2012 Şubat Anneleri

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
asımızı olduk geldik..2 tane bi bacagından 1 tane diger bacagından bi de agzından damla seklinde..off yıktı ortalıgı nası agladı ama cabuk sustu cok sukur..dısarı cıkıp bide babasını gorunce nazından yine agladı azcık :)

ohh artık 1 yasına kadar ası yokmus Allah'tan..
(MASALLAH)
boyu: 70 cm
kilosu : 7650 gr
bas cevresi : 42 cm olmus..

gecen ay 7150 gr'dı..yarım kilo almıs yani..aman neyse bunada sukur bi hastalıgı yok en azından kuzumun..yaklasık 1 saattir uyuyo simdi uyansın atesine bakıcam cıkarsa calpol ver dediler..

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Bakanlık emri 'demir'i kesti

Sağlık Bakanlığı'nın bebeklerde ve emziren annelere ücretsiz dağıttığı demir damlası geri çekildi.

2004 yılında başlatılan 'Demir gibi Türkiye' projesi kapsamında 24 aya kadar olan bebeklere verilen Ferro Sanol isimli demir damlasının analizler sonucu kullanıma uygun bulunmayan bazı serileri eczane, depo ve hastanelerden toplatıldı. Bakanlığın Eczacılık ve Tıbbi Ürün ve Şube Müdürlüğü'nce İl Sağlık Müdürlüklerine gönderilen yazıda şöyle denildi: Bu yıl dağıtılmakta olan Ekim 2016 son kullanma tarihli ürülerin bazı serilerinin analizler sonucu kullanılması uygun bulunmamıştır. Söz konusu serilere eczane, depo ve hastanelerden geri çekme işlemi uygulanmıştır. Ayrıca aile hekimlerinin ellerinde kalan serilerin de dağıtımı durdurulmuştur...

Doruk ÇAKAR/ ANKARA

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Bakanlık emri 'demir'i kesti

Sağlık Bakanlığı'nın bebeklerde ve emziren annelere ücretsiz dağıttığı demir damlası geri çekildi.

2004 yılında başlatılan 'Demir gibi Türkiye' projesi kapsamında 24 aya kadar olan bebeklere verilen Ferro Sanol isimli demir damlasının analizler sonucu kullanıma uygun bulunmayan bazı serileri eczane, depo ve hastanelerden toplatıldı. Bakanlığın Eczacılık ve Tıbbi Ürün ve Şube Müdürlüğü'nce İl Sağlık Müdürlüklerine gönderilen yazıda şöyle denildi: Bu yıl dağıtılmakta olan Ekim 2016 son kullanma tarihli ürülerin bazı serilerinin analizler sonucu kullanılması uygun bulunmamıştır. Söz konusu serilere eczane, depo ve hastanelerden geri çekme işlemi uygulanmıştır. Ayrıca aile hekimlerinin ellerinde kalan serilerin de dağıtımı durdurulmuştur...

Doruk ÇAKAR/ ANKARA

Evet canım bu sabah okudum ben de. Hemen attım son kullanma tarihi 2016 yazıyordu. Zaten kan sayımı yapmadan direk veriyorlar çocuklarımıza bunu. Artık temiz çıksa da ben daha veremem. Sağlık ocağı ile konuştum, bir sorun yok bizdeki onlardan değil dedi ama vermicem ben. Artık kan yapıcı şeyleri araştırıp, onları yediricem. Nasılsa artık ek gıdalara geçtik.
Bu arada Hira'ya maşallah, uzun kız olacak sanırım :)

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Evet canım bu sabah okudum ben de. Hemen attım son kullanma tarihi 2016 yazıyordu. Zaten kan sayımı yapmadan direk veriyorlar çocuklarımıza bunu. Artık temiz çıksa da ben daha veremem. Sağlık ocağı ile konuştum, bir sorun yok bizdeki onlardan değil dedi ama vermicem ben. Artık kan yapıcı şeyleri araştırıp, onları yediricem. Nasılsa artık ek gıdalara geçtik.
Bu arada Hira'ya maşallah, uzun kız olacak sanırım :)

bende az once okudum azo'm yaa bendeki de ferro sanol ve 2016 skt li bende vermicem zaten hep unutuyodum hira da sevmedigi icin veresim gelmiyodu..dogru diyosun kansızlık olusmadan verilmesi dogru degil bencede..siyah üzüm verebiliyosak bebelere en cok kan yapan sey o..kayısı yı da ihmal etmiyorum ben karacigeri temizliyo kanı temizliyo diye..baska bisi gelmiyo aklıma simdi..zaten hira da mamaya dondu baya gunde 1-2 kez emzirebiliyorum onda da topplamda 30-40 cc falan cıkıyodur napalım..

Azo'm hira'nın babası 190 cm o degil bi tek amcası da oyle onlarda kısa yok e bizim sulale de de yok sayılır ben 170 im..
heralde o da uzun olcak gibi :)

sen napıyon ?

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
selam kızlar,

demir için biz santafer kullanıyoruz. Tuna'nın doktoru onu vermişti. aile hekiminin verdiğini almadım ben o yüzden. kan sayımı yapmadan vermek doğru mu diye sivrilik yapıp sormuştum doktora. 6.aydan itibaren bebek anneden stokladığı rezervleri tüketirmiş. dışarıdan takviyeye ihtiyaç varmış. kan alıp canını yakmamıza gerek yok demişti. sizinle de paylaşmış olayım...

bblaucum geçmiş olsun Ada kuzuma. inşallah tez zamanda iyileşir...
sen faceteki 2 fotografın altına birşeyler yazmıştın ya, eşim de diyor ki " bak arkadaşın ne güzel yazmış, sen çocuğun çarşaf çarşaf fotolarını yayınlıyon, nazar değiyo çocuğa, böyle arada bir göster kaldır :D"

teyzoşlar bir daha geçmiş bayramınız kutlu olsun... Tuniş bu bayram kafayı buldu (trakyada böyle derler işler iyi gidince :kahkaha:) 300 liralık hasılatı var. mama sandalyesi parası çıktı sağolsunlar... kucağına alan cebine para sıkıştırdı... babaannem en büyüktür ailede. gelen giden çok olunca herkes 3-5 verince bile bisürü para oldu -ciko

yalnız hasta olduk biz analı oğullu. ben grip olmuşum. ilaç da kullanamıyom. o kadar dedim emziriorum, yine emzirme döneminde kullanılmayan ilaç vermiş -kizgin
Tunişi de bayramda acile bugün de doktoruna götürdük. burnu akıyor :( öksürüyor. burun akıntısı genze gidip öksürük yapıyormuş. bir de dişten dolayı tükürük, salya çok... ondan da öksürük oluyormuş. ben odaya Tunayı hasta ettik diye girdim. adam yine demediğini bırakmadı. üstünü çok açıyor gece dedi annem. siz üzerinize battaniye alıyormusunuz? dedi. annem de yooo diyince, " e Tuna niye alsın"dedi. bi sürü hicivli sözden sonra endişelenecek birşey olmadığını belirtti. geceleri ağrı kesici verin dedi. ben de ilaç vermek istemiyorum çok fazla dedim. o zaman bir dahaki sefer kendi dişiniz ağrıdığında lütfen hiç müdahale etmeyin. ancak o zaman oğlunuzu anlarsınız dedi. ay beni afakanlar bastı, sinir oldum ama annem çok sevdi doktoru :deli:

bir de ben çok hüzünlüyüm galiba bu aralar kızlar. depresyon belirtisi midir nedir. Tunaya şu şarkı söyleyen köpekten almıştım. bayramda ziyaretlere giderken oyalansın diye yanımızda taşıdık. babamın kuzeninin 8 yaşında konuşamayan, yürüyemeyen, bir oğlu var daha önce bahsetmiştim. o çok sevdi köpeği. Tunaya kendi oyuncaklarını verdi. o köpekle oynadı. 2 şarkı var. bir tanesinde " dünya rengarenk göreceksin, bütün renkleri öğreneceksin" bir tanesinde de "bana gülümsedin. anlayabiliyorum. akıllı olduğum için" diyor. Tuna ne zaman onları dinlese aklıma o geliyor şimdi. o hiçbir zaman onları öğrenemeyecek :( her seferinde Rabbime bir daha, bir daha şükrediyorum. hepimizin çocuklarına sağlık verdiği, dermansız dert vermediği için...

biraz uzun oldu ama özlemişim bee yazmayı

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Selam kızlar
Öncelikle geçmiş bayramınızı kutlar hepinizi tek tek öperim
Biz bayramda Silivri deydik dün akşam geldik ve Kayra yine sabaha kadar 4-5 kere kalktı artık biryerlere gitmek istemiyorum sonrası zor oluyor
Littlelım çok geçmiş olsun Tunaya ve sana bende Kayraya santafer kullanıyorum doktorumuz geçen ay vermişti
Çok haklısın canım bende hep hasta çocukları gördüğümde şükür ederim Allah kimseyi evladıyla sınamasın

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
asımızı olduk geldik..2 tane bi bacagından 1 tane diger bacagından bi de agzından damla seklinde..off yıktı ortalıgı nası agladı ama cabuk sustu cok sukur..dısarı cıkıp bide babasını gorunce nazından yine agladı azcık :)

ohh artık 1 yasına kadar ası yokmus Allah'tan..
(MASALLAH)
boyu: 70 cm
kilosu : 7650 gr
bas cevresi : 42 cm olmus..

gecen ay 7150 gr'dı..yarım kilo almıs yani..aman neyse bunada sukur bi hastalıgı yok en azından kuzumun..yaklasık 1 saattir uyuyo simdi uyansın atesine bakıcam cıkarsa calpol ver dediler..
Maşallah Hiraya ideal ölcülerde bir kız kız olacak
inşallah sorunsuz ateşsiz atlatırsınız bizim gibi

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Selam kızlar
Öncelikle geçmiş bayramınızı kutlar hepinizi tek tek öperim
Biz bayramda Silivri deydik dün akşam geldik ve Kayra yine sabaha kadar 4-5 kere kalktı artık biryerlere gitmek istemiyorum sonrası zor oluyor
Littlelım çok geçmiş olsun Tunaya ve sana bende Kayraya santafer kullanıyorum doktorumuz geçen ay vermişti
Çok haklısın canım bende hep hasta çocukları gördüğümde şükür ederim Allah kimseyi evladıyla sınamasın

aaa dibimize gelmişsiniz :(

evet cnm düzenleri bozuldu mu canavar oluyor bu minnoşlar :D

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Babuşcum gecmiş olsun, hayırdır, nasılsınız?

littlesunshine'cım size de cok gecmiş olsun, nasıl oldunuz şimdi?

simuşşşşşşşşşşşşşşşş nerelerdesin bacım, yoksun?

kızlar nerdesiniz yafffffffffffff

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
cok sıcak buralar ya, bi sonbahar gelse, havalar serinlese biras biras.......... kolumu kaldıracak halim yok ..:deli:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Selammmmm. Kizlarrr:1:
Bayram dandik bi bayramdi bizim icin. Anlatmaktan yoruldugumdan sebep anlatmiycam olanlari. Kafanizi da sisirmeyeyim. Ama ya ben normal degilim depresyona girdim yada bunlar degil. Her gecen gunn az daha icime isliyo normal bi ailenin eksikligi. Eskiden buyudukce gececek sanirdm olmadi. Bizde durum boyle olunca karsidan da bisi bekleyemiyosun tabi.neyse

Dun aksam arkadaslarla disari ciktik. Beraber yemek yedik. Gorumcem ben bakarim defne ye uyucak zaten suruklemeyin dedi. İstemesem de arkadaslarin cocuklari yok diye birakmak mantikli geldi.gunduz annesi icin tartistigimizdan mi bilmiyorum esim iyi performans gosterdi. Bizi olum ayirsinlar ben karima asigimlar vs havada ucustu. Sasirdim. Aslinda eskiden boyleydi ben bu adamla bundan sebep evlendim ama uzun zamandir ben bile unuttum bunlari. Gece saat 1:30 da ciktik eve donucez artik benimki gaza geldi. Onlari da gaza getirdi o saatte burdan cesmeye gittik.aalacati da bi dolandik sonra Bi gece klubune gittik. Sok ustune sok yani. Baya sevgili gibi hissettim kendimi. Ama hazirliksiz ve cocuklu oldugumdan ne dans ettim ne bisi. Saat saydim resmen. Cocugun kayinvalidemin evinde ve gorumcemde olmasi kasti beni. Keske bakici neyin olaydi dedim. O zamAn beynim rahat ederdi. Kimseye gebe kalmak istemiyorum cunku. Sabaha karsi izmire donduk bebemi de aldim dogru yataga. Defne de bana torpil yapti 11.30 a kadar uyuduk.
Sabah kayinvalidem aradi. Esimin bugunn dogum gunu pasta cart curt soruyo. Gulerek defneyi sordu. Aksam 2 saat ayagi da salladim dedi. Hii dedim. Agladi dedi. Aa x abla aglamadi dedi dedim. Cok aglamadi cnm sizi aradi bence dedi. Bisi demedim. Uyuyodu ayagimda birden uyandi sonr epey salladim diye Nlatti anlatti yani benim baya emegim gecti aksam az degil falan ddi. Hii dedi bisi demedim. Ya salladiysan torununu salladin emek verdiysen torununa verdin. Niye bana soyluyosun ne istiyosun tesekkur mu ayagina mi kapanayim. Dun gorumceme tesekkur ettim alirken. Sana tesekkur ediceksem de ben ederim zaten sen niye bana emegim gecti cart curt anlatiyosun gulerek bile soylese deli ediyo beni. Bi insan surekli tesekkur surekli pohpoh surekli mi takdir bekler yahu.

Neyse doldum burnuma kadar ama susuyorum artikin:benmi: cok yorgunum defne uyudu bende dibine yatip accik uyuyayim. Operim sizi

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar