2012 Şubat Anneleri

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
cnm süt var da çok değil
1 ayda 800 gr almış 5,2 cm uzamış
zayıf diye verdi heralde

benim 3 ayda her ay 850 almış, mama takviyesiyle üstelik, normal diyorlar.

kızlar, günde ne kadar mama veriyorsunuz, hem sadece mama verenler hem de ek olarak verenler, bizimki artık doymuyor ben doyuramıyorum en azından, günde toplam 240 a çıktı mamamız.

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870

gümaydın fıstık :utan: dün degilmiydi temizlik günün bizim aynıydı ondan sonrdum :D nasılsın ?

kadın değişince temizlik günümde değişti alışmıştık birde salı günlerine bugün söyledim salıya almaya çalışacak
iyiyim balım uğraşıyoruz tontişlerle birde iki çocuk olunca birinin derdi bitiyor öbürü başlıyor Allah canlarını sağ etsinde gerisi mühim değil senin bal küpü neler yapıyor?
kızlar ne guzel temizlik yapıyonuz walla bebişler duruyomu ki ?
benimki hayatta bırakmıyo valla degil temizlik yapmak yemek yiyemiyom ayakta yiyom walla :) esimin izin gunnunde o bakıyo onları bi odaya tıkıyom temizlik-utu falan oyle yapıyorum

benimkide hiç fırsat vermiyor bazen yemek dahi yapamıyorum temizlik bir tarafa haftada bir gün kadın geliyor öyle idare ediyoruz işte

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870

kızlar, günde ne kadar mama veriyorsunuz, hem sadece mama verenler hem de ek olarak verenler, bizimki artık doymuyor ben doyuramıyorum en azından, günde toplam 240 a çıktı mamamız.
ben günde 5 defa 120cc mama veriyorum ama sadece mamayla besleniyor arada çay veriyorum sen emziriyormusun?

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
cnm süt var da çok değil
1 ayda 800 gr almış 5,2 cm uzamış
zayıf diye verdi heralde

Bak benimkinin kilo alımı şöyle:
Doğum: 3470 gr 50 cm
1.ay: 4300 gr 54 cm
2.ay:5470 gr 60 cm
3.ay:6010 gr 62 cm

2.aydan bu yana sadece mamayla besleniyor.Doktor Gelişiminin %90lık dilimde olduğunu söyledi.Maşallah subhanallah diyim
Ayda 2 cm uzamasına ve 540 gram almasına rağmen kız bebek için üst sınırdaymış.Bence ayda 5 cm az değil ama...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Ben sadece mamayla besliyorum.Bir kez gece bir kez sabaha karşı olmak üzere gece 2 defa 75 ml veriyordum, gün içerisinde de 2-3 saatte bir 60 ml.
Ama son zamanlar çok huysuzlaştı doymadığına kanaat getirdim,çeşitli miktarlar denemeye başladım.Şimdi gece ve sabah kalkınca 100 ml içiyor.Gün içerisinde de bir seferde 100 ml içemiyor eğer 2,5-3 saat aç kalmadıysa.Bir 50-60 ml içiyor,biraz oyalanıyor kalan 40 ml'yi içiyor...Bizimkisi atıştırmacı tip denilen bebekmiş,az yiyor sık yiyor.O yüzden sanırım mamayla beslenmesine rağmen şişmedi,anne sütü alır gibi kilo alıyor...Yada annem gidince ben kilo aldıramadım:sok
Ama doktor beğendiğine göre bi sorun yok sanırım...
Ama ben sadece mamayla beslediğim için öyle günde şu kadar sefer şu kadar ml diyemeyeceğim,genellikle bebeğin talebine göre oluyor....

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar akşama misafirim var.Eşimle eski çalıştığımız şirketten birkaç kişi ve eşleri.Birinin eşi de hamile.8 aylık.Hiç çekesim yok.
Biraz bişeyler hazırladım bi de kek yapayım da bari.
Hepinizi öpüyorum.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
slm kızçeler cümletennn hepinizin nanaklardan muhaah ederimm :crazy:

resmini eklicem ama kimseyi yakalayamorum ki
cnm benim avatarına koy dursun nerden yakalayacaksın bizi meraktan öldürme bacımm maşallah subanallah deriz biz merak etme ;)

2.aydan bu yana sadece mamayla besleniyor.Doktor Gelişiminin %90lık dilimde olduğunu söyledi.Maşallah subhanallah diyim
Ayda 2 cm uzamasına ve 540 gram almasına rağmen kız bebek için üst sınırdaymış.Bence ayda 5 cm az değil ama...

oyyyy kuzum maşallahh fıstıgıma gelişimi gayet güsel
eymende

dogduğunda:2860gr 51 cm di
30günlükken 4300 gr 60cm
65 günlükken 5500gr 62cm arada çok az günlük 50 cc kadarda mama takviyesi yapmıştım 15-20 gündür mamada içmiyo

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545

ben yatmadan önce 80-110 cc arası

maşallah cnm

Şu an kaç kg kaç cm?

5,5 kg.

Kızlar akşama misafirim var.Eşimle eski çalıştığımız şirketten birkaç kişi ve eşleri.Birinin eşi de hamile.8 aylık.Hiç çekesim yok.
Biraz bişeyler hazırladım bi de kek yapayım da bari.
Hepinizi öpüyorum.

kolay gelsin cnm

kızlar rota aşısı yaptıran var mı?

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Simuşum benimki Jane Solo Reverse.Arabasından o kadar da şikayetçi değilim sürüşü filan hafif ve kolay.Katlandığında büyük sadece.Ama ben oto koltuğundan şikayetçiyim.Çok dar,sıkış sıkış sanki içindeki boyun bel destek yastıklarıyla.Bir de çocuğun popo aşağıda,kafa ve ayaklar yukarıda bi tuhaf duruyor,içine koymak zor,koydun mu almak zor :D
ayrıca dediğin gibi arabaya bağlayıp sökmek ayrı dert :D
Yoksa sürmesi filan gayet kolay...malzeme çok kaliteli ona hiç sözüm yok.Aşırı kaliteden şikayetçiyim :D:D

:D Babuşum, acaba o oto koltuğunun içinde ek bişi var ya yeni doğduğunda da kullanabilsin içine gömülmesin diye. o şeyden yok mu ki içinde? bugün ben de o eki çıkarıp baktım da anca o zaman dediğin gibi oluyo. bizde ek halen duruyo, o yüzden normal duruşumuz şuanda... Bu arada da avm gidişinizin yarıda kalmasına da üzüldüm ama daha çok üzüldüğüm şey başınıza gelmesine ramak kalan kaza... :( Çok çok geçmiş olsun. Cidden ben de çok kızıyorum böyle çocukların ebeveynlerine. Bizim mahallede 2 tane bebe var bigün elimde kalacaklar ama ne zaman bilmiyorum. Çocuklarda araba korkusu yok inanabiliyo musun? Araba geliyo ve kenara çekilmiyolar, çekilsene çocuuum diyorum cevap şu: nooooooooolcakki yaaaa arabadan mı korkucaz!! :sok

Neyse şu salıncağın zaman ayarı da müzik çalan yeri var ya, doğa sesleri ile klasik müzik arasında sarı renkli buton ona sanırım 1 kere basman yeterli oluyo, yarım saat sanırım süre ayarı da.

simuş, tekmele oyna bizde de var, little önermişti, benim kuzu da 15-20 dk oyalanıyor, cybex kanguruyu ben de çok istedim ama ya onda da durmazsa diye o kadar paraya kıyamadım, dün baby 2 go nunkini aldık, bana dönük yine durmadı ama dışarı dönük bir 10 dk durdu sonra bastı yaygarayı, başını bana yaslıyor ama tam tutamadığından sanırım yoruldu.

Lilacscım benimkide kanguruda durmuyordu ilk başlarda. Ha şuanda da evin içinde kesinlikle durmuyor ama dışarda keyfi yerinde çok şükür de, ben beğenmedim bendekini, boyun desteği çok kötü, bacak kısımları dar vs vs. Valla ben paraya kıyıp alcam, bunun yazı var sonrası var. Bide 18 kg çok iyi bence ki cybex in yan taşıma fonksiyonu da var...

ben hatıra saklıcam :D

kızlar şu graco salıncağı kim almıştı dötiçi kadar salon var çok yer kaplıyo mu?

yarın bizim kontrol ve aşılarımız var rota bi de unuttum bişi daha
daha kalça çıkıklığı şeyinden yaptırmadık

benimkinin lakabı hacıyatmaz hiç yatmıyo emmesi ve uyuması hariç hep dikecen kazık gibi :D

:) Kız bari bi kısmını sakla da bi kısmını da göm :D Kalça çıkığı ultrasonunu lütfen ihmal etme Hayatım... Öperim Şahinimi de seni de. Bideeee ben görmek isterim fotonuzu :D Salıncağı da zaten Babuş demiş ama ben de diyiim yer kaplıyo biraz :utan:

AKızlar çok yorgunum, bugün adet oldum. Uzun zamandır olmuyordukya bi şaşırdım:cokkomik: aslında emzirme döneminde adet olan varmi

Var Tanselim ben varım :) Geçen ay oldum hatta Martın 24 ü mü neydi...

çıkmam lazım kızlar çok bişy okuyamadım malesef:(tekrar fırsatım olur umarım sizleri ve bebişlerinizi çook öpüyorum.allaha emanet olunnn

Aslıcanıııııım pek kısa sürmüş ziyaretin :) Gene gel özledim...

günaydınlar
bugün temizlik günüm evde çok iş var hele camları hiç sormayın resmen çamur olmuş
Aslı yıvvrum gelmiş akşam ama görmedim nasıl oldu acaba?

Laylam o günki kum fırtınasındandır. Ben fırtınadan sonra camların iç kısım çerçevelerini sileyim dedim de felaket bir çamur çıktı :sok

kızlar size bişi sorucam.biberon.com.tr diye bi siteden dr.brown dar ağızlı biberon almıştım,bugün kargo geldi.Hediye olarak içine uni baby yedioğan ıslak mendil bir de hipp'in karışık bitki çayını koymuşlar bebekler için.Bu çaydan vereyim dedim ama (2.aydan itibaren verilir diyor) bilemedim...
Böyle birşey içiren var mı bebeğine?
Güzel birşeye benziyor, şekersiz, rezene,papatya,anason özleri karışımıymış...Hiç veren varmı?

Milupanın iyigeceler çayına benziyomuş içeriği. Ben bi kere iyi geceler çayı vermiştim uyumuyor diye. Lıkır lıkır içmişti ama gene uyumamıştı :D :D

ay şahin kucağımda uyuyo kahkaham kıçıma kaçtı :crazy:

kızlar drda geldik maşallah ii
2 tane aşı olduk

bi de dr hipp organik pirinçunu yada yulaf unu galiba anne sütünün içine 1 tatlı kaşığı koy içir ama zorlama yok sana kalmış dedi siz ne diyonuz

Geçmiş olsun Hayatım balım da ne aşısı oldunuz ki merak ettim... :acep: o sorduğun şeyi de hiç bilmiyorum... Neden gerek gördü ki doktorunuz buna?

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
yukardakileri 3 saat önce yazmıştım ama elektriğin azizliğine uğradım :) silinmeden yazayım dedim. hepinizi öperim canlar :huhuu:

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979

ben günde 5 defa 120cc mama veriyorum ama sadece mamayla besleniyor arada çay veriyorum sen emziriyormusun?

emziriyorum ama yetmiyor artık. akşamları sağıyorum 60 -70 çıkıyor. o yüzden de her emzirmeden sonra 60lık vermeye çalışıyorum, anca 120 yapıyor işte ikisi birden, gece uyandığında çoğu zaman tek göğsümden emip uyuyordu ama artık ikisinden birden istiyor, hatta uzun uyuduysa + mama yiyor da anca dalabiliyor tekrar.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
:esse: acilen spora başlamam gerek 65 e düşmüştüm 68.4 olmuşum! :sok hay tüküreyim böyle işin içine

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar