2012 Şubat Anneleri

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
ya bu arada,hira beni emmek istemiyo..sütüm var cok sukur az cok idare eder ama istemiyo..sagıyorum bende biberona koyup veriyorum ozaman iciyo..mama yı da iciyo tabi babusun dedigi gibi oda sıcaklıgında olmak sartıyla iciyo.. simdi Hira memeyi bıraktı anlamına mı geliyo bu beni emmemesi ?:aglayan:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Simus gecmis olsun. Tunisim de ishal yuzunden 2gunde cicek gibi solmustu. Rabbim beterinden korusun. Çok dikkatli olmak lazım
Bebikom ben de böcekten çok korkarım. İyiki hemen görmüşsünüz...

evet little'ım ya Allah razı gelmedi demek ki off iyiki cocugun odasına girmedi besigine falan tırmanmadı yarabbim dusunmek bile istemiyorum yaa :korkak:

bi gorseydin var ya diger kucuk bocekleri alır severdin yani cici diye..omrumde gormemistim boylesini ben...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
canm cook gecmiş olsun kıyamam yaa..elletme tabi kimseye Allah korusun..

Simusum geçmiş olsun. Biz tatildeyken eşim çok titizleniyordu. Benkızıyordum bu haline, haklıymış. Eşim ne denize ne havuza girdirtti. Sinek felan arabasına konar diye acayip dikkatlidi. Bide küçük bir kaynamis su olan termosu bebek arabasından eksik etmiyoruz.

ay canım benim okurken içim gitti simuşum ya, cok cok gecmiş olsun, acil şifalar olsun.. kıyamam minnoşa ben...
cok üzüldüm tatlım, cok cabuk iyileşir insallah. Allah minnoşlarımızı korusuni dermansız dert vermesin. Amin.

bebikomm ve simuş çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun...

Simus gecmis olsun. Tunisim de ishal yuzunden 2gunde cicek gibi solmustu. Rabbim beterinden korusun. Çok dikkatli olmak lazım
Bebikom ben de böcekten çok korkarım. İyiki hemen görmüşsünüz...

Sağolun kızlar Allahım beterinden saklasın, kimseyi de evladıyla sınamasın inşallah... Tanselcim, ben çok pimpirikliyimdir, herşeyi sürekli kaynatırım ütülerim bebek arabasına park yatağa sineklik olmadan yatırmam elimi günde belki 30 kez yıkarım kızımı babası hariç kimseye öptürtmem elletmem. Ama demek ki sen ne kadar dikkatli olursan ol, olacağı varsa oluyormuş. Hııı bundan sonra daha mı esnek olucam, aksine daha da katı olurum, eline dokunmak için uzanan olursa kaşlarımı çatar çeviririm çocuğun yönünü. Zati millet hakkımda ne düşünürü düşünmeden yaşayan biriyim, bana yeni bi alan çıktı.

ya bu arada,hira beni emmek istemiyo..sütüm var cok sukur az cok idare eder ama istemiyo..sagıyorum bende biberona koyup veriyorum ozaman iciyo..mama yı da iciyo tabi babusun dedigi gibi oda sıcaklıgında olmak sartıyla iciyo.. simdi Hira memeyi bıraktı anlamına mı geliyo bu beni emmemesi ?:aglayan:
Yok yaaa bırakmamıştır bence. Gelip geçici bişeydir. Uykusunda dene bi bakalım gene almak istemezse birkaç gün daha dene. Almazsa bırakmıştır belki... Bu arada böcek için de geçmiş olsun ben de çok tırsarım tüylerim ürperir. İnşallah daha da yoktur, o ilk ve sondur.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
gece bazen uyku sersemi emiyo azcık ama sonra kendini geri itiyo sinirleniyo falan..ama denemye devam edicem..insallah canım baska yoktur ve gelmez valla tasınırım burdan yani..

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Hayattiimmm saol bende cok sevindim yaaa 100 200 gr lardan sonra ilac gibi oldu bu.. Gerci hala beli meli incecik minnak duruyo ama olsun buna da sukur.. İyii tatiller buu aarada balim

kaç kg şu an tam olarak canım ve tam olarak ne kadarlık?
sağol bebeeem

Merhaba kızlar..
Tatilden döndük biz hayırlısı ile darısı gitmek isteyenlere..
Ben meyve püresi ve yoğurda başladım.. akşamlarıda bazen mama vermeye çalışıyorum ama benim oğlan biberon almıyor.. Kaşıklada zorla yedirmeye çalışıyorum bazen ağzını açmıyor inat ediyor bakalım hayırlısı.. Ağlamaya başladı benim ki görüşürüz sonra öpüyorum hepinizi..

kaşığı değiştir belki ii gelir cnm

Öf yaaa ben ne biçim bi anneyim yaaa... Yavruma bi yoğurt çorbası yapamadım :bitter: :bitter: Zaten sebze çorbası da çorba gibi olmadı, püre gibi oluyo hep. Çıldırcam yaaa... :bitter:

:D ben daha hiç denemedim ama bakalım ben becerebilcem mi

Bence ben gec kaldim pure sebze olayina. Yada bu cocuk yemicek. Patates yemeyen cocuk gordunuz mu hic. Bugun bi patates puresi yiyisi vardi dahasi yemeyisi kim gorse cocuga zehir veriyomm sanir. Oguree ogure bi hal oldu. Bii surat burusturmalarr bi dudak kapatmalar. Yogurtla karistirdm sonra oyle de yemedi. Ama yogurdu yiyiyo. Zorlamadim bende yarin bi daha denicem. Yarinda almazsa patatesi kabak falan denicem

Kizzzzzz simussssssss.. Uzulmee bende corba ozurlumusum:kahkaha:Cocuga diye kasmaktan oluyo bence. Bi yogurt corbasi yaptimm bin sahit lazm. Yogurt kesildi. Oldu bi lor. Pirinclerde dibe yapisti. Haqlbuki cok guzdl corba yaparim normelde. Ama kasmaktan olmuyo demekk:D babusun tarifi deniym bende. Lilacs in yogurdu babusun corbasi.. İsimler bole kalcak heralde aklimda:kahkaha:

benimki de yemiyo patates sebze falan cnm

selam kızlar
biz doktora gittik geldik..hahaha doktor tam istedigim gibiymis :dance2::dance2:
heeerseyi ver diyo hatta adam kendi soledi hazır muhallebi ver hipp'in diyo esimin suratını gorcektiniz :cokkomik::cokkomik:

ozetliyim bak dedigini;

-oturtabilirsin artık dedi
-ek gıda olarak sebze corbası,yogurt,muhallebi,meyve puresi dedi
-yanlız bunları teker teker denicez ve bir hafta boyunca takip edicen dedi..soyle vericekmisim mesela ogun olarak gunde bir defa bir fincan meyve puresi.bunu bir hafta vercekmisim sonra corbayı aynı sekilde..sonraki hafta muhallebi..e sonrada zaten 6.ayını doldurmus oluyo her birinden gunde birer ogun seklinde az az verebilirsin dedi..
-dişlerinde bi kıpırtı yok henüz dedi
hmm....
-7150 gram olmus gecen ay 6700 dü..450 gram almıs yani ama olsun yinede masallah..kiloyla isimiz yok dedi zaten doktor..

-yogurdu ev yogurduyla mayala dedi market yogurduyla mayalama dedi..keci sutunden yapılmıs yogurt da olabilr dedi..

-liste verdi zaten elime bide kitapcık gelisimini yazmak icin..
şimdilik bu kadar aklıma gelirse yine yazarım..

ayy walla cok genis bi doktordu esim hic begenmedi ama ben bayıldım haha bole tipi de garipti biraz kupeli fln haha :kahkaha::kahkaha:

maşallah cnm kuzuna

Merhaba Kızlar;
2 gün önce Selimin doktor kontrolü vardı, gelişimi gayet iyi dedi. Ek gıdaya başmadık sadece tattırıyoruz dedim. Anne sütü gayet güzel yaramış mama ve ek gıda vermemeniz iyi olmuş dedi. Artık 5,5 ay bitti. Yoğurdu günde yarım çay bardağı vermeye başladık. Ben günde 3 saat işe geliyorum, o sırada bakıcısı yoğurdunu veriyor bide sağdığım sütü. Artık anne sütü sağmak çok zor oldu, kendi hepsini emince süt felan sağılmıyor. 6 ay tamamlanınca çorbalara başlıyoruz inşalah. Geceleri muhallebi verebilirsin dedi. Humananın ürününü önerdi yada devam sütlerine kendinde yapabilirsin dedi. Demir günde 10 damla veriyoruz. Ama selim demir ilacını çok zor alıyor. Bizden haberler böyle...

maşallah cnm selim'e

hımmm öyle yapayım canım alırken o markayı alayım..
Buarada iş yerimde uzun zamnadır beni görmeyen bi arkadaşla diayloğumuz.
Merhaba Hocam dedi. Bende merhaba dedim. Hocam tam anne gibi görünüyorsunuz dedi. Gülümseyerek yani dedim nasıl anne gibi. Yazık çoçuk kilo almışsınız demiyorda kibarca anne gibi görünüyorsunuz diyor..

Babuşum diyet yapıyormusun nasıl gidiyor? Ben çok sıkı bişey yapamıyorum, Selim beni sömürünce resmen acıkıyorum:) 1-2 kilo vere vere zayıflıyacağım

ben yine anane gibiyim ya anneye razıydım ühühühü

Ada da kayısıyı çok sevdi. Tadı mı güzel geliyo acaba seviyo hep bebekler?
Ama şeftali de güzeldir aslında. Ada şeftaliyi de yiyor, kayısı kadar beğenmese de.
Muz tatlıdır mesela kesinlikle yemiyor Ada.İstediğin meyveyle karıştır seçiyor inan.
Elmayı seviyor.
Eşim de diyor ki, hani hamilelikte yenen meyvelere aşina oluyolarmış ya bebekler, ondandır diyor. Ben şekerim yükselecek diye hiç muz yememiştim.Hep elma, kayısı, şeftali...Arada armut, çok canım çekerse muz.
Cidden armutla muzu sevmiyor pek.

ben hamileyken en çok beyaz üzüm ve minik armut yedim (bunu mecbur yedim kastamonulu olaraktan hahahaha)

Hani iş görüşmeleri yapıyordum ya kızlar.Neredeyse istediğim, başvurduğum her yerden çağırdılar.Kimisi olumlu oldu ama ben görüşmelerde dışarıdan göründüğü gibi olmadığını anladığım için firmaların,vazgeçtim.Bir tanesi olumsuz oldu.Diğerlerinin aşamaları henüz bitmedi yada süreç sonuçlanmadı,haber bekliyorum.
İçlerinden en iyi olanı, evime de en yakın olanının yöneticisi bugün benim patronumla konuşmuş.Önceden de müşterimizdi,tanırız kendisini.Herşey tamam, kesinlikle aklıma yattı ama kafama takılan tek konu var, o da bebeği çok küçük, bu performansını düşürebilir diye çekincelerim var demiş.Bu ne demek ki? Nİye performansım düşsün.Devamsızlık yaparım diye düşünüyormuş herhalde, keşke mesai saatleri konusundaki hassasiyetimi bilseydi.
Patronum biraz anlatmış, bilir ne derece hassas olduğumu.Ben Adaya hamileyken, raporlu olduğum halde işe gelmiştim çünkü.Sırt üstü yatmam gerektiği halde.
Kendisi 30ların ortasında ve bekar bir bayan.Patronum seni anlaması zor dedi bana...
Ben de soğudum.Bebeğimi bana koşul gösteren, sorunmuş gibi sunan insanlara kapı duvar olurum zira.Kendimi ifadeye zorlayacak değilim.
Pazartesi salı arayacakmış.Ama içim soğudu...

evet cnm genelde öyle görüyorlar bebeği sorun olarak ama sen hassasmışsın
mesela ben işe döndüğümde kovulursam falan çok sevincem zira kendikendime ayrılamıyom :D

Canımcım süt iznimi sabah kullanıyorum, bölüm başkanımda izin verdi sağolsum 13.30 da işe gelip 16.00 da çıkıyorum:) Selim bu dönemde bakıcıısna alışıyor. Bu saatlerde 1 saatlik bir uykusu var onu uyuyor. Bu dönem çok rahat geçiyor. Bu bebeler bizim arkamızdan ağlayınca çok zor olcak gibime geliyor bana.
Bakıcımız çok iyi görünüyor, zaten karşı komşum. Selimi çok seviyorlar. Eşi öğretmen o da evde bide 8. sınıfa geçmiş kızı var. Onlarda ilgileniyor. Hatta ordan gelince Selim hep oyun istiyro. Hiç tek bırakmıyorlarmış. Hatta Selimi geçen eşi uyutmuş. Adam nasıl sevinçle anlatıyor. Sevgi versinler ben başka bişey istemem. Yeme içme hep olur tek isteğim çoçuğumu sevgi ve ilgi ile büyütmesi. Şimdilik herşeyde iyi gibi görünüyor Allahım bozmasın..

cnm sevindim bakıcının iyi olmasına

bu arada biz de bugün dr a gittik. 7400 gr olmuşuz, 400 gr almış 1 ayda. boyu da 2 cm uzamış, az buldu dr değerleri. karbonhidratlara başla artık dedi. babuşun tarifiyle yaptığım çorbayı dedim, kendisi sordu nasıl yapıyorsun diye, sen baktın mı hiç tadına onun dedi, normal çrb yap dedi, bu sıcaklarda azcık tuz da at dedi. ya da limonla ver dedi.

hatta yayla çorbasını bildiğin terbiyeli usulle önerdi. şeftali püresi hazırlarsan içine bir-iki bisküvi at ufala, çorbaya ekmek ekle dedi. ekmeği rondodan geçirebilirmişim. akşamları muhallebi yesin dedi.

benim de canım sıkıldı. bundan önceki aylarda normal gelişimi diyordu. bu ay en az 600 almasını bekliyormuş ek gıda dönemi olduğu için, 200 gr az almış.

vücudumuzdaki dermatit denen kızarıklar da geçmiyor bi türlü. sürekli krem değiştiriyoruz. bu sefer gıda olarak da bişey verdi. bakalım iyi gelecek mi?

deli gibi diş kaşıyor dedim, ama daha çıkmaz dedi. yani o süreç başlamamış. bi tane sprey verdi, zorlana aldım desem olur hatta, ama sevmedi bizimki, onu sürünce dişlere ağladı, iğrenç bi tadı varmış, haklı çocuk.

ben de o sinirle geldim yayla çrb yaptım ama daha vermedim, bakalım içecek mi?

akşama da misafirim var, evi biraz toparladım çocuk uyurken bari bir kek yapayım dediydim ama onu da yapamıyorum yumurta kalmamış :D
hazır alacaz yine :D

cnm terbiyeli usül dediğin nasıl oluyo?
bence çok kötü değil ya aldığı kilo

selam kizlar :)

bugun doktor kontrolumuz vardi.ela muayene sirasinda yirtti kendini bide isedi -kop yuzde doksanlik dilimde gelisimimiz gayet iyi buldu hatta agir siklet dedi narin kizima :benmi: corbalara basliyoruz toplamda gun icinde 150 cc yi gecmeyecek verdiklerimiz meyve ve yarisinida corba tarzi sebzeler ispanak,bakla,patlican,kereviz sebze olarak yasak icerdikleri seylerden dolayi.geri kalan tum sebzeler yedirilebilir.bezelye gaz yapabilirmis dikkat dedi. kendi basina zaman gecirmesini sagliyormusuz bolca :) sankim mumkun :) denize soktum dedim super dedi.arkadaslarin doktorlari asilardan once izin vermiyorlarmis dedim o halde 2,5 yasina kadar beklesinler dedi-kizgin fitili sordum neden calpolle ugrasiyoruz diye kullanim seklinden oturu onermiyorum dedi.ama bebek kusuyorsa yapilacak bisey yokdedi. akli,a gelenler bunlar operiz siziii

maşallah cnm

selam kızlar,

Tuna çok şükür iyileşti tamamen. bugün doktor kontrolümüz vardı. gaita tahlili temiz çıktı. bağırsak enfeksiyonunun sebepleri için Ecrinin doktorunun söylediklerinin benzerlerini söyledi. siz ne kadar dikkat ederseniz edin, kapıyor bazen bebekler dedi. 8900 gr geldi. yani yaklaşık 200 grlık bir kaybımız var :( çok normalmiş. hatta az bile vermiş, maşallah gelişimi oldukça iyi dedi. ek gıda ne verdiğimizi sordu. meyve ve yoğurt, yeni yeni de çorba dedim. herşeyi verebilirsiniz. yumurta sarısını da az az başlayın dedi. ama yaz sıcağında başlamama kararı aldık biz dedesiyle... boyu 72 cm olmuş çooook uzun tatlı oğlunuz dedi. ya siz bunun yanaklarını ısırmadan durabiliyormusunuz, ne şeker şey dedi. eve gelene kadar nazar duaları okudum sonra :D doktor bile böyle derse millet ne etsin. altını açtı... çok bakımlı dedi :1: ishal dönemini pişiksiz atlatmanız temizliği konusunda çok hassas olduğunuzu gösterir. tebrik ederim sizi dedi :D valla bir pişik etseydik anneannesi öldürürdü beni. pehlivan gibi yağlayıp duruyoruz...
bu arada halamızın düğününü de atlattık. oğlum tam bir minik beyfendi oldu. güzel güzel ablaların kucaklarında gezdi durdu. herşey çok güzeldi. dileğimiz heeeep mutlu olmaları ve Tunaya bir kuzen getirmeleri :D ama beni gördükten sonra çoooook düşünmesi gerektiğini söylüyor halası. çok zor gözüküyor çocuk bakımı diyor :D gözünü fena korkutmuşuz :D

gözünüzaydın cnm gelmiş geçmiş olsun sürekli oku nazar değmesin paşaya
halaya da hayırlı uğurlu olsun
ve maşallah cnm

cıldırmak uzereyim yaaaa.....yarabbim sabır versin artık baska bisey istemiyorum..basım nasıl fena agrıyo..Hira da bugun daha once hic gormedigim sekilde aglama tutturdu yuksek sesle bagıra bagıra aglıyo resmen mahvetti beni bugun sıcaktan mı yapıyo anlamadım yaa....
klima taktırcam artık burama kadar geldi bugun iyice yaa of Allah'ım..

:bitter::bitter::bitter:

geçmiş olsun cnm çak bitane ağzına sussun :D

Selam kizlar herkes iyidir insallah. Gecmisi daha okumadim ne kadar yazdiniz bilmiyorum bi bugunu yazayim dedim.
Bugun adanin kontrolu vardi. Hem kontrol olduk hem de 3 tane asi.
Ada'm 7430 gram ve 71 cm olmus. Masallah subhanallah tebarekallah.
Guzel bakilmis dedi doktorumuz. İcim rahatladi bakici bakabiliyomu diye korkuyodum ya.
Sabah kahvaltilara gectik. Tam bugday ekmegi,tereyag,uzum pekemzi,tuzsuz peynir iyice ezilip icine kendi mamasindan konacak. Ekmek yerine cici bebe de olur dedi.
Yogurt da verdi. Sek gunluk sute mayalanacak maya olarak babymix kullan dedi.
Aslolan anne sutudur o olmadigina gore mama yada ek besin farketmez dedi.
Demir damlasini sordum bir ay daha verme bakalim dedi. 7.ayda baslayalim dedi....
iste bizde durum bu kizlar.

maşallah cnm ada hanıma

maşallah adaya babuş. ama bu dr lar çok farklılar, ada nın ölçüleriyle bizimki neredeyse aynı 7420 gr 69,5 cm. ama bizim dr beğenmedi işte. ekmek bana da dedi. çrb ya katabilirsin diye...ben daha vermedim ama.

senin bebişe de maşallah cnm

Kizlar ada bu kez asilardan sonra ateslendi.
Asiyi aabah dokuzda olduk.ogle 3 gibi yarim ates dusurucu fitil atmistim.
Ama aksam 7gibi ateslendi. Once ates 37.7 oldu doktoru aradim ates 38i gecmeden fitil verme dedi. Eger gecerse tam at dedi.
ilik banyo yaptirdim biraz duser gibi oldu sonra yeniden alevlendi. 38.3 olunca fitil attim. Kademeli olarak dustu simdi normal hamdolsun.
Ama ben sabaha kadar uyumicam beklicem basinda.
Her ihtimale karsi saat basina hatirlatma koydum alarm kurdum.

geçmiş olsun cnm Allah bida yaşatmasın

Kahvaltimiz soyle:

1dilim tam bugday ekmegi veya 4-5 tane bebe biskuvisi
1tatli kasigi uzum pekmezi
1 cay kasigi tereyag (market tereyag olacak)
1 kibrit kutusu peynir (inek/keci olabilir. Geceden suya konulup tuzu alinacak)
30 cc mama
iyice karistirilip ezilecek.
1hafta sonra
1 cay kasigi tam pismis yumurta sarisindan 1 cay kasivi
Her gun bir kasik daha artirilacak {acaba bunu da pekmezli karisima mi eklicem ki iyi dinlememisim orayi}
4.Gun 4 cay kasigi yum.sarisi oluyo o da 1 tam yum.aarisi oluyomus.
Bundan sonra bir gun tam yum.sarisi bir gun yarim ceviz koy dedi.
Boyle devam etcekmisiz...
Benim bakici bunu anlayip da nasil hazirlayacak of of.

niye tereyağ maret?
üf bide ben böle 1 kaşık 3 kaşık sistemi sevmiorum ya

Saol teyzesi tesekkur ederiz.
Evet menuler karisik biraz.. Bizim bakici da biraz basina buyruk kafasina estigi gibi davranmasa bari.
Ada bugun de hafif ateslendi sabahtan. Doktorunuz sabah da yarim paranox at demisti attim. Simdi iyi. Havuz kenarina indirdim burda acik havada guzelce uyuyo simdi. Atesi yok.
Ama yarin kadina birakip gitmeye o kadar cekiniyorum kafamda oylee soru isaretiki.
Atesini duzgun olcermi beceremezse ya atesi olur da farketmez hic olcmek aklina gelmezse diye tereddut icindeyim.surekli telefonla ararim artik.

şükür

kızlar,yürüteç konusunda ne düsünüyosunuz ??
alan yada almayı dusunen varmı ?
bebekler icin yurutec kullanmaya ne zaman baslanmalı ? yada kullanılması dogrumu bilmiyorum acıkcası :tskler:

doktor sey dedi bana,ev kazaları cok goruluyo yurutecte dedi alıcaksanız da illa chicco nunkini alın dedi..ama muhtemelen emeklemez o zaman direk yurur dedi siz bilirsiniz dedi :tskler::tskler:

ben istemiyorum ama eşim alalım diyo bilmiyom

Selam kizlarr. Bugun deniz yolunu tuttuk yine. Gorumcemin evinw gittik. Aslind bi ben gidicektim. Sonra kayinvalidem falan da geldi. Vazgectim diyemedim. Sonra goeumcem bana sen kal dedi. Esim insaata gidiyo her gun cunku yarin alir seni dedi. İi dedim. Sonra bi baktim kaynanam maynanam kalmaya kalkti yine. Yok dedim cok kalabalik ben izmire donuyorum. O da sen gel onumuzdeki hafta kal dedi. Bakalim dedim. Kaynanam cokisrar etti ama kalmicam dedim.iyi ki gelmisim catlardim ben o kalaba lkta.sabah gidicem esimle diek plaja en rahati. Aksam donuste araba yine kalabalik olcK o ayri. O da benim kaderim artik:benmi:

Dr 6 aydan once vucut isisini koruyamayacaklari icin deniz havuz onermiyoruz ama guneste kalmadan beline kadar sokun demisti. Once ayaklarini neyin soktum bende. Sonra ben aldi. Elime ipad i video cekicem die cocugu da soyup suya so ktuk.gorumcem eliyle gogsunden tuttu sadece. Elleri ayaklari cirpisina inanamazsiniz. Bayagi yuzu koyun eli ayagi cirpa cirpa kendince yuzdu arkadas. Kafayida o kadar profesyonel yukarda tuttu bi damla yuzu islanmadi. Ortaya harika bi video cikti:kahkaha: ailecek spora olan egilimleri cocuma bulasmis bana cekse kesin kabiz bi tip olurdu:kahkaha:
Sonra aksam oldu. Gayet guzel gulucukler sacarken bizimkikoltugunda bi anda avazi ciktigi kadar bagirmaya basladi. Ama ne aglamak.ne carsaf kaldi salamadik ne ayak.susmak bilmedi. En son mama verdim nazlanarak icti. Sonra ben biberonu gotururken tek elimle tuttum karnina baski yaptigimi hissettigimde cok gecti hepsini geri cikardi. Bu sefer daha cok bagirdi:korkak: aldim kucagima evin arka tarafina gittim. Bana misin demedi. Bakti. Herkes yok oldu. Biz yalnizken ben ona hep kayahan soluo galiba uykudan uyanmis bakarmis gulermis die baslayan bi ninni var. Hep onu soylerim o da hep guler. Arada oyle uyumuslugumuzda var.sessizce ou solemeye basladim. Cocuk tik die sustu.sok oldum ama uyuyana kadar soyledim. Oda dinledi uyudu. Kiyamamm hicc sarildimm iyice kokladim optum. Gurultuden uyuyamadi butun gun kafasi sisti cocugumun zaar. Melek gibi uyuyo o saatten beri. Bi yerde bebeklerin de kafasini dinlemeye ihtiyaci vardir yaziyodu. Cok dogru bence. Bi saatten sonra sukunet huzur istiyolar..:gulbis:

evet kalabalıkta uyuz oldukları kesin cnm

Bir de son zamanlarda birkaç kez konusu geçti. Ben Ada’ya engel olabildiğim kadar, direnebildiğim kadar çikolata, abur cubur, konserve ve gazlı içecek, hazır gıda vermeyeceğimi söyledim görümcemin yanında. Birkaç kez geçti konusu. Kendisi bu konularda çok umursamaz olduğundan, yeter ki çeneleri kapansın, mızırdamasınlar diye her dediklerine evet dediğinden herhalde kompleks meselesi yaptı bunu. İki çocuğunda da beslenme bozukluğu var. biri abur cuburdan normal yemek yemiyo. Sürekli nutella-ekmek, çerez. Diğeri de çok kilolu. Sürekli sağlıksız ve kalorili şeyler yiyor. Diyabetli aynı zamanda.
Ben sözümü daha bitirmeden alaylı alaylı gülüyo görümcem. Aynı alaylı edasıyla da konuşuyor. Bi büyüsün de gör, bakalım engelleyebiliyor musun, hiç mi dışarıya çıkmayacak, görmeyecek mi, ağlayıp istemeyecek mi diyor…Hayal dünyasında yaşıyorsun minvalinden alaylı hareketler...Ama o alaylı tavrı öyle sinir bozucu ki. Kendi yapamadığı için, ki ben yapamamayı kabul etmiyorum, zor geliyor uğraşmak-emek vermek- sabretmek benimle dalga geçip kompleksini kamufle ediyor.
Düşünün ki çocuklarını ders çalışırken denetlemek,yardım etmek zor geldiği için etüde veren, sonra da başarı gelmeyince de daha ilkokul 4e ve 1e giden çocuklara hayat sizin hayatınız kendiniz bilirsiniz, ben napabilirim diyen bi tip kendisi. Üniversite mezunu cahillerden.

iyi sevindim benimkiler en azından ilkokul mezunu cahillerden hahaha

Hayatım ne zaman geliyo ki tatilden,sesi soluğu çıkmayınca bi eksiklik oluyo :D Gelse de bi anlatsa neler yaptı tatilde, ne bombalar vardır şimdi onda :D

bi sen merak etmişsin beni
diğerlerine de -kizgin

selamlaaaaaar....
kızlar,dün hira nerdeyse hiç emmemişti beni o yuzden aksam goguslerim fena oldu taslastı..sagdım bende dolaba koydum dedim yarın veririm..
bu sabah da cıkardım dısarı ılısın diye cok acıkmıstı tam ılımadan verdim...
anaaaaaa cocuk megerse soguk ıstıyomuss :) nası içtiiii....ama memeye gelince istemiyo asla,mama yapıncada istemiyo..

simdi ben mamayı da bole ılıktan bıraz daha soguk versem nolur ??

karnı falan ağrımasın

Selam kizlarr. Bogazim sis agzimda hala yaralar var. Halsizim, saclarim dokuluyo, tirnaklarim kiriliyovs vs..
Esimi cok seviyorum evet ama bi o kadar kiziyorum. Paylasimimizz sifir nerdeyse. O eski halimmden eserr yok simdiiisarkisii fonda resmenn.. Dun gece eve geldik bi seye laff ettim yolda. Yaaa butun gun yaninda durdum ozellikle bi ye gitmedim dedi. Yanimda durdu evet havuzda aksama kadar yegenleriyle oynadi, evde kaynanam, 4 gorumcem, benimkide dahil toplamda 5 cocuk vardi. Ablasinin yaninda karsi karsiya geldigmiz dk da gulerek yaa bu ailenin en sismani sen mi oldun dedi bana. Bi an neye ugradigimi sapittim ama ayni anda evet sekil onu gosteriyo deyip yurudum. Yeni yemek yemistimm zaten basim da donuyodu baya psikolojik midir nedir butun yedigimi cikardim. Tabi ona soylemedim. Gece yarisi yolda ben aciktim dedim. Ayni anda yedik ben acikmadim daha dedi. Snra bask seylerden tartisirken bana en sisman sen misin dedin ablanin yaninda diye hatirlatinca yine guldu. Cok etkilenmissin belli hala yemek diyosun dedi. Sonrabinbir israr yemek getirdi bana hic ac degildi kendi de yedi. Sonra hemen yattim hastayim deyip. Zaten o gece cok gec yatiyo. Gunduz de baska biyerimi afrikali kadinlarla ozdeslestirmisti gulerek. Arada gelip iltifatta ediyo ama igneli esprilerinn golgesinde kaliyo hepsi.
Surekli anlamiyorum neyimiz var bizim sacmaliyosun diyip duruyo. 10 kisi bi arada olmak paylasim onun icin demek ki. Sabah kalkiyo defneyle oynuyo,Kahve iciyo gidiyo, aksam geliyo erkense
beraber yemek yiyoruz degilse karpuz cay kahve vs , lig tv , futbol sayfalari yorumlari.hayatimiz bundan ibaret oldu.
Bide kayinvalidem faktoru var. Gecen ailevi bi durum oldu morali cok bozuktu. Sabah geldi aksama kadar oturduk. Sonra disari ciktik ayni cafe de gorumcemlerle oturduk. Normalde ordan eve giderdi evde kimse yok bahanesiyle aksam tekrar bize donduk. Ertesi sabah bi daha cikti geldi. Gelirken de bana tencere almis. İyi nietli yaninyine.ama ben kotuyum demek. Neyse yine aksama kadar oturduk. Ertesi gun ben avm ye gidicektim gorumcemle. Aradi cafeye gelcenmi diye. Yk dedim x le avm ye gidicem. Agzimin ucuyla gelmistersen dedim. Yok dedi kapattim. 2 dk sonra aradi e bilmemkim de sizinle geliyomus evet dedim ben yalnizmkaldim burda geldin kocan beni de alsin beraberbgidelim. Oraya da geldi. Yetmedi hala pazar icin program yapiyo denize gidelimdiye. Yok dedim evde oturcaz. Ertesi gun cesmeye gittik kizi cagirmis o da geldi. Benle kalmaya kalkinca ben kalmadim izmire dondum. Dun gunduz denize gittik yine. Hala bayramda koye gidelim diyorum istemiyosunuz diyo. Hic sesimi cikarmadim. Bu kez dondu kenari biraz para koyayim bayramda 3-5 gun bi yere gidip kalalim deniz kenari dedi. Cok kalabalik kalamayiz bi yerde dedim kapattim konuyu. Esim yazligi satarsak bi yere tatile gidelim demisti taaa evlendigmiz gunden sozu var bana. Korkarim oraya da bi punduna getircek 3 kisi gitcez. Babasi oldugunden beri annesine daha duskun oldu. Benim yanimda elini opmeler iltifatlar yaglar.. Ama bana tek guzel soz yok. Benim yapim bu senin annenin yaninda da soylemem diyo. Yapisina tukurdugumun-kizgin
Velhasil canlar bizim icin caliyo.allah sonumuzu hayir etsin. Cocugum erken katildi aramiza simdi bunu daha iyi anliyorum. Allah uzun omur versin yavruma da o olmasa coktan kapiyi cekip cikmistim. Bundan sonrasi allah kerim.

cnm tam dayaklık olmuş seninki
açsın kendi kıçıyla dalga geçsin
güzelim kızı almış havaya girmiş hasbam
ve o çanlar bizim için de çalıyo ama
benim çok başka sebeplerim var
Allah hepimiz için hayırlısını versin

günaydın yavrular..umarım herkes ve bebisler iyidir..off hava su an da oyle guzel ki nasıl serin serin esiyo anlatamam boyle esse butun gun uyuyabilirim yani oyle tatlı :utan:

bu arada ben elevit icmeye basladım bırakmıstım icmiyodum hira 2 aylıkken..ama simdi icicem cunku saclarımın tam olarak yarısı dokuldu apacık ortada farkediyorum nasıl azaldıgını saclarımın ve bu cok sinirimi bozuyo cok uzulkuyorum :( toka tasımazdı benim sacımı simdi ne taksam tutuyo o kadar azaldıgı icin..
tabi bide kilo almayı istedigim icin basladım tekrar..bakalım insallah ise yarar :tskler:

benim de çok dökülüyo saçım

Tummmmm bunalrin disnda defne sebze yemiyo. Mumkunn degil agzini acmiyo. Meyve de pek yemiyo. Varsa yoksa yogurt ve biberon. Sinir sistemim coktu. Ne corba , ne muhallebi ne kasik mama. Arada yerse kavanoz purelerden yiyiyo. Gec kaldik bence vermek icin. Dr un da tarzina baslicam yakinda. Keske saglikocagini dnleyp kahvalti verseydim gecen ay. Dediydi annem teyzem bana kizim tattir hersey yemicek soonra diye. Essek kafam iste cok bildigimden basim agriyo:bitter:

yer cnm üzülüp herşeyi takma kafana sen şu an sadece kendine bak

Sakinimm bebegimm yazip yazip desarj oluyorum iste. Zaten sakinligimden geliyo basima bunlar. Az cirtik olsam olmucqk birsey. Bugun balik yiyelim dedim esime gecen haftada ai yere gittik. Sokak arasi salas ucuz bi yer eve yakin. Kayinvalidem yaimizdaydi o da geldi. Bugun dedi yemek yaptin mi yok dedim balikciya gidicez yine. Durdu 5 dk x in baska parasi var mi dedi. Bu ara sikintidayiz biz de tipik insaat durumu satis bekliyoruz. Annesinden de borc aldi ama gecici normal bi durum. Bnde bilmiyorumsormadim dedim bankayi falan. E bukadar baliga gittiginize gore var demek ki dedi. Anne balik ne kadar allasen olelim zaten ona da gitmiceksek dedim.olsun ne kadar ucuz olsa yoklukta batar o gozume benim dedi. Yoklukta degiliz biz allah musteri versin. Tasarrufsa tasarruf bak hicbiryere cikmiyoruz dedim. Orasi oyle falan filan oglumun varligi benim varligim yoklugu benim yoklugum dedi. Bende oyle bakarsan o benimkocam bende dusunurum dedim. Aksam esime soledim surekli bizimle program yapmaya calisiyo dedim babamdan sonra boyle oldu kimsesi yok dedi. O birsey degil cok iyi cok hoss ama lafi da degdiriyo. O gun bizde oturduk gunduz yemek yedik. Dedi ki ben kaynanamla otururken ev yanyanaydi kaynanamda annesi de her gece bendeydi.6 cocuk bideonlar 10 kisi sofraya oturuyoduk,nereye gidersem marmaris kusadasi karadeniz cart curt hep kaynanami da goturdum. Ama ne oldu allah birimi bin etti hicbisi kaybetmedim dedi.ne anladin sen simdi bundan sende benle iyi gecin demek istiyo apacik. Arabada bi yere giderken de bambaska bisi konusurken esimin yaninda aynisni soyledi valla oglum ben kaynanami her ye goturdum hic kirmadim ayirmadim bilmem ne. benim crocs umunyarisni odedi bende parasi kalmisti. Dedim esime de aldim mi sezonu kapatcaz laf arasi. Bende dogumgunu hediyesi alcaktim. Bugunn zorrrla elime parayi verdi dogumgunu hediyesi al diye. Anne ben alcam onu ayirdim parasini dedim yok burdan al o da onun parasi baska bi yerdenmi geldi dedi. Ne farkeder dedim. O sirada esim geldi sana dogumguu hediyesi crocs aliyorum dedi. Benim ihtimali tamamen bitmis oldu. Ben mi hastayimm ya hakli degil miyim?

ay kaynana da fazla içerde ya ben çekemem valla sen iyi çekiyosun
benmki annemi aradım gelcek yardıma dedi
sen bana sordunmu da çağırıyon bakalım ben yardım istiyomuyum dedim aradı gerek yok anne dedi
ben gelemem gerçekten viçviç
bi de kızım sana sölüorum gelinim sen anla yapmış resmen

Selam kızlar ne var ne yok? Umarım sizler de bebişlerimiz de çoooooooooook iyidirler.

Ben yoktum yaklaşık 1 haftadır, cumartesi günü apar topar şehir dışına çıktık. eşim izin almış biraz deniz havası alalım dedik ama tabir yerindeyse burnumdan geldi. Sanırım daha da zor çıkaım Ankara dışına. Tatilin 3. günü kızımın kakasında kan gördüm, zati ishal gibiydi. 2. kakası daha kanlıydı hemen dr unu aradım en yakın hastaneye gidip tahlil verin dedi. gittik verdik olaylı bi tahlil sonucu, daha sonra uzuuuun uzun anlatırım, kızımın dizanteri olduğunu öğrendik. Sudan, kara sinekten iyi yıkanmamış elden çiğ sebzeden vs vs herşeyden olabilirmiş. Her insan en az 10 defa geçirirmiş ama inanın çok kötü oldum. Kızlar ne olur dikkat edin. Ben daha da kimseye elletmem kızımın elini ayağını. kendim de bundn sonra 10 kat dikkat ederim. çok kötü oldum çokkk... şuan flagyl diye bi şurup kullanıyoruz. ilk bulduğum boşlukta uzun uzun gelicem. hepinizi çok özledim...

ay cnm yaaa çok üzüldüm Allah şifa versin

Sağol Gökçecim. İnşallah geçer. Bugün ilacın 3. günü 7-10 gün arası imiş tedavi süresi. 10 gün kullanacağız bakalım. İnşallah düzeliriz...

Kızlar, bilginiz olsun diye söylüyorum, bu amipli dizanteri sıcak ve nemli bölgelerde görülebilen, 2-4 haftalık kuluçka evresi olan ve sonrasında beliren, daha çok sudan ve yiyeceklerden bulaşabilen bişeymiş. Bizimki muhtemelen bundan 1 ay önceki ilk tatilimizde, Mersinde bulaştı, kuluçka evresini tamamlayıp bu tatilde de pörtledi. Allah aşkına çocuklarınızı elletmeyin. Ellerini ayaklarını tutuyo millet, sonra bizimkiler o elleri ayakları ağızlarına sokuyolar, masayı sandalyeyi heryeri elleyip onu da ağızlarına sokuyorlar. Gerçi olacağı varsa biz ne yaparsak yapalım oluyor kaçınılamıyor. Hani diyordum ya size kızım hiç durmadan ağlıyor, geceleri ağlayarak uyanıyor. Demek ki bu rahatsızlık yerleşiyormuş çocuğun karnını ağrıtıyormuş. Böyle yazıyorum uzun uzun ama bari siz bilin de dikkat edin diye yazıyorum. Belirtisi ishal ve kakada sümüksü yapı ya da kakada kan imiş. Tehlikeli bi hastalık. Allah korusun tedavi edilmezse iç organlarda apselere vs ye sebep olabiliyormuş Allah muhafaza... :(

Allah korusun canm şimdi nasılsınız

KIZLAAAAAAAAAAARRRRRRRRR............

dün gece sabaha karsı kalktık esim sehir dısına gidicektii 5.30 da uyandık.sonra esim banyoya dogru giidyodu tras olmaya yatak odasının kapısında kalakaldı..noldu dedim yok bisey sen dur dedi.. ya noldu dedim,gelme sen dedi ama kendi de cakıldı oldugu yere..merak ettim bu sefer bocek mi dedim (ben acayip tırsarım) evet evet dedi amaaan dedim sendemi korkmaya basladın dedim yerimden kalkarak sonra baktım uzun bisey aa tırtıl o bee dedim ki,yaklasınca ne goreyim Allah'ım ÇIYAN girmis eveeee :ayk::ayk::ayk::ayk::ayk:

nasıl oldurcegimizi sasırdık esim halletti en sonunda ama korkunctu hic gitmiyo gozumun onunden kızıl renkli yaklasık 1ocm civarındaydı..Allah'ım korudu kuzumu da odasına girmemis yaa cıldırcam yaa..simdi ilaclama firmalarına bakıyorum evi ilaclatmamız lazım..cunku zehirli türüymüş o araştırdım internetten..öldürücü degilmiş ama ciddi zarar veriyomus...

cocugu nasıl yere koycam ben simdi ? gozum hep duvarlarda yerlerde..Allah'ım yaaa

çıyan ne yaaa

aboowww....fikfikci gelmiiiiiiiiiiiiss naber kız ? sahin nasıl ? dönüven garii :)

heee dönüveremmm çok şükür özledim vallaha -kop

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Hani iş görüşmeleri yapıyordum ya kızlar.Neredeyse istediğim, başvurduğum her yerden çağırdılar.Kimisi olumlu oldu ama ben görüşmelerde dışarıdan göründüğü gibi olmadığını anladığım için firmaların,vazgeçtim.Bir tanesi olumsuz oldu.Diğerlerinin aşamaları henüz bitmedi yada süreç sonuçlanmadı,haber bekliyorum.
İçlerinden en iyi olanı, evime de en yakın olanının yöneticisi bugün benim patronumla konuşmuş.Önceden de müşterimizdi,tanırız kendisini.Herşey tamam, kesinlikle aklıma yattı ama kafama takılan tek konu var, o da bebeği çok küçük, bu performansını düşürebilir diye çekincelerim var demiş.Bu ne demek ki? Nİye performansım düşsün.Devamsızlık yaparım diye düşünüyormuş herhalde, keşke mesai saatleri konusundaki hassasiyetimi bilseydi.
Patronum biraz anlatmış, bilir ne derece hassas olduğumu.Ben Adaya hamileyken, raporlu olduğum halde işe gelmiştim çünkü.Sırt üstü yatmam gerektiği halde.
Kendisi 30ların ortasında ve bekar bir bayan.Patronum seni anlaması zor dedi bana...
Ben de soğudum.Bebeğimi bana koşul gösteren, sorunmuş gibi sunan insanlara kapı duvar olurum zira.Kendimi ifadeye zorlayacak değilim.
Pazartesi salı arayacakmış.Ama içim soğudu...

Ben de bu işim için görüşmeye gittiğimde "bebek engel olur mu iş hayatına" diye bir soru yönelttiler.Bir patronum bekar çocuksuz, onu bi derece anlıyorum da diğerinin de çocuğu vardı yani..İşe ihtiyacım olduğundan bir sorun olmayacağına ikna ettim. Şimdi patron milleti sanıyor ki zırt pırt izin alcaz felan...Onun için böyle bir soru yöneltiyorlar.

kızlar,yürüteç konusunda ne düsünüyosunuz ??
alan yada almayı dusunen varmı ?
bebekler icin yurutec kullanmaya ne zaman baslanmalı ? yada kullanılması dogrumu bilmiyorum acıkcası :tskler:

doktor sey dedi bana,ev kazaları cok goruluyo yurutecte dedi alıcaksanız da illa chicco nunkini alın dedi..ama muhtemelen emeklemez o zaman direk yurur dedi siz bilirsiniz dedi :tskler::tskler:

Canım ben yürüteçi hoppalayı almadan önce araştırdım. Alacaksanız etrafı geniş halkalı olanlardan alın diyorlar, Allah korusun masaya çarptı üstündeki devrildi diyelim, o geniş halkalar onu kazadan daha uzak tutuyormuş. Bi de masaörtüsü felan onlara uzanmasını engelliyormuş.. Ama bu arada yürüteç emeklemeden yürümeye sebebiyet veriyormuş, ama emeklemek bebeklerin kaslarının güçlenmesi bakımından çok yararlıymış, bunu duyduğum an vazgeçtim almaktan..Hoppala aldım. Çok sık bindirmiyorum, günde 15 dk. anca biniyordur.Ama bir hoşuna gidiyor sorma çığlık çığlığa :D

selamlaaaaaar....
kızlar,dün hira nerdeyse hiç emmemişti beni o yuzden aksam goguslerim fena oldu taslastı..sagdım bende dolaba koydum dedim yarın veririm..
bu sabah da cıkardım dısarı ılısın diye cok acıkmıstı tam ılımadan verdim...
anaaaaaa cocuk megerse soguk ıstıyomuss :) nası içtiiii....ama memeye gelince istemiyo asla,mama yapıncada istemiyo..

simdi ben mamayı da bole ılıktan bıraz daha soguk versem nolur ??

Aynı bizimkisinin hesabı :) Ben 1 hafta öncesine kadar ılık veriyordum, 1 hafta önce 100lük mama yaptım, ılıdı 50sini zar zor içti, sonra ağlamaya başladı. Azıcık oynayayım dedim, yarım saat felan oynadık. Yarım kalan maması soğumuş vereyim bakayım içecek mi dedim cok cok yuttu :D Yazık onlar da bunalıyorlar demek ki. Bu arada annen nasıl gelmiyor buralara artık :)

Selam kizlarr. Bogazim sis agzimda hala yaralar var. Halsizim, saclarim dokuluyo, tirnaklarim kiriliyovs vs..
Esimi cok seviyorum evet ama bi o kadar kiziyorum. Paylasimimizz sifir nerdeyse. O eski halimmden eserr yok simdiiisarkisii fonda resmenn.. Dun gece eve geldik bi seye laff ettim yolda. Yaaa butun gun yaninda durdum ozellikle bi ye gitmedim dedi. Yanimda durdu evet havuzda aksama kadar yegenleriyle oynadi, evde kaynanam, 4 gorumcem, benimkide dahil toplamda 5 cocuk vardi. Ablasinin yaninda karsi karsiya geldigmiz dk da gulerek yaa bu ailenin en sismani sen mi oldun dedi bana. Bi an neye ugradigimi sapittim ama ayni anda evet sekil onu gosteriyo deyip yurudum. Yeni yemek yemistimm zaten basim da donuyodu baya psikolojik midir nedir butun yedigimi cikardim. Tabi ona soylemedim. Gece yarisi yolda ben aciktim dedim. Ayni anda yedik ben acikmadim daha dedi. Snra bask seylerden tartisirken bana en sisman sen misin dedin ablanin yaninda diye hatirlatinca yine guldu. Cok etkilenmissin belli hala yemek diyosun dedi. Sonrabinbir israr yemek getirdi bana hic ac degildi kendi de yedi. Sonra hemen yattim hastayim deyip. Zaten o gece cok gec yatiyo. Gunduz de baska biyerimi afrikali kadinlarla ozdeslestirmisti gulerek. Arada gelip iltifatta ediyo ama igneli esprilerinn golgesinde kaliyo hepsi.
Surekli anlamiyorum neyimiz var bizim sacmaliyosun diyip duruyo. 10 kisi bi arada olmak paylasim onun icin demek ki. Sabah kalkiyo defneyle oynuyo,Kahve iciyo gidiyo, aksam geliyo erkense
beraber yemek yiyoruz degilse karpuz cay kahve vs , lig tv , futbol sayfalari yorumlari.hayatimiz bundan ibaret oldu.
Bide kayinvalidem faktoru var. Gecen ailevi bi durum oldu morali cok bozuktu. Sabah geldi aksama kadar oturduk. Sonra disari ciktik ayni cafe de gorumcemlerle oturduk. Normalde ordan eve giderdi evde kimse yok bahanesiyle aksam tekrar bize donduk. Ertesi sabah bi daha cikti geldi. Gelirken de bana tencere almis. İyi nietli yaninyine.ama ben kotuyum demek. Neyse yine aksama kadar oturduk. Ertesi gun ben avm ye gidicektim gorumcemle. Aradi cafeye gelcenmi diye. Yk dedim x le avm ye gidicem. Agzimin ucuyla gelmistersen dedim. Yok dedi kapattim. 2 dk sonra aradi e bilmemkim de sizinle geliyomus evet dedim ben yalnizmkaldim burda geldin kocan beni de alsin beraberbgidelim. Oraya da geldi. Yetmedi hala pazar icin program yapiyo denize gidelimdiye. Yok dedim evde oturcaz. Ertesi gun cesmeye gittik kizi cagirmis o da geldi. Benle kalmaya kalkinca ben kalmadim izmire dondum. Dun gunduz denize gittik yine. Hala bayramda koye gidelim diyorum istemiyosunuz diyo. Hic sesimi cikarmadim. Bu kez dondu kenari biraz para koyayim bayramda 3-5 gun bi yere gidip kalalim deniz kenari dedi. Cok kalabalik kalamayiz bi yerde dedim kapattim konuyu. Esim yazligi satarsak bi yere tatile gidelim demisti taaa evlendigmiz gunden sozu var bana. Korkarim oraya da bi punduna getircek 3 kisi gitcez. Babasi oldugunden beri annesine daha duskun oldu. Benim yanimda elini opmeler iltifatlar yaglar.. Ama bana tek guzel soz yok. Benim yapim bu senin annenin yaninda da soylemem diyo. Yapisina tukurdugumun-kizgin
Velhasil canlar bizim icin caliyo.allah sonumuzu hayir etsin. Cocugum erken katildi aramiza simdi bunu daha iyi anliyorum. Allah uzun omur versin yavruma da o olmasa coktan kapiyi cekip cikmistim. Bundan sonrasi allah kerim.

Ecrinnncim biraz kaçanı oynasan? Yani bir süreliğine hayatının merkezinde sadece "O" olmadığını ona belli etsen..Kayınvaliden de yalnız değil ki canım eşi öldü diye, kızları var kapı gibi, aşin çok hassas bence bu konuda.

Selam kızlar ne var ne yok? Umarım sizler de bebişlerimiz de çoooooooooook iyidirler.

Ben yoktum yaklaşık 1 haftadır, cumartesi günü apar topar şehir dışına çıktık. eşim izin almış biraz deniz havası alalım dedik ama tabir yerindeyse burnumdan geldi. Sanırım daha da zor çıkaım Ankara dışına. Tatilin 3. günü kızımın kakasında kan gördüm, zati ishal gibiydi. 2. kakası daha kanlıydı hemen dr unu aradım en yakın hastaneye gidip tahlil verin dedi. gittik verdik olaylı bi tahlil sonucu, daha sonra uzuuuun uzun anlatırım, kızımın dizanteri olduğunu öğrendik. Sudan, kara sinekten iyi yıkanmamış elden çiğ sebzeden vs vs herşeyden olabilirmiş. Her insan en az 10 defa geçirirmiş ama inanın çok kötü oldum. Kızlar ne olur dikkat edin. Ben daha da kimseye elletmem kızımın elini ayağını. kendim de bundn sonra 10 kat dikkat ederim. çok kötü oldum çokkk... şuan flagyl diye bi şurup kullanıyoruz. ilk bulduğum boşlukta uzun uzun gelicem. hepinizi çok özledim...

Ahhh simuşum çok çok büyük geçmiş olsun..Duru'nun da ellerini yıkamayı ihmal etme, sen yıkıyorsundur gerçi zaten benden daha dikkatlisin bu tür konularda

KIZLAAAAAAAAAAARRRRRRRRR............

dün gece sabaha karsı kalktık esim sehir dısına gidicektii 5.30 da uyandık.sonra esim banyoya dogru giidyodu tras olmaya yatak odasının kapısında kalakaldı..noldu dedim yok bisey sen dur dedi.. ya noldu dedim,gelme sen dedi ama kendi de cakıldı oldugu yere..merak ettim bu sefer bocek mi dedim (ben acayip tırsarım) evet evet dedi amaaan dedim sendemi korkmaya basladın dedim yerimden kalkarak sonra baktım uzun bisey aa tırtıl o bee dedim ki,yaklasınca ne goreyim Allah'ım ÇIYAN girmis eveeee :ayk::ayk::ayk::ayk::ayk:

nasıl oldurcegimizi sasırdık esim halletti en sonunda ama korkunctu hic gitmiyo gozumun onunden kızıl renkli yaklasık 1ocm civarındaydı..Allah'ım korudu kuzumu da odasına girmemis yaa cıldırcam yaa..simdi ilaclama firmalarına bakıyorum evi ilaclatmamız lazım..cunku zehirli türüymüş o araştırdım internetten..öldürücü degilmiş ama ciddi zarar veriyomus...

cocugu nasıl yere koycam ben simdi ? gozum hep duvarlarda yerlerde..Allah'ım yaaa

Ayyyy içim bi tuhaf oldu, okuduğum an irkildim, Allah korumuş kuzucuğu da sizi de.

Kızlar hayırlı ramazanlar hepinize, Allah tüm dualarınızı, gönlünüzdeki güzellikleri gerçek kılsın, bebeklerimizle uzun ömürler nasip etsin inşallah.
Kısmetse tutucam bu ay.Emzirmiyorum da zaten. Ama bugün reglimin son günü, yarın uyanınca bir süpriz olabilir :(

Herneyse, geçmişi okudum bi yaramazlık olmadığını gördüm sevindim..
Bizden haberlere gelince; Oğlum yerde sürünerek bi uçtan diğer uca gidiyor , 2-3 saniyeliğine dizlerinin üstünde durup bakınıyor, sonra yine yüzüstü pozisyonunda kafayı yere gömüyor :D Allah'tan 2 kat serili yorganın üstünde yapıyor bunu :D Ne zamandır dişlerinin resmini çekmek istiyorum ama ne zaman dudağını aşağı çekip dişini görmeye çalışsam dilini çıkarıyor sıpa..Reklamlara hasta oluyor, reklam gördüyse tıçını yırt yine de bakmıyor.. Bu huyunu babasından almış :D Hiç memnun değilim :p

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
1 haftalık tatilimiz şahin açısından ii geçti diyebilirim düzeni hiç bozulmadı maşallah uyumluydu ve istte nasılssa orda da aynıydı

ilk 3 gün ben çok boğuldum nedense
hatta eşime dedim ben seninle yapamadığıma karar verdim diye ayrılmayı konuştuk
böle konuşarak beni üzüyosun dedi
tamam onu insan olarak seviyorum ama çok uzaklaştım ya elini bile tutmak içimden gelmiyor
o da bazı şeyler istediğinde ben ölecek gibi oluyorum
o da sen benim karım değil misin diyo
ben artık karı falan olmak istemiyom
sonra oğlum kucağındaydı şöle dedi
annen ne derse desin ben senden ayrılmam oğlum
ya ayrılsak bile çocuktan dolayı sürekli görüşcez ve ben oğlumu ben yokken o tarafa yollayamam :(
yollıyamıcam diye mutsuz mu olcam
mutsuzum ya sıkıldım
ayrılcktın madem nye evlendin benimle diyo
ayrılmak için evlenmedim heralde dedim
annemlere desem beni suçlarlar
sen uyuszun diye biliyorum hele babam
herkes eşim tarafında olur
ayrılsam ev nolcak? kafamda eşyaları bile paylaştım o derece yani
ama oğlum babasına öle bi hayran bakıyo ki o zaman da çok kötü oluyorum
of ben ne istiyorum yaaa

şahin'i denize soktuk
o denize sokmıcam da nereye sokcam resmen balıklarla yüzdük
doğuştan yüzücü çıktı benim oğlum şıp şıp çırptı bacaklarını ve sevinç çığlıkları attı denizde :)

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
1 haftalık tatilimiz şahin açısından ii geçti diyebilirim düzeni hiç bozulmadı maşallah uyumluydu ve istte nasılssa orda da aynıydı

ilk 3 gün ben çok boğuldum nedense
hatta eşime dedim ben seninle yapamadığıma karar verdim diye ayrılmayı konuştuk
böle konuşarak beni üzüyosun dedi
tamam onu insan olarak seviyorum ama çok uzaklaştım ya elini bile tutmak içimden gelmiyor
o da bazı şeyler istediğinde ben ölecek gibi oluyorum
o da sen benim karım değil misin diyo
ben artık karı falan olmak istemiyom
sonra oğlum kucağındaydı şöle dedi
annen ne derse desin ben senden ayrılmam oğlum
ya ayrılsak bile çocuktan dolayı sürekli görüşcez ve ben oğlumu ben yokken o tarafa yollayamam :(
yollıyamıcam diye mutsuz mu olcam
mutsuzum ya sıkıldım
ayrılcktın madem nye evlendin benimle diyo
ayrılmak için evlenmedim heralde dedim
annemlere desem beni suçlarlar
sen uyuszun diye biliyorum hele babam
herkes eşim tarafında olur
ayrılsam ev nolcak? kafamda eşyaları bile paylaştım o derece yani
ama oğlum babasına öle bi hayran bakıyo ki o zaman da çok kötü oluyorum
of ben ne istiyorum yaaa

şahin'i denize soktuk
o denize sokmıcam da nereye sokcam resmen balıklarla yüzdük
doğuştan yüzücü çıktı benim oğlum şıp şıp çırptı bacaklarını ve sevinç çığlıkları attı denizde :)

Benim de eşimle birşeyler paylaşmak istemediğim zamanlar oluyor.Bazen banyo yapmaya üşendiğimden birşey yapmıyorum, bazen yapmamak için saçma sebepten küstüğüm oluyor. Kendimi çok halsiz yorgun hissediyorum bazen.. Ama bunlar bazen oluyor.. Sen de hep mi var canım? Acil kararlar verme, senin için anneler gününde yaptığı süpriz hala aklımda, çok romantik.. Kocalarımızın zaman zaman her yaptığı gözümüze batabilir bu gayet normal... Şimdi eğer soğukluk sadece senden kaynaklı ise o zaman eşin ben ne yaptım da benden uzaklaştı diye kendini çok üzer.Sana biraz zaman versin, bence çok duygusal bir eşin var anlayacaktır seni.
Keşke anında tesir edebilecek bir tavsiyem olabilse :(

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Benim de eşimle birşeyler paylaşmak istemediğim zamanlar oluyor.Bazen banyo yapmaya üşendiğimden birşey yapmıyorum, bazen yapmamak için saçma sebepten küstüğüm oluyor. Kendimi çok halsiz yorgun hissediyorum bazen.. Ama bunlar bazen oluyor.. Sen de hep mi var canım? Acil kararlar verme, senin için anneler gününde yaptığı süpriz hala aklımda, çok romantik.. Kocalarımızın zaman zaman her yaptığı gözümüze batabilir bu gayet normal... Şimdi eğer soğukluk sadece senden kaynaklı ise o zaman eşin ben ne yaptım da benden uzaklaştı diye kendini çok üzer.Sana biraz zaman versin, bence çok duygusal bir eşin var anlayacaktır seni.
Keşke anında tesir edebilecek bir tavsiyem olabilse :(

ben de hamileyken başladı ilk 3 ay düşük riskinden yasaktı sonra 1-2 son 3 ay hiç sonra doğum sonra 40 derken benim de işime geldi valla istemiyorum
eşimde benim maaşım az ondan istemiyon beni (yani ilişki değil ayrılmayı) diyo

ben bekar olmak sigaraya başlamak ve zayıflamak istiyorum evliliğimin en güzel yüzü oğlum onu çok seviyorum
bi de çalışmak zorunda olduğum için de eşime uyuz oluyorum oğlumu bırakmak istemiyorum
bide bana yaptığı her sürprizi sanki sırf çenemi kapatmak için yaptığını sanıyorum
ve hiç saygı kalmadı aramızda makyak gerizekalı gırla gidiyo

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
ben de hamileyken başladı ilk 3 ay düşük riskinden yasaktı sonra 1-2 son 3 ay hiç sonra doğum sonra 40 derken benim de işime geldi valla istemiyorum
eşimde benim maaşım az ondan istemiyon beni (yani ilişki değil ayrılmayı) diyo

ben bekar olmak sigaraya başlamak ve zayıflamak istiyorum evliliğimin en güzel yüzü oğlum onu çok seviyorum
bi de çalışmak zorunda olduğum için de eşime uyuz oluyorum oğlumu bırakmak istemiyorum
bide bana yaptığı her sürprizi sanki sırf çenemi kapatmak için yaptığını sanıyorum
ve hiç saygı kalmadı aramızda makyak gerizekalı gırla gidiyo

Ben yine de bunların geçeceğini düşünüyorum. Bebekten sonraki 1 sene kritik zamanmış duyduğuma göre.
O süpriz çeneni kapatmak için değildir emin ol.. Yani içinden gelmeyen insan oğlunun dilinden mektup felan yazamaz, çeneni kapatmak amacında olsa bir kazak alır verir neden emek versin mektuba?
Çalışma konusuna gelince; evlenirken tercihlerimizi kendimiz yaptık, ha o zaman aşıktık maddi durum vs. takmadık.Çalışırız bir oluruz yaparız dedik.Çalışırken çocuğumuzdan ayrılmak çok zor evet ama herşey onlar daha iyi imkanlar da büyüsünler diye.. Şimdi eşin seni çalıştırmıcak kadar zengin değil diye ona kızamazsın..Çocuklarımız üniv. çağına geldiklerinde bizi arada bir arayacaklar, hele ki erkek çocuğu.. O zaman yalnız kalmaktansa eşinle olacaksın düşün.. Tabi inşallah hepsi hayırlı evlat olsunlar isteriz ama hayat bu. Şimdi biz onlardan kopmak istemiyoruz ama zamanı gelince bizden ister istemez onlar kopacak. Okul zamanı kendi çevreleri, arkadaşları olacak, onlarla vakit geçircekler..Gençken çalış, sonra da sefasını sür bak en azından kredisini ödediğin bir evin var. Kredi bitince sen de çalışmazsın, sene dediğin geçip gidiyor.
Saygı konusunda birşey diyemem, en cicimli sandığın insanların bile 4 duvar arasında birbirlerine nasıl hitap ettiklerini bilemezsin hep bunu derim.Çok şahit oldum herşeyin dışardan göründüğü gibi olmadığı evliliklerin olduğuna.
Bu aralar uzun uzun düşünme sen. Her insanın böyle gelgitleri olur, ben senin psikolojini tamamen anne olup hayatının değişmesine bağlıyorum ama geçici bi durum.Ne olur üzme kendini.

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Ben yine de bunların geçeceğini düşünüyorum. Bebekten sonraki 1 sene kritik zamanmış duyduğuma göre.
O süpriz çeneni kapatmak için değildir emin ol.. Yani içinden gelmeyen insan oğlunun dilinden mektup felan yazamaz, çeneni kapatmak amacında olsa bir kazak alır verir neden emek versin mektuba?
Çalışma konusuna gelince; evlenirken tercihlerimizi kendimiz yaptık, ha o zaman aşıktık maddi durum vs. takmadık.Çalışırız bir oluruz yaparız dedik.Çalışırken çocuğumuzdan ayrılmak çok zor evet ama herşey onlar daha iyi imkanlar da büyüsünler diye.. Şimdi eşin seni çalıştırmıcak kadar zengin değil diye ona kızamazsın..Çocuklarımız üniv. çağına geldiklerinde bizi arada bir arayacaklar, hele ki erkek çocuğu.. O zaman yalnız kalmaktansa eşinle olacaksın düşün.. Tabi inşallah hepsi hayırlı evlat olsunlar isteriz ama hayat bu. Şimdi biz onlardan kopmak istemiyoruz ama zamanı gelince bizden ister istemez onlar kopacak. Okul zamanı kendi çevreleri, arkadaşları olacak, onlarla vakit geçircekler..Gençken çalış, sonra da sefasını sür bak en azından kredisini ödediğin bir evin var. Kredi bitince sen de çalışmazsın, sene dediğin geçip gidiyor.
Saygı konusunda birşey diyemem, en cicimli sandığın insanların bile 4 duvar arasında birbirlerine nasıl hitap ettiklerini bilemezsin hep bunu derim.Çok şahit oldum herşeyin dışardan göründüğü gibi olmadığı evliliklerin olduğuna.
Bu aralar uzun uzun düşünme sen. Her insanın böyle gelgitleri olur, ben senin psikolojini tamamen anne olup hayatının değişmesine bağlıyorum ama geçici bi durum.Ne olur üzme kendini.

söylediklerin için teşekkür ederim bakış açımı değiştirdin canım
evet hep genç ve kalabalık kalmıcaz haklısın
ve biz nası annemizi babamızı bırakıp gittisek onlar da bizi bırakcak
evet çalışarak oğluma daha ii gelecek hazırlamam gerek evde olmam ona hiç bi fayda sağlamıcak
ama bana geldiler sanırım bugün şöle dedim oğlum gülerek eşime bakarken
yok kesin oğlum beni artık sevmiyo
oğlum niye sevmiyon beni
sevsen de sevmesen de ben seni seviyorum diyorum
ne şimdi bu kıskançlık mı
eğer kafaya yedisem de bunun farkında oluyor olmam da tedavim açısından iyi bişi dimi :D

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Kızlar acıkcası bu eşlerle ilgili duruma ne desem bilemedim, ama birazda hormonlarla alakalı oldugunu düşünüyorum yani bir nevi uyum süreci sarsıntıları belki...
bazen bana da geliyor böyle afaganlar ama ben komple herşeyden uzaklaşıyorum olur gel-gitler, insanız sonucta.
inşallah bundan sonra daha huzurlu ve saglıklı akar herşey cümlemiz için.

aslında yazarak cok iyi ifade edemedim söylemek istediklerimi ama bu dönemin geçici oldugunu düşünüyorum..umuyorum.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
söylediklerin için teşekkür ederim bakış açımı değiştirdin canım
evet hep genç ve kalabalık kalmıcaz haklısın
ve biz nası annemizi babamızı bırakıp gittisek onlar da bizi bırakcak
evet çalışarak oğluma daha ii gelecek hazırlamam gerek evde olmam ona hiç bi fayda sağlamıcak
ama bana geldiler sanırım bugün şöle dedim oğlum gülerek eşime bakarken
yok kesin oğlum beni artık sevmiyo
oğlum niye sevmiyon beni
sevsen de sevmesen de ben seni seviyorum diyorum
ne şimdi bu kıskançlık mı
eğer kafaya yedisem de bunun farkında oluyor olmam da tedavim açısından iyi bişi dimi :D

Deli :D Sen göbek bağını taşıyorsundur da şimdi hala cüzdanında :D
Babasına gülsün boşver erkek çocukları anaya düşkündür :)
İyi geceler canım ben de çıkıcam uykum geldi, kendine dikkat et, bi katkım olduysa ne mutlu... Çok öptüm

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Kızlar acıkcası bu eşlerle ilgili duruma ne desem bilemedim, ama birazda hormonlarla alakalı oldugunu düşünüyorum yani bir nevi uyum süreci sarsıntıları belki...
bazen bana da geliyor böyle afaganlar ama ben komple herşeyden uzaklaşıyorum olur gel-gitler, insanız sonucta.
inşallah bundan sonra daha huzurlu ve saglıklı akar herşey cümlemiz için.

aslında yazarak cok iyi ifade edemedim söylemek istediklerimi ama bu dönemin geçici oldugunu düşünüyorum..umuyorum.

Haklısın pikoşumm.. Bizim evde de oluyor, hele de çocuk yüzünden :D 2 gün küs kaldık kelime konuşmadık mesela :) Ama buraya yazmaya fırsatım olmadı, anca bugün fırsatım oldu ama sinirim geçtiğinden bahsetmedim :D
Ben geceleri girerim artık malum ramazan :)
Şimdi çıkıyorum seni de çok öperim

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Hayatimmm bizim iliskimizde seninkinnn baska bi sekli oldu. Artik isteksizlik mi vakitsizlik mi onemsememek mi bilemiyorum. Garip bi donemdeyizz.
Defne suan 6900 kusur gr cnm. 5.5 aylik tamm.
Bebikom gecen gunn de bizim koridorda mutfaapga giderken gozume carpti. İp sandimm sonra ne kadar kalin dedim. Sonra solucan sandim. İlaci sikmamla onlarca ayagin kosmasi bir oldu. Kirmizi catal kuyruGu vardi bide.. Allahi. Yarisi havaya kalkti ilac sikarken saga sola kendini ata ata oldu allahin cezasi.. Korkuncccc ve igrencc bisi canimm cocugu gunlerce yere koymadim. İyi erken farketmissin iyyyy bi daha girmez insallah:bitter:
Azosssss haklisinn cnm yok gibi davranmak lazimm ama yas itibariyle sanirimm ask ilgi alaka vb moddayim.. Ask yoksa bende yokum diyesim varsa da kizim da ben gibi mi olsun deyip kitchimi. Ustune oturuyorum:deli:
Simussscokk gecmiss olsunn balimm. Allahtan rota oldu kuzucuk. Ben cok sukur ettim hafif atlatti cunku. Rabbim tez sifasn versin cnmm insallah

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
anlamıyorum bu çocuk beni emince nıye kusuyor da başka bişey verınce kusmuyor???

sütüme karşı bi isteksizliği var uşağımın. yahu milletin sütü olmaz yavruları memeye yapışır benim süt de karşı duvara fırlar ama yavrum istemez :(( anlamıyorum ki sorun ne?

sabah kahvaltısında da milupanın 8 tahıllı kahvaltılık mamasını kullanmaya başladım ben. Allah'tan anne sütüyle hazırlanabiliyor. kendi sütümden de yoğurt mayaladım şimdi İnşallah tutar. gün içersinde de arada az az emse yeter bana :((

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Eslerle sorun normal galiba kizlar. Biz de yasadik. Ben esime bulunmaz hint kumasi olmadigini kaba bir dille soyledim ne yazikki ve Tunaya guvenme,arkama bile bakmam ceker giderim dedim. Sinirle soyleniyor. Sakin olabilmek guzel sey ama ben beceremiyorum. Uzuldu,canimi acitmak icin sen bilirsin bile dedi. Konusarak duzelttik cok sukur
Yakinlasma konusunda ben de cok isteksizdim. O da zorlamadi. Ben hazir oluncaya kadar epey vakit gecti. Sonunda bunu da aştık :)
Yani demem o ki, duzeliyor. Biz anca 5ayda duzelttik, 2ay da olur 1yil da. Herkesin yasantisi rayina oturur insallah :utan:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar