2012 Şubat Anneleri

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Ay kızlar hayatımda ilk kez yaprak sarması yaptım, daha önce Babuşumdan aldığım iç tarifiyle lahana sarması yapmıştım, çok da güzel olmuştu, dün da yaprağı denedim. Ay ne zahmetli işmiş o yaaa... Yerken çerez gibi löp löp gidiyo da, nerdeyse 5 saat uğraştım saracam diye :D :D Ama oldu çok şükür, başardım yapmayı. Perşembe iş yerinden arkadaşlarım gelcek, 3.5 kg yaprak aldım derin dondurucuya da atıcam. Zati dün yedim heral 1 kilosunu ehehehehhe

Siz derin dondurucuya neler atıcaksınız ve nasıl atıyosunuz? Mesela ben şuan bezelye ve asma yaprağı atıcam, bezelyeyi temizleyip atıyom da yaprağı nası atcam bilmiyom. Bilen varsa desin oni :) Bide lezzetli bezelyeyi nası anlıcaz yaaa? geçen sene almıştm da ben Allahım yarabbim hayatımda yedğim en kötü bezelye çıktı, bide kaç kilo aldıydım hepsini Allah affetsin attım :(

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
vala canım bilemedimki şimdi
haklısın daha dönemiolar ama haraket ediyolar ya rahatsız olunca ağlarlar herhalde :)
ben gece mecburiyetten yatırıom çok korkuom tık dese kalkıom

ahhh ahhhh keşke benim kızımında kusmaları geçse
fışkırtıyo bazen resmen ya
bazende memeden çeker çekmez emdiğini direk çıkartıyo ya bu ayki kontrolde yine söylicem doktora ama
muhtemelen kilo alımı ii fazlasını kusuo dicek yaa

tuğbacımmmm nbr şekerrrr???

benim kızımda maşallahhhh 24 saat versem emecekk yaniiii
iyiyim şekerim minnoşa bak kız bu ne kocuman olmuş tostuurugum akan abiyi andırıyo bacım bu kendine benzetememişin
güle güle kullan cnm

töbeeeeeee

evet öle sanıyom değiller dimi

ay aynen anlattığım arkadaşım bu sıçsa bokunu över o derece

yok 2side erkek

bi de bana doğrurur doğurmaz şahinin kan grubunu sormuştu a+ demiştim kimin grubu dedi babasının dedim
püüüüüüüüüüü beceriksizzzz benim ikisi de benim kan grubum demişti bana
ahanda benimde oğlanın a pozitif babaya çekmiş şahin abisinede benziyo
ayy kıyamam ya :D insallah ogrenirler ya..ben bide haziran da odasını ayırayım diye duusnuyodum telsiz koycaktım ama benimkinin simdi ık demesine kalkar giderim ben nası olcak bilmiyom simdi bizim odada hemen kalkıp bakıyom emziriyom koyuyom falan ama odası ayrılınca dahamı zor olur bilmiom ki
bence geç kalmış olma bebikom ben ayırdım epeyde rahat oluyo telsizide koyuyorum gece boş mıkırdamıyo benimki acıkınca kıpırdanıyo duyup kalkıyorum ama sabah 6 dan sonra uyumuyo malesef uyku düzeni oturdu sanırım 9-11 arası uyuyo gece 3 gibi bi kalkıyo bide 6 da kalkıyo işte sonrada oyuncu paşa benle oynayın diyo

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Yok Hayatım, ne meme, ne pışpışlama, ne oyun hiç ama hiçbişeyle susmuyo... Ama çok şükür ki bugün olmadı, önümüzdeki 2-3 güne daha bakıcam inşallah olmaz bir daha...

inşallah ağlamaz cnm bi daha bitmiştir

Ay kızlar hayatımda ilk kez yaprak sarması yaptım, daha önce Babuşumdan aldığım iç tarifiyle lahana sarması yapmıştım, çok da güzel olmuştu, dün da yaprağı denedim. Ay ne zahmetli işmiş o yaaa... Yerken çerez gibi löp löp gidiyo da, nerdeyse 5 saat uğraştım saracam diye :D :D Ama oldu çok şükür, başardım yapmayı. Perşembe iş yerinden arkadaşlarım gelcek, 3.5 kg yaprak aldım derin dondurucuya da atıcam. Zati dün yedim heral 1 kilosunu ehehehehhe

Siz derin dondurucuya neler atıcaksınız ve nasıl atıyosunuz? Mesela ben şuan bezelye ve asma yaprağı atıcam, bezelyeyi temizleyip atıyom da yaprağı nası atcam bilmiyom. Bilen varsa desin oni :) Bide lezzetli bezelyeyi nası anlıcaz yaaa? geçen sene almıştm da ben Allahım yarabbim hayatımda yedğim en kötü bezelye çıktı, bide kaç kilo aldıydım hepsini Allah affetsin attım :(

ben şahin'den önce her hafta 2-3 kg sarıyodum
ama artık zor doğumdan sonra 1 kez sarabildim
bana kolay geliyo ve zevkli
ben yaprağı sarı olarak atıyorum yani yeşil taze değil aldığım gibi atıyorum yapacağım zaman da çıkarıp işleme başlıyorum
ben
yaprak
mısır
bezelye
t.fasulye
haşlanmış nohut
vişne
köfteiçin ekmek içi
etsuyu
doğranmış biber
dolmalık biber
közlenmiş patlıcan
atıyorum

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
inşallah ağlamaz cnm bi daha bitmiştir

ben şahin'den önce her hafta 2-3 kg sarıyodum
ama artık zor doğumdan sonra 1 kez sarabildim
bana kolay geliyo ve zevkli
ben yaprağı sarı olarak atıyorum yani yeşil taze değil aldığım gibi atıyorum yapacağım zaman da çıkarıp işleme başlıyorum
ben
yaprak
mısır
bezelye
t.fasulye
haşlanmış nohut
vişne
köfteiçin ekmek içi
etsuyu
doğranmış biber
dolmalık biber
közlenmiş patlıcan
atıyorum

hamarat hatunmuşsun kız sen... ben hiç yemek yapmıyorum desem yeridir...eskiden yapardım yine iyi kötü, doğumdan sonra tamamen bıraktım, annem sağolsun gönderiyor şimdilik...

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
hamarat hatunmuşsun kız sen... ben hiç yemek yapmıyorum desem yeridir...eskiden yapardım yine iyi kötü, doğumdan sonra tamamen bıraktım, annem sağolsun gönderiyor şimdilik...

ben de protesto edip yapmıyorum bundan sonra eşim uyuz etti otursun peynir ekmek yesin pis gıcık suratlı
sen en iyisini yapıyon müstehak bunlara

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Gunaydin kizlar nasilsiniz?
Bizim eskisehirde uyku duzenimiz bozulldugu icin erkenden ayaktayiz.
Size bi sorum olacak ama minnos mikliyo bi uyutup geleyim

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
sorum su kizlar,ozellikle biberon veren arkadaslara soruyorum.sizler de beslerken zorlanmaya basladiniz mi?adanin hic eli ayagi durmuyo.ya biberona vuruyo ya elimi itiyo.bazen biberonu tutmaya calisirken agzindan cikariyo,bazen ucunu dislerinin arasina kistiriyo.bazen de kafasini saga sola ceviriyo buyuk cocuklar gibi.emzirene kadar canim cikiyo.
Belki de dis cikaracak ondan istahi yok diyorum.cunku ellerini eskisinden farkli sokuyo agzina.onceden yalardi simdi parmaklarini,ozellikle isaret ve bas parmagini ayni anda sokup on disleri arasinda cigniyo.o anlarda yuzunu de burusturuyo.bi de bazen sebepsiz ve siddetli agliyo hemen akabinde agzindan salya akiyo...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
ben de protesto edip yapmıyorum bundan sonra eşim uyuz etti otursun peynir ekmek yesin pis gıcık suratlı

Aynen ben de.Eşimin doğumdan sonraki bi konuşmamızda söylediği bir söz hayata bakış açımı değiştirdi.Ben de artık canım istemedikçe hiç bişey yapmıyorum.Ne yemek ne temizlik.İsterse açlıktan kırılsın zerre umrumda değil.

Ben yaprakları bir kez derin dondurucuya koydum,ama genelde annem getirir bana,kavanozlara basar o haşlamadan.Toplandığı halinde,bir ara da ped şişelere koyuyordu.İkisi de ilk gün dalından koptuğu gibi taptaze durur hava almadıkça,açılmadıkça.
Derin dondurucuya ben geçen senelerde, bezelye, taze fasülye (az pişirerek), haşlanmış nohut, haşlanmış fasülye, haşlanmış barbunya, şakşuka, közlenmiş kırmızı biber, yaprak sarması, bamya (yine az pişirerek), vişne, mısır, yaprak sarması koyuyordum...Bazen börek sarıp yufkadan onu koyardım, mantı koyardım.Köfte yapıp koyduğum olmuştur.
Bir de kayınvalidemler Malatyalı,onların bulgurla yapılan bir köftesi var,yumurtaya bulanıp kızartılarak yenir, onu verirdi koyardım...
Bu sene hiç birini yapmadım, annemin verdikleri var, yapmayı da hiiiiççç düşünmüyorum :D

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
kızlar ya dondurma yiyebiliyozmu ? gaz yada herhangi bisi yapıyomuyumus ?
sanki burda birimiz bebege karın agrısı yapıyomus dedi gini hatırlıyom ama ?
canım 3.aydan sonra yani bebekler 3.ayını tamamladıklarında yok öle bişey die biliyorum ben.bizim doktorumuz artık her yiyeceği serbest bıraktı.
evet cnm günleri var sanırım
ama biz rota aşısı olucaz o yüzden günleri beklemedim
sormadan aşınında siparişini verdim ya inş sorun olmaz
bu arada benim kızım çok kusuyo ya aşıyıda hemen kusarsa ne yaparım ben yaa
acaba aç karnınanmı götürsemm????
canım karnını doyur git bence ama asıdan sonra emzirme bi süre bırak aglasın kusmasından iyidir.
bu arada bebeğini oturtmaya baslayan varmı ???

ben oturtuyorum kucagımıza uzun aralıklarla olmasada kucagımızda oturuyor ve cok mutlu oluyor.doktorumuzun izniyle oturduk :) 4.aydan sonrada koltuk köşesine baslıcaz

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
selam kızlar giremedim bu ara ama cepten okudum ara ara simdi aklımda kalanları yazayım...simuş canımduruya geçmiş olsun yoktur bişeyi insallah bitanem..sen sağlık ocaklarındakini cok sallama banada ela için bıngıldağı kapanmıs dedi beyin gelişimi olmaz dedi büyük sokla doktora götürdüm hemen yok öle bişey dedi.sadece bıngıldağı küçük dedi.kafa yapısıyla alakalı olarak :))

hayatım canım senin o dengesiz arkadasını dövesim geldi.millet ne meraklı baskasının cocuguna çamur atmaya.hepsi melek bir anneye sölenebilecek en agır sözler.görüşme görüşme sen onlarla.

kızlar aklımda yazacaklarım coktu ama ela sesleniyor...:D
size soracaklarım vardı ama yine kaldı.öperim hepinizi

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
kızlar,yavruları yatırırken yastık kullanıyomusunuz ???

Gündüz uyumadığı zamanlarda koltuğa yatırdığımda koyuyorum ben.Ama uyurken yüzüstü uyuduğundan dolayı yastık kullanmıyorum.

Günaydın kızlar, ay yazmazsam çatlıcammmm :D :D

Geçen demiştim ya, görümcem doğum yaptı diye. Eşim gitmemiş cidden, adamı dürtüyom git istersen diye gitmiyo ama bi taraftan da bana ne suratlar... Hee surat yaparken bi taraftan da "sen haklısın aşkım, sana hiç kızmıyorum gitmek istememende" deyip duruyo. Neyse, baktım bu uyuz kocam her zamanki gibi kısasa kısas yapıyo, yani ben ınunkilere gıcık davranıyom diye o da benimkilere gıcık davranıyo, cumartesi akşam kardeşim geldi de ondan biliyom, dedim iyi gidelim bi iki kıyafet alıp gidelim. (onun ablası bize öyle yaptı da. hele bide bi kıyafet almış kızım doğduğunda asla giydireceğim bişe değil) neyse ben gidelim diyince eşim hem şaşırdı hem sevindi. gittik. hanımefendi yerinden kalkmadı, bide bi sarılıp sarmalanmış ki görmeyin :D başladı ay çok zor oldu sezeryan, kalkamıyorum, her yanım ağrıyo, karnım enfeksiyon kapacak, sürekli sağa sola x onu getir, y şunu getir, z sen de şunu yap şeklinde emirler yağdırıyo. Allahım görmeliydiniz bir naz bir naz amaaaaaaaaaan :D Tey Allahım dedim yaaa. Sonra bana dedi ki, "getirmediniz bunu (benim kızım için diyo) ki seveyim, hamileliğimin sonuna geldi gelemedim" ben de soktum lafları: dedim, e yürüyüşe gidiyomuşsun ya, gelseydin, gelme mi dedim, küçücük çocuğu sen sev diye evden çıkaramazdım, kaldı ki hamileliğimin sonu dediğin, daha 5.5 aylık hamileydin benim kızım doğduğunda" dedim. Hönk kaldı öyle :D ahahahhaha çok eğlendim. Neyse sonra yine sezeryan ve ağrı muhabbeti oldu, yok senn annen yanındaydı da yok senin epiduralin kaç gün takılı kaldı da, ben de dedim ki "annem en son 1986 senesinde çocuk bakmış, nası tutacağını, nası giydireceğini bile bilmiyo, bizim aile sizinki gibi her sene her sene bi çocuk doğurmuyo, 32 yaşındayım daha bismillah ilk torunları, epidural de kalçamdan dolayı takılı kaldı dedim. :D Ooh beeeeee rahatladım. Daha da görüşmem heralde. Bide gitmiş eşime demiş ki; sen Simuş'a benim onu sorduğumu, gelmek istediğimi söylemedin mi? ben ne kadar çok seviyom simuşu, sen hep aramızı bozdun. aaaaaaaaay laflara bak hele... milletin ağzı laf yapıyo işte. bu son cümleden kocamın aklında kalan; "ablam, simuşu çok seviyo" eminim buna. ha devamı da; ama simuş ablamı sevmiyo. peh peh peeeeeeeh. doğrusu şu olmalı; ablam oynuyo, simuş dürüst davranıyo. ama bunu anlıcak kapasite var mı erkeklerde onu da ben bilmiyom :D

Ohhhh sanki kendim laf sokuyormuşum gibi rahatladım :D

Slm herkese
Kizlar benim kiz 11 -12 gibi yatiyor 10-11 gibi kalkiyor bu gec erken yatma olayi cok mu onemliymis gunduz sekerlemeleri de oluyor buarada o mu etkiliyor acep

Kız aralıksız uyumuyor dimi? Aralarda yiyor?

Aaaa bu arada, sağlık ocağına gittim ya bugün rapor almak için, aile hekimimize çektiğim videoyu izlettim, kızımın ağlaması ile ilgili olan. hani bahsetmiştim daha önce de. kadın çok korktu ve üzüldü, ne zaman başladı falan dedi, rotadan sonra dedim. muhakkak bi karın ultrasonu çektşrşn dedi, hiç normal değil bu şekilde ağlaması dedi. neyden şüphelendiniz dedim, bağırsak tıkanıklığı yan etkisi çok çok nadir de olsa yapabiliyor rota dedi, düğümlenme yoksa bile ufak bir yapışma olması bile çok ağrı yapabilir dedi. bunları duyunca inanılmaz korktum eli,m ayağım boşaldı. ama kızım kaka yapıyo dedim, muhtemelen bişe yoktur ama yine de bi baktırın dedi. hastaneye gidip bununla uğraşmak istemiyorum, çünkü özele bile gitsen ankarada doktor işleri çok sıkıntılı, çok sıra bekleniyo, ultrasona ayrı sıra doktora muayeneye ayrı, sonucu göstermeye ayrı sıra amaaaaaaaaaaan... birkaç gün daha gözlemlicem, eğer o şekildeki ağlamalar devam ederse götüreyim diyorum. siz ne dersiniz kızlar? yoktur inşallah demi bağırsak düğümlenmesi falan :( :(

İnşallah yoktur canım ama ihmal etme yine de baktır.

sorum su kizlar,ozellikle biberon veren arkadaslara soruyorum.sizler de beslerken zorlanmaya basladiniz mi?adanin hic eli ayagi durmuyo.ya biberona vuruyo ya elimi itiyo.bazen biberonu tutmaya calisirken agzindan cikariyo,bazen ucunu dislerinin arasina kistiriyo.bazen de kafasini saga sola ceviriyo buyuk cocuklar gibi.emzirene kadar canim cikiyo.
Belki de dis cikaracak ondan istahi yok diyorum.cunku ellerini eskisinden farkli sokuyo agzina.onceden yalardi simdi parmaklarini,ozellikle isaret ve bas parmagini ayni anda sokup on disleri arasinda cigniyo.o anlarda yuzunu de burusturuyo.bi de bazen sebepsiz ve siddetli agliyo hemen akabinde agzindan salya akiyo...

Ay resmen Kuzey'i anlattın babuş.Elleri kolları durmuyor emerken.Biberonu sabit tutucam derken kolum kopuyor.Bi de güçlü velet bi ittiriyor, çıkıyor biberon ağızdan :D Hee bi de doyduktan sonra biberonu oyuncak yapmaya başladı.Damağıyla sıkıştırıp "buuuu" gibi sesler çıkartıyor.
Elinden gelse tüm ellerini ağzına sokacak, şap şup bi iştahlı sokuyor ki ağzına..Bi de ben doktorun verdiği ağrı kesici jeli damaklarına sürerken parmağımı baya baya ısırıyor :D

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Ayni sorunu ben memede yasiyorum babusum ya...resmen oyun oynuyor iki emiyor bi ucunu cekip birakiyor sonra muzir muzir guluyor yuzume bakip..en sonunda sikistiriyorum memeye kafasini tutturana kadar anam agliyor:D

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Gündüz uyumadığı zamanlarda koltuğa yatırdığımda koyuyorum ben.Ama uyurken yüzüstü uyuduğundan dolayı yastık kullanmıyorum.

Ohhhh sanki kendim laf sokuyormuşum gibi rahatladım :D

Kız aralıksız uyumuyor dimi? Aralarda yiyor?

İnşallah yoktur canım ama ihmal etme yine de baktır.

Ay resmen Kuzey'i anlattın babuş.Elleri kolları durmuyor emerken.Biberonu sabit tutucam derken kolum kopuyor.Bi de güçlü velet bi ittiriyor, çıkıyor biberon ağızdan :D Hee bi de doyduktan sonra biberonu oyuncak yapmaya başladı.Damağıyla sıkıştırıp "buuuu" gibi sesler çıkartıyor.
Elinden gelse tüm ellerini ağzına sokacak, şap şup bi iştahlı sokuyor ki ağzına..Bi de ben doktorun verdiği ağrı kesici jeli damaklarına sürerken parmağımı baya baya ısırıyor :D
Onu bi sonraki mesajimda yazmistim cok soru gelince...en az iki üc kere kalktigini yada ben kalkip emziriyorum

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Kızlar şimdi tartıldım 57.5 kiloya inmişim.Şükür 18 kilo gitti.5 kilo daha versem süper olacak.
Ama gerçekten saat 5den sonra yememek ve ekmeği kesmek işe yarıyormuş onu öğrendim.1 ayda 3 kilo gitti.

Ben de 58.7 oleeeey:vecihi:Azocan yirttik sanirim kilolardan..ben 74u gormus adamim dusunun..normal dogum zordu ama bu faydasi inkar edilemez...

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Ben de 58.7 oleeeey:vecihi:Azocan yirttik sanirim kilolardan..ben 74u gormus adamim dusunun..normal dogum zordu ama bu faydasi inkar edilemez...

Yırttık yırttık :D Ben de 75i gördüydüm.İnşallah birdaha görmem :p Zaten ikinciyi düşünürsem 10 kilodan fazla almıcam.Kıtlıktan çıkmış gibi yediydim ya :D

Tepki
56
Belki de Limoncum, ama pek sanmıyorum, ki inşallah öyle bişe de yoktur. Çünkü idrar yolu enfeksiyonu tedavisi zor bi rahatsızlık. Ben küçükken olmuştum, büyüdüm halen çekiyorum...

İnşallah canım ağlaması geçer ..

Bu arada geçen sene annem vermişti taze yaprak onun üzerine sıcak su döküp azbirşey beklettim sonra buzluğa attım direkt çıkartıp sardım güzel oldu.. Tavsiye ederim..
Geçen sene bende bezelye koymuştum kayna kayna pişmek bilmiyor malesef..:S

Bu arada vişne koyan arkadaşlar vişneyi ne amaçla nasıl koyuyorsunuz merak ettimde?

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979

hayırdır hayatım, ne oldu ki?

bu arada yastık soran olmuştu, biz de yastık kullanmıyoruz ama yatağın baş kısmında yatağın altına polar battaniyeler koyarak hafif bi yükseklik verdik, bence çok fark etmedi ama dr demişti %45 eğim verin yastık kullanmayın diye.

biberon almıyor benim paşa da canı istemezse, ya da çok uykusu varsa çok acıkmış da olsa 10 dk kestirmeden hayatta yemiyor. artık yeni yollar arıyorum, bir yastığın üzerine belden yukarısını yatırıp biberonu öyle veriyorum, değişik gelince yedi öyle de.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

aynısını benim minnoşda yapıyor canım...:utan:
(emzirirkende, b,beronda da)

Yırttık yırttık :D Ben de 75i gördüydüm.İnşallah birdaha görmem :p Zaten ikinciyi düşünürsem 10 kilodan fazla almıcam.Kıtlıktan çıkmış gibi yediydim ya :D

darısı başımıza olsun bende düşe düşe 61 kiloya düştüm, bu ay biraz saldım kalibam ama gidecek inşallah böleeee böleeeeeeee :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar