2012 Şubat Anneleri

tobe

Daimi Üye
Tepki
3.766
cnm ben spinal sezeryan oldum suyum bittiğinden dolayı
ameliyat çoookk basit hiç korkulcak bişey yok
hele ilk ağlayışını duymak muhteşem
o kadar çabuk olup bitiyo ki bunun için narkoz alıp ayılıp bayılmaya gerek yok
ameliyattan sonra bel ve baş ağrım olmadı
ancak
benim normalde de biyerimi ufacık bile kessem iyileşmesi o kadar uzun sürer ki
eti pis derlermiş böylelerine
benim ilk gecem çok kötü geçti
2 hafta oturup kalkarken yatarken kalkarken zorlandım yardımlarla yapabildim
ama sonra geçti
karında uyuşukluk hala devam ama o da anca tamamen 1 yılda geçiyomuş
ben tavsiye ediyorum
kimse ameliyathaneden çıktığımda
ay bebeğin şöle böle diyemedi
çünkü İLK BEN GÖRDÜMMMMMMMM :evet:

o anı umarım bende sorunsuz yaşayabilirim canım inşallah.
Yaşamayan anlayamaz haralde nasıl muhteşem bir duyguolduğunu....
Hayalini bile kuramıyorum yaşamak kim bilir nasıl güzel olur.
Rabbim inş.nasip eder her isteyene ve bana...
İlk benim görecek olmamda çok büyük ayrıcalık üstelik:)
Mutlaka ağrı sızı olur sonuçta hiç ağrısız kahırsız bir doğum istediğim için epidurali istemiyorum. elbette olacak ağrılarım anne olmak kolay değil....
Evladımı İlk görmek ve ameliyat esnasının sorunsuz bitmesi için istiyorum.
hayırlısı olsun inşallah.
Teşekkür ederim canım yorumun için...

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Kızlar bi de bi sorum var size.Adanın eller kollar oynamaya başladı.Hele de gazı varken.Bazen de ellerini inceliyo,ayaklarını çekip inceliyo...
Arada da elleri kolları hızlı hızlı oynatırken biberonu tutup çekip çıkarıyo ağzından.(ki biberonu 2 aydır tutuyo diyebilirim ama çekip çıkarma yoktu)Çekip çıkardığı zamanlar genelde aç olmadığı,nazlanarak mama yediği zamanlar.Acaba bu refleks mi bilinçli bi hareket mi?
Biberon kullanan arkadaşlardan bunu gözlemleyen var mı?

cnmm benimm kızdaa cok yapıyo.ama emzige yapıyo. keyfi yerindeyken yapıyo. cekip cıkarıyo sonra tekrar sokmaya calısıyo ama ya kenarını ya sapını denk getiriyo her seferinde. cevirmeyi beceremiyo daha kuzum:D biberona sarılıyo bırakmıyo:D

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Allah razı olsun sağolun. Amin cümlemizin evladını inşallah...
Cahil insanların bu şekilde yönlendirme yapması ne kadar kötü. Bilip bilmeden başka insanların hayatlarına yön vermeye çalışıyorlar üstelik kulaktan dolma bilgilerle...
Halbuki sizin konunuzu hep takip ediyordum asla kötü bir yorumunuz olmamıştı içim rahattı epiduralle ilgili.
Çok şükür ki doktorumda rahatlattı içimi.
Artık rahatlıkla düşünürüm.
Aslında özelde doğum yapacaktım ama doktorum devlette çok seviyorum ve kendisine güvenim sonsuz, Ameliyatıma girecek olması sebebiylede devlette doğum yapmaya karar verdim.
Fiyatıda oldukça uygunmuş ben daha fazla olur diye düşğnmüştüm:)
Samimiyetiniz için çok teşekkür ederim.
Sağolun.

Merhaba, evet doğru hatırlıyorsunuz cinsiyetini yeni yeni öğrenmiştim o zamanlarda...
Amin hamile olan herkese nasip etsin inş. kolay ve hayırlı doğum. Allah razı olsun.

Ben de normal doğum isterdim fakat bebeğim ters o yüzden sezeryan gözüküyor bakalım önümüzde 1 hafta var dönerse doktorum normal olur dedi. Hayırlısı neyse o olsun inş...
Spinal anesteziyi bilmiyorum nasıl olduğunu açıkçası
epidurali araştırdım herşey olumlu olunca başka yönlere kaymadım.-rgulu

Fiyat konusunda samimiyetiniz için çok teşekkür ederim. Fiyatı gayet uygunmuş doktoruma sormaya utanmıştım:)

için ferah olsun güselim rahatla sen kendini ve bebeğini düşün ama dualarım seninle nasip ne ise o olsun fakat çok isterim bebeğin dönsün sezeryan dogumu yaşamadım bilemiyorum ama normal dogumu tarif etmem mümkün değil mükemmel bişey evlat tadını çok iyi biliyorsun o senden çıkarkenki yaşadıgın ise tarif edilmez canını kanını herşeyini görüyosun yavrunun ayyy tüylerim ürperdi yine rabbime şükürler olsun bunu yaşamayı nasip ettiği için ve inanmıycaksınız ama tüm rahatsızlıklarımdan kurtuldum migrenim vardı hemoroidim hepsi bitti gitti o çatalda bıraktım kglarımda dahil tuvalete çıkamazdım hepsi düzene girdi :dance10: insan bünyesini bile yeniliyo derlerdide inanmazdım

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
anemmmm maşallah sübanallah çoooookkk tatlı Allah bağışlasın

cnm ben spinal sezeryan oldum suyum bittiğinden dolayı
ameliyat çoookk basit hiç korkulcak bişey yok
hele ilk ağlayışını duymak muhteşem
o kadar çabuk olup bitiyo ki bunun için narkoz alıp ayılıp bayılmaya gerek yok
ameliyattan sonra bel ve baş ağrım olmadı
ancak
benim normalde de biyerimi ufacık bile kessem iyileşmesi o kadar uzun sürer ki
eti pis derlermiş böylelerine
benim ilk gecem çok kötü geçti
2 hafta oturup kalkarken yatarken kalkarken zorlandım yardımlarla yapabildim
ama sonra geçti
karında uyuşukluk hala devam ama o da anca tamamen 1 yılda geçiyomuş
ben tavsiye ediyorum
kimse ameliyathaneden çıktığımda
ay bebeğin şöle böle diyemedi
çünkü İLK BEN GÖRDÜMMMMMMMM :evet:

cnm şahin de eskisi gibi yapışıp kalmıyo hemen emip bırakıyo

kızlar kimler hala adet olmadı

hadi yaa bunu duymaya ihtiyacım var bebeğim doymuyomus gibi geliyo 5 dkda beşiktaş yapınca ama sanırım emme kuvvetleri arttıgı için çabucak çekip bitiriyolar sütü

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
selamm kızlarrr. giremiyorum kac zamandır. ev işi kızcem az sokak derken gün bitiyo:tskler:

2 gün önce kontrolümüz vardı. kızcem bu ay 650 gr almıs:( boyu 59 cm kilosu 5470 gr. dr kötü degil kilo alımı sınırda almıs kiloyu dedi. gelişimi gayet ii ama dedi.ama ben üzüldüm. ek gıdaya baslayamıyorum cok kücük önümüzdeki ay baslıcaz dedi. mamayı sordu. siz arttırmayın dediniz hala günde 2 kez vermeye calısıyorum dedim. o da artık 3 verebilirsiniz kasmayın dedi. ve kızım artık 150 ml mamayı bitiriyo. aksam 8 sabah 10 arası 3 bazen 4 kez emiyo. gün içinde 1 kez ya emiyo ya emmiyo 2_3 kez de mama içiyo. ama sütümden beslenmiyo heralde:( dr hareketli oldugu için artık her ay cok kilo almasını beklemiyoruz dedi ama ben tatmin olmadım..

rota mıdır nedir allahın cezası asıyı olduk. yaklasık 2 saat sonra kızım cıglık cıglıga bagırmaya basladı. ama ne aglamak gözünden yaslar süzüldü yavrumun. aglaya aglaya uyuya kaldı. bi saat sonra falan tekrar. allahımm kabuss gibiydi. sonra surup verdim bi yarım saat sonra da aksam uykusuna yattı. ama ikinciyi üçüncüyü nasıl göze alıcam bilmiyorum:(

kızcemin eli ayagı hiç durmuyo. arabada o kadar cok elini ayagını cırpıyo ki suya koysan yüzüp gitcek diyorum:D sürekli biri karsısında konussun istiyo. agulara bu buuuu lar eklendi. aksama kadar buubuuuuu :cokkomik: bide tükürük cıkarıyo baloncuklarr yapıyo. dilini dudaklarının arasına koyupp tükürükleri püskürtüyo:cokkomik: bide acayip güzel yüz mimikleri olustu. byılıyorum onla oyun oynamaya..

dr a anakucagında falan kalkıyo yarı bel,ne kadar dedim . elini tutar tutmaz oturma pozisyonunda bizimki:D dr yardım edicez bu ay bırakın kalksın yardım edin karın kasları gücleniyo ay sonunda oturtucaz artık dedi. yakında tam dönücek yalnız bırakmayın yüksek bi yerde dedi. suya gerek yok ama 2_3 cay kasıgı kadar veriyosanız da bi zararı olmaz dedi. bizde haberler böyleeee:utan:

tannnselimm canımsınnn:utan: basım cok dolu bu ara giremiyorum cnm. hamile degilim sükür. dahası diger testte ilki gibi oldu.sonradan bi cizgi cıkıvermiş yine. demek test bpzuluyo dedik.bulantım falan gecti arada tansiyonum düsüyo. bi hafta sonra falan yapıcam tekrar içim rahat olsun.zaten 28 inde randevum var spiral için onu taktırdımmmı biticek bu eziyet korku:D selim nasııl sen nasılsın??

tobe

Daimi Üye
Tepki
3.766

için ferah olsun güselim rahatla sen kendini ve bebeğini düşün ama dualarım seninle nasip ne ise o olsun fakat çok isterim bebeğin dönsün sezeryan dogumu yaşamadım bilemiyorum ama normal dogumu tarif etmem mümkün değil mükemmel bişey evlat tadını çok iyi biliyorsun o senden çıkarkenki yaşadıgın ise tarif edilmez canını kanını herşeyini görüyosun yavrunun ayyy tüylerim ürperdi yine rabbime şükürler olsun bunu yaşamayı nasip ettiği için ve inanmıycaksınız ama tüm rahatsızlıklarımdan kurtuldum migrenim vardı hemoroidim hepsi bitti gitti o çatalda bıraktım kglarımda dahil tuvalete çıkamazdım hepsi düzene girdi :dance10: insan bünyesini bile yeniliyo derlerdide inanmazdım

Rabbimden hep hayırlısını istedim. Dediğim gibi daha 1 hafta var hiç bişey belli olmaz belki döner tosunum.
Dönmezsede hayırlısı artık.
Ama normal doğum anneiçin çok sağlıklı ve eski formuna dönmede çok etkili...
Nasibimizde ne vara onu yaşayacağız artık...
Duaların içinde Allah razı olsun senden.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Rabbimden hep hayırlısını istedim. Dediğim gibi daha 1 hafta var hiç bişey belli olmaz belki döner tosunum.
Dönmezsede hayırlısı artık.
Ama normal doğum anneiçin çok sağlıklı ve eski formuna dönmede çok etkili...
Nasibimizde ne vara onu yaşayacağız artık...
Duaların içinde Allah razı olsun senden.

cümlemizden allah razı olsun nasipte ne varsa o kendini kasma dediğim gibi herşey olacağına varır hayırlı haberlerle gel ;)

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
gelinime bak zilli seni büyümüş kız maşallah daha nee heheyt ama olsun boyu boyuna huyu huyuna hee benimki en son 5,5 kg 62 cmdi 10 nisanda önümüzdeki hafta kontrolu var bakalım

o rota aşısımıdır nedir beni korkuttu benim zırto hep öle aglıyo hala bitmedi şu gaz sancısı akşam 8-10 çatlıyo çocuk sanki ateşe atıyolar gözünün yaşıyla ağlıyo yavrumm :( çarem yok sakinleştirmekten başka ne rezene çayı ,ne gaz ilacı fayda etmiyo aklımı oynatacam şimdi deliksiz uyuyo bende yatsam iyi olcakkk iyi gecelerr

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
aneaammm kız müyendiss gördüm seni yakalandın naberrr ya fatmacan nasıl?:dance10: bana iş ayarla yaww kendi mesleğimi yapmak istiyorum bacımm tanıdık bildik varmı?

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
aneaammm kız müyendiss gördüm seni yakalandın naberrr ya fatmacan nasıl?:dance10: bana iş ayarla yaww kendi mesleğimi yapmak istiyorum bacımm tanıdık bildik varmı?

İyi geceler canim nasilsin teknikerim soparim oglusun nasil?
Buarada Walla paparrazzi gibi hatunsun yakalandim sana..kizim da napsin teyzesi canima okuyor velet...butun gun siyam ikizi gibi yapisik geziyoruz:DSayesinde hicbi is yapamiyorum
Yarinda misafirlerim var sabah erkenden kalkip börek ve salata yapmaliyim..
Bi de şu saatte ütü var..calismanin gözünü seveyim o zamanlar yard. Bayayn geliyordu simdi yok..bence ev hanimlarina maas baglanmali:D

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
İs meselesine gelince inan gecen bi arkadas aradi bi yemek sirketi varmis eleman ariyormus ben bi süre calismayacagimi söyledim ki yemek sirketi calismak istedigim bi yer degil o yuzden reddettim arada oluyor söyleyen bizey cikarsa sana donerim

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
İyi geceler canim nasilsin teknikerim soparim oglusun nasil?
Buarada Walla paparrazzi gibi hatunsun yakalandim sana..kizim da napsin teyzesi canima okuyor velet...butun gun siyam ikizi gibi yapisik geziyoruz:DSayesinde hicbi is yapamiyorum
Yarinda misafirlerim var sabah erkenden kalkip börek ve salata yapmaliyim..
Bi de şu saatte ütü var..calismanin gözünü seveyim o zamanlar yard. Bayayn geliyordu simdi yok..bence ev hanimlarina maas baglanmali:D
aynen şopar oğlumda benle yapışık ikiz müyendis valla ne iş ne yemek hak getire iş konusu ben süt ürünleri fabrikasında çalışmak isterim ama istanbulda bu mümkün değil gibi şile yada silivri taraflarında var fabrikalar...umudumu kesiyorum hep bu yüzden
İs meselesine gelince inan gecen bi arkadas aradi bi yemek sirketi varmis eleman ariyormus ben bi süre calismayacagimi söyledim ki yemek sirketi calismak istedigim bi yer degil o yuzden reddettim arada oluyor söyleyen bizey cikarsa sana donerim

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
selam kızlar nasılsınız ? okudum gecmisi ama alıntı yapamicam hemen yazmak icin kız uyanmadan :)

--Bende hala regl olmadım ne kırkımın icinde ne sonra..ara ara kasıklarım agrıyo ama gelen giden yok..

--Kızım da artık daha cabuk emiyo,zaten okuduklarıma gore artık emme sureleri kısalırmıs normalmis yani ha ama sutum ne kadar yetiyodur bilemicem 14 mayısta kontrolumuz var o zaman bakıcaz artık..

--Bide benimki gece hala 2-3 defa uyanıyo sabaha kadar yaa :( hemde her uyanısı parmagı agzında seklinde oluyo..sanırım doymuyo emzirip koyuyorum tekrar ama 2 saat uyuyo en fazla yine uyanıyo gozu kapalı eli agzında ık mık yapıyo...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Merhabalar hanımlar...
1 hafta sonra doğuma gidiyorum. Bebeğim ters olduğu için şimdilik sezeryan gözüküyor doğum. Dönerse normal doğuma alabileceğini söyledi doktorum.
Epidurali çok araştırdım.
Hiç bir kötü eleştiriye rastlamamıştım.
1 haftadır bazı yakınlarımdan tavsiye etmiyorum işte felç olma riski var.
Epidural yaptırmış bel ağrısı kalmış...
Yok bacaklarını hisetmemiş...
Yok efendim etkisi geçince çok sancı yapıyor gibi şeyler duydum.
İster istemez bu söylentilerde beni düşündürdü ve bu istekten uzaklaştırdı.
Bugün son doktor kontrolüme gittim doktoruma sordum öneriyormusunuz bu tarz şeyler duydum dedim.
Ben öneriyorum dedi.
Tabi doktorım dedikten sonra içim biraz ferahladı.
Sizler bir çoğu bu şartlardan geçti. Epidural yaptıranlarınızda var.
Sizce yaptırmalımıyım?
Doğumumu devlet hastanesinde yaptıracağım.
Devlet hastanesinde epidural yaptıranlarınız var mı?
Varsa yaklaşık maliyeti nedir merak ediyorum paylaşa bilir misiniz.
Yorumlarınız benim için çok önemli...
Şimdiden gönülden cevaplayan tüm herkese çok teşekkür ediyorum.:utan::utan::utan:

Canım hadi Allah selametle kurtarsın inşallah...
Ben genel anestezi ile sezeryan oldum, doğrusu epidurali veya spinali bilemiyorum.
Ama bebeğimin dünyaya geldiği anı görmek isterdim.Benim bünyem için uyumadan doğum yapmak mümkün değildi ama, inşallah Allah gönlüne göre verir....

kızlar selam nasılsınız size bir sorum olacak adet görmeye düzenli başlayanınız varmı? kırkım çıkmadan bir adet gördüm şimdi 2.adetimin içindeyim :S kafam karışık açıkcası iyi bişey sanırım ama 6 ay olmayanlar filan var söylediğim zaman etrafımdakiler şaşırıyor bide git gide kg veriyorum anlamış değilim deli gbide yemek yiyorum.eymen beni emerken gündüzleri özellikle doymuyormuş gibi geliyor çünkü uzun süreli emmiyor eskisi gibi 10dk 2 göğüsümü tamamlıyo nasıl oluyosa kesin açtır die deneme maması yapıyorum içmiyo bu aykı kontrolunde çıkar sanırım ama bu şekilde bebeği çok çabuk emip bırakan var mı?

Ben düzenli adet görmeye başladım.
Kırkımda benim sadece doğum sonrası kanama oldu 35 gün sürdü.
Sonra Ada 2 aylıkken regl oldum.Sonra da 3.ayında.
Yani düzene girdi.Eski düzeniyle devam ediyor, 31 gün döngüsü.
Ama eskiye farkı, ağrısız olması ve daha uzun sürmesi,daha yoğun kanama olması.Benim 4 gün gibi sürerdi,sonra lekeye dönerdi.Ve yogunluğu çok azdı.Şimdi bir haftayı aşıyor ve epey yoğun,dolu dolu oluyor.Lekeye dönmüyor.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
selam kızlar nasılsınız?
çarşamba işe başlamak zorunda kaldım.. aslında 26 mayısta bitiyordu iznim ama yerime işe alınan kızla mayısa kadar anlaştığımız için mecbur başladım..

allahtan iş yerim annemle çok yakın sürekli gidip bakıyorum kızıma..
ama ilk gün çok zordu çalışırken sürekli yüzü gözümün önüne geldi, gözlerim doldu sürekli..ilk gün bildiğiniz trip attı hanımefendi bana ne yüzüme baktı ne güldü o kadar koydu ki anlatamam :( çok zor kızlar allah evlatlarımıza sağlık versin, yokluklarını göstermesin..

sütüm kesildiği için artık sadece mama veriyorum, günde 1-2 defa emziriyorum ama doymuyor kuzum, bende artık ağzına ne gitse kardır deyip veriyorum..

benden kısaca havadisler bu kadar.. sizler napıyorsunuz?

kızlar buda ipek kızım :) maşallah kuzuma :)

Selam canım.Çalışan annelerin kaderi bu sanırım, bir şekilde alışacağız artık...Evlatlarımıza daha yi bi gelecek verebilmek için,yapacak birşey yok alışmaktan başka,Allah kolaylık versin bize...
Kızın çok tatlı bu arada maşallah subhanallah,Allah nazardan esirgesin...

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
kızlar bisi sorcam ya, Hira bazen basını hızlı hızlı bi saga bi sola ceviriyo cok komik gorunuyo o zaman :D cok hızlı yapıyo ama oyle anlamsızca cevirip duruyo ozellkle yatar pozisyonda yapıyo varmı sizden yapanlar merak ettim :durbun:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar