günaydın kızlar....
yaf tlfdan okuyorum bazen yazdıklarınızı, alıntı falan da yapamıyorum bir şey de yazamıyorum ordan, sonra geçmişi tekrar okumak zor geliyor, diyeceklerimi de unutuyorum.
aklımda bir tek layla nın yola çıkacağı kalmış, inşallah aşıyı da yolculuğu da sorunsuz atlatırsınız laylam, annene de çok geçmiş olsun...
simuş un kocası da karnıyarık yapmıştı, nasıl olmuş simuş? çok güzel olmuş deseydin de bu yemeği onun spesyali haline getirip hep ona yaptırırsın :1:
afiyet, bal olsun bu arada...
koltuk da devrilecek gibi demişsiniz, böylece de daha araştırmadan vazgeçtim, ben en iyisi doğrudan mama sandalyesi alayım, aynı para neredeyse zaten.
bir şeyler unuttum ama inşallah önemli bir şeyi atlamamışımdır atladıysam da kusura bakmayın kızlar...
hah,asıl simuşun dr macerası vardı...benim bir arkadaşımın bebesi de 4. ayı yeni doldurdu, 4.ay kontrolünde kızçe 5800 gr diye dr da katı gıda vermiş, (2 hft erken doğmuştu ama )
sabah yoğurt, öğle meyve püresi, akşam sebze olmak üzere, gerekirse mama verirsin demiş, valla bana çok gelmişti, ama senin dr direk bisküvi, peynir, pekmez falan demiş, bu dr lar çok ilginç yaa, bence de 2. bir görüş alman da fayda var, ayrıca duru hiç de zayıf değil...
Simusum iyiyiz cok sukur bir sıkıntımız yok.
Gittik doktora devlete filmini cektiler bir sorun yok dedi doktor ameliyat falan demedi devlet ya saglıgında bir sıkıntı gormedikce ameliyat yaptırmazlar. Bakalım bu hafta ozele gostercem ozelde yaparlarmı diye dahaaklı ermeden yaptırayım ki anlamasın istiyorum.
kızlar ya bebisini kendi odasında yatıran yatagına donence yada ninni soyleyen bisiler koyan varmı ? acil tavsiyeye ihtiyacım var ????
anne karnındaki seslere gerek yok artık die dusunuyorum daha cok ninni yada masalcı bisiler lazım ??
cnm 16sı yada 23ü, belki 30unda memlekete geçerken de olabilir. işlere bağlı. bu haftasonu düşünmüştüm. pazara sınav görevi vermişler :uzulme:
![]()
![]()
![]()
Hira uykuya gecerken parmagını emmeye basladıııı
uykusundan uyanırsada aynı sekilde parmagını emerek tekrar uyumaaya calısıyo :iyyyy:
tamam simuşum bakayım o donenceye bende..
ya alıskanlık haline gelirse diye korkuyorum ne bileyim oluya ya hani Allah korusun 6-7 yasına kadar parmagını emen cocuklar ondan..:iyyyy:
kızlar bende bu gecelikten var 2 tane ama kullanmadım daha hic hediye gelmisti hatta once noldugunu anlamamıstım bu ne bole upuzun dedim..
kullansammı bilemiyom acılırmı ki bacakları falan tepinirse cunku benimki ustunde ortu bile istemiyo illa kolları dısarda olcak
Ben yaz için alıcam böyle bişeyler. Kullanmadım ama bana kullanışlı geliyor. Bacak hareketlerini de kısıtlamaz. Bide yaza tam dönecekler inşallah. Örtü sıkıntı olabilir belki...
Doktorumuz Durunun gelişimini pek beğenmedi. Kilosuna taktı. Sinirimi bozdu. Şuan 4 ay 1 haftalık Duru. Kilosunu 6250 ölçtü. Geçen ay 5850 ydi. Sağlık ocağı 6400 ölçmüştü ama üstünde bezi vs de vardı 6300 yazdılar. Neyse. Şimdi katı gıdaya başlayalım dedi. onu da sabah kahvaltısı öğle yemeği ve akşam şeklinde verdi. Kahvaltıda 1 bebe bisküisine 2 küp şeker boyunda beyaz inek peyniri(akşamdan suda bekletilip tuzu tamamen atılmış olcakmış) 1 tatlı kaşığı pekmez karıştırılcak bu da 90 cc lik mamaya eklencekmiş. öğlen havuç-pirinç ya da havuç-patates sebze yemeği akşama da 30 cc yi geçmeyecek şekilde şeftali suyu ya da elma suyu. Yaa ben hayatımda böyle bişey ne duydum ne gördüm. Kızımın kilosu konusunda sinirimi bozduğuna mı üzüleyim yoksa verdiği şu menüye mi yoksa 4 aydır bu doktora gittiğime mi? Ya da bunlar doğru şeyler ben mi yanlış biliyorum?? Bi akıl verin bana![]()
Eşim karnıyarık yaptı :dill: Açlıktan öleyazdım. Yiyiim de gelicem. Öptüm.
Çok önemli not: Hayatımda hiç karnıyarık yapmadım, adam evlendiğimiz günden beri yap yap diyodu. Dayanamadı kendi yaptı![]()
![]()
Merhaba Güzel Anneler;
Bi karışık haldeyim ya sormayın. Eşime kızıyorum bazı hareketlerine gıcık oluyorum. Selimden sonra bi garip olduk.
hayırdır canım? biz de dün kavga ettik ben gittim oğlumun odasında yattım hala konuşmuyorum
hayırdır canım? biz de dün kavga ettik ben gittim oğlumun odasında yattım hala konuşmuyorum
Bilmiyorumki Hayatım. Herşeyi batıyor, herşeye gıcık oluyorum. Daha az önemsiyor ve daha az önemsendiğimi düşünüyorum. evlilğimizde 6. yıl ama ne bileyim sanki 20 yıl geçmiş gibi yorgun hissediyorum.
SİMUŞUM;
Bi koltuktan bahsetmişsin canımcım nedir bi söyle bakalım.. Bu arada mama koltuğu ve araba koltuğu işini ne yaptınız.
aynısı bende de var tansel. üstelik annem her seferinde beni suçluyor. ama abartmıyorum. gerçekten daha az önemsiyor. zaten evlendikten sonra değiştiğini kabul ediyordu, doğumdan sonra bambaşka birisi oldu. geçen sabah "beni okula bırakır mısın?" dedim. "araba tuhaf sesler çıkartıyor, sen kendin git bu sabah. tamire gitmesi lazım" dedi. aslında okula giriş saatlerimiz uyuşmuyor. beni okula bırakmak için onun 45 dk erken çıkması lazım evden.yani onun bırakması bir nevi fedakarlık oluyor. neyse ben iyi kendim giderim dedim çıktım. (bu arada ev-okul arası 20dk hızlı yürüme mesafesi ve ben bu yolu günde 4 kez tepiyorum)
buraya kadar bir sorun yok gibi. o akşam okuldan 3 arkadaşını maça götürdü !!! ertesi sabah deli gibi yağmur yağıyordu(bnm tatil günüm) ve geçenlerde arabasını çarpan bir arkadaşını arayıp "ben seni evden alırım, ıslanma boşuna" dedi. ve bu arkadaşı benim gittiğim okulun ordan geliyor eşimin okuluna. eşimin okulu da evimizin dibi. adamla katettiğimiz mesafe aynı yani. tabi tüm bunlar olurken araba tamir edilmemişti. haksızmıyım kızmakta siz diyin? annem de ben eşime tavırlıyım diye tüm gün bana trip attı. oğlum olmasa 2sini bırakıp kaçar giderdim :zopa:
aynısı bende de var tansel. üstelik annem her seferinde beni suçluyor. ama abartmıyorum. gerçekten daha az önemsiyor. zaten evlendikten sonra değiştiğini kabul ediyordu, doğumdan sonra bambaşka birisi oldu. geçen sabah "beni okula bırakır mısın?" dedim. "araba tuhaf sesler çıkartıyor, sen kendin git bu sabah. tamire gitmesi lazım" dedi. aslında okula giriş saatlerimiz uyuşmuyor. beni okula bırakmak için onun 45 dk erken çıkması lazım evden.yani onun bırakması bir nevi fedakarlık oluyor. neyse ben iyi kendim giderim dedim çıktım. (bu arada ev-okul arası 20dk hızlı yürüme mesafesi ve ben bu yolu günde 4 kez tepiyorum)
buraya kadar bir sorun yok gibi. o akşam okuldan 3 arkadaşını maça götürdü !!! ertesi sabah deli gibi yağmur yağıyordu(bnm tatil günüm) ve geçenlerde arabasını çarpan bir arkadaşını arayıp "ben seni evden alırım, ıslanma boşuna" dedi. ve bu arkadaşı benim gittiğim okulun ordan geliyor eşimin okuluna. eşimin okulu da evimizin dibi. adamla katettiğimiz mesafe aynı yani. tabi tüm bunlar olurken araba tamir edilmemişti. haksızmıyım kızmakta siz diyin? annem de ben eşime tavırlıyım diye tüm gün bana trip attı. oğlum olmasa 2sini bırakıp kaçar giderdim :zopa:
Bilmiyorumki Hayatım. Herşeyi batıyor, herşeye gıcık oluyorum. Daha az önemsiyor ve daha az önemsendiğimi düşünüyorum. evlilğimizde 6. yıl ama ne bileyim sanki 20 yıl geçmiş gibi yorgun hissediyorum.
Siz neden kavga ettiniz?
Haklısın canımcım. Ehliyetin yokmu canım al arabayı elinden kendi yürüsün. Vallahi eşime sinirliyim ya erkeklere gıcığım. Benim eşimde Selimden dolayı arkadaşalrı ile az görüşüyorya buna canı sıkılıyor. Sanki ben evde sıkılmıyorum. Bugün bende düşündüm Selim olmasa eşimi bırakıp giderdim o kadar sinirliyim. Bu arada bu kız anneleri damatlarını pek haklı görür benim annemde öyledir.
Canımcım ben sana bişey soracaktım. Senin branşın ingilizce, biz minoşlara şimdiden bu dili öğretebiliriz. Bebekler için eğitim CD si biliyormusun?