2012 Şubat Anneleri

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
pikecim evet dediğin gibi aslında plastikte çok mühim benim dikkat ettiğim konu bebeklerin vücudunda bizlerden eksik kızımlar var onları tamamlayan su kullanmaya özen gösteriyorum hayat suyun aslında normal sudan bir farklı yok bebek suyu die kakalıyolar ambalaj satıyolar bize malesef bize tadınada bakarsanız birebir aynı cam şişede satsalar keşke bebek sularını

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416

4 yada 5 bez tüketiyoruz
ben hala kaynamış su veriyorum Lidoş dr da sormadım oda bişey demedi bak şimdi kafam karıştı

aynen bende 5 tane değiştiriyorum gece sabaha kadar bezi kupkuru sabah bi başlıyo çiş yapmaya bez kütük
bizim de çıkmadı, annem azıcık baş vermiş dedi ama şahsen ben daha göremedim :D

iyiyim pikem, sen nasılsın? noyan kuzum nasıl?
okul fena değil de artık sizi anca gece yatınca telefondan okuyabiliyorum, ama oradan da yazamıyorum...yarın misafirim gelecek, işim çok ama yapmak istemediğim için oğlan uyurken az bakayım dedim...bir haller olmuş ama tam anlayamadım :acep:

babuş işe başlama tarihin kesinleşmiş, gözün aydın tatlım...bu arada, gökçenin hakkımızda yazdığı tespitlerinden sonraki yorumuna çok thanks....

dünyam tez zamanda iyileşir inşallah batuhan...çok geçmiş olsun...

yaa bi de bişey soracam, benimkinden başka emeklemeyen var mı?????????????

daha iyiymiş geç diş çıkaran çocuk daha gelişir diyolar büyükler

eymen 3 hafta önce ilk adımlarını attı çok erken başladı şimdide tembellik ediyo dizlerinin üzerine dikiliyo elleride kaldırıyo fakat şu anda yaptıgı ileri geri sallanmak geri gitmek ileri atamıyo halbüsem atmıştı daha önce tembel teneke yürüteç varken emeklemeyi napcek...

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
selam yavrular,ulen sayfalar almıs basın ngidyo okuncak gibi degil,herhalde kendi fotolarınızı koymusunuz bi bide icindde ne varrr konusu gecmis hahahah :D

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
başka kacırdıgım,bilmem gereken bi olay vukuu buldumu avep ?

yok efem doğum zamanlarına gittik üzerimizde ne varlara :D güseldi kaçırdınız efem ama siz muafsınız anacıgınızla hasret gideriniz tekerlenip yuvarlanınız efem

bide eymen bugun 7 aylık teyzelerr tosturuk zarganam kocuman olduu

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

yok efem doğum zamanlarına gittik üzerimizde ne varlara :D güseldi kaçırdınız efem ama siz muafsınız anacıgınızla hasret gideriniz tekerlenip yuvarlanınız efem

bide eymen bugun 7 aylık teyzelerr tosturuk zarganam kocuman olduu

:D evet demi ayda bi defa geliyom zati napalım bak ona ragmen bakıyom okumaya calısıyom :)
bende yarın carsıya cıkıp soole bi iki gecelik bakayım diyorum ahahhah gaza geldim heveslendim nihahaha :huri:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

Günaydın simuşum
Anaaa sen Duruyu anlattırken tırstım yeminle becerikli kızım benim
çocuk yaramazlıklarını dinleyen için çok zevkli
yaşayan için eziyet

Aynen Laylam, ben de yaşarken fenalık geçiriyorum da etkisi geçince gülüyorum :)

minnoşa bak sen yaa maşallah.. :huhuu: bende bi an gözümü ayıramıyorum simuşcum, Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Amin Pikoşum. Bazen serbest kendi haline bırakıyorum o zamanlar hep tuvalete banyoya girmeye çalışıyo. :D

ahahahahahhaah uykudan emekleyerek uyanma süpermiş. bak Aden de yapıyor onu ama kırkyıl düşünsem böyle bi tanımlama yapamazdım. yarıldım ahahahaa.

uyanır uyanmaz hoppala yapmayı isteyecek kadar enerjik kız bunlar. Aden'de şey de var kucağımda mesela neyin yanından geçiyorsam ben onu elleme hastalığı. çiçek olur, duvar olur, bişeyin köşesini illa elliyor çocuk.

hani bi reklam vardı uno'nun ekmek reklamı adam her yeri elleye elleye geziyordu. aynı o adam ya.

Hhhhhhhhh ellesin kız çocuk bırak da. Demek dokunsal tarafı gelişmiş yavrumun, benimkinin tırmansal ve tırmıklamaksal tarafı gelişmiş. (Bu tabirlerde ne demekse, bkz: afedersiniz bi taraftan kelime türetmek :D) Yaa ben zati Adeni, Noyanı, Duruyu hem tip olarak hem hareketlilik babında çok benzetiyorum birbirlerine.

Selam kızlar. Dun aksam acile goturdum batuhan ı cok kotu oldu yavrum. Bi serum taktılar tahlil falan yaptılar cok sukur kotu cıkmadı sonuclar. Biraz enfeksyon varmıs ama doktor ishal oldugu icin bekliyordum boyle bir sonuc dedi. İshali icin suda acma toz verdi istah acıcı surup verdi agrı kesici verdi. Bir de saglıkocagındaki doktor trosyd krem vermisti gece yatırırken surdugumde iyi geldi ama sabah kaka yapmaya baslayınca gene kızardı poposu cocugumun. Doktor hemen gecmez 1-2 gun daha surer ishali dedi. Bakalım nolucak.

Geçmiş oldun Dünyam, tez zamanda iyileşmesi dileğiyle...

annem masallah duruya afacanim benimm sen anlatinca dinlemesi ne keyifli allah yardimcin olsun balim :)

ela tosbigi kicini bilekaldirmiyo emeklemek icinbirak onu yuzustu yatmaya tahammulu yok cadinin..isi gucu saga sola yapisip ayaga kalkmak,bide kumanda manyagi elinden aldigim an kicini yirtiyo uykuya bilekumandayla gidiyoz pis benim bebem pisss :)

Hııı bizimkinde de var o kumanda cep tlf çılgınlığı, cep tlf una benzeyen bi oyuncak aldık göya ama yüzüne bakmıyo. :) Ben yerim o Ela tostiğini de annesi...

ya bişi soracam siz bebelerinize su olarak ne içiriyorsunuz?

Eriklinin 5 lt lik suyunu kaynatıp ılıtıp soğutup içiriyorum Gökçecim.

başka bir sorum olacak size aşağı yukarı günde kaç adet bez tüketiyosunuz?

Ben halen 6-7 tane kullanıyorum sanırım.

Selam Lilacscım nasılsın? Okula alıştın mı? Minnoşu evde bırakmaya işe falan? Emekleme bildiğim kadarıyla genetik. Anne-baba emeklemişse bebe emekliyo yoksa emeklemeyebiliyolarmış, direkt oturma sonra yürüme olabilirmiş. Mesela benim bi arkadaşımın bizden 3 ay büyük bebeği var hiç emeklemedi, şimdi ayağa kalkıp yürümeye çalışıyormuş. Bizde de mesela eşim emeklememiş, ben emeklemişim. 1 tane daha çocuğumuz olsa emeklemeyebilir babaya çekerse..

Kıııııız niye öyle diyon? Erken çıkaranlar noolcak gelişemicek mi?? :( :(

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
bizde bugun kontolrumuzu oldu idrar verdik yarın cıkcakmıs sonuclar aricaklar beni yada esimi..cok sukur doktor begendi hira'yı masallah dedi gelisimi iyi dedi
kabız oldugun soyledim duphalac yazdı duzelene kadar icir dedi..
demir damlasını degistirdi ferrum yazdı..

heceliyomu dedi bababa falan gibi,evet dedim
dikeliyomu dedi,kendi tutunup kalkmıyo biz elinden tutarsak kalkıyo dedim tamam
dedi..
mama olayını sordum ek gıdaya ragmen yinede gunde 800 cc icebilyo mama dedim icsin sorun degil anne sutu almıyo cunku dedi..
artık yemeklerine kıyma koyabilirsin dedi,tavuk balık tattır artık dedi onumuzdeki ay onları da ogun olarak yiyebilr dedi..

muhallebi kabız yapabilir dedi her aksam verme dedi..
aklıma gelenler bu kadar simdilik :tskler:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

iyiyim pikem, sen nasılsın? noyan kuzum nasıl?
okul fena değil de artık sizi anca gece yatınca telefondan okuyabiliyorum, ama oradan da yazamıyorum...yarın misafirim gelecek, işim çok ama yapmak istemediğim için oğlan uyurken az bakayım dedim...bir haller olmuş ama tam anlayamadım :acep:

fena degiliz canım ya, ugraşıyoruz işte oglanla...
gene iyi takip ediyosun canım, işten giremeyipte aksam bakmak kolay olmasa gerek.. ama özletme kendini fıstık...
:D evet demi ayda bi defa geliyom zati napalım bak ona ragmen bakıyom okumaya calısıyom :)
bende yarın carsıya cıkıp soole bi iki gecelik bakayım diyorum ahahhah gaza geldim heveslendim nihahaha :huri:

sen keyfine bak şeker, miss gibi anacıgının yanındasın , darısı başıma inşallah..

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Yazarken gene uyandı. oy oy oyyyy

ya simuşum yok oyle bisey yaa disin saglamlıgının ne zaman cıktıgıyla alakası oılabilir mi yaa :) hurafe bunlar sen cocuga verirsen sekeri balı kucukken dis erir gider bu kadar basit hatta vermesende genetikse de erir gider yapıucak bisey yok..

ben inanmam hic oyle seylere buyukler evet tecrubeli ama her soyledikleri de olcak diye bisey yook :elif:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
fena degiliz canım ya, ugraşıyoruz işte oglanla...
gene iyi takip ediyosun canım, işten giremeyipte aksam bakmak kolay olmasa gerek.. ama özletme kendini fıstık...

sen keyfine bak şeker, miss gibi anacıgının yanındasın , darısı başıma inşallah..

darısı basına pikoşşş :)
valla oyle gunler cabuk geciyo gidesim gelmiyo ama napalım..pazar aksamı doncez eve poff

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

.

valla benim oglum maşallah erken cıkarttı ama cok şükür herşeyi yerinde, o büyükler cok biliyo... :D :D

ha cıkartmasa da olurdu sonucta bu 3-18 aylık arası olan bi durum, cıkardı diye bişey degil, cıkarmadı diye de bişey degil bence...
doktorun yalancısıyım...

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
aferin sana o zaman muhah annene söle seni fazla gaza getirmesin ben dün akşam giyindim o gecelikten sonuç eymene kardeş gelmez ise iyi yani her gece her gece öle giyinirsek ya adam o halimizden bıkar yada bıkmazsada bizim halimiz arap yane
Aynen Laylam, ben de yaşarken fenalık geçiriyorum da etkisi geçince gülüyorum :)

Amin Pikoşum. Bazen serbest kendi haline bırakıyorum o zamanlar hep tuvalete banyoya girmeye çalışıyo. :D

Hhhhhhhhh ellesin kız çocuk bırak da. Demek dokunsal tarafı gelişmiş yavrumun, benimkinin tırmansal ve tırmıklamaksal tarafı gelişmiş. (Bu tabirlerde ne demekse, bkz: afedersiniz bi taraftan kelime türetmek :D) Yaa ben zati Adeni, Noyanı, Duruyu hem tip olarak hem hareketlilik babında çok benzetiyorum birbirlerine.

Hııı bizimkinde de var o kumanda cep tlf çılgınlığı, cep tlf una benzeyen bi oyuncak aldık göya ama yüzüne bakmıyo. :) Ben yerim o Ela tostiğini de annesi...

Selam Lilacscım nasılsın? Okula alıştın mı? Minnoşu evde bırakmaya işe falan? Emekleme bildiğim kadarıyla genetik. Anne-baba emeklemişse bebe emekliyo yoksa emeklemeyebiliyolarmış, direkt oturma sonra yürüme olabilirmiş. Mesela benim bi arkadaşımın bizden 3 ay büyük bebeği var hiç emeklemedi, şimdi ayağa kalkıp yürümeye çalışıyormuş. Bizde de mesela eşim emeklememiş, ben emeklemişim. 1 tane daha çocuğumuz olsa emeklemeyebilir babaya çekerse..

yok kız ne bilim benimki züürt tesellisi ne güsel işte benimki tembel teneke büyüklerin her dediği dogru olacak die bir kaide yok
bizde bugun kontolrumuzu oldu idrar verdik yarın cıkcakmıs sonuclar aricaklar beni yada esimi..cok sukur doktor begendi hira'yı masallah dedi gelisimi iyi dedi
kabız oldugun soyledim duphalac yazdı duzelene kadar icir dedi..
demir damlasını degistirdi ferrum yazdı..

heceliyomu dedi bababa falan gibi,evet dedim
dikeliyomu dedi,kendi tutunup kalkmıyo biz elinden tutarsak kalkıyo dedim tamam
dedi..
mama olayını sordum ek gıdaya ragmen yinede gunde 800 cc icebilyo mama dedim icsin sorun degil anne sutu almıyo cunku dedi..
artık yemeklerine kıyma koyabilirsin dedi,tavuk balık tattır artık dedi onumuzdeki ay onları da ogun olarak yiyebilr dedi..

muhallebi kabız yapabilir dedi her aksam verme dedi..
aklıma gelenler bu kadar simdilik :tskler:
hadi bakalım için rahatlamıştır kaç kg olmuş boyu kaçç anem saat 3 ben daha mutfagı toplamadım :( temzilik hak getire zaten hafta sonu koca evde hiçbişi yapmıyorum yemekten başka bugun iyice temizlemem lasım hade öpem siizi sayfam açık gelir geçer bakarım çok konuşmayın ki okuyabileyim

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
selam zilliler,

ben okullarda toplantılarda sürüniim (bnmki de sürünmekse, müdürüm kahvaltı bilem hazırlatmış sağolsun :D) siz burda laklak edin bensiz :deli:

kötü haber 30 saat dersim oldu, iyi haber 4ten sonraya ders koymayacaklar. süt iznimi böyle kullanıyorum şansa bakın. ilçede tam 82 öğretmen açığı var :ne: ders kabul etmeme gibi bir lüksüm yok ne yazıkki :(

neyse bakıcı ablamızı gönderdik. sağolsun iyş baktı oğluma, kızdım ettim ama Allah yolunu açık etsin diyorum. zor hem işi yok, hem dul, hem 2 çocuk okutmaya çalışıyor...

Tunaya bir markete (3 harfli acaba nedir nedir :gıdık: ) oyun halısı gelmiş. hayvan temalı. bir de motor gelmiş. sabah aceleyle giderken alıverdim. motor manyak bişi ya. haydeeee gidelum söylüyor. sağa sola koşturup duruyor. önünde birşey gelince dönüyor, ışıklı bol. Tuna bayıldı. ama yakalayamayınca da sinirlendi, hırsından saatlerce ağladı asabi şirinim.

sizde ne var ne yok?

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979

valla benimki de yürüyecek sanırım, çünkü kollarından tuttuğun an dikiliyor ve kesinlikle oturmak ya da yatmak istemiyor...illa basacak, adım da atıyor, ama tabi yalnız başına ya da tutunarak değil...biz kollarının altından tutarsak adım ata ata gidiyor...ama kesinlikle emekleme durumu yok, hala döne döne ulaşıyor istediği şeylere...

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

aferin sana o zaman muhah annene söle seni fazla gaza getirmesin ben dün akşam giyindim o gecelikten sonuç eymene kardeş gelmez ise iyi yani her gece her gece öle giyinirsek ya adam o halimizden bıkar yada bıkmazsada bizim halimiz arap yane

yok kız ne bilim benimki züürt tesellisi ne güsel işte benimki tembel teneke büyüklerin her dediği dogru olacak die bir kaide yok

hadi bakalım için rahatlamıştır kaç kg olmuş boyu kaçç anem saat 3 ben daha mutfagı toplamadım :( temzilik hak getire zaten hafta sonu koca evde hiçbişi yapmıyorum yemekten başka bugun iyice temizlemem lasım hade öpem siizi sayfam açık gelir geçer bakarım çok konuşmayın ki okuyabileyim

ahahahaha :D ne kardesi beee amanınnnnn
her gece giymemek lazım zaten tabi canım olurmu oyle sey bizimkide bi can yani

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
selam zilliler,

ben okullarda toplantılarda sürüniim (bnmki de sürünmekse, müdürüm kahvaltı bilem hazırlatmış sağolsun :D) siz burda laklak edin bensiz :deli:

kötü haber 30 saat dersim oldu, iyi haber 4ten sonraya ders koymayacaklar. süt iznimi böyle kullanıyorum şansa bakın. ilçede tam 82 öğretmen açığı var :ne: ders kabul etmeme gibi bir lüksüm yok ne yazıkki :(

neyse bakıcı ablamızı gönderdik. sağolsun iyş baktı oğluma, kızdım ettim ama Allah yolunu açık etsin diyorum. zor hem işi yok, hem dul, hem 2 çocuk okutmaya çalışıyor...

Tunaya bir markete (3 harfli acaba nedir nedir :gıdık: ) oyun halısı gelmiş. hayvan temalı. bir de motor gelmiş. sabah aceleyle giderken alıverdim. motor manyak bişi ya. haydeeee gidelum söylüyor. sağa sola koşturup duruyor. önünde birşey gelince dönüyor, ışıklı bol. Tuna bayıldı. ama yakalayamayınca da sinirlendi, hırsından saatlerce ağladı asabi şirinim.

sizde ne var ne yok?
slm cnm benim allah yardımcın olsun ne diyimm haylaz kız seninkide hırslı demekki maşallah illa tutacak yanii
bak senin bu yazdıgını görmeden hemen bende yazmışım eheheh :D

leadercim kız bizi de düşün bak bizimkiler cıkarttı üzülürüz yani...
cnm özür dilerim sizi üzmek için demediydim aslında dedim ya benimki züürt tesellisi çıkaramadı ya bu zırtoo ondan kırdıysam yada başka şeyler düşündüyseniz özür dilerim
ahahahaha :D ne kardesi beee amanınnnnn
her gece giymemek lazım zaten tabi canım olurmu oyle sey bizimkide bi can yani

yok kız kardeş mardeş aman almıyım ben kafayı kırarım bu beni haşat etti yeminle

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar