...

maşallah canım minnoşa, ya cidden büyüyor kuzucuklar, maşallah maşallah :huhuu:

Gerçekten büyüyolar canım, hepsine ayrı ayrı maşallah...

maşallah tatlıma...

erişteyi nasıl vermiş annen babuş, ezmiş mi ufalamış mı nasıl yemiş? ben de artık başka şeyler yesin istiyorum...

Ezmiş canım, mercimekten daha ufak hale getirene kadar kaşığın kenarıyla ufaltmış. Ama pişirmeden önce ufalansa daha kolay olur sanki?

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Canım ben senin eşini anlamıyorum cidden. Öyle fazla bi kilon yok. Bundan rahatsızsa da bunun söylemenin yolları var, destek olabilir...
Ki bence cidden çok güzel bi kızsın maşallah, bebek gibisin. Fotoğrafarını görmüştüm, maşallah demiştim, ne kadar güzel...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
o biri ben oluyorum. ya dünkü olay ne diye sordum. bilmediğim için. sonra da hayatım her işin gizemli be kızım ne oldu dün ne istedin tarzında bi soru sordum o da, gizli olmayacaksa burdan da söylerdim dedi. bende tamam apla kızma yazdım bu kadar :) buna kızdı. gitti gelmedi. sonra da konu taa buralara kadar geldi. falan fılan offf sıkıcı ve hakikaten sıkıldım.

Tamam da birbirimize her zaman şakalar yapıyoruz, kaldırıyoruz da bunları...Sana kırıldı okey, ama söylenen de birşey yok.
Tamam hani bazen alıngan, kırılgan anımıza denk geliyor, normalde alınmayacağımız şeye alınıveriyoruz. Olabilir ama, kendimizi ifade ettik...
Hem Hayatımın da tarzı ağır şaka konusunda...

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
babusss bizim yemekleri az kavurup az tuzlu yaparsak bence yiyebilirler gibime geliyo. hatta hepsini zeytinyagli yapsak bizde saglikli oluruz sankim. domates alerjen listesinde vardi internet sayfasinda ama bizim dr un listesinde yok. zati tatsiz tuzsuz yiyiyolar, allahtan domates serbest:ne:

var cnm bende biliyorum kilolu oldugumu,bende mutlu degilim bi elbise belledim onla gezip duruyorum. ama onun boyle yapmasi beni geriyor. resmen dun ekmek istemeye cekindim masanin bi ucundan. ya bisi derse diye. bunlarin ailede var kilo takintisi.2 gece once de elimden fistiklari aldi yeme askim diye diye.saka yapiyo sandim kuzeni de bizdeydi. ama tinmadi hic vermedi bi daha. bi de sende alinmada yok yersin yinede dedi. bende kustum gittim yattim hemen. ama yanima gelip ben senin iyiligin icin yaptim falan da demedi hic

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar