2012 Şubat Anneleri

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Simuşum yazlık uyku tulumu o kadar zor bulunan bişeymiş ki bilemezsin yani :D
Hiç bi yerde yok, unnado'da vardı Mycey marka ama 0-6 ay bedeni.Ada zaten şu an 9-12 giyiyor azıcık yarma olduğu için boydan :D
Maşallah diyim de
Bi ara ebayden alayım bari dedim, yurt dışından gelsin.
Sıcaklık birimleri 2,5tog, 1,0 tog ve 0,5 tog oluyormuş.
2,5 tog 18-21 derece olan odalara
1,0 tog 21-24 derece
0,5 tog da 24-27 derece odalara.
Ama 0,5 tog yok yok yok.
En sonunda mycey ürünleri satan picabo diye bi siteden aldım.
6-18 ay
18-36 ay bedenleri vardı, rahat rahat olsun diye 18-36 ay aldım ama yanlış yapmışım o zaman dar olmasın derken....

Kargo dahil 49,10 TL ödedim.Ama çok da güzel bişey değil.Bi tek onu buldum....

Ohoooo Babuş, ben tulum mulum kullanmamalıyım bu ölçülere göre :D :D Zira derece şuan 31 i gösteriyo :D Bi arasan iletişim nosundan falan 6-18 le değişmek istiyom desen olmamı? Adaya da maşallah. Allahım esirgesin

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Değiştirsem mi ki daha gelmeden.Netten aldıydım.
6-18 ay da çok geniş aralık, nasıldır ki boyu acaba...

Bence yeter yaaa 6-18 ay. Baktım dediğin siteye de, myceyin pembe renkli muslin kumaş mı nedir ona baktım. Ordaki kız kendi kendine oturuyo. Oturabildiğine göre en az 7-8 aylıktır. Ona bile alt kısmı kocaman olmuş.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Yalnız Babuş, omuzdan ilikleme kısmında düğme mi var onun? :acep: Düğmeyse o gördüğüm vaz mı geçsen almaktan hııı? Ben little chakradan almıştım kışlık, yandan fermuarlı bişeydi. Du fotosunu bulursam ekliiim de bi bak.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
babuş hemen baktım benim kışlık tuluma da onun da omuzlarında gömülü çıtçıt varmış. belki senin aldığın da öyledir. öyleyse korkma Allahın izniyle. kız uyandı. öperim.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Ohoooo Babuş, ben tulum mulum kullanmamalıyım bu ölçülere göre :D :D Zira derece şuan 31 i gösteriyo :D Bi arasan iletişim nosundan falan 6-18 le değişmek istiyom desen olmamı? Adaya da maşallah. Allahım esirgesin

Aldığım yerin müşteri hizmetleriyle konuştum da, kalıplar biraz darmış. 6-12 ay sizinki gibi boylu bebeklere küçük gelebilir seçiminiz doğru dedi.
Hem seneye de giydirirsiniz dedi :)
Bakalım ürün gelsin de eğer çok büyükse, değişim yaptırırım, yada seneye kullanmak için saklar yenisini alırım.

Bence yeter yaaa 6-18 ay. Baktım dediğin siteye de, myceyin pembe renkli muslin kumaş mı nedir ona baktım. Ordaki kız kendi kendine oturuyo. Oturabildiğine göre en az 7-8 aylıktır. Ona bile alt kısmı kocaman olmuş.

Ama her bedende aynı kızın resmi var, o üstündeki hangi beden bilmiyoruz ki :D

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
aydelırecemmm yawww. bı cocuk hiç mı susmaz yaaaa. gevezeee. sureklı bagrışi çıgrış. a aaaaaaaa.. hep kucak ıstıyor kurtlu yerınde duramıyor ya kıpır kıpırr..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Ben bu şirketten birinin saçını başını yolmadan ayrılsam şurdan -kizgin-kizgin
Akşam 6da çıkmalıyız,cenazemiz var, Adayı erken teslim almam lazım diyorum (Şirket arabasıyla çıkıyoruz ya, arabadakilere diyorum bunu).
Kimse duymazdan geliyor.Tek tek soruyorum.
Elinin ağırlığıyla ünlü arkadaşımız, şimdi sipariş geldi onu geçicem, bitmezse de çıkarız artık napalım Dedi burun kıvırarak. Geçeceği sipariş de alsa alsa 15 dakikasını alır, 1 saat var saat 6 ya…
Ne uyuşuk yarabbim ya…
Bi tuvalete giriyo, sağla solla konuşuyo, telefonla oyalanıyo.
Akşam 6 oldu mu da işler bitmedi. Sırf rol ha, patrona…

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
selam kızlar,

yaw bizim bebeler ne kadaaaan kuduruk :deli: bi tanemiz uslucuk bebe doğuramadı. tüüüü bize :D sokaklarda görüyorum. millette ne bebeler var. heykel mübarekler. arabada ne çıtları çıkıyor, ne bi tarafları oynuyor. benimkinin bir bacak tepede, biri aşşağıda, kafa hep 45 derece açıyla kalkık, eller oraya buraya saldırır. yok mu bunların orta şekerlisi :kahkaha:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
selam kızlar,

yaw bizim bebeler ne kadaaaan kuduruk :deli: bi tanemiz uslucuk bebe doğuramadı. tüüüü bize :D sokaklarda görüyorum. millette ne bebeler var. heykel mübarekler. arabada ne çıtları çıkıyor, ne bi tarafları oynuyor. benimkinin bir bacak tepede, biri aşşağıda, kafa hep 45 derece açıyla kalkık, eller oraya buraya saldırır. yok mu bunların orta şekerlisi :kahkaha:

:):):)
Benimki ayaklara takık bu aralar, çoraplar sürekli ıslak. Neden?
Çünkü devamlı ayağını yemek istiyo :D:D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
selam kızlar,

Kıs litılcan sen benden 5 gün sonra mı doğurdun :sok
Sanki daha çok vardı aramızda...

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Mama SMA kullanıyorum, diğerlerini vermek istemiyorum, çünkü şeker miktarları yüksek. Aptamil verdim bir iki defa onu da içmedi. Benim kızımın biberona ve kaşığa alerjisi var sanırım. Anlamadım ki... :( Bide üstünü örtmeden yatırınca üşümüyor mu? Benimkine ben üst yarım kollu çıtçıtlı body giydiriyom altına bazen bişe giydirmiyom bazen pijama altı giydiriyom. Hava durumuna göre davranıyom yani. Mesela dün gece pijamayla yatırdım üstüne de babasının atletini giydirdim, gece uyandığında kulak memesi donmuştu yavrumun...

Keşke Duru da yese meyve yoğurt falan. Hiç değilse işe yarar bişe girer midesine. Valla iştahsız çocukla uğraşmak zor bişe...

Bebikom direkt yatırmış odasına. Ben de mi öyle yapsam naaapsam. Eşimin kömürlükten yatağı çıkarmasını beklersem bu çocuk 5 yaşına kadar yatar yanımızda. :kahkaha: Du bu akşam besmele çekip yatırayım bakalım naapcak... :) Zaten bizim de yan odamız zillinin odası :D

Kız biz de seni çok özledik gel artık daaa. Salla misafirleri de. Hergün geleni misafirden saymıyoz artık takılın kafanıza göre, ben de takıliim de gel de 2 sohbet edelim :D Bu arada geçmişi okumaya çalışırken gördüm eşin ameliyat mı olmuş yanlış anlamadıysam... Çok geçmiş olsun, umarım ciddi bişe değildir... Öpüldün bebeeeeeem :sirin:

Maşallah emmeye emiyo da, boş emiyo. süt olsa neyse! Bence şükret haline ki 3 saatte 40 cc çıkmış. Benim 30 cc çıkan sütüm şöyle çıktı: tek memeyi en son 12 saat önce emzirmiştim ki, ondan 1 çay kaşığı çıktı. Diğerinden de en son 6 saat önce emzirmiştim ve 30 cc çıktı. Bunun haricinde Duru biberonu, kaşığı, şırıngayı herşeyi reddediyor. Kilo verdi. 400 gr kaybetti 1 haftada. Belki de halen kaybetmeye devam ediyor, tekrar tartmadım çünkü.

Çok geçmiş olsun Pikoşum. İnşallah yan etkisiz sorunsuz atlatırsınız... Ben yaptırmıcam 2. dozu.
işte simuş zorla emziriyorum çocugu keyfine bıraksam o sütte gelmiycek şükür diyim ne diyim antibiyotik namına içiyo doymuyo 120cc mama içen çocuk 40cc anne sütüyle ne kadar doyarki.... :( hiç bıraksın istemiyorum aktara gittim ısırgan otu,ıhlamur,anason,rezene aldım günde iki koca fincan içiyorum sütüm artsın die
selam kızlar,

yaaaa hay ağzını öpeyim bacım yaaa valla daraltı geliyo bu bebeklerden ne kolu ne bacagı durmuo akrabaların bebelerine bakıyorum çocugu koydugun yerde duruyo

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

işte simuş zorla emziriyorum çocugu keyfine bıraksam o sütte gelmiycek şükür diyim ne diyim antibiyotik namına içiyo doymuyo 120cc mama içen çocuk 40cc anne sütüyle ne kadar doyarki.... :( hiç bıraksın istemiyorum aktara gittim ısırgan otu,ıhlamur,anason,rezene aldım günde iki koca fincan içiyorum sütüm artsın die

yaaaa hay ağzını öpeyim bacım yaaa valla daraltı geliyo bu bebeklerden ne kolu ne bacagı durmuo akrabaların bebelerine bakıyorum çocugu koydugun yerde duruyo

ay bir de geçenlerde gece çok sık kalktığından bahsediyorum müdür beyin odasında. çok uykusuzum bir densizlik edersem kusurama bakmayın diyorum.i bir de veli ordaydı. "siz o bebeği yormuyorsunuzdur, hocam. yorulmayan çocuk uyur mu?" dedi. ula çocuğa bakarken ben yoruluyorum be. 5 dk durmuyor...

babuş Tuna da ayaklara başladı. eller kesmiyor artık. altını açtığımda ya ayakları emmeye çalışıyor, yada eliyle pipiyi örtüp saklamaya. altını bezletmek istemiyor diye düşünüyorum. çok akıllı maşallah bunlar yaa

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
ay bir de geçenlerde gece çok sık kalktığından bahsediyorum müdür beyin odasında. çok uykusuzum bir densizlik edersem kusurama bakmayın diyorum.i bir de veli ordaydı. "siz o bebeği yormuyorsunuzdur, hocam. yorulmayan çocuk uyur mu?" dedi. ula çocuğa bakarken ben yoruluyorum be. 5 dk durmuyor...

babuş Tuna da ayaklara başladı. eller kesmiyor artık. altını açtığımda ya ayakları emmeye çalışıyor, yada eliyle pipiyi örtüp saklamaya. altını bezletmek istemiyor diye düşünüyorum. çok akıllı maşallah bunlar yaa

ya bırak gitt yaa deseydin bizde yormuyosak bu bebeleri 4-5 saat sırf oyun oynuyorumö çocugumla ama yok uyku yok adamda ne yapayım

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
hayatım cidden mi ya?

Tuna da şuanda 9 kilo :( bize de mi öyle yapacaklar :(
cumartesi götürcem doktora. bakalım ne diyecek?

maşallahhh bilmem ki verir mi cnm

Kız naber deli :D Eşine çok çok geçmiş olsun öncelikle.Aden paşaya su vermen gerektiğini düşünüyorum ben, çünkü aşırı sıcak ve mama almaya da başlamış.
Kiloma gelince, 56 kiloyum..Akşamları yemeyerek vermeye devam ediyorum inşallah :D

Bu arada selam kızlar, işe geldim ama aklım evde kaldı.Oğlum diş çıkarmış alt önden, parmağımı soktuğumda keskin bir tırtırlık var. Tırtırlık :D
Ağzını açıp baktım beyaz dişi bana sırıtıyordu :) Çok erken ama ya,sabah çok huysuzdu, gece durmadan kalktı.

gökçe'nin eşine nolmuş ya
dişiniz hayırlı olsun cnm

cnm burhaniye kendi arabanla 5 saat evette otobusle 8,5 saat sürüyo bende önümüzdeki hafta gitmiş olacağım altınoluğa arası 45 dk ayyyy oğluşumu denize sokacağım inşallah irkilmez doktorumuz tabi sokabilirsin dedi çok faydalıymış pişiğe filan birebirmiş

yok ya gitcem başka yolu yok
sizinki ev dimi

hmmm, bizimkinden farkı biz de yoğurt var sebze yerine, ama dr bildiğin menü verdi de ben yapmıyorum. senin çorbalardan yapayım diyorum hiç değilse. yavaş yavaş alışsın. ama ben işte bunları verince mamayı ayarlayamıyorum, günde 500-600 arası mama almazsa doymuyor gibi geliyor, bi seferde bazen 90 bazen 120 içiyor, bazen ittirdiği için anca 60 içiyor, 3-4 saat bir şey yemediği halde ittiriyor biberonu, ama başka şey verirsem yiyor o ara.

dr a kalsa gündüz çok az mama, gece hep mama, gece hangi ara mama verecem ki, anca 1-2 kez alır.

ay, hayırlı olsun azo...tuna dan bekliyordum ben ilk ama kuzey hızlı çıktı demek :)

hayırlı olsun babuş, inşallah verirsin...
Allahım bana da irade ver, ne olurrrrrrrrrr.

500-600 ne ya cc 1 günde mi

Günaydın kızlar. Benim bu zilliyle işim iş. Yemiyor. Yemediği gibi 2 saatte bir emmek istiyor. 2 saate düşünce emme aralığı, sütümü sağdım. yarım saat sağmaya anca 30 cc çıktı.Dedim kızım sen bu sütle nasıl doyacaksın nasıl büyüyeceksin, yetmez ki annem bu, gel şu mamayı iç. Nuh diyo peygamber demiyo. reddediyo. zorladım. sinirden ağladı. sol kaşının üstü anında kızardı, şimdi baktım sivilce gibi bişe çıkmış. of ben ne yapıcam yaaa :( :(

benimki de ağlayınca hemen gözleri kızarıyor

hayatım;

nasıl rendeliyim bebişim? ne mesela? kayısı, şeftali, elma, kiraz.. aden'e kavun karpuz falan verıyorum ben. suyunu cok cok emıyor.

geçen muz, kivi ve elma rendeledim blendırdan geçirdim sevmedi gibi. tek tek mi vermem gerekıyor acaba, ağır olur boyle di mi?

tek yada ikili ver cnm bence muz kabızlık yapar kivi alerjen
cam rende al bence de cnm

kızlar ben annemin ısrar ve baskısıyla blendırdan gecirmiyorum meyveleri..
süzdürmüyo da..

mesela cam rendede kayısıyı direk rendeleyip kasıkla veriyorum az az oyle yutuyo...
cunku annem bana hep blendırdan gecirmis hep iyicce ezmis de vermis hic puturlu bisey vermemis,bende oldum olalı puturlu posalı seyleri yutamam icim kalkıyo mesela portakal suyunu sıkarlar ya icinde hic parcası olmicak icemem onu.. o yuzden annem verme hic ooyle suzup te dedi..vermiyom bende..ama tabi corba olayına girisince ilk baslarda ezerim iyice nolur nolmaz

kayısı şeftai de çok lif var ya onu ben biile yutamıyom

Ben almadım doğum parası :D :D Kız Hayatım sen bana bişeler sormuştun. Alıntı yaptım cvp yazamadan uyandı benim zilli, sonra da aradım bulamadım o mesajını. Alalallalallaa

bana 8244 yatmış keşke benim olaydı :(

Heyooooo buldum oniiii :D :D

1. Yavrum, senin tek oda mevzuunda ki "açı" nı biliyom ben :D Ama o değil. Şöyle oluyo. Bebe ağlayınca odada hapis gibi oluyon. Köşeye sıkışmış gibi. Kaçcak yer yokmuş gibi.. Ama birkaç oda olsa dolaşırsın falan. Olmadı bebek arabasıyla evde dolaştırırsın :D

yok laaaa o açıyı sormadım :D
o zaman 1+1 tutak :)

2. Ben her gün 2-3 defa üst değiştirdim. Ama ona rağmen çok geldi kıyafetler. Çok bişe götüme dediğim şuydu: Ben kocamaaaaaan bir valizi sadece Durunun kıyafetleriyle doldurmuştum, ondan çok geldi :D Yani demem o ki 1 küçük valiz yapsan yeter. Ama günde 2-3 üst değişcem diye düşünüp koy.

terbiyesizzzzz :kahkaha::kahkaha:

3. Denize 1 kere çıplak soktum. Havuza huggies in little swimmer mı ne var ya onla soktum ama benimki zayıf olduğundan mıdır nedir anlamadım, çocuuun kıçı başı su doldu, bezden rahatsız oldu ciyakladı hemen çıkardım. Yani afedersin bi b.ka yaramadı o şey. şimdi internetten sızdırmaz mayo altı sipariş ettim onu kullancam bi dahakine.

ay benimkinin de dötünde durmaz çiroz :D

4. Saol kuşuuuuuum :huhuu:

Ahahahhahahahhahahahaha düzeltiyorum: "ÇOK BİŞE GÖTÜRME" olacaktı

:1::1:

Doktor bize daha yoğurt vermedi.Afedersin adam s** dese s*çıcaz sanırım, sözünden çıkmıyoruz :D
Mamayı Ada da ittiriyo eski iştahı yok sanki.Bakıcı meyveyi ve çorbayı güzel yiyo diyo ama, bakalım kontrolünde görücez kilo alımı ne alemde.
Gece de kalkmıyor artık gece içiyordu mama güzelce ama...
Şimdi sabah erkenden kalkmayı adet edindi 6-6,30 gibi 90 cc içiyor içmiyor geri uyuyo...

ay yanlış anladım s** :D

Doğru uyku tulumu seçimi konusunda bi yazı okudum kızlar...

Ben rahat hareket etsin diye büyük aldıydım ama yanlış yapmışız sanırsam

ben korkarım dün de dedim öle poşet tarzından

kızlar ben bu demir damlasını vermeye korkuyorum Hira'ya yaaa... kabız olcak diye veresim gelmiyo..napsam yaa aoff :dertli:

benim dr vermiyo demir bağırsaklarını çok zorluyomuş

Ben bu şirketten birinin saçını başını yolmadan ayrılsam şurdan -kizgin-kizgin
Akşam 6da çıkmalıyız,cenazemiz var, Adayı erken teslim almam lazım diyorum (Şirket arabasıyla çıkıyoruz ya, arabadakilere diyorum bunu).
Kimse duymazdan geliyor.Tek tek soruyorum.
Elinin ağırlığıyla ünlü arkadaşımız, şimdi sipariş geldi onu geçicem, bitmezse de çıkarız artık napalım Dedi burun kıvırarak. Geçeceği sipariş de alsa alsa 15 dakikasını alır, 1 saat var saat 6 ya…
Ne uyuşuk yarabbim ya…
Bi tuvalete giriyo, sağla solla konuşuyo, telefonla oyalanıyo.
Akşam 6 oldu mu da işler bitmedi. Sırf rol ha, patrona…

ne cenazesi cnm hayırdır

kız hayatım napıyosn

napam kuduruk şahin'le oynaşıyoz sen napan

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar