2012 Şubat Anneleri

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Selam kızlar nasılsınız bakalım? bir süredir yoktum, 4-5 gün kadar internetim yoktu. sonra internet geldi zamanım yoktu. kömürlükten yazlıklar çıkarıldı, hepsi 1 er posta yıkandı kurutuldu dürüldü, şimdi kışlıkları kaldırmaya çalışıyorum. Dün hem kızım için hem kendim için doktora gittik, doktorun söylediklerini not aldım. çünkü her seferinde unuttuğumu farkettim herşeyi yazıcam size de ama geniş geniş ilk zamanı bulduğumda. bi şöyle geçmişe bakayım önce. öperim.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Kızlar bi de bi sorum var size.Adanın eller kollar oynamaya başladı.Hele de gazı varken.Bazen de ellerini inceliyo,ayaklarını çekip inceliyo...
Arada da elleri kolları hızlı hızlı oynatırken biberonu tutup çekip çıkarıyo ağzından.(ki biberonu 2 aydır tutuyo diyebilirim ama çekip çıkarma yoktu)Çekip çıkardığı zamanlar genelde aç olmadığı,nazlanarak mama yediği zamanlar.Acaba bu refleks mi bilinçli bi hareket mi?
Biberon kullanan arkadaşlardan bunu gözlemleyen var mı?

Babuşum, Durunun doğduğu günden beri eller kollar ayaklar hiç durmuyor maşallah Bizimki daha henüz pek tutmayı başaramıyor. Ama şöyle söyliyim memeye olan ilgisini kaybetmeye mi başladı yoksa artık oyun aracı olarak mı görüyor bilmiyorum ama, sürekli memeden çekiyor ağzını, sağa sola bakıyor, gülüyor, sonra tekrar alıyor, çekmiyor sadece ağzına sokup geri çıkarıyor gene sağa sola bakıyor...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Babuşum, Durunun doğduğu günden beri eller kollar ayaklar hiç durmuyor maşallah Bizimki daha henüz pek tutmayı başaramıyor. Ama şöyle söyliyim memeye olan ilgisini kaybetmeye mi başladı yoksa artık oyun aracı olarak mı görüyor bilmiyorum ama, sürekli memeden çekiyor ağzını, sağa sola bakıyor, gülüyor, sonra tekrar alıyor, çekmiyor sadece ağzına sokup geri çıkarıyor gene sağa sola bakıyor...

Simuşum işte gözlemleme yetenekleri geliştikçe oluyormuş böyle.Bir ses duyduklarında onu duymaya devam etmek için emmeyi bırakabilirlermiş.Gerçekten de öyle oluyor...Etrafı tanıdıkça,gözlemlemeye başladıkça böyle oluyolar galiba...
Ada da uzun süreli birşeyi tutamıyor.Yani tutup ağzına götürme, bilinçli olarak uzun süre tutabilme durumu henüz yok.
ama kavrama uzun süredir var.
Mesela biberonu emerken benim parmağımı da sıkı sıkı kavrıyor.Üstünü örttüğüm battaniyeyi tutup (sanırım ondan destek alıyor) kafasını yattığı yerden kaldırıyor...
Ama birşeyi tutup onla oynama, ağzına alma yok..
O yüzden refleks de olabilir diyorum bu biberonu kısa süreli tutup ağzından uzaklaştırma durumuna...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Benim hatun çığlığı basmadan yazmaya çalışayım hemen:

Dün önce kızımın doktoruna gittik, rutin muayenemizi olduk. Boyumuz 61 cm maşallah ama kilomuz sanırım biraz düşük 5850, geçen ay 5350 idi yani sadece 500 gr almış. Zaten farkediyordum çünkü sütüm çok azaldı, çocuk çekiyo çekiyo süt gelmiyo, mama verdik kaç defa ama ağlıyor mamayı reddediyor. Doktora da aynen böyle söyledim, 4. ayın bitiminde ek gıdaya başlayabiliriz böyle giderse, bu ayı atlatalım da bi hayırlısıyla dedi. Birde dün rotarix aşısı olduk, 1 saat sonra çığlık çığlığa ağlama krizlerimiz başladı ve tam 4 saat sürdü. Karın ağrısı, kasılma ve bilimum yan etkileri yaptı. Diğer dozları yaptırma konusunda artık oldukça tereddütlüyüm... Neyse, epey sorum vardı not alarak gitmiştim hepsini sordum. Şimdi size de yazayım belki bi faydası olur:
1. Dişlerimiz kaşınıyor, şu kremlerden alıp kullanalım mı ne yapalım?

Dişin herhangi bir çıkma yaşı yok, çocuk dişli de doğabilir, ilk dişini 18 aylıkken de çıkarabilir, ancak süreç diş çıkmadan epey önce başlar. periost tabakası dediğimiz sinir yönünden zengin, mobilyanın üstündeki cilaya benzer bir yapı vardır, diş çıkmaya çalışırken bu yapı yırtılır, ağrıyı yapan da budur. Diş jelleri hayvan kıkırdığından yapılır, acıyı azaltabilir ama kullanmanızı önermiyorum.

2. Artık herşeyi yiyebilir miyim? Gaz yapmasın diye yemiyordum.

Gazımız bu ayda olacak ama önceki kadar çok olmayacak ve artık kendisi daha rahat çıkarabilecek. Dondurma yemeyelim 4. ay bitene kadar, bebeğe karın ağrısı yapar. (2 gündür o kadar huysuzdu ki ve ben 2 gündür dondurmaları götürüp duruyordum, bunu duyunca şok oldum :sok )

3. Kanguruya koyabilir miyim artık? Odayı ne zaman ayırmalıyım? Gece beslemelerini ne zaman 1 defaya düşüreceğim? Ne zaman oturtmaya başlayayım?

Tüm bu soruları 4. ay bitiminde konuşacağız dedi. Bebeklerde 4. 8. ve 12. ay dönüm noktaları imiş. Ama gece beslemesi ile ilgili olarak 4. aydan sonra geceleri uzun uyku isteriz, büyüme hormonu salgılanması için uzun gece uykusu önemli dedi.

4. Su verebilir miyim? Nasıl vermeliyim?

Su şuan vermenize gerek yok, ama 4. ayın sonuna doğru ağız temizliği amaçlı emdikten sonra günde 3-4 çay kaşığı kadar verebilirsiniz. Damacana su verecekseniz, kaynatıp ılıtıp öyle verin dedi. Bebek sularının ticari olduğunu düşünüyorum siz bilirsiniz, normal 500 ml lik şişeli sulardan kaynatmadan verebilirsiniz dedi.

5. Tatile çıkmayı düşünüyor musunuz diye doktorumuz kendisi sordu, sakın ola bu yaz çıkmayalım diye düşünmeyin, kendinizi sınırlamayın, muhakkak çıkın dedi. Ancak 50 faktör güneş kremi kullanmalısınız dedi. Daha düşük olmasın, Amerikan menşeiili ürünler 50 faktör ve üzeridir, Avrupa menşeiili ürünler 20-30 faktör ve civarıdır dedi.

Hatırladıklarım ve not aldıklarım bu kadar sanırım...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Küçükhanımın doktorundan çıktıktan sonra benimkine gittik. Nihayet spiralimi taktırdım. Bakır sprilamiş, ne olduğu hakkında en ufak bir fikrim yok. Allahın izniyle doktoruma güveniyorum o yüzden spiral ile ilgili hiçbişi sormadım. Benim epey canım acıdı. Rahim yolu açılırken özellikle. İşlem çık kısa sürüyor ama ya ben çok narinim ya da cidden acıtıcı bişe. Aman neyse, yapcak bişe yok, sanırım en sağlıklı korunma yöntemi bu. Takarken edindiğim bilgiler; 100 kadına spiral takılsa ve bunlar 7 yıl boyunca gözlense sadece 1 ya da 2 kadında istenmeyen gebelik görülebilirmiş. Genital bölge temizliği yaparken elinize ip gelebilir, çıktı, yerinden oynadı diye düşünmeyin, tam tersi yerinde olduğunu gösterir dedi. Eşiniz birşey hissetmeyecektir endişe etmeyin, çok nadiren eşler hissettiklerini söylerler, hayırlı olsun geçmiş olsun dedi bitti :D :D

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Simuşum işte gözlemleme yetenekleri geliştikçe oluyormuş böyle.Bir ses duyduklarında onu duymaya devam etmek için emmeyi bırakabilirlermiş.Gerçekten de öyle oluyor...Etrafı tanıdıkça,gözlemlemeye başladıkça böyle oluyolar galiba...
Ada da uzun süreli birşeyi tutamıyor.Yani tutup ağzına götürme, bilinçli olarak uzun süre tutabilme durumu henüz yok.
ama kavrama uzun süredir var.
Mesela biberonu emerken benim parmağımı da sıkı sıkı kavrıyor.Üstünü örttüğüm battaniyeyi tutup (sanırım ondan destek alıyor) kafasını yattığı yerden kaldırıyor...
Ama birşeyi tutup onla oynama, ağzına alma yok..
O yüzden refleks de olabilir diyorum bu biberonu kısa süreli tutup ağzından uzaklaştırma durumuna...

Evet evet bizimki de tutuyor battaniyeyi, elbisesinin eteğini falan ama ben de çok bilinçli olduğunu düşünmüyorum. Belki Adanınkinde bilinç daha fazladır, malum 15 gün kadar büyük bizden :)) Bebeklerde 1 gün bile acaip farkediyor :)

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Hııı bide kadın doğumcu şey dedi; sonraki 2 ya da 3 adetiniz sancılı olabilir, karın kasık ağrısı kanama miktarında artış vb. Ama geçici bi durum dedi. Senede 1 kez kontrolümüz olacak dedi.
Benimki de uyandı, hepinizi öptüm :huhuu:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Hııı bide kadın doğumcu şey dedi; sonraki 2 ya da 3 adetiniz sancılı olabilir, karın kasık ağrısı kanama miktarında artış vb. Ama geçici bi durum dedi. Senede 1 kez kontrolümüz olacak dedi.
Benimki de uyandı, hepinizi öptüm :huhuu:

hayırlı olsun canım spiralin...benim doktorum 6aydan önce rahim içi araç kullanmayı uygun bulmadığını söyledi.hatta pek çok doktor 40ından sonra smear alırken benimki onu da 6.ayda yapacakmış.Ben de olur dedim...Ki zaten doktorum aksine ikna etmezse ben pek düşünmüyorum spiral...Ne yapacağım bilmiyorum ama pek istemiyorum, bakalım nolcak...

Tepki
56
selam kızlar nasılsınız?
çarşamba işe başlamak zorunda kaldım.. aslında 26 mayısta bitiyordu iznim ama yerime işe alınan kızla mayısa kadar anlaştığımız için mecbur başladım..

allahtan iş yerim annemle çok yakın sürekli gidip bakıyorum kızıma..
ama ilk gün çok zordu çalışırken sürekli yüzü gözümün önüne geldi, gözlerim doldu sürekli..ilk gün bildiğiniz trip attı hanımefendi bana ne yüzüme baktı ne güldü o kadar koydu ki anlatamam :( çok zor kızlar allah evlatlarımıza sağlık versin, yokluklarını göstermesin..

sütüm kesildiği için artık sadece mama veriyorum, günde 1-2 defa emziriyorum ama doymuyor kuzum, bende artık ağzına ne gitse kardır deyip veriyorum..

benden kısaca havadisler bu kadar.. sizler napıyorsunuz?

tobe

Daimi Üye
Tepki
3.766
Merhabalar hanımlar...
1 hafta sonra doğuma gidiyorum. Bebeğim ters olduğu için şimdilik sezeryan gözüküyor doğum. Dönerse normal doğuma alabileceğini söyledi doktorum.
Epidurali çok araştırdım.
Hiç bir kötü eleştiriye rastlamamıştım.
1 haftadır bazı yakınlarımdan tavsiye etmiyorum işte felç olma riski var.
Epidural yaptırmış bel ağrısı kalmış...
Yok bacaklarını hisetmemiş...
Yok efendim etkisi geçince çok sancı yapıyor gibi şeyler duydum.
İster istemez bu söylentilerde beni düşündürdü ve bu istekten uzaklaştırdı.
Bugün son doktor kontrolüme gittim doktoruma sordum öneriyormusunuz bu tarz şeyler duydum dedim.
Ben öneriyorum dedi.
Tabi doktorım dedikten sonra içim biraz ferahladı.
Sizler bir çoğu bu şartlardan geçti. Epidural yaptıranlarınızda var.
Sizce yaptırmalımıyım?
Doğumumu devlet hastanesinde yaptıracağım.
Devlet hastanesinde epidural yaptıranlarınız var mı?
Varsa yaklaşık maliyeti nedir merak ediyorum paylaşa bilir misiniz.
Yorumlarınız benim için çok önemli...
Şimdiden gönülden cevaplayan tüm herkese çok teşekkür ediyorum.:utan::utan::utan:

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
kızlar selam nasılsınız size bir sorum olacak adet görmeye düzenli başlayanınız varmı? kırkım çıkmadan bir adet gördüm şimdi 2.adetimin içindeyim :S kafam karışık açıkcası iyi bişey sanırım ama 6 ay olmayanlar filan var söylediğim zaman etrafımdakiler şaşırıyor bide git gide kg veriyorum anlamış değilim deli gbide yemek yiyorum.eymen beni emerken gündüzleri özellikle doymuyormuş gibi geliyor çünkü uzun süreli emmiyor eskisi gibi 10dk 2 göğüsümü tamamlıyo nasıl oluyosa kesin açtır die deneme maması yapıyorum içmiyo bu aykı kontrolunde çıkar sanırım ama bu şekilde bebeği çok çabuk emip bırakan var mı?

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Merhabalar hanımlar...
1 hafta sonra doğuma gidiyorum. Bebeğim ters olduğu için şimdilik sezeryan gözüküyor doğum. Dönerse normal doğuma alabileceğini söyledi doktorum.
Bugün son doktor kontrolüme gittim doktoruma sordum öneriyormusunuz bu tarz şeyler duydum dedim.
Ben öneriyorum dedi.
Sizce yaptırmalımıyım?
Şimdiden gönülden cevaplayan tüm herkese çok teşekkür ediyorum.:utan::utan::utan:

cnm benim allah bağışlasın şimdiden hayırlı kolay dogumlar diliyorum allahım hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin.soruna gelince burda epidural sezeryan yapan çok arkadaşımız oldu şükür hepsi iyiler bilen bilmiyen çogu insan yorum yapıyo sen doktorunun dediğini önemse bence önemli olan sezeryan olurken sonuçta uyanık olcaksın o sesleri duyup kolay bir şekilde dogum yapabilmen önemli kendin bilirsin bence dogum fiyatı olarakta cüzi bir rakam alırlar çünkü sezeryanı bile karşılıyo devlet die biliyorum epidural senin isteğin olur 200-300 tl geçmezz tahminimce

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Merhabalar hanımlar...
Ben öneriyorum dedi.
Sizce yaptırmalımıyım?

merhabaa,

zaman nasıl da çabuk geçiyor. yanılmıyorsam cinsiyeti öğrenmeyi bekliyordunuz buraya geldiğinizde. Rabbim hayırlı doğum nasip etsin...

ben epidural değil ama spinal anesteziyle yaptım doğumumu. ufak tefek ağrılar dışında kusursuzdu diyebilirim. normal doğumu tatmak isterdim. içimde uhte olarak kaldı sanırım. sezeryan yada normal, beklenmeyen sıkıntılar her ikisinde de yaşanabilir. siz içinizi ferah tutun. sonuç her ikisinde de muhteşem olacak. yönlendirme olarak almayın ama bebeğinizin bu dünyadaki ilk haykırışını duymak yaşayabileceğiniz en güzel deneyim. normal mi sezeryan mı derseniz yorum yok, ama epidural veya spinal mi yoksa genel mi derseniz kesinlikle epidural veya spinal. umarım en güzeli olur -rgulu

buarada biz özelde 300 küsür verdik :D

tobe

Daimi Üye
Tepki
3.766

cnm benim allah bağışlasın şimdiden hayırlı kolay dogumlar diliyorum allahım hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin.soruna gelince burda epidural sezeryan yapan çok arkadaşımız oldu şükür hepsi iyiler bilen bilmiyen çogu insan yorum yapıyo sen doktorunun dediğini önemse bence önemli olan sezeryan olurken sonuçta uyanık olcaksın o sesleri duyup kolay bir şekilde dogum yapabilmen önemli kendin bilirsin bence dogum fiyatı olarakta cüzi bir rakam alırlar çünkü sezeryanı bile karşılıyo devlet die biliyorum epidural senin isteğin olur 200-300 tl geçmezz tahminimce

Allah razı olsun sağolun. Amin cümlemizin evladını inşallah...
Cahil insanların bu şekilde yönlendirme yapması ne kadar kötü. Bilip bilmeden başka insanların hayatlarına yön vermeye çalışıyorlar üstelik kulaktan dolma bilgilerle...
Halbuki sizin konunuzu hep takip ediyordum asla kötü bir yorumunuz olmamıştı içim rahattı epiduralle ilgili.
Çok şükür ki doktorumda rahatlattı içimi.
Artık rahatlıkla düşünürüm.
Aslında özelde doğum yapacaktım ama doktorum devlette çok seviyorum ve kendisine güvenim sonsuz, Ameliyatıma girecek olması sebebiylede devlette doğum yapmaya karar verdim.
Fiyatıda oldukça uygunmuş ben daha fazla olur diye düşğnmüştüm:)
Samimiyetiniz için çok teşekkür ederim.
Sağolun.
merhabaa,

zaman nasıl da çabuk geçiyor. yanılmıyorsam cinsiyeti öğrenmeyi bekliyordunuz buraya geldiğinizde. Rabbim hayırlı doğum nasip etsin...

ben epidural değil ama spinal anesteziyle yaptım doğumumu. ufak tefek ağrılar dışında kusursuzdu diyebilirim. normal doğumu tatmak isterdim. içimde uhte olarak kaldı sanırım. sezeryan yada normal, beklenmeyen sıkıntılar her ikisinde de yaşanabilir. siz içinizi ferah tutun. sonuç her ikisinde de muhteşem olacak. yönlendirme olarak almayın ama bebeğinizin bu dünyadaki ilk haykırışını duymak yaşayabileceğiniz en güzel deneyim. normal mi sezeryan mı derseniz yorum yok, ama epidural veya spinal mi yoksa genel mi derseniz kesinlikle epidural veya spinal. umarım en güzeli olur -rgulu

buarada biz özelde 300 küsür verdik :D

Merhaba, evet doğru hatırlıyorsunuz cinsiyetini yeni yeni öğrenmiştim o zamanlarda...
Amin hamile olan herkese nasip etsin inş. kolay ve hayırlı doğum. Allah razı olsun.

Ben de normal doğum isterdim fakat bebeğim ters o yüzden sezeryan gözüküyor bakalım önümüzde 1 hafta var dönerse doktorum normal olur dedi. Hayırlısı neyse o olsun inş...
Spinal anesteziyi bilmiyorum nasıl olduğunu açıkçası
epidurali araştırdım herşey olumlu olunca başka yönlere kaymadım.-rgulu

Fiyat konusunda samimiyetiniz için çok teşekkür ederim. Fiyatı gayet uygunmuş doktoruma sormaya utanmıştım:)

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
Merhabalar hanımlar...
Ben öneriyorum dedi.
Sizce yaptırmalımıyım?

canım ben spinal sezeryan oldum..sen gibi normal doğumu istioudum ama olmadı benim kzımda kanala inmedi..iyikide sezeryan olmuşum..mükemmeldi herşey hiç bi ağrı felan da yaşamadım..hatta dokunma dahi hissetmedimm..zaten ameliyathane ekibi seni sakinleştirio ve ilaç weriolar korkma hiçç...epiduralde ilaç katederin sürekli duruo,spinalde iğne bir kere yapılıp çıkıo farkı bu..hiç bel ağrısı baş ağrısıda çekmedimm..o anı kesinlikle yaşa harika bir duygu..sen çevrene kulak asma hiçç..Allah hayırlı doğumlar nasip etsin canımm:utan:

tobe

Daimi Üye
Tepki
3.766
canım ben spinal sezeryan oldum..sen gibi normal doğumu istioudum ama olmadı benim kzımda kanala inmedi..iyikide sezeryan olmuşum..mükemmeldi herşey hiç bi ağrı felan da yaşamadım..hatta dokunma dahi hissetmedimm..zaten ameliyathane ekibi seni sakinleştirio ve ilaç weriolar korkma hiçç...epiduralde ilaç katederin sürekli duruo,spinalde iğne bir kere yapılıp çıkıo farkı bu..hiç bel ağrısı baş ağrısıda çekmedimm..o anı kesinlikle yaşa harika bir duygu..sen çevrene kulak asma hiçç..Allah hayırlı doğumlar nasip etsin canımm:utan:

Canım sağol yaa içime su serptiniz hepiniz.
Demekkii epidurali nette çok iyi araştırmamışım.
Ama doğumdan 2 gün önce hastaneye yatıcam o zman anestezi uzm. ile görüşürüm.
Ben epiduralde sadece iğne yapılıyor zannetmiştim bilgilendirdiğin ve içimi rahatlattığın için çok sağol yorumlarınız çok iyi geldi.
Hepiniz sağolun.

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
kızlar buda ipek kızım :) maşallah kuzuma :)

anemmmm maşallah sübanallah çoooookkk tatlı Allah bağışlasın

Merhabalar hanımlar...
Ben öneriyorum dedi.
Sizce yaptırmalımıyım?

cnm ben spinal sezeryan oldum suyum bittiğinden dolayı
ameliyat çoookk basit hiç korkulcak bişey yok
hele ilk ağlayışını duymak muhteşem
o kadar çabuk olup bitiyo ki bunun için narkoz alıp ayılıp bayılmaya gerek yok
ameliyattan sonra bel ve baş ağrım olmadı
ancak
benim normalde de biyerimi ufacık bile kessem iyileşmesi o kadar uzun sürer ki
eti pis derlermiş böylelerine
benim ilk gecem çok kötü geçti
2 hafta oturup kalkarken yatarken kalkarken zorlandım yardımlarla yapabildim
ama sonra geçti
karında uyuşukluk hala devam ama o da anca tamamen 1 yılda geçiyomuş
ben tavsiye ediyorum
kimse ameliyathaneden çıktığımda
ay bebeğin şöle böle diyemedi
çünkü İLK BEN GÖRDÜMMMMMMMM :evet:

kızlar selam nasılsınız size bir sorum olacak adet görmeye düzenli başlayanınız varmı? kırkım çıkmadan bir adet gördüm şimdi 2.adetimin içindeyim :S kafam karışık açıkcası iyi bişey sanırım ama 6 ay olmayanlar filan var söylediğim zaman etrafımdakiler şaşırıyor bide git gide kg veriyorum anlamış değilim deli gbide yemek yiyorum.eymen beni emerken gündüzleri özellikle doymuyormuş gibi geliyor çünkü uzun süreli emmiyor eskisi gibi 10dk 2 göğüsümü tamamlıyo nasıl oluyosa kesin açtır die deneme maması yapıyorum içmiyo bu aykı kontrolunde çıkar sanırım ama bu şekilde bebeği çok çabuk emip bırakan var mı?

cnm şahin de eskisi gibi yapışıp kalmıyo hemen emip bırakıyo

kızlar kimler hala adet olmadı

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar