Maşallah ada'ma..
Çiğ domates neden yasak acaba, ben veriyorum. Selim çok seviyor.
Balk vermeye bizde başlayalım dedik, en iyisi somondan başlama. hem yağlı balık hemde kılçık sorunu yok.
Tavuk bende vermiyorum. Biz eve tavuk çok az alıyoruz,hormonlu diye bi çekiniyoruz yemeye.. Annemde erişte getirmişti, selimin çorbalarına bazen katıyorum..
Sanırım alerji yapma olasılığı yüksek sebzelerden olduğu için canım...Aslında çiğ domates verebilir miyiz diye ben sordum, çünkü bebeklerde tercih edilmediğini daha önce başka yerlerde de okumuştum, doktorumuz da onayladı.
Ben de levrekten başlayayım demiştim, ama levrekte de ince kılçıklar vardır aslında sırf o yüzden sevmem. Mezgit de çok yavandır onu da pek sevmem.
Palamut da verilebilir, hem çok lezzetlidir, hem de kılçık sıkıntısı yoktur.
Somon olur, hamsi bile olur, ben kılçıksız pişiririm zaten her zaman.
Adaya masallah babusum cok sukur sagligi yerinde boylu kuzum benim muhah size
Teşekkür ederiz teyzesi, abla oldu kızım maşallah
babuss masallahh ada kuzuyaa. genc kiz oldu bunlar artik:deli: cig domates neden yasak acaba. ben veriyodum zaten ama bugun mesela yumurtayi domatesin suyuyla yumusattim bayildi. dr bize herseyi serbest birakti. patlican da yiyebilirmis ama besleyiciligi yok siz bilirsiniz dedi. uzulerek soyluyorum ama tuzsuz yemek olayi bizde tutmadi. defne bizim yemeklerden verince gomuluyo ona hazirladigim tuzsuzlari yemiyo tarhana ve domatesli sehriye haric. bildigin ev yemegi istiyo. :ne:
Ada da ev yemeğini çok seviyo canım. Domatesi alerji yüzünden vermedi sanırım, ki Adanın alerjik bi bünyesi de var...
Bakalım ben kendi yemeklerimden mi versem ona ayrı mı yapsam daha karar veremedim...
maşallah canım minnoşa, ya cidden büyüyor kuzucuklar, maşallah maşallah

Gerçekten büyüyolar canım, hepsine ayrı ayrı maşallah...
maşallah tatlıma...
erişteyi nasıl vermiş annen babuş, ezmiş mi ufalamış mı nasıl yemiş? ben de artık başka şeyler yesin istiyorum...
Ezmiş canım, mercimekten daha ufak hale getirene kadar kaşığın kenarıyla ufaltmış. Ama pişirmeden önce ufalansa daha kolay olur sanki?