2012 Şubat Anneleri

mannak

Aktif Üye
Tepki
177

yok gslm ben eminim çalışsaydın 4 4lük bir kadında olurdun nasılsın fıstık nsl ne yaptın ek gıdaya bşladın mı?

ii cnm yaaa yuvarlanıp gidios işte
başladım cnm ek gıdaya yavaştan
çok düzenli değil ama veriom artık meyve püresi basit çorba..
bugün ilk kez yoğrt verdim sevdi galibaa
bugün deneme sürecindeyim yavrum aç kalmazsa bende oruç tutmaya devam edicem inşşş
şimdlik sütüm fena değil ama gece sahura kadar oturmadım hep sıvı tükettim sahurdada süt çorbası kayısı erik kompososu içtim ve bol suuu inşş akşama kadar ii olur ya

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
neler yaptınız bakim ben yokken babuş bir yaramazlık yok dimi 2-3 sayfa anca okuyabildim eymen rahat durmuyo bu arada benim oğlum 50+ faktör kullanmama ragmen fena bronzlaştı arap şükrü gibi oldu :D:kahkaha:

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
ii cnm yaaa yuvarlanıp gidios işte
başladım cnm ek gıdaya yavaştan
çok düzenli değil ama veriom artık meyve püresi basit çorba..
bugün ilk kez yoğrt verdim sevdi galibaa
bugün deneme sürecindeyim yavrum aç kalmazsa bende oruç tutmaya devam edicem inşşş
şimdlik sütüm fena değil ama gece sahura kadar oturmadım hep sıvı tükettim sahurdada süt çorbası kayısı erik kompososu içtim ve bol suuu inşş akşama kadar ii olur ya

ayy şükür canım rabbim versin bebebğinin rıskını inşallah bende bol sıvı tükettim süt çayı içtim bol bol erik,kayısı,üzüm kompostosu içtim bende gün içinde eymen dogru dürüst emmiyo keyfe keder aklına gelirsem ama gece çok yükleniyo bana 2 saatte bir mememde o yüzden niyetlendim bakalım rabbim yardımcımız olsun aklına kötü şeyler getirme hiç şüphen olmasın düzenli beslenirsen sütün olur

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
maşallahh güselliğe bak ya rabbi sil bakayım allah nazardan saklasın cnm benim

aminnn cnmmmm hepimizinkini korusun yüce rabbim bayıldım oğlunun resmine yaa
o kadar küçük simit olduğunu bilmiodum ben ya

ayy şükür canım rabbim versin bebebğinin rıskını inşallah bende bol sıvı tükettim süt çayı içtim bol bol erik,kayısı,üzüm kompostosu içtim bende gün içinde eymen dogru dürüst emmiyo keyfe keder aklına gelirsem ama gece çok yükleniyo bana 2 saatte bir mememde o yüzden niyetlendim bakalım rabbim yardımcımız olsun aklına kötü şeyler getirme hiç şüphen olmasın düzenli beslenirsen sütün olur[/Bş
]

aminnn cnm Rabbim yardım eder inş ben kızıma mamada vermiom o yüzden çok tereddüt etmiştim tutma konusunda ama şimdilik fena değilll
çokk enteresan ama çok susamadım ben ya biraz açlık va o kadar sen nasılsın

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
bu ay doktorumuz izindeymiş başka bir doktora kontrol olduk dogru dürüst bişi soramadım sütlerim gidici epey azaldı eymen emmiyo gündüz desem yeridir uyku sersemiyken 5 dk bi emiyo o kadar bazen oyun oynarken aklına gelirse mememi açmak için yelteniyo hemen alıp emziriyorum emi,yo yoksa sağıyorum sütleri ama ıhh ıhhh 30-40cc anca çıkıyo 3-4 saatte antibiyotik gibi içsin diyorum artık ne yapayım umarım bırakmaz babannem kızım korkma gece emiyosa bırakmaz seni diyo doktorda son damlasına kadar emzirmeye çalış ne kadar alırsa dedi mamaya devam (sma gold 1 ) yogurt mayalıyorum kendim meyve püresi veriyorum bazen şeftali kayısı elma havuç armut karpuz suyuna aşıkk içiyo biberona koyuyorum kana kana içiyo kuzum arada haftada 1de tarhana çorbası veriyorum şimdilik bu muhallebiye filan başlamadım 6.aydan sonra doktorumuz ne derse artık bu ay tatildeydi

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
aminnn cnmmmm hepimizinkini korusun yüce rabbim bayıldım oğlunun resmine yaa
o kadar küçük simit olduğunu bilmiodum ben ya

aminnn cnm Rabbim yardım eder inş ben kızıma mamada vermiom o yüzden çok tereddüt etmiştim tutma konusunda ama şimdilik fena değilll
çokk enteresan ama çok susamadım ben ya biraz açlık va o kadar sen nasılsın

simit küçük değil normal ayaklı simit elle destekle durdu içinde amin cnm cümlemizinkini

ne güsel demekki emmesi harika ben 4 aydan sonra düşüşe geçtim emme konusunda keyfine emerse yoksa yırtıo ortalıgı emmiycem die sağıp veriyorum oda malum doyurmuyo çekecekki sütleri indirsin ben şu anda ne açlık nede açıkma hissi yok ama 6 gibi başlar diyorum ev klimalı ya etkilemiyo beni fazla yoruluncada uzanıyom alt komşunun kardeşi giderken wirellessi kapamış yanlışlıkla deli oldum anneme indim burdan çekiyo bizim büronun neti evden çekmiyo pazartesi geldim tatilden o günden beri giremedim çatladım valla

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
bu ay doktorumuz izindeymiş başka bir doktora kontrol olduk dogru dürüst bişi soramadım sütlerim gidici epey azaldı eymen emmiyo gündüz desem yeridir uyku sersemiyken 5 dk bi emiyo o kadar bazen oyun oynarken aklına gelirse mememi açmak için yelteniyo hemen alıp emziriyorum emi,yo yoksa sağıyorum sütleri ama ıhh ıhhh 30-40cc anca çıkıyo 3-4 saatte antibiyotik gibi içsin diyorum artık ne yapayım umarım bırakmaz babannem kızım korkma gece emiyosa bırakmaz seni diyo doktorda son damlasına kadar emzirmeye çalış ne kadar alırsa dedi mamaya devam (sma gold 1 ) yogurt mayalıyorum kendim meyve püresi veriyorum bazen şeftali kayısı elma havuç armut karpuz suyuna aşıkk içiyo biberona koyuyorum kana kana içiyo kuzum arada haftada 1de tarhana çorbası veriyorum şimdilik bu muhallebiye filan başlamadım 6.aydan sonra doktorumuz ne derse artık bu ay tatildeydi

cnm ben bu süt sağma konusinnda makineye inanmıyorum ya sağıyorum az çıkıo ayna memeyi veriom kızıma emip yutkunuyo bence süt kalıo memede

mannak

Aktif Üye
Tepki
177

simit küçük değil normal ayaklı simit elle destekle durdu içinde amin cnm cümlemizinkini

ne güsel demekki emmesi harika ben 4 aydan sonra düşüşe geçtim emme konusunda keyfine emerse yoksa yırtıo ortalıgı emmiycem die sağıp veriyorum oda malum doyurmuyo çekecekki sütleri indirsin ben şu anda ne açlık nede açıkma hissi yok ama 6 gibi başlar diyorum ev klimalı ya etkilemiyo beni fazla yoruluncada uzanıyom alt komşunun kardeşi giderken wirellessi kapamış yanlışlıkla deli oldum anneme indim burdan çekiyo bizim büronun neti evden çekmiyo pazartesi geldim tatilden o günden beri giremedim çatladım valla

ayy maşallh cnm inşş açlıkta susuzlukta çekmezsin
bende uzun bi süre giremedim hiç fırsat olmadı
ama ramazanda girerim inş nede olsa iş yapamam zaten hala yatağımı toplamadım kızımı uyuttum yanımda uyuyo bende pcde takılıom uykum gelsede bende miniğimin yanına yatsam ya

mannak

Aktif Üye
Tepki
177

bencede öle sen ne kadar sagıyosun moralim çok bozuluyo öyle az görünce eymende emmeyince öle oluyo

cnm gündüz sağmıyorum genelde eğer akşam çok yediysem ve kızım uyudysa göğüslerimi dolu hissediosam sağıyorum iki göğüs zar zor 50 eğer çok geç gece 3 4 gibi sağarsamda 60 bazen oluyo
ama kızım doyuyo demekki o yüzden sağdığım sütü çok önemsemiyorum ben

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
cnm gündüz sağmıyorum genelde eğer akşam çok yediysem ve kızım uyudysa göğüslerimi dolu hissediosam sağıyorum iki göğüs zar zor 50 eğer çok geç gece 3 4 gibi sağarsamda 60 bazen oluyo
ama kızım doyuyo demekki o yüzden sağdığım sütü çok önemsemiyorum ben

ayyyyyyyyyyyyy yehuu o zaman moralim düzeldi şu anda ağlıyorum sinirden bazen beni bıraksın hiç istemiyorum sanki bir tek o saman beni hissediyor öyle hissediyorum ama gece güsel emiyo şimdilik rabbimden tek isteğim 1,5-2 yaşına kadar emzirebilmek azda olsa emsin ama emsin

mannak

Aktif Üye
Tepki
177

ayyyyyyyyyyyyy yehuu o zaman moralim düzeldi şu anda ağlıyorum sinirden bazen beni bıraksın hiç istemiyorum sanki bir tek o saman beni hissediyor öyle hissediyorum ama gece güsel emiyo şimdilik rabbimden tek isteğim 1,5-2 yaşına kadar emzirebilmek azda olsa emsin ama emsin

yaaa cnm bende çok kafama taktım ilk zamanlar sağdığımı görünce ama baktım yavrum emiyo azda olsa gelio demekki doyuyo
bendee çok istoyorum emmesini inşş emerler sütümüzde bol bol olur
ama bu arada ben çoook yiyorum sütüm azalır diye kilo alıyom ama çokta umrumda değil yavrum doysun yeter
su içmek ii ama yemenin ve uykunun çoookfaydası var süte
mesela akşam o kadar su içtim falan sahura kadar hiç uyumadım diye herhalde 4te falan göğüslerim baya yumuşaktı..

neyse ben çıkıommmmm cnm
çoookk öpüom

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
hoşbulduk babuşum nasılısınız kızçenle çalışmaya başlamışsın hayırlı olsun
yaaa cnm bende çok kafama taktım ilk zamanlar sağdığımı görünce ama baktım yavrum emiyo azda olsa gelio demekki doyuyo
bendee çok istoyorum emmesini inşş emerler sütümüzde bol bol olur
ama bu arada ben çoook yiyorum sütüm azalır diye kilo alıyom ama çokta umrumda değil yavrum doysun yeter
su içmek ii ama yemenin ve uykunun çoookfaydası var süte
mesela akşam o kadar su içtim falan sahura kadar hiç uyumadım diye herhalde 4te falan göğüslerim baya yumuşaktı..

neyse ben çıkıommmmm cnm
çoookk öpüom
benim uykudan yana şansım yok bacım
4-5 saatlik uykuyla koca gün geziyorum bide hergün temizlik yapınca yoruyorum kendimi sanırım inşallah dediğin gibi olur eymene gündüz emmesi için ne yapabilirim acaba aç bırakmayı denedim ıhh ıhhh yok koca ayda 350gr almış bebem

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
Kızlar Ada’ya yoğurt mayaladım. Çok güzel tuttu. Nette okuduğum kadarıyla minik kaplara yoğurt mayaladığında ısıyı muhafaza etmek zor olduğundan, çok zor oluyormuş tutması. Netten öğrendiğim bi tarifle fırında mayaladım ben. Küçük kavanoza (meyve püresi yada en minik bal kavanozu vardır ya onlardan) mayaladım. SEK günlük sütten mayaladım, maya olarak doktorun tavsiyesiyle babymix kullandım.
Nette parmağınızı süte sokun 7ye kadar sayın yakmayacak sıcaklıkta olmalı yazıyordu, ama ben biraz daha sıcakken mayaladım. 5e kadar sayınca elim yandı :)
Fırını 50dereceye ayarladım 5 dk ısıttım. 4 saat bu sıcaklıkta beklettim. 4 saatin sonunda kapadım soğumaya bıraktım yarım saat, sonrada buzdolabına aldım.Taş gibi oldu, ne su ne bişey. Ada sevdi.
Ama her gün fırın 4 saat çalıştırılmaz, başka yöntem bulmalıyım.
Sarıp sarmalama da pek işe yaramıyomuş, minik kavanozlar için.

ikidir mayalama çalışıyorum olmuyo :((

kendi sütümden mayaladıklarım hiç tutmadı zaten. mayayı köyden getirttim. ev yoğurdu. o tutmayınca babymixle mayaladım. tutmadı. sekin günlük sütüyle mayaladıgım daha bı kıvamlı oldu ama bu sefer de aden yemedi. yoğurdu yemıyor benim yavrumö:((

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
ikidir mayalama çalışıyorum olmuyo :((

kendi sütümden mayaladıklarım hiç tutmadı zaten. mayayı köyden getirttim. ev yoğurdu. o tutmayınca babymixle mayaladım. tutmadı. sekin günlük sütüyle mayaladıgım daha bı kıvamlı oldu ama bu sefer de aden yemedi. yoğurdu yemıyor benim yavrumö:((

yogurdun içined meyve püresi koymayı denersen cnm belki sever ben öyle veriorum yiyo 2 günde birde sade yediriyorum buruştura buruştura suratını yiyo

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349

yogurdun içined meyve püresi koymayı denersen cnm belki sever ben öyle veriorum yiyo 2 günde birde sade yediriyorum buruştura buruştura suratını yiyo

dün kayısı püresi yapıp koydum içine oyle vereyım dedm ı ıhhh şuncacık bebe kilitliyor ağzını açmıyor basıyor yaygarayı. o yaygarayı basınca bana da gelıyor. bende cırlıyorum. valla sinirlerim çok bozuk benım ya napacam bilmem:(

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
dün kayısı püresi yapıp koydum içine oyle vereyım dedm ı ıhhh şuncacık bebe kilitliyor ağzını açmıyor basıyor yaygarayı. o yaygarayı basınca bana da gelıyor. bende cırlıyorum. valla sinirlerim çok bozuk benım ya napacam bilmem:(

anladım cnm zorlama o zaman şimdi uykudan kalktı emzireyim dedim yok yoldu her yerimi beni istemiyo boş biberon tuttum ne yapcak die havada kapıyo sinirlendim bende çok sinirleniyorum ama varken içmiyoo yaa ona faydalı olmasa ugraşmıycam sağmaktan gına geldi

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar