2012 Şubat Anneleri

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Çok da iç açıcı çıkmadı kızlar.
TSH 2.33 çıktı.O fena değil,ileride alarm verebilecek durumda ama şimdi değil.
Şekere 75 gr-3 saatlik yükleme yapıldı.
Açlığım 93, 1.saatim 177, 2.saatim 168, 3. saatim 109.
Kadın doğumcum istemişti zaten bu yüklemeyi ve tsh'ı, gestasyonel diyabet sonrası kontrol için.Kendisini aradım.Üst sınıra yakın çıkmış sonuçlar daha iyi olabilirdi dedi.
1.saat 140ın, 2.saat 120nin altında olsa daha iyi olurmuş ama ne yapalım dedi.Tam şeker hastası değilim ama bozulmuş glukoz toleransıymış galiba.Şimdilik aynı hamilelikteki gibi 6 öğün beslenelim, diyet yapalım, yasaklı besinlerden uzak duralım, hemen ilaca başlama ki, tüm silahlarımızı birden oynamayalım, tüm kozlarımızı en baştan oynamayalım dedi...İnşallah kilo verebilirim biraz, biraz da insanları takmamayı, hassas olmamayı başarırsam süper olacak...

gecmiş olsun canım, son dedigin cok onemli galiba, stres herseyin ana kaynagı.. biraz daha geniş olmayı becerebilmek lazım...
umarım diyetle istediginiz sonuclara ulasabilirsin tatlım. acil şifalar olsun...

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
kızlar teşekkür ederim hepinize cevap verdiginiz icin 3.ay asısıyla ilgili..
ben rota yaptırmamıstım bu ay yaptırıcam demek ki bi tek onu yaptırcaz baska ası yoksa oh ii aglamicak cocugum bu sefer demekki :)

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

gecmiş olsun canım, son dedigin cok onemli galiba, stres herseyin ana kaynagı.. biraz daha geniş olmayı becerebilmek lazım...
umarım diyetle istediginiz sonuclara ulasabilirsin tatlım. acil şifalar olsun...

Haklısın canım geniş olmayı becerebilmek lazım,inşallah beceririm...Çok teşekkürler...
Senden naber,nasıl gidiyor?

slm kızlarr
kızım aşılardan sonra resmen huy değiştirdi ya
uyku saatleri değişti acayip huzursuz bi bebek oldu 4 ün oldu aşı yaptıralı ama kızım hala ağlıyodu
dotktora götürük akşam
tuvaletinide tam yapamıyodu
lavman verdi doktor eve gelip kendim yaptım
ama canımdan can gitti resmen yavrumun sesi kısıldı ağlamaktan nasıl bi korku ve sancı yaşadıysa öldüm sakinleştirene kadar
sonrada sızdı kaldı meleğim inşş bi daha böyle olmaz ya
dün akşamda aşıdan sonra ilk kez banyo yaptırdık ayakları suya değer değmez inanılmaz şekilde içini çeke çeke ağlamaya başladıkızım ya
oysaki suyu çook seviyodu
noldu böyle anlamıyorum ya
sanırım aşı olurken çok korktu hala etkisini atamıyo üzerinden ya of offffffffff

Canım geçmiş olsun,bebeklerin huyu devamlı değişiyor.Benim kızım da ara sıra banyoda yada sonrasında ağlamaya başladı...Oysa suyu seviyordu.Önceden altını açtığımda yırtınıyordu,şimdi ağlarken altını açayım anında susuyor.Uyku saatleri değişiyor...Böyle böyle büyüteceğiz herhalde...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Nd3
Kadın doğumcum istemişti zaten bu yüklemeyi ve tsh'ı, gestasyonel diyabet sonrası kontrol için.Kendisini aradım.Üst sınıra yakın çıkmış sonuçlar daha iyi olabilirdi dedi.
1.saat 140ın, 2.saat 120nin altında olsa daha iyi olurmuş ama ne yapalım dedi.Tam şeker hastası değilim ama bozulmuş glukoz toleransıymış galiba.Şimdilik aynı hamilelikteki gibi 6 öğün beslenelim, diyet yapalım, yasaklı besinlerden uzak duralım, hemen ilaca başlama ki, tüm silahlarımızı birden oynamayalım, tüm kozlarımızı en baştan oynamayalım dedi...İnşallah kilo verebilirim biraz, biraz da insanları takmamayı, hassas olmamayı başarırsam süper olacak...
y

Tatlım geçmiş olsun, sen çok iradelisin diyetle şekerini düzenlersin. Hassas olmakta bir yaradılıs meselesi...bende öyleyim değişmek çok zor.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kizlar eqcrin nerde, yoksa hamilemi. Telefon numarası var ama rahatsız etmek istemiyorum.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Selimin uyku saatleri düzensiz.geçenlerde anneme söyledim, bebekler ne zaman isterse o zaman uyur ya d a uyanır dedi. Sakın oyalayip geç yatırma dengesini bozarsin dedi. Haklı galiba.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Nd3y

Tatlım geçmiş olsun, sen çok iradelisin diyetle şekerini düzenlersin. Hassas olmakta bir yaradılıs meselesi...bende öyleyim değişmek çok zor.

Canım irade hamilelikteymiş sanırım...Bebeğime birşey olacak diye çok katı diyet uygulamıştım ama şimdi aynı iradeyigösteremiyorum :(

Selimin uyku saatleri düzensiz.geçenlerde anneme söyledim, bebekler ne zaman isterse o zaman uyur ya d a uyanır dedi. Sakın oyalayip geç yatırma dengesini bozarsin dedi. Haklı galiba.

ben de bu saatte,aynı dertten muzdarip ve çok sinirli bi şekilde size dert yanmaya gelmiştim :D
annem 1 haftadır bende ve adanın zaten bozulmaya meyletmiş olan düzenini hepten bozdu.o kabul etmiyor asla ama onun alıştırmış olduğu kucaktan vazgeçirebilmek için nicedir uğraşıyordum ve yol katetmiştim.Bir düzen oturmuştu.1er saatlik dilimlerle günde 5 kez uyuyordu,gece de 5+5 iki parça.Gecede 1 kez kalkar olmuştu,ikiden bire düşmüştük...Annem geldiğinden beri ille de ben bakayım diyor, e müsade etmesem olmaz.Gündüz uyumaktan şişiriyor çocuğu,1 saat uyuyup uyandığında,hemen kucağına alıp uyutmaya devam ediyor, uyuyor çocuk da ama yatağa koyunca uyanıyor,o da uyanmasın diye kucağında devam ediyor uyutmaya.Sürekli mamayı dayıyor,anne acıkmadı o desem de.E çocuk mamayı verdikçe alıyor emme dürtüsüyle.Az emip bırakıyor.Ne yeme düzeni kaldı ne uyku.
Akşam 7bucuklarda gece uykusuna yatmaya başladı çocuk.9-9.30 gibi uyurdu oysa.10-11 gibi bi uyanıyor...Sonra gece 2-3 gibi bi daha.
Sabah 9.30-10larda uyanan çocuk 6-7 gibi uyanmaya başladı.
Yani o kadar sinirliyim ki,1 ayda oturttuğum düzenin içine 1 haftada etmeyi başardı.İyi niyetini anlıyorum ama illa da hep dediğim olsun istiyor,yaptırana kadar uğraşıyor.
Bu sabah da 6 da kalktı,gazı vardı.Hemen sesini duyunca geldi,ben alayım mı dedi.Verdim.Uyuturum ben diyor ama çocukla sesli sesli konuşuyor.Bu saatte o şekilde uyur mu cocuk.Oyun zannediyor faltaşı gibi açıyor gözleri.
Söyleyince de surat astı...
Çocuk şu an mıkır mıkır.Güya uyuyor ama 5 dk.da bir mıkırdıyor.
Sırf o istiyor diye Eskişehire gidicem,ama kendim bakıcam cocuga.Birşey dedin mi de kızıyor.
Bir de bu ara eşime çok tepkili,haklı olduğu yerler de var ama haksız olarak da çok eleştiriyor...Valla bazen yok yere huzur kaçırıyor.Bunalttı beni,Allah başımdan eksik etmesin de....

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Canım irade hamilelikteymiş sanırım...Bebeğime birşey olacak diye çok katı diyet uygulamıştım ama şimdi aynı iradeyigösteremiyorum :(

ben de bu saatte,aynı dertten muzdarip ve çok sinirli bi şekilde size dert yanmaya gelmiştim :D
annem 1 haftadır bende ve adanın zaten bozulmaya meyletmiş olan düzenini hepten bozdu.o kabul etmiyor asla ama onun alıştırmış olduğu kucaktan vazgeçirebilmek için nicedir uğraşıyordum ve yol katetmiştim.Bir düzen oturmuştu.1er saatlik dilimlerle günde 5 kez uyuyordu,gece de 5+5 iki parça.Gecede 1 kez kalkar olmuştu,ikiden bire düşmüştük...Annem geldiğinden beri ille de ben bakayım diyor, e müsade etmesem olmaz.Gündüz uyumaktan şişiriyor çocuğu,1 saat uyuyup uyandığında,hemen kucağına alıp uyutmaya devam ediyor, uyuyor çocuk da ama yatağa koyunca uyanıyor,o da uyanmasın diye kucağında devam ediyor uyutmaya.Sürekli mamayı dayıyor,anne acıkmadı o desem de.E çocuk mamayı verdikçe alıyor emme dürtüsüyle.Az emip bırakıyor.Ne yeme düzeni kaldı ne uyku.
Akşam 7bucuklarda gece uykusuna yatmaya başladı çocuk.9-9.30 gibi uyurdu oysa.10-11 gibi bi uyanıyor...Sonra gece 2-3 gibi bi daha.
Yani o kadar sinirliyim ki,1 ayda oturttuğum düzenin içine 1 haftada etmeyi başardı.İyi niyetini anlıyorum ama illa da hep dediğim olsun istiyor,yaptırana kadar uğraşıyor.
Bu sabah da 6 da kalktı,gazı vardı.Hemen sesini duyunca geldi,ben alayım mı dedi.Verdim.Uyuturum ben diyor ama çocukla sesli sesli konuşuyor.Bu saatte o şekilde uyur mu cocuk.Oyun zannediyor faltaşı gibi açıyor gözleri.
Sırf o istiyor diye Eskişehire gidicem,ama kendim bakıcam cocuga.Birşey dedin mi de kızıyor.
Bir de bu ara eşime çok tepkili,haklı olduğu yerler de var ama haksız olarak da çok eleştiriyor...Valla bazen yok yere huzur kaçırıyor.Bunalttı beni,Allah başımdan eksik etmesin de....

cnm öncelikle geçmiş olsun. bence de sen dirayetinle üstesinden gelirsin...

annene kızmışsın ama bizde de aynı olay var. Tuna gündüzleri de çok uyumamasına rağmen eski düzeni yok. gece 8-10 arası mutlaka uyuyor. ama eskiden 3-4-5e kadar kesintisiz uyuyan çocuk 1-1buçuk dedi mi hemen uyanıyor. 3-4 gibi bi daha ve 6 gibi bi daha. 6da cin gibi uyanıyor. evdeysem 8e kadar emzir, altını değiştir, oyna, tekrar uyuyoruz. 9buçuk gibi uyanıyoruz. yani inan annemin yaptığı yanlış birşey olmamasına rağmen düzenimiz eskisi gibi değil. belki de ay itibariyle bir geçiş yaşıyorlardır. anneciğine kızma :ask:

hayatım sütüm şakır şakır akmıyor ama çok şükür yettirmeye çalışıyoruz şimdilik. her fırsatta sağıp dolaba atmaya çalışıyorum. başka türlü mümkünü yok çalışırken taze sağılmış sütler yetmez. doktor sütün yetmeyebilir, mamaya başlayabilirsin demişti ama esnek çalışma saatleri sayesinde bir süre daha yettirebiliriz gibi geliyor. pazardan beri günde 4 kere düzenli aldığım bira mayası tabletleri sanırım işe yarıyor. eskiden bir türlü düzenli kullanamamıştım ve değişiklik farkedememiştim. şimdi değişti gibi...

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979

geçmiş olsun, inşallah üstesinden gelirsin yine babuş...

ben de işe başlayınca annem bakacak. az kaldı, şimdi bizim de aşağı yukarı bir düzenimiz var, günde 4 kez 60lık mama veriyorum annem bakınca bu günde ikiye 120lik olarak düşecek muhtemelen, her acıktığında mama vermesinden ben de korkuyorum çünkü her ağlamayı açlığa bağlıyorlar, kucakta uyutma diye söyledim şimdiden, çünkü uyanmasın diye kucakta uyutacak biliyorum. bilmiyorum ne olacak.

bu arada maalesef hala ayakta kucakta sallayarak uyuyor, uyuyunca yerine yatırıyorum. annem ayakta nasıl uyutacak onu bilemiyorum ağırlaştı iyice çünkü.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
geçmiş olsun, inşallah üstesinden gelirsin yine babuş...

ben de işe başlayınca annem bakacak. az kaldı, şimdi bizim de aşağı yukarı bir düzenimiz var, günde 4 kez 60lık mama veriyorum annem bakınca bu günde ikiye 120lik olarak düşecek muhtemelen, her acıktığında mama vermesinden ben de korkuyorum çünkü her ağlamayı açlığa bağlıyorlar, kucakta uyutma diye söyledim şimdiden, çünkü uyanmasın diye kucakta uyutacak biliyorum. bilmiyorum ne olacak.

bu arada maalesef hala ayakta kucakta sallayarak uyuyor, uyuyunca yerine yatırıyorum. annem ayakta nasıl uyutacak onu bilemiyorum ağırlaştı iyice çünkü.

valla canım artık hakkımızda hayırlısı...
annem bir de bana demez mi bunu fena kucağa alıştırmışsın diye :D Ben mi alıştırdım diyebildim sadece :D
Bi de yaşlandıkça huyu değişti,inadına yapıyo yapma dedkçe :D
Kayınvalide olsa yapan topa tutarız :D

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
selam kızlar,
bugun kızıma 24o cc lik cam biberon aldım ama eve geldikten sonra farkettim ki yedek biberon ucu almayı unutmusum..artık 2+ almam lazım sanırım akışı biraz daha hızlıymıs bendekiler 0+ ydı... :( 4 aylık oluncada 4+ alcam.. ama bu sefer dikkatsizligimden unuttum..öff

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
hayatım sütüm şakır şakır akmıyor ama çok şükür yettirmeye çalışıyoruz şimdilik. her fırsatta sağıp dolaba atmaya çalışıyorum. başka türlü mümkünü yok çalışırken taze sağılmış sütler yetmez. doktor sütün yetmeyebilir, mamaya başlayabilirsin demişti ama esnek çalışma saatleri sayesinde bir süre daha yettirebiliriz gibi geliyor. pazardan beri günde 4 kere düzenli aldığım bira mayası tabletleri sanırım işe yarıyor. eskiden bir türlü düzenli kullanamamıştım ve değişiklik farkedememiştim. şimdi değişti gibi...

cnm bira maya tableti ne bana da desene

selam kızlar,
bugun kızıma 24o cc lik cam biberon aldım ama eve geldikten sonra farkettim ki yedek biberon ucu almayı unutmusum..artık 2+ almam lazım sanırım akışı biraz daha hızlıymıs bendekiler 0+ ydı... :( 4 aylık oluncada 4+ alcam.. ama bu sefer dikkatsizligimden unuttum..öff

cnm 240lık biberonu napcan çok değil mi

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
selamlaar efendimm:D
pazartesi kızım ve babasıyla 1 haftalığına samsunu ziyarete geldik..babamızın hem iş seyahatine ortak olduk hemde dedemizle babaannemizi görelim dedik.yarın rota aşısının 1. dozunu olucaz..doktorumuz rotavix i önerdi..yan etkisi olmaz inş..sizde olmuşmuydu kızlar? bu arada kızım iyice dırdıra başladı tam bir tv manyağı olma yolunda da aday..kafasını dik tutup resmen tv izlioo yaa:cokkomik: sizden naber kızlar?

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
solgar'ın brewer's yeast diye tabletleri var. onu getirmişti teyzemiz. artık düzenli kullanıyoruz.umarım uzun vadede işe yarar. çünkü yediklerim sadece anlık arttırıyor. yediğim üstüme kar kalıyor :(

sağol canm bakayım benim de süt bi var bi yok anlamadım gitti

selamlaar efendimm:D
pazartesi kızım ve babasıyla 1 haftalığına samsunu ziyarete geldik..babamızın hem iş seyahatine ortak olduk hemde dedemizle babaannemizi görelim dedik.yarın rota aşısının 1. dozunu olucaz..doktorumuz rotavix i önerdi..yan etkisi olmaz inş..sizde olmuşmuydu kızlar? bu arada kızım iyice dırdıra başladı tam bir tv manyağı olma yolunda da aday..kafasını dik tutup resmen tv izlioo yaa:cokkomik: sizden naber kızlar?

biz de o aşıdan olduk cnm ithal aşı yerlisi çok kötüymüş yaptırma sakın
bizim ilk kakasının kokusu bi garipti bi de normalden biraz daha cıvıktı başka da yan etki yapmadı bizde

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
cnm bira maya tableti ne bana da desene

cnm 240lık biberonu napcan çok değil mi

nasıl olsa ek besinlere gecince sıvı tuketimide artar diye buyuk alayım dedim bi tane,kucuk zaten war 2 tane..buyugu cam aldım işte ama emzik akışına dikkat etmemişim..bide bu arada denemedigim emzik markası bebedor kaldı bi tanede onun emzigini alcam bakalım nolcak :iyyyy:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
selam kızlar,

Canım bence kullan o emziği.Ben de Ada geniş ağızlı hiçbir biberonu kullanamıyor diye dr.brownun dar ağızlısını aldım 0+.
Ada içiyor mamayı ondan.Diğerlerine göre daha az akıyor ama bence daha da iyi boğmuyor çocuğu...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
sadece mama veren arkadaşlar,yada mama tüketimi fazla olan arkadaşlar...Benim sütüm kesildi biliyosunuz sadece mama veriyoruz.3 günde 1 paket bitiyo nerdeyse o yüzden ben stokluyorum mamayı...Daha önce e-bebekten kampanyadan almıştım 15 paket...Eczanede fiyat 25 tl iken ben 13 tl.ye almıştım.Elimdekiler bitmek üzereydi dün de bir eczanenin web sitesinden sipariş ettim.Akşam ettim, şimdi geldi.Sorunsuz,problemsiz...Memnun kaldım.16 tl.ye aldım KDV dahil kutusunu (1-2 gün önce 14tl.di keşke o zaman ihmal etmeseymişim.)
İsteyene web adresini,telefon numaralarını verebilirim...Malum sadece mama verince epey yekün teşkil ediyor fiyatta...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar bi de bi sorum var size.Adanın eller kollar oynamaya başladı.Hele de gazı varken.Bazen de ellerini inceliyo,ayaklarını çekip inceliyo...
Arada da elleri kolları hızlı hızlı oynatırken biberonu tutup çekip çıkarıyo ağzından.(ki biberonu 2 aydır tutuyo diyebilirim ama çekip çıkarma yoktu)Çekip çıkardığı zamanlar genelde aç olmadığı,nazlanarak mama yediği zamanlar.Acaba bu refleks mi bilinçli bi hareket mi?
Biberon kullanan arkadaşlardan bunu gözlemleyen var mı?

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar